En Güzel Cheesecake Tarifi! :)



Tatlı cazibelere uzun bir ara vermiştim. Bu yüzden geri dönüşümü size parmaklarınızı yedirecek bir tarifle yapmak istedim :) Cheesecake benim en en sevdiğim tatlılardan biridir. Özellikle krema kısmının yumuşacık ve dolgun olması, dengeli bir tatlı & tuzlu tada sahip olması sebebi ile insanın yedikçe yiyesi gelir. Sizlere bir tarif sunmadan birçok yabancı tarifi okuyup hepsinden bir şeyler alıp kendimce mükemmele yakın tarifi oluşturmak boynumun borcudur :) Bu sefer de New York’ta oldukça ünlü bir butik cheesecake dükkanının tarifini bizim ölçü ve malzemelerimize uyarladım, sonuç mu? Muhteşem oldu :) Şimdiden sizi uyarmalıyım, bu cheesecake’i misafiriniz geleceği zaman yapmaya özen gösterin, zira dolapta onun varlığını bilerek evde yalnız olmak oldukça tehlikeli! :) bir dilim asla yetmiyor benden söylemesi!


Gelelim malzemelere;
6 Yumurta
1,2 Su bardağı şeker
1 çimdik tuz
800 gram labne peyniri (suyu tamamen süzülmüş)
200 ml krema
1 Paket pasta kreması (yurtdışında yoğun krema olarak geçiyor)
2 Paket Burçak bisküvi
8 Yemek kaşığı erimiş tereyağ
1 Limon suyu
3 Yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı vanilya özü (ben markette bulamadığım için toz kullandım)

Önce şeker ve yumurtaları çırpıyoruz, normal kek pişirirken çırptığımız kadar uzun ve hızlı değil fazla köpürtmeden biraz beyazlaşana kadar düşük hızda çırpmanız yeterli (eğer yüksek hızda ve hızlı çırparsanız kek kısmı taşar ve krema kısmı fazla hafif ve kabarık olur). Üşenmezseniz tel çırpıcı ile çırpabilirsiniz ;)


Bir yandan labne peynirini ince delikli süzgeçte altına kağıt havlu koyarak (sürekli havluyu değiştirin) süzün. Tüm suyu çıkana kadar altındaki havluyu birkaç kez değiştirin.


Cheesecake’in tabanı için Burçak bisküvileri ufak ufak kırın ve kelepçeli kek kalıbınızın tabanına yayın.



Üstüne 8 yemek kaşığı erimiş tereyağı gezdirin ve tüm karışımı elinize ufalayarak yağı karışıma yedirin. 


Sonra da bastırarak dümdüz bir hale getirin.


Ben tereyağ olarak tuzsuz Fransız tereyağ kullandım, hamur işlerinde özellikle denemeniz, tavsiye ederim çok yakışıyor.


Pasta kremasını süt ile çırpın. Fırınınızı 175°C’de ısıtın.


Daha sonra çırpılmış şeker ve yumurtaya labne, sıvı krema, un, tuz, limon suyu, vanilya özü ve katı pasta kremasını ilave edin ve düşük hızda homojen bir hal alana kadar mikserle çırpın.


Sıvı karışımı, taban üstüne dökün ve bir spatula yardımı ile yüzeyi düzleştirin.



Cheesecake’inizi fırının orta karında 170°C’de 1 saat pişirin. 


Bu sırada peynir krema kısmı kabarıp daha sonra cheesecake üzerinde çatlaklar oluşturabilir. Mümkün olduğu kadar keki haşlamadan yavaş yavaş pişirmeniz yumuşaklığı için önemli bir nokta. Ayrıca cheesecake pişirirken mutlaka kelepçeli kek kalıbı kullanmanız gerekiyor aksi halde piştikten sonra tatlınız kalıba hapsolabilir :)


1 saatin sonunda kekimizin üstü de kızarınca fırından çıkarıp dinlendiriyoruz. Kek kalıbı içerisinde krema kısmının ortası hala biraz sıvı gibi oluyor (kabı hareket ettirince sallanıyor) bu normaldir, ancak cheesecake’in piştikten sonra minimum 8 saat dolapta dinlenip soğuması gerekiyor. Peynir krema katmanı soğudukça ve dinlendikçe suyunu çekiyor ve ağzınızda eriyen yumuşacık bir form alıyor. Cheesecake’i mümkünse bir gece önceden yaparsanız çok daha iyi olur. Unutmayın, püf noktası uzun süre dinlenmesi. Servis ederken üzerine hazır satılan çikolata, karamel ya da böğürtlen sosları ekleyebilirsiniz hepsi ayrı yakışıyor.


