Güzel Bir Hayat İçin...



Öncelikle yaşantınıza dönüp bir bakın. Tüm kararları siz verebiliyor musunuz? Yoksa çok sevdiğim bir okurumun dediği gibi “hayatınızın suflörü” müsünüz? Hayat bir oyun evet ama kendimizin yazıp oynadığı bir oyun, eğer ki siz bir noktada yazar olduğunuzu unutup başkalarının dikte ettiği repliklerin suflörlüğünü yapmaya başlarsanız bu kabulleniş diğer noktalarda da kendini gösterecektir. Hayatımın kontrolü elimde ama sadece iş ya da aşk olarak değil diyen kişi kendisine kocamaaan bir yalan söylüyordur. İstemediği bir ilişkiyi karşısındaki insan için yürüten kişi kadar, istemediği işte çalışan kişi de hayatının birçok noktasında şartların direttiklerine razı olmaktadır. Bu razı oluş tek bir noktadan başlar, sonra bir bakmışız genel geçer bir kabulleniş halini almış. Artık çok da fazla sorgulamadan, düşünmeden boyun eğip biyonik hareketlerle hissiz, keyif almadan yaşamaya başlarız hayatı. Bunun için en iyisi geç olmadan çanlar henüz çalmaktayken sizi mutsuz eden şeyleri değiştirmek için bir adım atın. Kimseden bir çırpıda bu şartları değiştirmesini beklemiyorum, kendimden bile. Ancak bugün hayatınızda daha farklı olsaydı sizi nelerin daha çok mutlu edeceğini düşünün. O şartların değişmiş halini hayal edin ve üzerinizde yarattığı hissi zihninizde canlandırın. Sonra daha fazla sorumluluk alarak bir şeyleri değiştirebilmek isteğini düşünce olarak zihninize ekin ve ufak ufak aksiyon almaya başlayın. Bunları neden mi söylüyorum, memnun olmadığımız şeyler gökten inecek bir yardımla aniden değişmez ama siz zihin olarak bile değişime hazırsanız buna yol açacak olaylar zinciri evrensel düzende yavaş yavaş sizi bulur. Nereden mi biliyorum? Buna dair kanıtım var desem, en azından şimdilik :)
Birkaç gün önceki halet-i ruhiyemi anlatan postum sonrasında bana destek olan, içten sözlerini esirgemeyen ve güç veren herkese teşekkür ederim. O posttan sonra fark ettiğim bir şey daha oldu. Kişi iradesini elinden bırakıp rüzgarın estiği yöne doğru savrulmaya başlayınca bu savruluş hayatın tek bir yönünde olmuyor. Rüzgara karşı uçmaktan bir kez vazgeçmeye görsün insan, o rüzgar kanatlarını tepetaklak ederek hoyratça savuruyor o zaman. Ama savrulmamaya kararlı çırpmaya devam ederse kanatlarını yine istediğince, gönlünce mavi göklerde süzülebiliyor kişi..

   

Son olarak okuduğumda çok hoşuma gitmiş olan bir alıntıyı paylaşmak istiyorum; “Sizi mutlu eden şeyi yapın ve sizi gülümseten kişi ile birlikte olun, nefes aldığınız müddetçe gülün ve yaşadığınız müddetçe sevin!”
 Hepinize mutlu bir hafta diliyorum :)  

CONVERSATION

32 comments:

  1. Beni mutlu eden şeyi genelde yapamıyorum,ŞARTLARRRRR....
    Beni gülümseten kişiyi henüz bulamadım,KADERRRRR....
    Sadece nefes aldığım müddetçe gülümsüyorum hayata ve yaşadığım müddetçe canlı&cansız tüm varlıkları seviyorum....
    :))
    İyi haftalar!

