Bir Kitabın Sayfaları Kuş Olup Kanatlansa...

Bir kitabın sayfaları kuş olup kanatlansa, taaa Hatay'a uçsa ve orada  bembeyaz belleklere değse. Bıraktığı iz sizce de hayat boyu olmaz mı?





Dün mailbox’ıma düşmüş bir mektubu az önce görebildim, görür görmez da paylaşmayı bir borç bildim. Mail’in içerisinde ilk gözüme çarpan kelimeler “Hatay” ve “kitap” oldu. Biliyorsunuz baba tarafım Hatay’lı ve kitaplarıma küçük yaşlardan itibaren çok çok değer veriyorum, bu sebepten merakla bir çırpıda okudum yazılanları.

Bu içten mail bana Kitapkolik.Net isimli kitap bloğunun sahibi, aynı zamanda da bir köy okulunda öğretmenden geliyordu. Öğrencileri için, onların gelişimi için en az ekmek, su kadar değerli bir ihtiyaç olan “okumaları” bir kütüphane kurmaya karar vermişti.  Ancak, kısıtlı imkanlara sahip öğrencileri için kitap almak bir “lüks” olduğundan bu güzel insan, konuyu mümkün olduğu kadar çok bireye ulaştırabilmek için blogger’larla iletişim kurmuştu. Kolilediğim kitaplarım aklıma geldi, eşimin ailesinin evinde olan o kitapları ilk fırsatta gidip seçmek için dayanılmaz bir istek duydum. Benim okurken büyük keyif aldığım, özenle sakladığım o kitapları genç zihinlere ekilecek tohumlar olarak gördüm.


Küçükken çok kitap okurdum, öyle ki her gün kitapçıya giderdim ve annem artık “yeter kızım biraz yavaş oku” derdi. Zamanında okumayı bu kadar isterken ve yeni şeyler öğrenmeye, hayal gücümü geliştirmeye açken eğer o kitapları alamasaydım, okuyamasaydım bugünkü düşünüş şeklim daha farklı olabilirdi. En yoğun zamanlarımda bile her gece uyumadan 2-3 sayfa olsun okumazsam içim rahat etmez, okumak büyük ölçüde küçükken edinilen bir alışkanlık. O gencecik zihinlerin bugünden okumaya başlamaları, okumanın tadını almaları çok önemli. Bu sebepten siz de eğer bu yazıyı okuyorsanız üşenmeyerek kütüphanenize bir göz atın. 1 kitap dahi seçseniz yüzlerce insanın göndereceği 1 kitap, yüzlerce kitap olarak bu öğrencilere gidecek.


Bir orman yeşertilecek olsa oradaki bir ağacı da siz dikmiş olmak istemez miydiniz? Hadi bu güzel projeye hep birlikte katkıda bulunalım ve kitaplarımızı Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki öğrencilere gönderelim.  Blogu olan ve bu yazıyı okuyan herkesi bu projenin tanıtımına davet ediyorum,

Kitapkolik’in bloğundaki post’u da aktarıyorum;

Kütüphane projemize destek olmak için ne mi yapabilirsiniz?

- Hikaye, roman, dergi, ansiklopedi türü kitapları okulumuza kargo olarak yollayabilirsiniz.

- Projemizi arkadaşlarınıza, akrabalarınıza vs duyurarak daha geniş kitlelere ulaşmamızı sağlayabilirsiniz.

- Facebook,twitter,friendfeed ve bloglarınızda projemizi duyurarak ve bu sayfaya link vererek destek olabilirsiniz.

Okul Bilgileri: HATAY’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Karasüleymanlı Uzunköy İlköğretim Okulu

Kargo Adresimiz: Karasüleymanlı Uzunköy İlköğretim Okulu, Reyhanlı/HATAY

Not: Okulumuz köy okulu olduğundan dolayı bazı kargo firmaları tarafından sorun-gecikme olabilir. Bu yüzden kitapları kargoya verdikten sonra kargo firmasını-kargo bilgilerini mahmutadin@hotmail.com mail adresine yollarsanız daha iyi olur. Böylece kargonun takibini daha iyi yapabiliriz.

Daha detaylı bilgi almak için:

msn adresi: mahmutadin@hotmail.com

CONVERSATION

14 comments:

  1. Ne kadar güzel bir paylasim insallah istenildigi gibi bir kütüphane kurulur. Bugün zamanim yok insallah Blogumda duyuracagim.

