Güzel bir haberim var...



Bugün size güzel bir haberim var, hatta güzel demek benim için yeterli değil. Son zamanlarda işim sebebi ile eşimle yaşadığımız tartışmaları düşününce harika bir haber bu. Geçen sene 10 ay boyunca staj yaptığım, daha doğrusu staj kapsamında oradaki çalışanlardan farksız sorumluluk alarak tüm özverimle çalıştığım şirketten teklif aldım. Artık saat 6.00’da uyanıp 20.30’da eve varmayacağım, her gün trafikte saygısızca önümü kesen, aradan giren onlarca sürücü ile boğuşarak 2.5 saatimi heba etmeyeceğim. Şimdi çalıştığım yerde servis olmadığı için kendi imkanlarımla ulaşımı sağlıyordum ve bu kazancıma da yansıyordu, yeni işimde servisin olması da bir artı. Ayrıca şu anda günde 10 saat işyerindeyiz 1 saat yemek düşünce 9 saat çalışıyoruz, bu da 8 saate düşecek. Evime 15 dakika mesafede yeni iş yerimin çalışma saatleri 8.30 ve 17.30. Bu da demek oluyor ki her gün 8.00’de evden çıkıp 18.00’de evde olacağım. Her gün 4 saat fazladan bana kalmış olacak. Kendime, eşime, bloglarıma, aileme  ve arkadaşlarıma ayırabileceğim 4 koca saat! Bunun için inanılmaz mutluyum, bu mutluluğu da sizinle paylaşmak istedim. Son çekim dönemlerinde sabah 5.00’te eve gittiğim de oldu ama bunu artık kabullenmiş, sabahları uyanmak ve o saatte eve girmekten şikayet etmez olmuştum. Çok enteresan ki, direnip dırdır etmeyi bıraktığım bu durumu ve koşulları kayıtsız şartsız kabul ediyorum dediğim noktada hayat birden bire bana bunu sundu. Tesadüflere inanan birisi olmadığım için bunun da içsel bir duruma dayandığını düşünüyorum. Ben artık o çalışma saatlerine ve düzene teslim olmuştum ve bunu yaparak aslında bu koşullardan bir yerde özgürleşmiş oldum. Kendi kendime bu kararı Pazartesi günü aldım ve Cuma günü bu teklif geldi. Sizce bu bir tesadüf mü? Tabi ki değil.


Bu haberi alınca benim adıma kendi başlarına gelmiş gibi sevinecek onlarca insan olacak, onlara şimdiden çok ama çok teşekkür ediyorum. Hepinizin samimiyeti benim için çok önemli, bu sebepten bu güzel haberi hemen sizinle paylaşmak istedim. Ama olur da okurken “kıza bak amma ballı işinden şikayet ediyordu çat diye değişti mis gibi işe kondu” gibi düşünen kişiler de olursa, ki olmayabilir ama binde bir de olsa imkan dahilinde diye dipnot düşme gereği duyuyorum, hayatta bir yerde bu şansları da biz yaratıyoruz ve aslında benim durumun tersinden bakıldığında şanssızlık olarak görülebilecek kara mizahi bir durum. Mühendislik üzerine MBA yapan birçok arkadaşım bir iki ay içerisinde istedikleri işlere girerken ben özellikle pazarlama istediğim için (pazarlamada da tecrübe şart koştukları için) staj yapmaya başladım. Staj üniversitede okurken yapılabilecek bir şeydir ama master’lı bir insan için titr sahibi olmadan asgari maaşa her işi yapmak, o diploma için uykusuz kalınan geceleri, yapılan projeleri ve verilen finalleri düşününce o kadar da kolay değildir. Üstüne üstlük bu işi tüm özveriniz ile yaparken herkes de sizden memnunsa ve işe almak için çabalıyorsa ama her seferinde bir engel çıkıyorsa ve alamıyorlarsa iki kat zordur. 3. aydan sonra 7. Aya kadar her ay umut içerisinde çalışıp, son işe alma girişimi de başarısızlıkla sonuçlanınca, gidilen mülakatlarda staj için 10 aylık dönem de artık bir artıdan çok eksiye dönünce, alışılan düzene ve tempoya rağmen o işten ayrılmaya karar vermek de zordur. Evlenmeden önce Avrupa yakasında oturduğumdan her gün köprü geçmemden ve işe gireceğinize inandığım için tüm düzenimi Anadolu yakasında kurmuş olmamdan bahsetmiyorum bile.  Ama içinde bulunulan durum ne olursa olsun verilen sorumluluğu her daim kendime göre “en iyi” şekilde yerine getirmeye çalıştığım ve yaptığım işten de birlikte çalıştığım insanlar memnun oldukları için ayrılırken ilk fırsatta beni çağıracaklarını söylemişlerdi. Aradan tam 7 ay geçti ve onlar sözlerinde durdu, ilk açılan pozisyonda beni aradılar. Ben de verdiğim onca emeğin karşılığını geç de olsa almış olduğumu bilerek sevinçle ve içim rahat bir şekilde kabul ettim.


 Yaklaşık 2 sene önce mezun olmama rağmen gönlüme göre şartlarda çalışmaya ancak, bu Pazartesi’nden itibaren başlayacağım. Arada geçen süre de bu noktaya ulaşana kadar sabrettiğim, çabaladığım ve sonunda teslim olduğum süreci simgeliyor. Söylemesi kolay yapması çok zor biliyorum, ama memnun olmadığınız şartlara bakışınızı bir parça değiştirmeye çalışın, sonucun da (eninde sonunda sizin değişiminize bağlı olarak) değiştiğini göreceksiniz.  Aslında içinde bulunduğunuz şartlar size bir şey anlatmaya çalışıyor oluyor ve içsel düşünüş değiştiğinde dış dünyadaki koşullar da bir şekilde değişiyor. Dilerim iş ya da farklı mutsuzluk yaratan herhangi bir konuda şartlarını değiştirmek isteyen herkes de bir şekilde çıkış yolu bulurlar, onlara tek söyleyebileceğim kilidin de anahtarın da aslında elimizde olduğu.



