Marmaris'e Giderken... Efes :)




Marmaris’e 13 senedir her yaz gideriz. Sabaha karşı yola çıkmak, doğan güneşin ürkek ışığı, arabanın altında kayan yol ve feribota binince insanın burnuna çarpan deniz kokusu beni nasıl mutlu eder.


Tatile çıktığımı, tüm kaygıları geride bıraktığımı hissederim. Durulacak noktalar çoktan belirlenmiştir, Susurluk ve sonrasında Efes.



Her sene gitsem toprağına ilk kez ayak basmış gibi heyecanlanırım. Tarihin kalıntıları arasında, yüzyıllar önceki yaşanmışlığın izlerine basa basa ilerlerim. Bu sene de aynı mutlulukla çıktık yola.


Yeşil yamalı tarlaları, dağların tepesindeki ak bulutları gözümü kırpmadan izledim. Doğan günün sessizliğinde edilen sohbetlerin keyifleri de bir başkaydı.

Güneş en tepeye ulaştığında biz de Selçuk’a vardık. Onca senedir Efes’i ziyaret etmemize rağmen durup da bir çöp şiş yememiştik. Kısmet bu seneyeymiş. Merkezde bulunan ufak ve şirin bir yere oturduk, Selçuk’un en ünlü çöp şişçisi olduğunu bilmeden.





Petek Amca bu işi senelerdir yapıyormuş. Biz varmadan hemen önce TRT’nin çekim ekibi oradaymış. Asma yaprakları arasında sıralanmış masalarda kendi üretimleri olan şaraplar da satılıyordu.



Kimler gitmemiş ki Petek Amca’nın yerine? Dönemin ünlü gazetecilerinin fotoğrafları çerçeveletilerek duvarlara asılmış.


Sipariş verdikten sonra iyice meraklanarak çöp şişlerimizi beklemeye başladık. Bu sırada yeni çöp şişleri itina ile dizen Petek Amca’nın yanına gittik ve onunla biraz sohbet ettik.


Yemeklerimiz geldiğinde artık açlıktan duramaz haldeydik, başlamadan bu fotoğrafı çekebilmek ciddi bir irade sahibi olmayı gerektirdi :) Petek Amca’nın çöp şişi etlerin aralarında minik yağ parçalarının da dizildiği minicik şişlerden oluşuyordu. 



Etle birlikte servis edilen lavaş da kendi üretimleriydi ve hamuru ne ince ne kalın pide lezzetindeydi. Beni asıl bitiren karamelize edilmiş soğanın salata olarak servis edilmesi oldu.




Normalde soğan yiyemeyen bir insan olarak bu kadar güzel pişirilmiş ve hafifletilmiş bir salatayı afiyetle yedim.



İstanbul’da bayılarak yediğimiz fajita’dan defalarca kez daha lezzetliydi. Bugüne kadar orayı keşfedememiş olmamıza üzülürken bir yandan da bundan sonraki her sene uğrayacağımız için sevinç duyduk.

Akşamüstüne doğra Marmaris’e varmıştık. Yine o tanıdık, sıcak havasıyla karşıladı bizi. Sokakları, denizi, esen rüzgarı bile bildikti. O 10 gün nasıl geçti anlamadık. Tatil sonrası bir sene daha Marmaris’ten uzak kalacağımızı bildiğimiz için geceleri geç yatıp sabahları erken kalktık, yine de yetmedi günler.  Eylül’de ılık olan denizi, yakmadan ısıtan güneşi altında ruhumu dinlendirdim. Her sene farklı yerlere de gidiyoruz, gezip görmek için ancak Marmaris benim için yeni bir seneye başlamadan önce yeniden doğma yeri. Bu sefer de öyle oldu, yeni işim öncesinde harika bir tatil yaşadım. Dilerim herkesin tatili aynı şekilde güzel geçmiştir…
Not: Ayrı kaldığım bu sürede hepinizi çok özledim, işe giriş mülakatları, evrakları hazırlama, bavul yapma, dönüşte çamaşır, temizlik ve sabah 06.45- 19.45 arası iş için evden çıkışı, BeTwin Us blogu ile de ilgilenmem sebebiyle bir süre sizi ihmal ettim. Söz bunu en kısa zamanda telafi edeceğim…

CONVERSATION

32 comments:

  1. güneşin doğuşu muhteşem hissettridi kendimi.
    Yolumuzu kaybedince Selçuğun kıyısından otobana bağlanmamız çöpşişlerle buluşmama engel oldu ahhh ahhh içimde kaldı feci halde.
    Böğürtlen şarabı :D bayılırım birde Şirince ne diyebilirim ki
    enfes fotoğraflar

    YanıtlaSil
  2. oranin meshur cöp siscisini biliriiiim :D harikadir !!