Benim bugüne kadar yediğim en güzel cheesecake oldu, servis ettiğim tüm arkadaşlarım da aynı şekilde bayıldılar eğer pratik bir o kadar da lezzetli bir cheesecake tarifi arıyorsanız denemenizi mutlaka öneririm ;)

CONVERSATION

40 comments:

  1. Bunu deneyeceğim mutlaka, cheescake bayıldığım bir lezzet olmasına karşın kafelerde aşırı derecede ağır bir lezzet olarak çıkıyor karşıma. Bazen tabanında ki tarçını o kadar abartıyorlar ki kremanın tadını yakalayamıyorsun.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de dışarıda yediğim cheesecake'lerde yoğun ve katı peynir kısmından çok rahatsız olabiliyorum. Bu tarifte yumuşacık ve çok hafif oluyor, dilerim deneyip beğenirsiniz :) Sevgiler...

      Sil
  2. Kesinlikle denemeliyim! Şimdiye kadar pek çok cheesecake tarifi denedim ama istediğim gibi olmadı hiç. Bu çok nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkram ettiğim tüm arkadaşlarım bayıldılar :) ölçüler bire bir tutuyor dilerim istediğiniz gibi olur şimdiden afiyet olsun :) çok teşekkürler...

      Sil
  3. Görünüşü bile çok güzel :)
    Sık kullanılanlarıma eklenip, en yakın zamanda denenecek bir tarif oldu.
    Yılbaşına az kalmışken güzel bir fikirdi, ellerine sağlık :)

    Sevgiler;
    http://yagmurunmodasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Yağmur'cum :) yılbaşı için harika bir fikir olabilir dilerim beğenirsin, şimdiden afiyet olsun. Sevgiler :)

      Sil
  4. tariflerine bayılıyorum, daha sık tarif postu yapmalısın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım :) tarif postlarını yazarken ben de çok keyif alıyorum daha sık yapmaya çalışacağım söz :)

      Sil
  5. Sürekli senin çilekli magnolia tarifini yapıyorum zaten Gizemcim.Bunun da harika olacağına eminim.En kısa zamanda deniyicem.Tariflerin ve yazılarının devamını bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaaa :) çok mutlu oldum bunu duyduğuma. Çilekli magnolia benim de favori tarifim özellikle hiçbir yerden almadan kendim uydurduğum için belki de :p çok ama çok teşekkür ediyorum, afiyet olsun şimdiden tatlım :)

      Sil
  6. Cok begendim canim deniycem :) eline saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Nesli'cim :) şimdiden afiyet olsun :)

      Sil
  7. Muhteşem görünüyor ve bir o kadar da enfes tadda olduğuna eminim... bloğundan aldığım bir kaç tarif gibi bunu da deneyeceğim sevgili Giz :)
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum sevgili Momentos :) nicedir görüşememiştik özlemişim kelimelerini... Dilerim beğenirsin, şimdiden afiyet olsun diyorum :))

      Sil
    2. Çok marifetli, çok zarif ve ince birisin Giz... iyi ki sana ulaşmışım.. şu aralar şehir değiştirmekle meşgulum, blogla ilgilenemedim. Yakın zamanda hikayelerime devam etmek istiyorum. Ben de özlemişim :) Sağlık ve huzurla kal canım. <3

      Sil
  8. Şimcik bu güzellik karşısında acıdım kendime 30 uma kadar ben tatlıyı sevmeyenlerdendim hiç ilgimi çekmezler. Çikolata dışında. 30 sonrası kilo kontrol noktasında tatlı sever oldum. Acıdım çünkü ben hiç ceehesacake yemedim ki :) Yazık etmişim yapacağım. Umarım alışmam bu tata...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de 30 yaşında değişmekten korkuyorum açıkçası, bu yaşa kadar zaten tatlı hastasıydım ya 1 sene sonra 30'umda daha da artarsa bu durum? :p cheesecake yemediyseniz özellikle denemenizi tavsiye ederim, yalnız ufak bir uyarı sonrasında dışarıda yiyeceğiniz cheesecake'leri beğenmeyebilirsiniz :p çok teşekkür ediyor afiyet olsun diyorum :)