    YanıtlaSil
  2. Harika bir yazi olmus Gizemcim! :) Senin de mutlu ve guzel bir haftan olsun canim :)

    YanıtlaSil
  3. son cümle beni benden aldı,gözlerimi yaşarttı resmen.insanın sevmediği bir işte çalışmasını çok iyi bilirim.önceden sana hiç bahsettim mi bilmiyorum ama fi tarihinde asistandım ben bi üni.de:)ama araştırma yapmaktan çok ders anlatmayı seviyordum:))))ders anlatırken öyle mutlu oluyordum ki hem ben eğleniyordum hem de karşımdakileri eğlendiriyordum.düşünsene iktisattaki marjinal tüketim eğilimini kim gülben ergen'in hamileliği ile açıklayabilir ki:PPPP sonra bir gün herşey tepetaklak oldu,üniversiteler nasıldır az çok bilirsin.ben de bastım istifamı:))ama akademik eğitimime devam ettim.doktoram sırasında pedagojik formasyon dersleri almam gerekiyordu.dönem sonu sınavlarının birinde tam hatırlamıyorum soruyu ama cevaba "ne olursa olsun bir gün akademisyenliğe geri döneceğim ve çok sevdiğim ders anlatmaya devam edeceğim" yazmıştım:))şimdiki işimden de memnunum tabi,çok şükür.ama o zamanki hazzı alamıyorum.benim de artık harekete geçip akademisyenliğe dönmem için çalışmam gerek değil mi?mesela tezimi yazmak,doktor ünvanımı almak gibi:P hayat sevmediğin şeyleri yapmak, sevmediğin insanla vakit geçirmek için çoook kısa.hüzünlendim bak şimdi yine,burnum sızlıyor...ama son söz muhteşem,belki de bana ihtiyacım olan motivasyonu verdin biliyor musun,teşekkür ederim tatlım.

    YanıtlaSil
  4. o kadar güzel söylemişsinki gizem, katılmamak elde degil. ama o düzeni değiştirmek için yapabileceğimiz şeyler, konu iş olunca malesef işlemiyo kuzum:( öyle arkanı dönüp kapıyı çekip gidemiyosun, ama mevcut düzenden de hoşnut değilsin ve şirket senin değilki değiştirebilesin. mecbur kabulleniyosun, emme basma tulumba gibi her söylenenene tamam diyip sineye çekebiliyosun. nerden mi biliyorum eskiden böyle bi hayatım vardı.. ama şimdi mutluyum! umut dolu bir post yazdıgını gördügüm için senin adına da çok sevindim kuşum ^.^ öptüm kocaman.

    YanıtlaSil
  5. Çok severek başladığım işten beni nefret ettirerek ayrılmam, 8 senelik ilişkimin iş konusu yüzünden sonuca ulaşmaması bir türlü istediğim gibi gitmeyen olaylar herşey benim dışımda gelişiyor. İstemekten çok bol şansa ihtiyacım var ! Gülmekten hiç vazgeçmedim vazgeçmemde bunlara rağmen kesinlikle mutsuzda değilim oturup ağlamamda sonuca bakarsak hayatımın efendisi değil sadece hayallerin efendisiyim :)) Hepimiz elimizdekiler ile mutlu olmalıyız sende her zaman mutlu olmalısın gizemcim sana da gülmek çooook ama çok yakışıyor !!

    YanıtlaSil
  6. çok mutlu oldum bu yazını okuyunca tatlım, hem senin için hem de kendim için..:) ne mutlu ki bu dediklerini yapabiliyorum, senin de genel olarak hayata bu felsefe ile yaklaştığını biliyorum.. ufak tefek pürüzler de yakında hallolacak ve herşey istediğin gibi olacak eminim bundan.. :)

    çok öpüyorum seni tatlım, sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  7. Su aralar Aykut Ogut'un "Evrenden Torpilim Var" adli kitabini okuyorum. Resmen bakis acimi degistirmeye calisiyorum olumsuz dusundugumde, tabi benim artik daha olumlu olacagim diye dusunmeye baslayacagim dedigim doneme gelmesi de iyi oldu. Hayat bence birazcik da sans ve kader olsa da, hayatimizin basrolunde biz variz sonucta.

    YanıtlaSil
  8. Böyle güzel bir yazıya azıcık ta olsa katkıda bulunabilmek,yer alabilmek ne kadar güzel! Böyle :D bakıyorum ekrana...

    Yazdıklarının tamamına katılıyorum canım;şartlar ne olursa olsun değiştirebilmek bizim elimizde..

    İnanarak çalışmak,sabretmek gerekiyor sadece...

    Sevgiler..

    www.margunundunyasi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Böyle güzel bir yazıya azıcık ta olsa katkıda bulunabilmek,yer alabilmek ne kadar güzel! Böyle :D bakıyorum ekrana...

    Yazdıklarının tamamına katılıyorum canım;şartlar ne olursa olsun değiştirebilmek bizim elimizde..

