Mahşer Günü




Dün yağan kar sonucu mahsur kalan yüzlerce insandan birisi de siz misiniz? Öyleyse anlatacaklarım size hiç de yabancı gelmeyecektir. Zira mahşer gününü ölmeden yaşamak da denilebilir buna. Dünkü 1.5 saatlik yürüyüşüm sonucu eve soğuktan katılmış bir şekilde vardığımda tek düşünebildiğim sıcak su torbası ile yatağa girip uyumaktı. Bu kabusu geride bıraktığımıza göre dönüp başıma gelenleri anlatabilirim.




Her şey 1 saat içinde oldu. Bir anda beyaz bir örtü şehri kapladı ve tüm yaşam, klişe bir tabir ile, felç oldu. Bizim çıkış saatimiz 18.00 olduğundan, 17.00’de bastıran karı görünce apar topar buçukta çıkmak üzere hazırlandık. Ben telefonda Dehan’ın “artık çıkın işyerinden” bağırmaları sonucu koşarak kendimi şirketten dışarıya attım, bir baktım Bomonti’nin meşhur kargacık burgacık sokakları bembeyaz, yerler donup jilet gibi olmuş. Arabalar vızır vızır kayıyor. Her zaman park ettiğim otoparka doğru yürürken o yokuştan kayan bir minibüsü görerek arabamı almaktan vazgeçtim ve gerisin geri ters istikamette yürümeye başladım. Amaç karşıya Ataşehir’e metrobüs ile geçmek. Burada bir dipnot; karşıya geçemeyeceğimi bilsem metroya yürürdüm, en azından Levent’e donmadan ulaşır oradan Etiler’e geçerdim ama saf saf arabamı alamadım metobüsü deneyeyim düşüncesi yüzünden 1.5 saatlik bir yürüyüşün ilk adımlarını atmış bulundum.




Öncelikle işyerim ara sokaklarda olduğundan metrobüse en kolay hangi sokakları takip ederek ulaşırım bilmiyordum. Her ne kadar hep bineyim diye düşünsem de benim için son durak Söğütlüçeşme olduğundan, Söğütlüçeşme’den Ataşehir’e gidiş de ayrı bir sıkıntı olduğundan denk düşüp metrobüs kullanamamıştım. Hangi insan evladına “metrobüse en kolay nasıl ulaşırım?” diye sorsam, yüzüme uzaydan gelmişim gibi bakıp kafalarını sallayarak “Bilmiyoruz” dediler. Hadi ben uzayda yaşıyorum bilmiyorum işyerinden metrobüse çıkışı, sorduğum 10 kişi de mi aynı şekilde bilmiyor? Türkiye Hastanesi’nin oradaki duraktan binebilecekken (artık öğrendim gördüğünüz gibi) ben taaa Trump Towers’ın oradaki durağa kadar yürüdüm. Bu arada elimde ne eldiven, ne şemsiye, ne de bere vardı atkımı Ninja gibi başıma doladım, oldukça trendy oldu :p betwin us takipçileri görse gözleri yaşarırdı, kırmızı başlıklı kız kabanımın üzerinde başıma dolanmış snood’um ile gelip geçenlerin garip bakışlarına da ayrıca maruz kaldım. 




Araba ile geçerken solda metrobüs duraklarını gördüğümden en azından kesin varılacak bir yer mantığı ile hareket ederek Mecidiyeköy’e kadar yürüdüm.. Basamakları buz tutmuş üst geçitte tutuna tutuna gişelere geldim ki görevliden orada bilet satılmadığını öğrendim. O basamakları geri inip tipide biletçi aramaktansa görevlinin tavsiyesi üzerine insanların akbillerinden ücret karşılığı geçiş ricası daha mantıklı göründü. Aman ne mantık!!! Bir şey ters gitti mi toptan gider ya, Murphy yasaları iş başındaydı. Her zaman, Sultanahmet’te mendil açmış gibi cüzdanımın bozuk para kısmı dolu olur, baktım 1 TL bile yok. Hadiiii, elinde kağıt para ile sor ona, sor buna. Kime sorsam “Biletim aylık benim” diyor transit geçiyor. Artık sormaktan yorgun düştüm dönüp biletçiye yürüyeceğim ki bir teyze çarptı gözüme son ona sorayım dedim. Sağ olsun teyze bana bilet bastı ve tüm ısrarlarıma rağmen parayı da almadı. İçimden çok şükür diyerek canımı metrobüse attım, bir iki dakika gitti gitmedi durdu. Bekle, bekle gitmez, insanlar huzursuzlanmaya başladı. Şoför de baktı olacak gibi değil, kayıyor gitmiyor daha fazla demez mi, Zincirlikuyu’ya gelmeden yolun ortasında kalakaldık. İndim, yolda tek araba yok tam hiçliğin ortası (aşağıdaki fotolar indiğim hiçliğe ait). Ataşehir’e gitmek ne mümkün, bari anneme gidip orada kalayın diye tekrar yola koyuldum. 