    özledim oralari ama ben yaaaa :((



    öptüm cnm

    YanıtlaSil
  3. tatlım,,senin yazılarını o kadar keyifle okuyorum ki,,,yazı stilin harika,,bı konuda çok başarılısın ,,masal gibi anlatıyorsun herşeyi:)

    öptüm...

    YanıtlaSil
  4. tatlım ne güzel kareler, biran orada olasım geldi... Özellikle mekanın nostalji iç dekorasyonu çok sıcak ve yemeklerde çok lezzetli görünüyor.

    öpüyorum

    dujufashion.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. Özlemiştim seni...
    Haber almak iyi geldi.:))

    YanıtlaSil
  6. Heyy iyi ki geldin!Özledik gerçekten ve Marmaris candır ya tertemiz mis gibidir..Bu yaz olmadı ama seneye yaz kesin ben de kaçıcam oralara..

    YanıtlaSil
  7. hoş geldin harika footograflarla ,orada yemesemde bende sogan salatasını öyle sevenlerdenim ,afiyet olsun

    YanıtlaSil
  8. Yazılarını özlemişim..

    Böyle ince ayrıntılı bilgilerin yok mu çok seviyorum ben onları.. Tabi seni çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  9. manzara pek bi güzel:)

    canim et cekti-.-

    YanıtlaSil
  10. gizemcimmmmm, gurbette yasayan bir Türk vatandasina bu postu nasil yaparsin ha! nasiiiilll :D o çöp sisleri görmesin gözûm, hemen kaldir :P :D hele o yol boyunca çekilmis kareler senin o akici anlatiminla birlesince Allah'im resmen oralari yasamais kadar oldum valla. gurbetteki bu bloggerdasina bu hazzi yasattigin için tesekkürler bitanem. ama o çöp sisleri yemis kadar oldum diyemiyorum maalesef :D ah Türkiye'm ah, özledim seniiii

    YanıtlaSil
  11. küçük bir molada ne güzel bir süpriz! dün gece aklıma geldin, biliyor musun? niye yazmıyor diye düşünmüştüm :)

    YanıtlaSil
  12. canım öyle güzel anlatmışsınki yemiş kadar oldum..fotoğraflar yine harika..

    YanıtlaSil
  13. fotoğraflar gerçekten çok güzel..

    www.margunundunyasi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  14. Fotoğraflar yine birbirinden güzel..Her birini teker teker inceledim. Tatile gidiş anının o tatlı heyecanı yok mu, hiçbir şeyle değişmem :)

    O fotoğraflardan birisinin, sizin odanızdan bir manzara olduğunu söylemiştin. Orayı biliyor gibiyim. Baş harfi G mi? :)

    YanıtlaSil
  15. sen anlatırken ben dinlendim, efese 1 kere gittim ama hep gidesim var, ama o gittiğimd ecop sis yemiştim:) yemek benim için cok onceliklidir hele de meshursa denemeden duramam:)) harikaydı gercekten de..

    marmaristen başka fotoğraf yok mu hiç gitmedim oraya sen anlatınca merak ettim, hotellerini pek ovmuyorlar, siz yazlıkamıydıznız...

    YanıtlaSil
  16. Canim,harika fotograflar,hele 1. ve 2. fotograf,gunesin dogusunu gormek ho$ <3
    Ne guzel anlatmissin,bende yemis kadar oldum,leziz gorunuyorlar ^_^ Bogurtlen sarabi gordum,aldiniz mi :))))

    Bu daha Marmaris'e gidis,sen dondun bile dimi :) Eminim bircok foto birikmistir.

    i$inde kolayliklar canim,operim ^*^

    YanıtlaSil
  17. Marmaris asigiyim.....içmeler,turunc,orhaniye,kizkumu.....barlar sokağında dolaşmak,takı toka almak.....ee bizimkide bodrum aşığı;)vallahi özledim Marmaris'i...Bodrum'da güzel ama sanki Marmaris daha samimi....ne sanslisiniz feribotla gidiyorsunuz muhteşem...mucuks;)