Bu yazıyı sonuna kadar okuyan herkese iyi hafta sonları diliyor ve sevgilerimi yolluyorum :)


CONVERSATION

85 comments:

  1. Gizemcim bütün gece ve önümüzdeki bütün haftasonu mesai yapmam gereken, işten de mesaiden de evimi görememekten bıktığım şu anda bu haber için nerdeyse oturup ağlayacağım:)
    Çook çok kocaman tebrik ederim, yeni işin çok daha insancıl, güzel, gönlünce olsun!

    YanıtlaSil
  2. emeğinin karşılığını almışsın sonunda ne kadar güzel..
    tebrikler;))

    YanıtlaSil
  3. cok güzel bir haber!! senin adına cok sevindim canım! hakettiğin seyler biraz zaman alsa da seni buluyor & bulacak :)

    YanıtlaSil
  4. Çok sevindim ,hayırlı olsun. Huzurla yıllar boyu çalışır istediğin yere gelirsin umarım.
    Senin için keyifli bir pazartesi olacağa benziyor ;)

    YanıtlaSil
  5. senin adına cok sevindimmm,ben de deli gibi olumlama yapan biriyim,kuantumla ilgili kitapları bitiriyorum yazdan beri :)benim de nefret ettiğim bir iş ortamım vardı,hergün olumlama resmime bakarak ve inanarak o işten ayrıldım :)ordakileride affedip serbest bıraktım:)umarım daha güzel yerlerde olursun,kendine iyi bak,hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  6. tebrikler! söylenecek fazla şey yok aslında, umarım her şey dilediğin gibi olur diyorum :) ve haklısın ben de bu tarz şeylerin sadece birer tesadüf olduğuna inanmam, sana katılıyorum kısacası..

    YanıtlaSil
  7. tebrikler giz'cim senin adına çoook sevindim! umarım çok başarılı ve gönlüne göre bir iş hayatın olur bu pazartesiden itibaren :)

    e darısı başımıza diyelim o zaman :))

    YanıtlaSil
  8. tatlım tebrik ederim:)her zorluğun arkasında bir ferahlık olduğuna inanıyorum.belkide bunlar bizi hayata bağlıyor.
    nasıl sevindim senin adına anlatamam.sonuçta verilen emeğin karşılığını bekliyor insan.inşallah yeni yerinde de iyi insanlarla karşılaşırsın.
    aslında bu post'unu girmeden önce diğer yazıya yazsam mı bilemedim.
    ama bu yazıyı okuyunca içime umut doğdu.
    gece rüyamda sizi gördüm..eşin ve sen beni evinizde ağırlıyormuşsunuz.meğer beklediğiniz bir eşya varmış.ve gelmesini bekliyormuşsunuz..
    işte böyle gizcim :)
    umarım bundan sonra herşey daha güzel olur.)

    YanıtlaSil
  9. Eşinle aranda sorun oluşturmasına üzüldüm açıkçası cnm bu tip sorunların ne demek olduğunu iyi bilirim çok stresli zamanlar arada kalmalar oluyor :) Kesinlikle ne ballısın diye düşünmüyorum bence sonuna kadar haketmişsin cnm o yüzden bu habere pek şaşırmadım :)) Çok az kişi senin gibi çalışma koşullarını kabul eder. Sabırla beklemen, çok fazla dırdır etmemen bile büyük bişi. Ayrıca kalan zamanlarında bloguna arkadaşlarına ve eşine vakit ayırman özellikle büyük bir özveri gerektiriyor. Senin adına çok ama çok mutlu oldum. Artık rahat rahat evliliğinin tadını çıkartabileceksin hemde ayakların üstünde durabileceksin!! Bitanem benim seni çok öpüyorum ve seviyorum umarım herşey çok daha güzel bir hal alır senin için. Darısı başıma diyerek pastandan küçük bir ısırık alıyorum heheh :))

    YanıtlaSil
  10. Gizem'ciğim harika bir haber bu!!Bana olmuş kadar sevindim çünkü ben de 1,5 yıldır senin eski koşullarında çalışıyorum,hergün 3 saat yol gidip-geliyorum,ama işimden mutlu olduğum için de başka bir iş bakmıyorum ama sadece şimdilik,ben daha ne kadar dayanabilirim hiç bilmiyorum,darısı da benim başıma diyorum!!ve evet hayatta en çok istediğim şey, evime 15 dakika mesafede bir işte çalışmak :)
    Kocaman tebrikler!!
    Ve yeni işinde bol şanslar canım benim!!
    Umarım herşey hep böyle gönlünce olur :)
    kocaman sevgiler,

    YanıtlaSil
  11. Seninle benzer sıkıntıları yaşadığım için okurken o kadar duygulandım ki sonunda istediğin şeylerin olması beni çok ama çok mutlu etti. Yeni işinde ,yeni başlangıcında sana hem başarı hem huzur hemde tarif edilmeyecek kadar çok mutluluk diliyorum . Her şeyin bir gün değişeceği fikri doğruymuş demekki... Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. Emin ol tatlım bu haberi duyunca en sevinenlerden birisi benim,Çünkü biliyorum ne kadar çok çalıştığını ne denli yorulduğunu.Bana göre hayatta hiçbirşey tesadüf değildir,herşey yaşanması gerektiği için olmuştur.:)şükretmeyi bilen birisisin canım bence yukarılardan sesin duyuldu,ne kadar üzüldüğün ve üzüldüğümüz görüldü ve hediye olarak geldi :)) Artık daha keyifli,daha dinç,daha huzurlu günler seni bekliyor canım.seni çok öpüyorum.Güzel günler seninle ve dehan'la olsun ve tabi tüm sevdiklerinle...:)Ne diyoruz giz'im happily ever after :)

