Alexa Meade- Fırçası İnsanlara Değen Ressam!





Blogumda sıra dışı bulduğum ve sanatına hayran olduğum kişileri tanıtmaktan büyük keyif alıyorum. Düğün, balayı ve evlilik derken uzun zamandır sanata dair bir şey yazamadığımı fark ettim. Bu uzun sessizliğe çok renkli ve oldukça özgün bir sanatçı ile son veriyorum. Sanatçımızın adı Alexa Meade. Kendisi 25 yaşında bir ressam, aynı zamanda da fotoğraf sanatçısı. Onu farklı kılanın ne olduğunu merak edenler için söyleyebileceğim şey, Alexa fırçasını insanlar ve objeler üzerinde kullanıyor. Oluşturmak istediği kompozisyonu ince ince ince işledikten sonra fotoğraf çekme kısmı devreye giriyor ve o an ölümsüzleşerek arşivde yerini alıyor.

İnsanları nasıl mı kullanıyor? Çok farklı formlarda. Kimi zaman metroda yürüyen yaşlı bir adam, kimi zaman çimlere uzanmış bir genç kız, kimi zaman da güneşlenen bir adam olarak karşımıza çıkan kompozisyonlarda yer alan objeleri de aynı şekilde fırçası ile renklendiriyor. Alışıla gelmişin dışında olduğu için görsellik oldukça akıl çelici :) Bu eserlere bakarken kanvas üzerine portreye baktığınızı sanıyorsunuz ancak dikkat edince saç, göz gibi detayların gerçekliği ve obejelerin 3 boyutlu olması inceleyeni hayrete düşürüyor.

Dilerseniz beni derinden etkileyen bu çalışmalara geçelim:




Resim aslında 3 boyutlu, bunu kareye Alexa da girince daha net anlıyorsunuz. Sanatçı güneş şemsiyesi altında oturan bir genci, şemsiye ile birlikte renklendirerek uzamsan düzlemde farklı bir gerçekliğe imza atmış.



Gözlere dikkatli olarak baktığınızda tuvalden canlanıp çıkacakmış hissi veren bu adamın portresini de çok başarılı buldum.


Ressam sanatına özne olan kişi ile poz veriyor.



Boyama aşamasında profil poz veren özneye yakından bakabiliriz;





Bankta oturan kadın 3D gerçeklik içerisindeyken Alexa’nın aynı tarzda başka bir çalışmasının duvarda asılı olması sizce de ayna içinde ayna mantığında  sonsuza uzanan bir gerçeklik hissi yaratmıyor mu?




Çimlerin gerçekliği ve saçlar çok hoş durmuyor mu?



 






 




 
Alexa boyadığı objelerle birlikte kullandığı aynı kişileri, kompozisyonların dışında dışarıda da kullanmayı seviyor.

 

 





Yumurta üzerine boyanan yumurta ve kase içinde meyveler de çok hoşuma gitti.
   




Bir stajyer olarak basın alanında çalışmaya başlayan Alexa,politik ilişkiler üzerin okul yılları ve politikacıların dünyasının kendisinde algıyı değiştirecek engin bir büyülenme yarattığını belirtiyor.

Kendi portresi:


“Algı ve gerçeklik arasındaki gerilime ilgi duyan” sanatçı “uzamsal ilişkileri duyma ve yorumlamamızda algısal bir kayma yaratıyor”. (Biyografisinden alınmıştır)

Sanatçının eserlerinin tamamına ulaşmak için resmi web sitesi’ni ve de flicker hesabını ziyaret edebilirsiniz (Görseller Alexa Meade'nin flicker hesabından alınmıştır).


CONVERSATION

29 comments:

  1. canım bu ressamın bende internette sergisinin fotograflarını görmüstüm farklı gelmisdi ama araştırmamıştım :) bilgiler için tesekkürler

    YanıtlaSil
  2. gercekten hepsi tuvalden fırlayacakmış gibi duruyor, hepsine bir sonrakinde ne var diye merakla baktım. dediğin gibi çimen ve saçlar resmen gerçek gibi. Hayran kaldım.

    YanıtlaSil
  3. cnm cok güzel boyle birini tanıtman ben ilk defa duydum ve cok etkilendim acıkcası. daha once boyle calısan birini gormemiştim. fotoğraf, insan, ve resip 3 unude kullanıyor. ve fırayı kullanım tarzı benim en sevdiğim tarzda. ..