    İnanarak çalışmak,sabretmek gerekiyor sadece...

    Sevgiler..

    www.margunundunyasi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. canım o kadar güzel yazıyorsun ki ve öyle vurucu bir sona ulaşıyorsunki, toplulukları harekete geçirecek kadar sağlam bir kalemin var.. hayatta herşey kendi elimizde, kendi tercihlerimizle yaşıyoruz, değişim alışılmıştan zor gelir bazen insana. Ama sen değişime hazırsın anlaşıldı :) Kanıtı merakla bekliyorum ve çok mutlu olmanı diliyorum tatlım.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel bir yazı olmuş! Şu anda hissettiklerimi, düşündüklerimi birer birer yazmışsın resmen!
    Ben de hayatima dair önemli kararlar alma dönemindeyim ve tek tutundugum hayallerim ve onları gerçekleştirmeme yardim edecek gücüm ve inancım...

    YanıtlaSil
  12. ne güzel şeyler yazmışın :)

    YanıtlaSil
  13. canim ya, ne güzel yazilar yaziyorsun son zamanlarda, bak her serde bir hayir vardir derlerya, senide bu is- ev kosturmacasi bu güzel düsüncelere ve yazilari yöneltti gördünmü ; )

    YanıtlaSil
  14. sıcacık yorumun için ve beni kucaklamışsın gibi kocaman sarılmışsın gibi hissettirdiğin için teşekkür ederim:) Beni anlayan birilerinini olması ne güzel:)

    Önemli olan demişti değerli bir psikolog- hayat ardararda dizili bir tren vagonuyken, ara sıra düştüğünde bile son vagonu yakalamak için vazgeçmemek:) O kadar çok şey var ki daha görecek öğrenecek ve paylaşacak:)

    Bulutlardan yazılmış bi post olmuş bu çok bi çok sevdim:)

    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  15. Canim diger postunuda okumustum karamsarlikmi desem yoksa bilmiyorum sikayetler mi desem o postunda böyle algiladim ama bu postun cok hosuma gitti. Sanki eneji ile dolmussun ve bu enerjini bizede aktarmissin gibi ... Canim ben hissettim bu enerjiyi. Hep mutlu ol, takma baskalarini sen. Haaa bu arada ne oldu is yerinde umarim hersey yoluna girmistir...Seni öpüyorum canim...

    YanıtlaSil
  16. Icinin biraz daha rahatlamasina sevindim Gizem'cim,kanit mi dedin,ne acaba? Guzel ve temiz kalple birsey istedikten sonra o $ey niye olmasin ki,umarim hersey gonlunce olur hep.

    Son dediklerine katiliyorum,ve uyguluyorum da, mutlu gunlerin hep cok olur insallah Gizem'cim,opuyorum ^*^

    YanıtlaSil
  17. ne kadar içten nasıl güzel yazmışsın, bir çırpıda okudum.. ne kelimelerle süslemişsin ne de gereksiz uzatmışsın , yerine ve tam kararında derler ya işte o türden olmuş. yazıların çok tatmin edici bir boyutta, zevkle okunur cinsten :)

    ben de çalıştığım zaman işimden , yapılan haksızlıklardan öylesine mutsuzdum ki işimi ve ortamımı çok sevmemem rağmen mutsuzdum iş verenimizin haksızlıklarından dolayı. bir türlü çıkışımı veremiyordum, halbuki ne kadar basitti beni üzen, yıpratan olaya tek nokta iki kelime bir kağıt parçasından oluşuyordu " işi bırakıyorum " ve istifa dilekçem ama ben bunu yapacak kadar güçlü değildim, acaba insanlar ne der, ailem üzülür mü gibi abuk sabuk düşüncelere giriyordum ve ben kendi hayatımı kendim için değil "etraf" ne der düşüncesi ile "çevrem" için yaşıyordum. en sonunda gecelerce sessizce düşündüm, kimseye düşüncelerimi açmadım biliyordum ki o zaman yine her kafadan çıkan sese yeni düşecektim.. kimselere demeden gittim patronumla konuştum ve o gün ve geçen 2 hafta ayrılık sürecimde sürekli beni yıldırmak istedi, gitme anlaşalım dedi.. hayır bir kere geriye dönüş yapsaydım kendime olan yeni yeni oluşmuş öz güvenim daha başlamadan yerle bir olacaktı. o yüzden aldığım karar iyi veya kötü ( zamanla görecektik ) benim için en doğru olandı. ve 2 hafta sonrasında iş yerinden ayrıldığım an daha inerken ilk basamakta öylesine hafiflemiştim ki omuzlarımdan değil sanki vücudumdan kocaman bir ağırlığı arkamda bırakmıştım.. Bu bana öyle iyi geldi ki ailemle, sevdiklerimle daha çok vakit geçirdim, gönlümce gezdim, dilediğimi yaptım vakit kısıtım olmadan.. en güzeli de sinir, stres ( tekstil sektörünün ne kadar ağır olduğunu bilirsin ) sonucu strese bağlı alerjim başlamıştı, baş ağrılarım, migrenim işten ayrılmamla son bulmadı ama azaldı..