    YanıtlaSil
  13. tamamen sana katılıyorum, asıl o mız mız, şikayetçi ruhumuzu değiştirmek lazım, yaşadığın, yaptığın ya da yapamadığın herşeyi, her koşulu olduğu gibi kabullenip, iyi yanlarını görmek de fayda var, işte o zaman ruhun gibi hayatın da şekilleniyor, herşey bize bağlı haklısım. Ama tabi bunu yapabilmek ve bu kararı alabilmek de çok zor.
    Senin adına gerçekten çok sevindim çünkü ağır şartlar altında çalışmanın ne demek olduğunu çok çok iyi biliyorum, ben 4 sene çektim böylesi bir durumu.
    Umarım herşey çok daha güzel gider hayatında, bak 2012 şansıyla geliyor demekki :)

    YanıtlaSil
  14. Kimi zaman, Öyle bir anda kalben dua eder, farkında olmadan isteriz ki ! herşey yoluna girdiğinde ve tüm çileler çekildiğinde ,
    bize sadece hayatı yaşamak düşer..

    Bazende bilmediğimiz bir melek ! öylesine kalben dua eder, yada kanatlarını açar kapar ki....
    bir bakmışız yaşanacak ne çok şey kalmıştır bize !!

    ne mutlu :=)))))
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Ben de cok sevindim. Gercekten de ev-iş arası kısa mesafe olmalı :)

    YanıtlaSil
  16. canım benim senin adına çok ama çok sevindim . son yazındaki işe geliş gidiş ızdırabının sona ermesi kadar güzel birşey olabilirmi . Tabi en çok eşin sevinmiştir bu duruma . 2 yıl öncesine kadar bende özel sektörde çalışıyordum evli olup uzun mesai saatlerinin olması evet malesefki tartışma konusu olabiliyor zaman zaman . Dipnotunada bayıldım . kendini ifade etmene gerek yok ki gönülden seveneler senin ne şekilde nereye geldiğini çokta önemsemeyeceklerdir . Birde şans önemli tabiki iş olayı tamamiyle kısmet lakin herkes hakkettiğini yaşıyor zamanı gelince . Umarım senin için bu pazartesiden itibaren dahada güzel kapılar açılır sanada mutlu haftasonları hayırlı olsun yeni işin

    YanıtlaSil
  17. Ayyy buradaki yazı daha ayrıntılıymış:D

    Buradan da ne kadar mutlu olduğumu söyliyim bari^^ En çok sana kalan vaktine seviniyorum. Özellikle yeni evli biri olarak en güzel zamanda, bütün enerjini işe, yola veriyordun. Ohh kurtuldun:D

    YanıtlaSil
  18. nasıl sevındım nasıl mutlu oldum anlatamam, sen cok ıyısın ve ıyı olanı hak edıyorsun ben evrendekı cagrısımlara ınanan bırıyım , kalp neyı ısterse neye meyıllı ıse evren onu sana verırmıs.

    yenı ısınde cok cok mutlu ol, basarılar canım benım.

    YanıtlaSil
  19. Tebrik ederim çok güzel bir haber senin için, içsellik konusunda da yüzde yüz katılıyorum, içinde bulunduğun koşulları her çabayı gösterdikten sonra kabullenme söz konusu olduğunda kesinlikle hayat bir güzel bir sürpriz çıkartıveriyor. sevgiler:)

    YanıtlaSil
  20. Canim sen yazarsinda okunmaz mi yazi..
    Tebrikler...
    Cok guzel ozetlemissin,basindan gecen surecin anlamini:
    CARESİZSENİZ ..CARE SİZSİNİZ!!
    Cok yurekten inaniorum buna..kendimiz icin istedigimiz herseyi dogru sekilde cagirmayi bilirsek,bir gun mutlaka yakalioruz.
    Senin adina cok sevindim.
    Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  21. Gizem'cim hakikaten "tam da söylediğin gibi" kendi başıma gelmiş kadar sevindim ve heyecanlandım haberi alınca:)))
    Hayırlı uğurlu olsun..tebrik ederim!

    Ben de neredeyse 2 ay olacak işimden ani bir kararla istifa ettim,artık sıkılma (birşeyler yapmam lazım,bunaldım) aşamasına baya bir yaklaştım!Hatta çoktan başladı bile bu serzenişler:)

    Ama buna rağmen ciddi ciddi araştırmadım,ya da herahangibir başvurum yok henüz... :(

    Ben de üniversiteden sonra hazır giyim&perakende sektörüne bulaşmış biri olarak, yine bu tarz birşeyler olur diye düşünüyorum ama hesap kitap,bütçe,stok yönetimi değil de....daha kreatif,daha sanatsal noktalara dokunmak istiyorum bu defa..
    İnşallah hayal ettiğim gibi olur:)

    Önce LCW,Tema mağazacılık merkezinde, Merchandising departmanında 3,5 seneye yakın bulundum,daha sonra da Çift Geyik Karaca'da 7 ay kadar Ürün yöneticiliği...
    Bakalım sonraki durak neresi olacak?!
    İstanbul Ünv.İşletme Fakültesi mezunu olduğum için,seçenekler oldukça geniş..ama Türkiye'de kurumsal ve başarılı şirket sayısı iki elin parmaklarını maalesef geçemediği için; bir o kadar da ZOR!:(

    Umarım çok çok güzel olur senin için de,tüm beklentilerin fazlasıyla seni bulurrr :))) Darısı başıma diyelimmm canım..