    YanıtlaSil
  4. Çok iyi bir tanıtım olmuş Giz :)
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Ressam şahane iş çıkarmış Gizem. Bu tasarımlar öyle böyle değil, tamamen bir şehir kurmuş gibi. En çok metroda ki yaşlı adam resmine bayıldım. -Ellerine sağlık, çok güzel yazmışsın.

    http://kacikturuncu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Essu'cum nicedir biliyordum ben de ama elim değip de post yapamadım ben yapana kadar bir sürü yeni çalışma eklemiş sanatçı sevinmedim de değil aslında canım :)

    YanıtlaSil
  7. A to Z beğenin için teşekkürler canım, gerçekliği bu kadar güzel yorumlayıp sürreal bir şekilde sunan sanatçıyı ben de büyük bir keyifle tanıttım :)


    Aysun'cum katılıyorum çok farklı bir sanatçı bu 3 öğeyi kendi içinde o kadar uyumlu kullanıyor ki kompozisyonlarına hayran olmamak elde değil :)

    YanıtlaSil
  8. Momentos'cum beğenin için teşekkür ederim :)



    Baran'cım aynen çıkardığı iş çok başarılı, 2 boyut içine 3 boyutu sığdırmış adeta ressam :)

    YanıtlaSil
  9. MUHTEŞEMMMM AŞIK OLDUM RESMEN !! fotoğraflarını bastırıp odama sahte tablolarını koyucam hihohaha :D

    YanıtlaSil
  10. harika bir paylaşım olmuş gizcim.kullanılan teknik çok ilginç modern dönemde şu ana kadar gördüğüm en iyi çalışma desem haksızlık etmiş olmam.

    genel olarak klasikçi olsamda alexa Maede şu an bende farklı duygular uyandırdı.
    resimlerinde melankoli havasına rağmen gerçekçi tarafı, müthiş duruyor.gözler her an kırpılacak veya göğüs kafesi nefes almak için her an şişecekmiş gibi:)

    YanıtlaSil
  11. hayran kalmamak ve etkilenmemek mümkün değil cidden,nasıl bir yaratıcılık.Teşekkürler canımcım böyle güzel paylaşımlar için..

    YanıtlaSil
  12. Azim acik baktim bunlari nekadar guzel seyler bunlar. Seni kesinlikle takibe aliyorum canim =)
    Sevgilerimle optum.

    http://zeynnepp.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Giz!

    Böyle renkli ve özgün bir sanatçıyla bizleri tanıştırdığın için teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  14. Ben sandim bilgisayar teknigiyle yapilmis resimler. Bide baktimki canlilar sasirdim :) ama gercek bir ressam oldugunu kantilamis dogrusu bravo vallaha harika...

    YanıtlaSil
  15. canım gerçekten çok etkileyici. hayran hayran baktım resmen. teşekkürler tatlım :)

    YanıtlaSil
  16. nasssıılll yaaa??? bu süper bişey Giz,çok büyüleyici,ressam süper ama mankenlerin de hakkını vermek lazım,nasıl ifadesizliğin içinde ifadeli duruyorlar...

    YanıtlaSil
  17. Müthiş gerçekten çok etkilendim

    YanıtlaSil
  18. bunlar ne güzel eserler böyle.Resimlerden az cok anlarim ama bunlar harika olmuslar.Takip etmeliyim artik seni :)üstelik bu postunu görünce benimde aklima gelmedi degil bende eskiden cok cizerdim yani cok ugrasirdim tablo/resimlerle belki birgün bende sizlerle paylasabilirim :))
    http://guzelgulozyigit.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  19. Curcunam, ehehehe o kadar güzeller gerçekten insan 3D olduğunu bilince bir tuhaf oluyor ve bu etkilenmeyi her bakışta yaşadığından gün içinde de görmek istiyor tatlım :)))



    Pembe Fiyonk, tatlım ben de sanatçının bu kadar özgün bir yaratıcılığa sahip olması konusunda ciddi bir hayranlık duydum kendisine. Çok hoş bir gözlemde bulunmuşsun, Alexa’nın fırçası hep bir parça hüzünle boyamış insanları ve dokunsan gözünü kırpacak gibi duran bu çalışmalar olağanüstü güzellikteler.



    S♥A , tatlım asıl ben teşekkür ederim beğenin için :) daha da güzel yerlere gelmesini dilediğim bir sanatçı Alexa, biraz daha olsun tanıtabilmek (milyonda bir katkı da olsa) mutlu eder beni :)

    YanıtlaSil
  20. Zeynep’cim bu kareleri ilk gördüğümde alışılagelmişin dışında bir gerçekliğe sahne olduklarından ben de çok şaşırmıştım, algım, beynim şaşırmıştı başta :) beğenmene çok sevindim canım, sevgiler...