    Sonra sevgilimle ( şimdi eşim ) 4 yıllık birlikteliğimi sonlandırdım beni üzdüğü gerekçesi ile ve hayatıma çok çok yanlış yaparak inanaılmayacak derecede karaktersiz birini soktum unuturum onu, çivi çiviyi söker mantıgıyla.. Allah'ım neler neler çektim, sırf o üzülmesin diye bana söylediği yalanlara göz yumdum bir türlü ayrılık kararını veremedim..Ailem baskı yaptı ,babam istemedi. Ailem küstü bana yine de sırf o insan üzülür, ne olur diye bırakamadım..Aslında kendime ettim.. 15 ay mahvettim kendimi, sevmediğim biriyle sırf o üzülmesin diye ayrılamadım.. şimdi düşünüyorum da ne basiretsizlik.. En sonunda yine düşündüm ve "bu hayat senin , kimsenin değil..bir kere yaşanacak ve hakkıyla yaşa hayatını doya doya..hayatta piyon değil, yöneten ol" diyerek her şeyi ele aldım ve son nokta koyup ayrıldım..

    1 ay sonra ilk aşkımla karşılaştık ve tekrar birleştik..tüm kırgınlıklar , her şey unutulmuştu..Ayrılığımız bize birbirimizin kıymetini gösterdi ve biz hayatımızın oto kontrol mekanizmasını otodan çıkarıp kendi ellerimize aldık.. ve iyi ki de aldık.. 5 ay içinde evlendik ve şu an 8 ayı geride bıraktık, çok mutluyuz..

    Ben artık kimse ne der diye yaşamaktansa , hayatımı kendim yönetirim..iyisi ile kötüsü ile , hatasıyla sevabıyla bu hayat benim kararlarım doğrultusunda geçecek..

    piyon olmayı secmedim , geç oldu ama güç olmadı :)

    en kötü karar kararsızlıktan iyidir, hayatınızın kontrolunu kimseye bırakmayın der yorumu sonlandırırım.

    canım cok uzun oldu , kusura bakma artık :)

    YanıtlaSil
  18. Okadar doğru söylüyorsunki giz'im,hayatın aslında ayna gibi olduğunu dusunuyorum ona ne verırsek bize onu gösteriyor.Şunu çok iyi biliyorumki şartlar ve imkanlar ne olursa olsun herşeyin başlangıcı biziz biz İSTERSEK OLUR!

    YanıtlaSil
  19. nasil ihtiyacim olan bir yaziydi anlatamam.off simdi birseyleri degistirme zamani :( korkuyorum

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Gizem,
    İşle ilgili sıkıntın olan mailinde de kendimden çok şey bulmuştum bunda da..Aslında evrende herkes farklı boyutlarda aynı sorunları yaşıyor..Herkesin ne aradağına bağlı olarak sorunlar karşımıza derecesi farklı olarak çıkıyor..Karşımıza çıkan sorunların neden bizim karşımıza çıktığını bulana kadar sorunların devam edeceğine inanıyorum ben...Ta ki o sorunun kendimizdeki yansımasını görene kadar..
    Evrensel güce % 100 inanıyorum, hayatımda çok büyük örneklerini yaşadım, zaman zaman da küçücük örneklerde dahi olsa yaşarım.
    Kendimizi bulmaya geldiğimiz bu yerkürede karşımıza çıkan herşeyin bir ayna olduğunu unutmadan,karşına en güzellerini çıkarmasını dilerim.
    Umarım herşey gönlünce olur...