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  22. Eskiden anne olmadan önce, çalışırken yani İstanbul'da yaşarken:)) (ne cümle oldu bu ama:)) benim de işim evime 15 dak. mesafede idi ve çalışma saatlerim aynen 8:30-17:30 idi. Cts ve Pazar günü de yoktu. İşim stresli bir iş olmasına rağmen departmanımızdaki iş arkadaşlarım ve diğer dept.daki birçok iş arkadaşlarım da o kadar uyumlu ve keyifli insanlardı ki inan o işin stresini fazla da umursamıyordum.Bu yüzden de 5 yıl seve seve çalışmıştım o işyerimde. Ama insanın evinin işine yakın olması kadar güzel birşey olamaz. Çünkü evlenmeden önce ben de Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçiyordum. Bir kar yağdımı tam 7 saatim yollarda geçiyordu. Neyse fazla uzatmayayım, çok ama çok sevindim senin adına. Daha iyileri de olur inşallah. Hakkında hayırlısı olsun Gizcim.

    YanıtlaSil
  23. Guzeller guzelim benim, cok ama cok tebrik ediyorum... Inanilmaz sevindim... Hayat cok tuhaf iste, tam 'tamam senin dedigin olsun, kabul ediyorum' diyorsun o sana 'heyyy insanoglu/kizi sabrini, gucunu olctum al sana mukafatin' diyor ;))) Canim benim, basarilarin daim olsun... Hep mutlu ve huzurlu ol ;))) Opuyorum kocaman xxx

    YanıtlaSil
  24. Harika!.. Böyle bir haber bekliyordum.. ve işte gerçekleşti :)
    Adına çok mutluyum !...
    Güzellikler seninle olsun.

    YanıtlaSil
  25. betwin us a da yazdım yok buraya yazmadan rahat edemem.bu güzelliği yaşamak iççin bir takım zorluklardan geçmen gerekiyormuş biz bunları senin anlatmanla zaten biliyoruz senin içinin güzelliğini bilmeyen yok bence kimse kalkıpta sana kıza bak ballı gibi bir laf kullanıcağını sanmıyorum.eğer kullanırsa hiç takma ;) bu sevincinin bozulmasına asla izin verme...umarım çok mutlu olursun bir tanem =)diğer dileklerinin de olmasıni temenni ediyorum..=)

    YanıtlaSil
  26. İnanılmaz sevindim kuzummm!! süper bir haber bu:))) artık zor şartlar altında kendini fazlasıyla yormak yerine daha düzenli bir iş ortamına kavuşmuş olman kesinlikle senin isteklerin doğrultusunda oldu.yani bende bunun bir tesadüften ileri olduğunu düşünmüyorum!:)) hem severek yapılacak bir iş, hem de çalışılan ortamın sevilmesi ayrıca bir güzellik ve heyecan katıyor habere:) herşeyin en güzelini hakediyorsun baby'm.bundan sonra eminim herşey çok daha iyi ve yolunda olucaktır.
    tebrikler kuzuma((:
    :**

    YanıtlaSil
  27. Gizemcim dun bu haberi ufak da olsa citlatmistin:) Inan ki cok sevindim. Fazladan gelecek 4 saat. Muhtesem bir sey. Gercekten seninle ayni donemlerde blog actik, ayni donemde is degistirdik. Bundan sonra umarim yine hersey gonlumuze gore olur. Gercekten cok ama cok sevindim. Emin ol ki haketmistin. Bir kere isini, yaptiklarini sorgulayan bir yazi yazmistin, o zaman da umarim en kisa surede kavusursun sevdigin tarzda bir ise demistim. Mucizeler gercek oluyor bir nevi. Cok mutlu ol canim

    YanıtlaSil
  28. Giz inanamıyorum nasıl sevindim gerçekten kendimi senin yerine koyup dinleyip yorumlamıştım ilk şikayet ettiğinde hatırlarsan ve şimdi yine aynı hislerle mutlu oldum eşinle geçireceğin bi saat bile önemliyken bu 4 saat sana harika gelecek:))

    YanıtlaSil
  29. Tatlim betwin us'a 2 saat kazandın dedim yolu düşünerek ama sen 4 saat kardasin iste bu muhteremden de birsey topu topu 24 saat olan bir günde 4 saatlik kar ciddi bir oran:) düşünce acikfikirlilik kararlılık gercekten hersey elimizde.. Sen bunu başardın. Ve pozitif düşüncelerle eminim yeni yani eski isin sana Cook güzel seyler verecek.. İyi hafta sonları , with me;) Yaa bu arada gene burnum akiyo önlem alıyorum inşallah gene hasta gelmem yanınıza:(

    YanıtlaSil
  30. Yeni işiniz hayırlı olsun o zaman.