    YanıtlaSil
  18. Çöp şiş harika ya bayılırım, Selçuk'taki kadar değil balki ama Asmalımescit'te Canım Ciğerim de pek güzel yapar çöp şişi, yanında da aynı böyle közlenmiş soğanlar falan getirir, denemediysen, canın çöpşiş çektiğinde aklında olsun canım :)

    http://bir-alisveriskoligin-itiraflari.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  19. Çöp şiş her zaman harikadır, bir de minik minik işçilik de özenli olunca ortaya illaki süper bir lezzet cıkmıstır :)
    Bİr dahaki sefere Anadolu'nun farklı bir yöresinde,farklı bir lezzetle karsımıza çıkmanı sabırsızlıkla bekliyoruz :)
    Takipteyim efenim :)
    http://biseydiycem-hitman-3.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  20. marmaris aşığı seni:D

    yine pek güzel fotolar çekmişsin kuzu:)
    ama herşeyden evvel tatilinin güzel geçmiş olmasına seviniyorum.
    ayrı kaldığın bloglarda seni çok özledi inan.
    en kısa zamanda seni bekliyoruz.
    öpüyorum çok:*

    YanıtlaSil
  21. Güzel bi yol hikayesi olmuş...:) Devamını beklemedeyim! Fajitayı çok seven biri olarak "çok daha lezzetliydi" dedin ya iyice merak ettim:):) Fotoğraflar yaşıyor gibi sanki... Şarapların çöp şişlerinin ve yolların tozlu kokusu geliyor buraya okurken.. öpüldün kuzum:)

    YanıtlaSil
  22. ev postu yapmayi dusunuyor musun goz ?

    YanıtlaSil
  23. canım o kadar güzel anlatıyorsun ki yaşadıklarını,insanı seninle beraber bir yolculuğa çıkartıyorsun adeta.Bir roman yazsan da okusak diye düşünmeden edemiyorum bloguna girdiğimde :)
    tatil de aynı yere gitmenin huzur ve mutluluğunu yaşayanlardanım bende,alışkanlıkları seviyorum sanırım.2.evimde hissediyorum kendimi her tatile gidişimde :)

    YanıtlaSil
  24. resimler harika karnım acıktı :)

    YanıtlaSil
  25. tam yorum yapacaktım biraz önceki yazı kayboldu :D

    YanıtlaSil
  26. Ben bu postu nasıl gözden kaçırmışım:/

    Çook güzel bir yol postu olmuş bu. Marmaris'e sevgini de, ne güzel anlatmışın. Böyle bir tatil çekti ki canım sormaa. Seneye umarım daha uzun tatiller yapabilirim:)

    Bu arada evet çok özlettin kendiniii, dönüşün süper olucak ama hissediyorum:D

    YanıtlaSil
  27. Elif'cim annemlerle gittiğim bir sene aynısı benim de başıma gelmişti ne çok kızmıştık babama :P şarabı denemedik ancak çöp şiş gerçekten harikaydı tatlım :)


    civciv'cim ben henüz yeni öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorum, oraların tadına cidden doyum olmuyor tatlım :)


    olcayy'cım çok teşekkür ederim,bu sözler beni gerçekten çok mutlu etti canım :)


    duju'cum şekil olmak adına o küçük kasaba kır lokantası havasını değiştirmemelerini ben de çok sevdim :) kendine has havası çekiyor insanı asıl..


    İçimden geldiği gibi, ben de çok özlemiştim artık daha sık buradayım inşallah canım :)

    YanıtlaSil
  28. Gizem'cim bu kadar güzel karşılanınca iyi ki gelmişim diyorum ben de :) çok teşekkürler canım, Marmaris candır evet her sene gitmesek bir yerimiz eksik gibi hissediyoruz ailecek:)


    dikiş dersi, bu salata bana soğanı sevdirdi :) tarifini bulup ben de evde deneyeceğim canım :)



    Pembe Esinti'm o sevgi çok çok karşılıklı bi tanem :) ben de çok özledim inan, öpüyorum kocaman :)


    Rory'm gün doğarkenki malzeme gibisi olmuyor (artık her gün o saatte uyandığımdan bilmekteyim :p) öperim kuzumu :)


    Turquazria, tatlım hehehe çok haklısın valla hemen kaldırıyorum hemeeen :P şaka bir yana rica ederim canım benim keyif alman çok çok mutlu etti beni :)