    Lolita, merhaba bloguma hoş geldin :) rica ederim posttan keyif almış olmanız benim için büyük mutluluk…



    NesliName, hehehe ben de çok şaşırmıştım insana “nasıl yani” dedirtiyorlar resmen :) politika okumasına rağmen resimde bu kadar başarılı olması saygı ve hayranlık uyandırıcı gerçekten…

    YanıtlaSil
  21. Tubitos’cum, o hayranlık bana ait :P beğenin ve içten yorumun için asıl ben teşekkür ederim tatlım :)



    FidoLand, gerçekten muhteşem ve çok haklısın ressam kadar mankenlerin ifade ve duruşu da çok başarılı canım katılıyorum sana ;)



    Kendimce, benim de çok etkilendiğim ve paylaşmaktan mutlu olduğum bir çalışma oldu ;)



    Guzelgul, ne güzel olur paylaşsan :) madem böyle bir yeteneğin var benim gibi başka yetenekleri tanıtmak yerine kendi sanatını tanıtman çok hoş bir paylaşım olur bence canım. Bloguma hoş geldin diyor, kocaman öpüyorum seni ;)

    YanıtlaSil
  22. Ben boyle bilgilendirici,sanat iceren postlara bayiliyorum.
    Cok cok farkli bir tarz deniyor sanatci,ilk once anlayamadim,ornekler cogaldikca cok sasirtici ve etkileyici buldum.Farkli seyler deneyen insanlara da bayiliyorum ben :) Cok orjinal ve kendine has bir tarz yaratmis,hele de 3 boyutlu etkisi icermesi super.Cimlerde uzanan kiz mesela,cok etkileyici.Bir de boyadigi kisilerle poz vermesi de guzel fikir,hem daha aciklayici oluyor sanatini.
    Tesekkurler Gizem'cim,bu sanatciyi tanittigin icin,duymamistim,iyi oldu ^^

    Optum tatlim ^*^

    YanıtlaSil
  23. inanılacak şey değil.. yani bunu bu kadar gerçekçi yapabilmek bir yana, böyle bir çalışmayı hayal edebilmek de nasıl bir yaratıcılıktır aklım almıyor..:)

    paylaşım için teşekkürler bitanem, harikasın! :)



    Wear A Smile!

    YanıtlaSil
  24. Selam Giz! Yaptığın yorumdan beni unutmuş olduğun izlenimine kapıldım?? :((

    YanıtlaSil
  25. Lolita, hayır tabi ki unutmadım! :) yorumlara cevap yazarken metinleri word'e copy edip yazıp direk pencereye paste ediyorum, merhaba Giz deyişinden bloga yeni geldiğin izlenimine kapılmış olmalıyım, şu an okuyunca bana da enteresan geldi açıkçası.

    YanıtlaSil
  26. Ayrıca blogroll'umda yokmuşsun canım, hemen ekledim ;) kusura bakma böyle bir izlenim uyandırdığım için, betwin us'a da gizliteras'a da onlarca cevap yazıyorum dalgınlığıma gelmiş ://

    YanıtlaSil
  27. Ferah Feza'cım beğ beğenin benim için çok şey ifade ediyor :) ben de ilk görmemde kavrayamamıştım zihni aldatan o görselliği ama bakınca ve gözler alışınca muazzamlığı karşısında hayrete düşüyor insan :) boyanan kişilerin de bu sanata katkısı kuşkusuz çok büyük :)



    Ahsen, bi tanem ben de buna hayret ettim asıl! Nasıl aklına gelmiş böyle bir sanat icra etmek, politika okuyup resimde harikalar yaratması çok ama çok takdir edilesi bir durum canım :)

    YanıtlaSil
  28. Tamam tatlım, olur arada öyle şeyler ;) Bazen blogroll da dediğin gibi görünmüyor bazı siteler...

    Teşekkürler eklediğin için ;)

    YanıtlaSil
  29. Bunlar gerçekten harika,flickr'da ki diğer fotoğrafları da çok güzel. Geçen gün bir site buldum sanırım biz de aynısını yapabiliriz. psykopaint.com diye bir site henüz tam bakamadım ama fotoğraflarımızı resme dönüştürebiliyoruz.

    YanıtlaSil