    YanıtlaSil
  31. Burdan da kutlayım Gizecim, sen bunu hakediyordun. Ne kadar sıkılsak da bazen sabredince oluyor galiba, negatiflikten uzaklaşabılırsek. Darısı başıma diyorum 6 aydır işsiz olmam (ilk 3 ayı gönüllü, kalanı gönülsüz) benı de çok negatif yapmıştı ama şimdi akışa bıraktım, duruma alıştım ve evrenden güzel bir sürpriz bekliyorum. İnşaAllah ben de senin gibi mutluluğumu paylaşıyor olacağım yakında:)

    http://bir-alisveriskoligin-itiraflari.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  32. belki farkinda olarak belki olmayarak evrenle aranda bir bag kurmussun aslinda. Ne kadar guzel. Bu duruma iyice inanmaya basladim ama is uygulamaya gelince yapamiyorum maalesef. ben sabah, hatta pardon gece diyelim 04:50'de kalkiyorum. Burada insanlar saat 6'da isbasi yapiyor maalesef ama hayat erken basliyor bir artisi var erkenden de bitiyor.. Hal böyle olunca ben teslimiyetten cok sikayete basvuruyorum ee bu da ters tepiyor tabi. Cok tebrikler giz'cim, senin adina cok sevindim. darisi basima insallah. demek ki hayatta pozitif dusununce basaramiycan sey yok.
    her sey gönlunce olsun.

    YanıtlaSil
  33. Gizem umarım çok mutlu ve çook başarılı olursun yeni işinde.. Bende senin gibi yaşanan zorlu koşulların aslında "birşeyler söylüyor" olduğuna inanıyorum.. Sabrının ve özverinin karşılığını alman çok güzel.. :))

    YanıtlaSil
  34. cok sevindim senin adina:)
    sevgiler!

    YanıtlaSil
  35. giz inan viyana da birinin sana üc yerden burs bulduk hem okuyup hem de gecelerı calısmana gerek yok denilmişcesine sevındım senın cektıgın ama bızlere asgarı sevıyede yansıttıgın sorunların bır cırpıda gıdıvermesıne cok sevındım artık evren mı tanrı mı ne derler bilmem ama temız kalplı senın ve esının dualarını bence kabul ettı :)

    YanıtlaSil
  36. canımmm senin adına çok çok sevindimm.. artık daha fazla yazını okuyup seni daha fazla görebilicez ne güzel ! =)

    YanıtlaSil
  37. Giz'cim bu haber bana çoook iyi geldi çok mutlu oldum. Sıra bende inşallah:)) Yeni işin hayırlı olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  38. Sahane olmus samiyetle yazilan satirlada cabasi..
    Huzur mutluluk daim olsun

    YanıtlaSil
  39. BeTwinUsta yorum yapmıştım canım ama bu yazın beni derinden etkiledi çünkü ben de işte çok sıkıntılı bir dönemden geçiyorum belki senin dediğin gibi bakış açımı değiştirmeliyim bu güzel yazı için teşekkür ederim canım... tekrar tebrik ediyorum...

    YanıtlaSil
  40. Giz'im çok sevindim,harika bir haber bu.Yeni yıl için dilediğin bence en önemli dilek gerçekleşti ne güzel,bununla birlikte eminim hepsi tek tek gerçeğe dönecek :)

    YanıtlaSil
  41. ooo harika bir haber bu canım yaaa :)tebrik ederim adına çok sevindim :)her gece illaki sabaha çıkıyor,senin gecen 2 sene sürmüş ama sabahın muhteşem olmuuşşş :))

    sevgileer

    bu arada pırlantalı bileklik isteyenleri bloguma beklerim.
    http://fashionozge.blogspot.com/2012/01/divas-pirlantadan-sizlere.html

    YanıtlaSil
  42. Tekrardan tebrik ediyorum Gizemcim!
    O dedigin olayı ben de keşfettim geçen gün, gerçekten var yani öyle bir şey, vazgeçtigin anda gerçekleşiyor istedigin! çok acayip!

    YanıtlaSil
  43. Az önce betwinus blogunuzda da yazdim, ama bu yazini okuduktan sonra daha da bir mutlu oldum!! Gercekten bazen sabretmek lazim, daha cok güzel yerlere geleceksin eminim. umarim hep böyle mutlu kalirsin bundan sonra!!

    YanıtlaSil
  44. Blog listimde izlediğimn blogların gözüme carpan postlarını tek tek acarken, başlığını ve akabinde işinle alakalı mutlu haber verdiğin postun birkaç cümlesini görüp, derhal okumaya başladım. Ne denli mutlu olduğumu söylememe gerek yok sanırım. Ben diyorum ki evrene aylarca mesaj gönderip, haketiğini buldun :) Ballı tabiri elbette doğru, neticede işinden şikayet eden kaç insan kusursuz işe sahip olabilir ki İstanbul gibi yerde.. Ancak söylemek isterim İngilizce İktisat ögrencisi ve büyük planları olan biri olarak öle uykusuz bir final haftasından çıktım ki ne demek istediğini belki de şu an için ben kadar kimse daha iyi anlayamaz. Büyük emek verdiğini tahmin ediyorum. Dilerim başarın ve şansın hep daim olsun Dilemcim :)

    YanıtlaSil
  45. çokkk ama çok sevindim. daha önceki işinden mutsuzluğunu dile getiren yazında konuşmuştuk aynı yol problemi vs. bende 5 yıl sonra trafik derdinden kurtulmuş birisiyken şimdi bunu okuyunca senin için o kadar sevindim ki. 6 da evde olmak paha biçilemez birşey çalışan birey için. Hele evliysen bu katlanıp artıyor :)

    dile kolay gelen 2 saat içinde o kadar çok şey yapıyorsun ki kalan vakit için "aa daha erkenmiş" şaşkınlığını yaşayacağın günlerin haberini mutlulukla bekliyorum:))

    Kafamda bi ton kelime vardı ama gerçekten cümle bile kuramadım sevinçten. Böyle de saçmaladım işte ;)