    YanıtlaSil
  21. Gizem,sen benim iç sesim olabilir misin :)) şu blogda tam da aklımdan geeçen şeyleri okuyup kaçıncı kez şaşırıyorum. En son posttaki halinden sonra daha pozitif gördüm snei, sevindim. Değişim kararı bile insanı değişimin kendisi gibi ferahlatıyor. Elini taşının altına koymadan olmuyor, sen bir değişime aç kendini bir adım at, evren sana ödülleri gönderiyor hemen. Ama aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar bekleyemeyiz, ufaak da olsa birşeyleri değiştirmeye karr vermen harikaa. Ben de kendimi değişim rüzgarına açtım, evrenin hoş sürprizlerini bekliyorum, ikimize de gelir umarım :)

    http://bir-alisveriskoligin-itiraflari.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  22. çok çok sevdim bu postu kuzu!
    bana ve düşüncelerime iyi geldi:) bu sayede bir kez daha kendi adıma aldığım kararlar ve bu kararlar izin de yürüyebildiğim için gülümseyip,yola devam dedim:)

    madem sahip olduğumuz hayat bize ait,o halde yönümüzü biz belirleyelim ki mutlu olabilelim!:)

    YanıtlaSil
  23. Burcu’cum nefes aldığın müddetçe gülümsemek ve canlı cansız tüm varlıkları sevebilmek en zoru ve önemlisi. Hayata bu şekilde sevgi dolu baktığın sürece o şartların da zaman içinde değişeceğini ve seni gülümseten kişiyi bulacağına inanıyorum ben :)



    Sedy’cim çok teşekkür ederim canım, mutlu haftasonları dilerim ben de :)



    Gülümse’cim, yorumun beni çok mutlu etti bi tanem. Birçok açıdan, yazdıklarımın dilediğimin ötesinde yerlere ulaştığı ve senin gibi güzel bir insana ihtiyacı olan motivasyonu verdiği için her şeyden önce. Çoğu insan yapmaktan mutlu olduğu şeyi dahi bilmiyor, sen bunu bilirken ve bu denli yaratıcı, başarılı şekilde yapabiliyorsan o yöne doğru yol almak için daha çok çaba göstermelisin bence. Sonucunda her sabah yataktan mutlu kalkmak ve günü de aynı olumlama ile yaşamak olacak düşün tatlım :)



    Minik kuş’cum direk ani bir şekilde radikal değişimler tabi ki işlemiyor katılıyorum buna. Öyle olmasa ben şu anda işte olmazdım başta :) içinde bulunduğu şartları mecburi kabul de etse insan bir şekilde bu şartların değişeceğine olan inancını yitirip kör, sağır at gözlüklerini takarak her gün gidip gelmemeli diyorum ben. Değişime açık olmalı, önce düşünce olarak ki devamı gelebilsin kuzum, başta olumlu bakıp zihnen hazır olmadan devamı bir şekilde gelemiyor ne yazık ki tatlım. Evet daha umut doluyum, dilerim okuyanlara da bulaştırabilmişimdir bu ruh halini tatlım :)

    YanıtlaSil
  24. Curcunam canım insan o kadar emek verince hak ettiği sonucu almak yerine nefret ettirilince nasıl hayal kırıklığına uğramışsındır tahmin edebiliyorum. Şans ya da tesadüfe çok fazla inanmıyorum ben, kendini yeniliklere açmaktan kastım da buydu bence şanslı şanssız değil bazı şeyleri yakalayan (kendisini değişime ve fırsatlara açanlar görebiliyor daha çok bunları ya da bir şekilde çekiyorlar) ve olduğu duruma dıştan isyan etse de içten boyun eğip değişim kararını içsel vermeyenlerin de koşulları değişmiyor. Puff buradan karışık oldu biraz yüz yüze olsak derdimi nasıl güzel anlatırım kuzuma :) Ben elimdekilerden çok mutluyum tatlım ama şu anda olabilecek her fırsata açığım, bekliyorum bir şeylerin geleceğini. Deli diye gülme bak bekliyorum gelecek elbet kuzum :p


    Ahsen’cim, biliyorum bi tanem senin bunları yapabildiğini :) bu sebepten herkes nasıl vakit ayırdığını hayret ede dursun var olan zamanı o kadar verimli kullanıyorsun ki diğer şeylere de vakit kalıyor. Her şeyin dilediğim gibi olacağına inanıyorum ben tatlım, birlikte göreceğiz neler olacak :)