    YanıtlaSil
  2. vayy be ilkokul günlerimi hatırladım aynı senin gibi tam kitap kurduydum ama köy okuluydu ve çok az kitap vardı..benim kitaplarım ilk okul için çok uygun olmasa bile:D satın alıp göndermek isterim.. buna vesile olduğun için çook teşekkürler canım:)

    YanıtlaSil
  3. iskenderunda okumuş büyümüş bir insan olarak söz konusu olan o çevre olunca duramıyorum, hemen tüm yakınlarıma ileticem, paylaşımın için çok teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  4. Gizemcim bu duyarliligin için seni en kalbimin en içtenligiyle tebrik ediyorum canim. ne kadar güzel bir projeye vesile oluyorsun ve bizleride içine çekiyorsun. Allah senden ve bu projeye emegi geçen herkesten razi olsun insallah. Egitim ve çocuk deyince benim için akan sular durur çünkü herseyin basi egitim, ögrenmek kendini gelistirmek. hemen bir post hazirlayacagim bu proje hakkinda. çok fazla takipçim yok ama en ufak yardim bile kârdir hani. insallah ordaki yavrularimiz için daha güzel bir gelecek yaratilir (hatta bunu ilk basta devlet düsünmeli aslinda) bu kitaplarda o gelecege ufakta olsa bir baslangiç olmus olur. ahh ah zengin olsam ilk yapacagim is, okul kütüphane ve hastane yaptirmak olurdu ama nerdeee.

    YanıtlaSil
  5. sevgili Giz,
    ne güzel bir paylaşım, haberdar ettiğin için teşekkürler;)
    mail atıyorum hemen tüm tanıdıklarıma!

    YanıtlaSil
  6. teşekkürlerler Giz
    böyle bağları paylaşmak istenilen sonuca varmayı kolaylaştırır sanırım :)

    YanıtlaSil
  7. Giz , ne güzel bir projeye ön ayak olmuşsun. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız..

    YanıtlaSil
  8. ben senşn kalbinide senide çok sewerm senin gibi bir insan hayatımda olduğu için bir kez daha şükrettim içi güzel kendi güzel bal prensesim benim

    YanıtlaSil
  9. Güzel bir konuya değinmişsiniz.Elimizden geldiğince yardımcı olalım,inşallah.

    YanıtlaSil
  10. Destek mesajları yazan ve yardım sözü veren herkese çok teşekkür ederim. Gizem Hanıma da teşekkürlerimi tekrar iletiyorum.

    Mahmut ADIN
    Proje Sorumlusu

    http://www.kitapkolik.net/koy-okulu-icin-kutuphane-projesi

    YanıtlaSil
  11. ne kadar guzel sana maıl yazması ve senın postlaman..gonlun yumusacıkkk cok tatlısın....ogretme askıyla dolu oğretmen helal olsun ne dıyım...

    YanıtlaSil
  12. Canım benim,ne kadar güzel senin gibi yüzlerce takipçisi olan ve her yazdığı post ilgi uyandıran birinin böyle güzel konulara destek vermesi.Duyarlılığın adına kutluyorum canım.Facebook ve twitter sayfamda bu konuyu paylaştım tatlım ayrıca twitterden ilgileneceğini düşündüğüm popüleritesi ve takipçi sayısı yüksek bir kaç kişiyede gönderdim.Bende elimden geldiğince cevremden ve kendimden toparladığım kitapları göndermeye çalışacağım.Umarım bu farkındalık özellikle anadoludaki diğer kitap ihtiyacı olan okullarada yayılır ve güzel bir kitap kardeşliği oluşur.Sevgiler.çok öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  13. Gizem`cim harika bir proje bu. Gonderdigin kitaplarin minik bir cocugun hayatini, bakis acisini degistirebilecegi dusuncesi gozlerimi doldurdu. Ben de katilmak isterim. Yurtdisindan yeni tasindigimiz icin, gonderebilecegim kitaplar baska bir sehirde depoda. Ama ilk firsatta gonderecegim.
    Tekrar tesekkurler paylasimin icin.
    Cupcake tadinda bir hafta diliyorum!

    YanıtlaSil
  14. Kesinlikle katılmak istiyorum, biz Kubilayla ayarlayıp göndereceğiz :)

    YanıtlaSil