    YanıtlaSil
  46. Gizemcim senin adına coook sevindim, çok benzer olmasada bende iş sıkıntılarını çok uzun zaman yaşadım bende 3 sene istemedğim yerlerde hep bir üniversitede çalışma hayaliyle çalıştım ve hiiç olmayacak sandığım anda evlendikten tamda bir ay sonra güzel haber gelmişti.. o güzel habere nasıl sevinildiğini ben bilirim...o ççektiğin trafiğin ve harcadığın zamanın sana bişekildegeri dönütü bu oldu demekki gizcim:) O kadarçok sevindimkii canım benim, sen kötü düşünceliler içinde ayrıca yazmakla cok iyi yapmıssın herkes iyi niyetli okumuyor malesef:(
    Tebrikler canım yeni işin sana ve eşine hayırlı olsun..artık daha fazla görüşebilceksiniz:)

    YanıtlaSil
  47. öncelikle kimsenin laf etmeye bile hakkı yok. o kadar cesurca davranmışsın ki 2 sene boyunca. mühendislik okumanın ne demek olduğunu bilirim, onca çileyi çekip üzerine ne istediğini bilerke 2 sene daha çile çekmeyi göze almanı ancak ayakta alkışlarım. hayırlı uğurlu olsun ve hayat artık sana hep istediğinin daha fazlaısnı getirsin :)

    YanıtlaSil
  48. Sabrının ve çektiğin sıkıntıların karşılığını aldığına çok sevindim Gizcim.
    Artık kendine ve sevdiklerine ayıracağın daha çok zamanın olacak:))

    Sen elindekilerinin kıymetini bilen ve her durumda haline şükredebilen bir insansın, bu ödülü fazlasıyla hak etmişsin canım:)

    Hep mutlu kal, sevdiklerinle, sevdiğin işlerle uğraşarak...
    Tekrar tebik eder, sevgilerimi yollarım:)

    YanıtlaSil
  49. senin adına gerçekten çok sevindim gizem. Sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır diye boşa dememiş atalarımız.

    YanıtlaSil
  50. Canım okadar çook sevindim kiii, ya süper birşey oldu buu.. İşte yağmurun ardındaki gökkuşağı bu.. Ve senin sonuna kadar hakettiğin gökkuşağı.. Şimdi doyasıya gülmek, mutlu olmak var.. Artık bizlerle ( Dehan,ailen,biz) daha çok birarada olabileceksin, bu gerçekten büyük bir nimet.. Mutlu çok mutlu ol canım, sen mutlu olunca mutlu olanlar var bunu unutma.. Bende sevgilerimi yolluyorum :*

    YanıtlaSil
  51. cnm bnm çok sevindim. ben de mühendisim şu sıralarda mba yapıyorum. Umarım ben de mba bittiğinde hayallerimdeki işe kavuşurum.. İnan senin adına çok sevindim. Darısı benim başıma:) öpüldün çokk:)

    YanıtlaSil
  52. çok tebrik ederim gizemcim,ayrılacağın işin ile ilgili yazını okuduğumda kasıldığımı hatırlıyorum,çok büyük bir direnç gösterdin bence bu başlı başına bir başarı:)yeni işin hayırlı olsun,herşey gönlünce olsun...

    YanıtlaSil
  53. betwin us ta güzelliğinize bakmaktan gizli terası bazen unutuyorum afedersiniz canlarım benim :)
    çok sevindim bu habere hayırluı uğurlu olsun diyorum ben de iyi hafta sonları diliyorum

    YanıtlaSil
  54. Öncelikle çok ama çok mutlu oldum senin adına, insanın sevdiği bir işi yapması gibi yok..
    Günümüzün çoğunu iş yerinde geçirdiğimize göre mutluluk ve mutsuzluk sebeplerimizin ana temelini ne yazıkki iş hayatı oluşturuyor. Şartlar, koşullar bazen istemediğimiz şeyleri yaşatmak zorunda kalsa da yine de mutlu olabilimeyiz. Ne mutlu sana umarım çok mutlu olursun ve bir ömür sevdiğin işi yaprsın..

    Darısı benim başıma:)

    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  55. Murphy, sen o ihtimali düşünmeyi bıraktığın zaman ce-e yapıyor resmen insana! Çok sevindim tebrik ederm Giz'im :)) ne kadar mutlu olduğunu tahmin edebiliyorum çünkü bir yazında eski işini çok da isteyerek yapmadığını hatta benim de "hayata bi kere geliyorsun istediğin şeyi yapmalısın" gibi süpersonik çözümümü (!) hatırlıyorum :)) umarım hayat sana daha da güzel fırsatlar sunar öpüyorum ;)

    YanıtlaSil
  56. Tebrik ederim ne kadar güzel istediğiniz şartlarda çalışabilmeniz.Önemli ve güzel olan bir başka şey de sebat göstermek,çalışma,inanmak.Bunları yapınca gerisi çorap söküğü gibi geliyor.Bol şanslar yeni işinizde
    :)

    YanıtlaSil
  57. Canım benim tebrik ederim:):):)Sonunda yol çilesinden kurtuluyorsun.Ve daha bir sürü olumsuzluk bitiyor.Allah herkese iş rastlığı versin inşallah.Bu güzel haber aynı zamanda demek oluyor ki burada daha çok mama tarifleri,mutlu sofra resimleri göreceğiz:):):):)

    www.ayseguldonmez.blogspot.com
    www.gozdeayse.blogspot.com
    www.bloglovin.com/blog/1936765/ayseguls-daily-fashion-tips

    YanıtlaSil
  58. Gizemcim, cidden en guzel yeni yil hediyesi bu sana ve esine. Daha az stresli, gunde 4 saat kazancli bir surec seni bekliyor. Eminim bu haftasonu cok guzel kutlayacaksinizdir bu harika haberi : ) Ben de senin cikardigin derslere katiliyorum, bazen kotu donemleri de yasamamiz gerekiyor, onlar hep iyi birseylere gebe diye dusunuyorum ben, en azindan arkasindan gelen guzelligin daha bir kiymetini anlamani sagliyor. Sen olayi ne guzel cozmussun kafanda. Yeni isini de merak ettim, belki zamanla onu da paylasirsin bizimle. Pazartesi sana super bir baslangic diliyorum yeni eski isinde : ) Guzel kutlamalar canim, ve rahat uykular : )

    Diger blogunda da yazdigim gibi bu blogununda odulleri ve bazi favori linklerini son postuma koydum, sorun varsa haber ver hemen degistiririm.