      Sil
  9. okumuycam diyorum böyle lezzet icerikli postları, bi bakıyorum yine yorum kısmına kadar gelmişim postun:) eline emegine saglık güzel oldugu kadar marifetli kuzum. Yannız böyle kuru kuru postla olmuyo, getir de yiyek hep birlikte ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebeğiiiiiim yakın olsak da ben sana kendi ellerimle yapıp getirseeem :) güzel bebişine de gitse hem aah aah diyorum. Çok özledim kuşumu. Çok teşekkür ediyorum güzel sözlerin için canım benim! :)))

      Sil
  10. Ah gece ggece spordan yenı dönmüş bır kızcagıza bu yapılır mı nasıl denemem bunu ben :)

    http://bir-alisveriskoligin-itiraflari.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehehehe :) ama bak spordan gelmişsin bence kocaman bir dilimi hak ettin tatlım :) hem çok hafif peynir süt başka bir şey yok içinde :ppp

      Sil
  11. tam tatliyi birakmaya karar vermisken harika oldu bu post, simdi yapip tamamini yemekten korkuyorum ;) nefis gorunuyor, ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı bırakılır mı hiç İrem'cim? :) aşk olsun! :p çok çok teşekkür ediyorum, dilerim dener ve beğenirsin canım. Sevgiler...

      Sil
  12. Cheesecake in catlamamasini isterseniz tepsiye su koyarak pisirin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu bilmiyordum :) bundan sonra mutlaka bu şekilde deneyeceğim çok teşekkürler.

      Sil
  13. Giz diğer tariflerinden sonra,bu tarifi de cuma akşamı denedim ve misafirlerimin hepsi parmaklarını yedi=)) benim de bu zamana kadar yediğim en güzel cheesecake'ti,ellerine sağlık ve olağanüstü tatlardan bizi mahrum bırakma diyorum=))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaaa :) nasıl mutlu oldum anlatamam bunu duyduğuma! süpersiniz, afiyet bal şeker olsun hepinize çok çok teşekkür ediyorum paylaştığınız için yorumunuzu, tariflerin devamı mutlaka gelecek :) öpüyorum kocaman!

      Sil
  14. Muhteşem dün yaptim ve bayıldık harikasınız daha önce de çilekli magnolya pudinginizi yapmıştım olaydı,iyi ki varsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, siz de iyi ki varsınız afiyet bal olsun :)) yeni tarifler yakında gelecek! :))

      Sil
  15. şeker oranını anlayamadım yardımcı olabılırmısınız?1,2 ne kadar ölçüye tekabül ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 bardaktan 1/5 ölçü daha fazla olacak 1 bardak+ 1 bardağın dibi gibi ;)

      Sil
  16. Kızlaar aynı bu ölçülerle yaptım ve gerçekten enfes bir cheesecake olduu:)
    Tüm arkadaşlarım bayıldı profesyonel işi olmuş falan dedileer:)tarif için çoook teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim beğenmene canım :) afiyet olsun ben de sık sık yapıyorum evde eşim bayılıyor :)

      Sil
  17. Merhaba, tarif çok güzel görünüyor, çok katı kıvamda olmayan ugun bir tarif ararken karşıma çıktı. Pasta kremasını ne kadar sütle çırptığınızı göremedim. Alacağım kutunun üzerindeki tarife göre mi yapmalıyım?
    Bir de tepsiye su koyarak pişirmeyi denediniz ve sonuç verdi mi merak ettim?
    Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  18. Iyi gunler ben simdi bu tarifi yapicam ama 800 gr labne cok degilmi

    YanıtlaSil
  19. Ayyy denedim şuan firinda cig olarak krema tadina baktm guzel ins pisince dahada güzel olur sizin orjinaline yakin tarifleri arastirip paylasmanizda cok hos tadina baktiktn snra da yazicam ;))

    YanıtlaSil
  20. Ayyy olamadi dagildi hep catlamasin diye bir kase su koydum yanina yine catladi heryeri pismisti sizinki gibi ortasi sallaniodu sadce cikarirken darmadağın oldu sinifta kaldik yani bu tatli denemesinden:((

    YanıtlaSil
  21. yaptım, çooook güzel oldu. tarif için çok teşekkürler. devamını bekleriz :)

    YanıtlaSil
  22. Valla ben ilk defa deniycem tarif çok hoşuma gitti

    YanıtlaSil
  23. kelepçeli kalıbınızın ölçüsü nedir acaba? Bende 26 lık olanından var ama sizinki küçük gibi küçük boy borcamda yapsam olur mu?

    YanıtlaSil