    Lulu’cum benim de o kitabı okumaya çok niyetim var tatlım, farklı düşünüş ve hissediş farklı koşulları da beraberinde getiriyor ben de buna çok inanıyorum kuzum. Dilerim hayatına getireceğim bu olumlama en güzel şartları doğurur senin için :)

    YanıtlaSil
  25. Margu’cum bu yazının ilham kaynağı sensin canım, bunun için de çok teşekkür ederim :) değiştirmekten kastım anında aksiyon almak değil önce düşünüş şeklini değiştirmek, gerisi kendiliğinden gelecek zaten :)


    Tubito’m ne kadar güzel sözler bunlar, duymaktan büyük sevinç olamaz :) yazımı da tam anlatmak istediğime uygun yorumlamışsın anlaşılmak ve beğenilmek, bu güzel sözleri hak etmek çok mutlu etti beni tatlım :) kısa zamanda yeni haberler vereceğim inşallah sizlere, öpüyorum çok canım.. :)


    Rubi’cim hayallerine inanç ile tutunursan gerçekleştirebileceğine gönülden inanıyorum ben. En zoru o kararı almak zaten gerisi domino taşları gibi gelecek göreceksin :) beğenin için de çok çok teşekkür ederim :)


    Buket’cim teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  26. Viva’cım hehehe canım çok teşekkürler :) eskiden daha çok yazı yazıyordum aslında burada ama evlilik koşturmacası blok etmişti şimdi tekrar o döneme başlamak niyetindeyim tatlım beğenin çok mutlu etti beni :)

    Hande’cim senin güzel kalbini nasıl anlamam kuzum? :) çok güzel bir benzetme bu canım, çoğu insan kaçırdım diyerek banka çöküyor omuzları çökük şekilde oysa ki koşsa son vagonu olsun yakalayacak! :) Beğenin için ayrıca teşekkür ederim tatlım öpüyorum çok :)


    NesliName, tam olarak öyle oldu canım. O sıkıntıyı sizin de yardım ve desteklerinizle atıp yeni umutlara ve yüksek bir enerji seviyesine yelken açtım :) İşte belli belirsiz gelişmeler var daha sonra haberdar edeceğim, hepimizin mutlu olması dileğiyle canım :)


    Ferah Feza’cım, henüz bahsetmek için erken ama en kısa zamanda haberdar edeceğim sizi :) ben saf inanç ve umut ile istiyorum dilerim hepimizin gönlünce olur tatlım, güzel dileklerin için teşekkür ediyor kocaman öpüyorum seni :)

    YanıtlaSil
  27. Handan’cım yazılarıma ithafen sarf ettiğin bu güzel, benim için çokça değerli sözler için çok teşekkür ederim :) Yazdıklarını bir çırpıda okudum, döndüm bir daha okudum. Hikayen yazımda anlatmak istediklerime bire bir uyuyordu. Hatta aramızda benzerlikler de var, geçen sene ben de 10 aylık işime bir türlü son veremiyordum sanki oradan hayatta çıkamazmışım gibi, yapışmış gibi hissediyordum ama aynı şekilde ani bir kararla çıkışımı bildirince vazgeçirmek isteyenlere kulak asmadım ve özgür geçirdiğim o 3 ayı doyasıya yaşadım. Bu kararı iyi ki vermişim diyorum, pişmanlık şurada dursun gurur duydum kendimle. Sen de duymalısın canım. Hem iş için hem de 15 ay sürse de ilişkine son noktayı koyabilme gücüne sahip olduğun için. Hani demişsin ya"bu hayat senin , kimsenin değil..bir kere yaşanacak ve hakkıyla yaşa hayatını doya doya..hayatta piyon değil, yöneten ol", bu kararlarla hayatının yönetimi elinde olan, güçlü, kararlarının arkasında duran, özgüven sahibi bir kadın görüyorum. Bu kararın sonucunu da en güzel şekilde almışsın, eğer eski erkek arkadaşına ya da boşa mı gitsin diyerek o 15 aya acısaydın şimdi eşinle bir araya gelememiş olacaktın. Evren hep boşlukları doldurur,zihinde yer açın dememin sebebi bu. Hayatından çıkardığın insan yerine ömrünü birlikte geçireceğin insan girmiş yaşantına bundan güzeli olabilir mi? Boşluk en güzel şekilde dolmuş :) dilerim bu kararlılık ve gücün hayat boyu alacağın tüm kararlarda yoluna ışık olur canım :) kocaman öpüyorum seni, sevgiler…