    YanıtlaSil
  59. Gizemcim seni çokkkk tebrik ediyorum.Ben buna azmin zaferi diyorum.Senin nasıl havalarda uçtuğunu görür gibi oluyorum:)Yeni iş yerinde başarılar diiyorum canım sana....

    YanıtlaSil
  60. giz'li teras'ta daha derin düşüncelere yer verilmiş :) O yüzden bu blogunada yazıyorum. sıkıntılarının uçup gitmesine çok sevindim gerçekten. Olumlu düşünmeye başladığınızda, evrene olumlu mesajlar gönderdiğinizde yada istediğiniz birşeyin bir gün gerçekten olacağına kalben inandığınızda gerçekten o gün geliyor ve beklediğiniz, istediğiniz oluveriyor. Darısı başıma diyorum. Bende evime 15 dak. bir iş bulabilsem ne güzel olur. bir günde 4 saatin bana kalması demek, ne demek onu sen gayet iyi ifade etmişsin :)

    YanıtlaSil
  61. Gizem,aynı dertten muzdarip olan biri olarak inan çok çok sevindim bu duruma. Hayırlı olur inşallah senin için.

    YanıtlaSil
  62. Gizemcim nasil sevindim isine uzakligin konusunda ki postuna cok uzulmustum simdi 15 dk gidip geleceksin ve tam 4 saat senin olacak hergun harika birsey bu :) canim hayirli olsun bende cok inaniyorum cok icten cok inanarak isteyip odaklanirsak gerceklesiyor imkansiz gorunen bile iste ama mesele usanmadan ayni dienc ile isteyebilmek orda biraz aksamalar oluyor bende :) 2012 guzel basladi gercekten ;)

    YanıtlaSil
  63. ne kadar yoğun bir iş hayatının olduğunu ama bişekilde herşeye herkese zaman ayırmaya çalıştıgını, bunu hiçbir zaman sorun haline getirmeyip sürekli sineye çekebilecek kadar sabırlı bi insan oldugunu bizzat biliyorum ve bu mükemmel haberle birlikte, sanki benim başıma gelmiş kadar mutlu oldum kuşum ^.^
    bunca zamandır verdigin emegin karsılıgını ve diplomanın getirilerini artık görebilecegini bilmek müthiş bi gelişme;) dilerim bundan sonra yazdıgın tüm yazıların böyle mutlu, umutlu, sevinçten ışıldayan cümlelerden oluşur bitanem. sevdim seni :)

    YanıtlaSil
  64. ne kadar yoğun bir iş hayatının olduğunu ama bişekilde herşeye herkese zaman ayırmaya çalıştıgını, bunu hiçbir zaman sorun haline getirmeyip sürekli sineye çekebilecek kadar sabırlı bi insan oldugunu bizzat biliyorum ve bu mükemmel haberle birlikte, sanki benim başıma gelmiş kadar mutlu oldum kuşum ^.^
    bunca zamandır verdigin emegin karsılıgını ve diplomanın getirilerini artık görebilecegini bilmek müthiş bi gelişme;) dilerim bundan sonra yazdıgın tüm yazıların böyle mutlu, umutlu, sevinçten ışıldayan cümlelerden oluşur bitanem. sevdim seni :)

    YanıtlaSil
  65. Cok kutlarim tatlim, insallah hersey bekledigindende güzel olur! : )

    YanıtlaSil
  66. senı cok ama cok ıyı anlıyorum ınsallah ıstedıgın sekılde ıstedıgın huzurla calışmaya baslarsın ,,,hatta basladın hayırlı olsun yenı ısın ınsallah kocaman terfıler alır cok ıyı yerlere gelırsın...kocaman sevgıler

    YanıtlaSil
  67. sevgili giz,
    canım hayırlı&uğurlu olsun! çok sevindim senin için;)
    güzel tespitler yapmışsın bu arada, bakış açısı&özgürleşmek noktasında;)

    YanıtlaSil
  68. Gizemcim inan çok mutlu oldum.Yeni evlenmene rağmen bırak her gün avrupa yakasına gidip gelmeyi ,işin yoğunluğunun verdiği stresi kocana,kendine istediğin gibi zaman ayıramamışsındır bile.Ama emeklerinin karşılığı sonunda sana bu kapıyı açtı.Öyle temiz bir kalbin var ki ilk açılan pozisyonda da seni hemen aralarında görmek istemişler.İnan çok mutlu oldum tebrik ederim şimdiden hayırlı olsun :) Eminim böyle çok daha mutlu olacaksın <3

    YanıtlaSil
  69. Gizem'cim cok sevindim senin adina,tam da kalbine gore olmus,bir seyi cok istersen,gercekten yurekten istersen olacagina inanirim ben de, sen de benim gibisin...Ondan olduguna inaniyorum ben,demek ki cok istedin,gonlune gore de oldu,cok mutlu oldum....Tebrik ederim seni...Umarim cok guzel olur hersey....Opuyorum ^*^