    YanıtlaSil
  29. Buket'cim evdeyken yine iyiydi ama bu iş günde 13 saatimi ev dışında geçirmeme sebep oluyor gelir gelmez de yemek yiyip uyuyorum. Korkunç bir döngü bu, yaşadığımı hissedemiyorum bloguma dilediğimce vakit ayıramıyorum ama buna nasıl bir çözüm olabilir onu da hiç bilmiyorum :(


    Nesliname'cim o kadar minikti ki üstündeki etler hayret ettim daha önce yememiştim böyle bir şey :)


    Tubitos'cum çok teşekkür ederim canım benim keyif almandan dolayı çok çok mutlu oldum :)


    Bu da benim dünyam :) çok teşekkür ederim canım :)


    Senorita, evet canım çok doğru bildin baş harfi G :) Grand Azur'a yıllardır gittiğimizden 2. bir ev ve devremülk tadında oldu artık bizim için :) tatil heyecanı müthiş bir adrenalin insan cidden hiiç bitmesin istiyor :)

    YanıtlaSil
  30. Aysun'cum Marmaris'te etrafı bu sene çok çekmedim ama önceki senelerden biiir sürü fotom var onları paylaşabilirim dilersen canım :)Marmaris'te gidilebilecek belli başlı iyi oteller var Grand Azur ve Martı başında geliyor bence. Gitmediysen kesinlikle tavsiye ederim tatlım o güzel koyları ve yeşil doğası ile harikadır Marmaris :)



    Ferah Feza'm 10 gün ışık hızında geçti ne ara gittim ne ara döndüm ben de bilemiyorum canım :) Bu sefer foto çekme işi için Betwin Us'a ağırlık verdik. Böğürtlen şarabı almadık bunda arabanın ağzına kadar dolu olmasının payı büyük sanırım ama bir dahakine alacağız tatlım :)


    Coco-Jelly, ne güzel anlatmışsın Marmaris'i marmaris yapan o incelikleri :) Ben de eşim de Bodrum'u pek sevmiyoruz en başta doğası çok kel geliyor ama marmarisin o yemyeşil doğası ve dediğin gibi samimiyeti hiçbir yerde yok. Bak anlatırken ben bile özledim oraları valla :)


    Alışverişkolik, valla bilmiyordum öğrenmiş oldum çok da iyi oldu canım bir daha canım çöp şiş çekerse direk oradayım :))


    hitman, ehehe valla bir beklentiye soktun sen şu anda beni önümüzdeki haftasonlarından birisi için yakın çevrelere kaçacaktım ama daha yöresel tatlara sahip bir yere mi gitsek şimdi diyorum :) beğeniniz çok mutlu etti efenim, teşekkürler sevgiler :)

    YanıtlaSil
  31. Story'm ahh ahh o tatil rüzgar gibi geçti ne yazık ki tadı da damağımda kaldı kuzu :( özlenmek ne güzel şey özlemek kadar en az :) öpüyorum tatlımı :)))


    Hande'cim yaşatabiliyorsam bu şekilde ne mutlu bana tatlım :) yazın son deminde o tozlu topraklar, yollarda çam kokusu kış boyunca burnumdan gitmeyecek sanırım :) madem fajitayı bu kadar seviyoruz bir gün buluşup fajita night yapalım mı tatlım_? :)) öpüyorum kocaman ;)


    muyek'cim çoook düşündüm ama aksiyon almam sürdü biraz neyse ki sonunda yaptım canım :)))


    Rebel'cim kısa kısa hikayelerimi uzatacak vakit bulursam o da olacak inşallah tatlım :) çok teşekkür ederim güzel sözlerin için :) evet insan 2. bir eve çok daha huzurlu gidiyor, senede bir kez tatilini yeni bir yere görmeye ayırmanın da tadı başka ama tanıdıklığın huzuru daha sıcak geliyor bize de canım :)


    Bonbon'cum ben postu yaptıktan sonra yemeğe gitmiştim hemen insanın burnuna kokusu geliyor valla :P


    ebrucum yanlışlıkla yayınlamıştım hazırlarken tamamlanmadan, o yüzden kayboldu ama geri geldi tatlım bitince ;)


    Particle'm ben de çook özledim canım benim :) döndüm inşallah diyorum ama yeni iş sebebiyle pay bırakıyorum :/ beğenin çok mutlu etti beni, teşekkürler kuzum :)

    YanıtlaSil