    YanıtlaSil
  28. Sevda’cım, canım benim ne güzel demişsin sen de :) şartlar, şans ya da kadere sığınmadan içsel olarak önce istersek her şeyin zaman içinde değişebileceğine inanıyorum ben.. İstemek de bir eylem gerektiriyor, bunu başarabilirse insanlar o zaman devamı de gelecektir tatlım :)



    Doz Büyücü’sü, korkma aslında insanın içgüdüsel olarak bunu yapabilme yetisi var. İrade denen şey de bu, çay mı kola mı diye sorulunca birini seçmek değil. Hayatının dizginlerin eline alıp değişime yön vermek. Nasıl ki bir kuş ilk kez uçmadan önce kaygı duyup da boşluğa bırakınca kendisini süzülebiliyorsa, inanarak bir adım attığında yolun kendiliğinden belirdiğini göreceksin canım :)



    Fido’cum, ben de o yazıyı yazarken bu kadar çok kişinin aynı durumda ve hatta daha kötü durumda olduğunu bilmezdim. Çok şey öğretip destek verdi bana gelen yorumlar. Yaşanan sorunlar herkesin ne aradığına ve içsel olarak bulunduğumuz sorumluluk düzeyine göre değişiyor. Tanrılar Okulu kitabını defalarca okumuş birisi olarak değişime açık olmayan insan için geleceğin olmadığını geçmişin hep farklı maskelerde aynı döngü ile kendisini tekrar ettiğini biliyorum. Tam da dediğin gibi taa ki o sorunu görüp sebep olan etkeni ortadan kaldırana kadar. Başımıza gelen her olay da bir şey anlatmak istiyor aslında evren bizim yanımızda ve hep iyiliğimiz için çabalıyor. Dilerim yaşanacak her şey senin için de en güzel şekilde gönlünce olur canım. Güzel yorumun ile postuma anlam ve renk kattığın için teşekkür ederim…

    YanıtlaSil
  29. Alışverişkolik, hehehe ne mutlu o zaman bana tatlım :) Ben de böyle güzel geri dönüşler aldıkça daha da yazasım geliyor ve ortaya çıkan ortak paylaşım inanılmaz mutlu ediyor :) çok güzel demişsin canım değişimin kararı bile insanı ferahlatıyor çünkü şartlara boyun eğip oradan oraya savrulurken insan boğuluyor bir yandan da aslında. Bu değişim rüzgarının ikimize de en güzel sonuçları getirmesi dileğiyle canım ben de senin güzel haberlerini bekliyorum :)



    Story’m ne mutlu bana yolunu bir parça aydınlatabilmiş ve verdiğin kararların teyidi için yardımcı olabilmişsem :) aynen öyle yapalım, hiç unutmayalım ki kuzum bu gemide dümende biz varız! :)

    YanıtlaSil
  30. Gizemcimm güzel bir hayat için başlıklı yazınla enerjini cidden verdin bizlere..Olumlu düşünmek,inancını kaybetmeden hayal edebilmek en önemlisi,hatta bazen de polyanacılık oynamak..Şartlar elbet değişecek dediğin gibi yeterki kanatlarımızı kararlı şekilde çırpmaya devam edelim.Kanıtını da sabırsızlıkla bekliyorum ,)

    YanıtlaSil
  31. karamsar bir blogger olarak çok ders çıkarmam lazım bu yazıdan ama onu da yapamıyorum,biraz daha çalışmam lazım :)

    YanıtlaSil
  32. S♥A'cım bu umut dolu enerjiyi sizlere de yansıtabildiysem ne mutlu bana :) şartları değiştirebileceğimize inandıktan sonra sınırların olmadığını düşünüyorum. Kanıt çok yakında tatlım ;)


    Lüzumsuz işler uzmanı, heheh yılın depresyonu bir önceki postumdaydı ama çok şükür o da geride kaldı sen de daha iyimser bakabilirsin eğer yazdıklarım gerçekçi geliyorsa canım :)

    YanıtlaSil