    YanıtlaSil
  70. hayirli olsun...ne guzel, yurekten istemissin demek ki ;)

    YanıtlaSil
  71. tam umudumu kaybetmeye başladığım bir anda şu yazıyı okudum sabah sabah ve çok mutlu oldum...
    çok sevindim senin adına
    ve umarım bu bir işarettir
    aynı duyguları ben de içselleştirmeye çalışıp (1 yıldır çektiğim üzüntü ve sıkıntıyı )
    umarım senin başına gelen benim de başıma gelsin diyeceğim :)
    sevgilerimle adaşım
    opuyorum

    YanıtlaSil
  72. Giz'cimm senin adına çok ama çok mutlu oldum. Güzel haberlerini bizlerle paylaşman da ayrı bir keyif ;)

    Son paragrafın aslında tüm bu sürecin özeti gibi..Hayal et + İste + Elde et

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  73. seni seviyorum..güzel herşey seninle olucaktır güzellik güzelliği çeker çünkü=)ve bu haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarika bi habeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer=) liseli kızlar gibi sarılıp zıpzıpladığımızı hayal et bebeğimmm:D:D öpüldün!

    ve burdan da birkez daha hyırlı olsun!

    YanıtlaSil
  74. Gizemim inan o kadar mutlu oldumki. basina böyle güzel seylerin gelmesi, onca terslikten sonra. çok rahatlatmistir seni canim ya. hersey insallah gönlüne göre olur ilerde. bir daha böyle terslikler yasamaman dilegiyle, mutlu kal bitanem. sen mutlu olki etrafinada mutyluluk saç emi (: kocaman öptümmm

    YanıtlaSil
  75. iş konusundaki sıkıntıları öyle iyi anlarım ki! ve kim olursa olsun gönlüne göre bir iş bulduğunda kendm bulmuşum gibi seviniyorum! umarım senin için çok çok hayırlı ve keyifli bir başlangıç olur, daha güzel güzel nce haberlerini bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  76. çok sevindim gizcim :) hayırlı olsun yeni işin =)

    http://rainbowgatherer.blogspot.com

    YanıtlaSil
  77. Canımm çok mutlu oldum senin adına :) Evliyken çalışma saatleri sorun oluyor. Her şeyin istediğin gibi olmasına çok sevindim :) Yeni işinde başarılı ve mutlu olmanı diliyorum. Hastaymışsın geçmiş olsun diliyorum.

    YanıtlaSil
  78. Bu haberi en gec duyanlardan oldum ama dedigin gibi kendi basima gelmis kadar cok sevindim Gizem'cim;) Cok icten aciklamalarinla bu isi ne kadar cok hak ettigini belirmissin ama sen soylemesen de 'kiza bak ya!' gibi cumleler kurmaya kimsenin hakki olamazdi;) Seni sadece buradan taniyor olsam da, kendini oyle guzel aktariyorsun ki, istedigin, cabaladigin her isi hak ettigine inaniyorum;)
    Bencillik olsa da bu yeni isinle bloguna daha cok vakit ayiracagin icin ayrica seviniyorum;)
    Bol basari ve sans diliyorum canim;)

    YanıtlaSil
  79. Tebrik ederim, cok güzel bir haber bu gercekten. Hayirli olsun.

    YanıtlaSil
  80. Hemen hemen benzer bir durumda olmamız nedeniyle sanki kendi yaşadıklarımı ve duygularımı okuyormuş gibi oldum resmen. Ama ben hala senin o eski kötü şartlarla çalıştığın iş yerin dönemindeyim..
    Bu şartlarda çalışmanın ne kadar zor olduğunu bildiğimden çok mutlu oldum bir kişinin daha böyle bir ortamdan kurtulmuş olmasına! Çok tebrik ederim, daha da güzel işler yaparsın inşallah. Herşey gönlünce olsun, sevgiler..

    YanıtlaSil
  81. canımm,çok yoğun bir dönem geçirdiğimden ancak bakabildim..Yeni görüyorum yazını..
    Tebrik ederim,senin adına çook sevidnim :)darısı başımıza :)
    öpücükler

    www.margunundunyasi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  82. Gizcim betwinus'a da yorum yazdım ama burda da tekrar okuyup mutluluğunu paylaşmak istedim. Senin adına gerçekten çok sevindim tatlım, artık herşeye daha fazla vakit ayıracaksın ve trafik çilesinde kurtulacaksın. Birşeyi gerçekten isteyince oluyor sen emeklerinin karşılığını aldın ve tabiki bunu gönülden istedin..Hayırlı uğurlu olsun canım şansın hep bol olsun

    YanıtlaSil
  83. tebrik ediyorum!! çok cesaret verici de bir yazi olmus. insanin içsel düsünüsü kayatina da yansiyor cidden, positif oldugum zaman her seyin yolunda gittiginden biliyorum, sonunda beklemek de olsa, nazi çekilir :)
    Fransa'dan sevgiler,
    Betül

    YanıtlaSil
  84. Ben bu Post´u görmüstüm Dashboard´a ama bi türlü hepsini okuyup, yorum yazamadim - simdi tekrarliyorum ama:

    Bu HAAAARIKA bir haber tatlim :) Inan o kadar cok sevindim ki, cünkü neler yasadigini tahmin edebiliyorum. Bende ayni durumdaydim, tahki aralikta is yerime daha yakin bir yere tasinanan kadar.

    Tekrar seni tebrik ediyorum, yeni isin hayirli ugurlu, hersey gönlünce olsun :)

    YanıtlaSil