Karınca gibi köprü yoluna doğru yürüyüp yukarı tırmandım, bir bakarım ki kaldırımda adım atacak yer yok, indim aşağısı çamur deryası. Ayak bileklerime kadar çamura bata bata suların içinden yürüdüm. Seferlerin yapılmadığından bihaber metrobüse akın eden insanlar:




O sırada üst geçitten bir bakarım ki metrobüs durağı mahşer yeri olmuş:





Yolcu yolunda gerek diyerek tekrar Zincirlikuyu tarafına doğru yürümeye başladım. Bu da adım atacak yer olmayan kaldırım:



Çamur deryası yollar:


Bir yandan karları küreyen bir kepçe: 





Bir yandan yolda kayan minibüsü de acemi muhbir edası ile fotoğraflayarak yoluma devam ettim.



Buradaki azme dikkat etmenizi istiyorum, zira tam 55 dakikadır soğukta yürüyen birisi olarak parmaklarım donmuştu ama iphone'umu elimen bırakmadım! :p




Allah’tan babet değil çizme giymiştim, normalde ofis çok sıcak diye babet tercih ediyorum, içimde de yün kazak vardı ama ellerin dondu tabi, bacaklarım da. Çamurların içinden o kadar çok geçtim ki bir ara kurbağa ile yavru angus karışımı bir canlıya dönüşeceğimden korktum.




Zincirlikuyu üst geçidinden geçerken baktım köprü istikameti kilit ama Barbaros’tan gelişte tek tük arabalar var.



Burada da geçitten bakarken bembeyaz olmuş ağaç gözüme çarptı ve onu da hemen ölümsüzleştirdim :)



Üst geçitten yürürken...



Zincirlikuyu Mezarlığı’nın orada tek araba yoktu, insanlar caddelere saçılmış yürüyorlardı. 


 


Kaldırımlarda zor yer bulup düşmemeyi becererek Levent'e vardım. Kara teslim olmuş Levent'tede bir iki kare çekmemek olmazdı :)






Alt tarafımızda yer alan Petrol Sitesi'nden geçerken her yerin müthiş bir beyazlığa büründüğünü gördüm ve üşümemi, geçen 1.5 saati unutarak biraz da etrafı fotoğrafladım. 




Uzun zamandır tutmuş kar görmek istiyordum, Allah “sen istedin bir göz ben verdim 2 göz :p” dedi. 




Kara bata çıka, annemlere geldiğimde tek istediğim şey ısınmak ve de uyumaktı. Bacaklarım artık soğuktan kızarmış ve kaşınıyordu, donuyorum galiba diye diye uyuz gibi kaşınıp bir yandan Dilem’den sıcak su torbası istedim.  Erkenden uyuduğumu söylememe gerek yok sanırım. 1 saatlik kar yağışı insanların hayatlarını nasıl da etkiledi, köprüden yürüyenler mi kayıp arabasını çarpanlar mı istersiniz. Ne yapalım Allah’tan diyemiyorum çünkü iphone’da kullandığım accuweather aplikasyonunda bile kar 2 hafta öncesinden gözüküyordu, meteoroloji uyarmadı mı hiç? Belediye önlem aldıysa bu nasıl önlem almak? Çalışmayan metrobüs için hemen başkalarını suçladık, bizim suçumuz yok muydu bu durumda? Ana yollar tuzlanıyor peki ya ara yollar? Ben bugün arabamı alabilecek miyim hala bilmiyorum. Ama bu sefer akıllanarak kardeşimin metrobüs kartını yanıma aldım. Yine yolda kalmadıkça evime, karşıya gidebilirim diye umuyorum.  



Bunlar da bembeyaz olan ama göremediğim terasımızın fotoğrafları. Eşim yalnız başına oturup beni beklerken çekip gönderdi. Bakalım bahar gelmeden daha felaketler görecek miyiz? Zira ben tecrübelendim, Belediye'den bir şey beklemiyorum kendi imkanlarım doğrultusunda arabaya UGG ve bere atıp, tipi de gelse çığ da düşse kim korkar hain kardan modunda yola çıkmaya hazır olacağım :) Dilerim mahsur kalan herkes çok geç olmadan evine varabilmiştir…

CONVERSATION

50 comments:

  1. Ahh Gizemcim kıyamam ben sana gerçekten Ankara'da da durum farklı değil yoğun yağış oldu ama sizinki epey maceralı geçmiş.İstanbul'da yaşam zor.

    YanıtlaSil
  2. ahh kıyamam sana yaa..çok geçmiş olsun Gizem'ciğim,dün ben de haberlerde izledim,çok üzüldüm :( sabah da radyolar anlatıyordu nasıl felaket bişey olduğunu..
    yıl 2012 çekilen eziyete bak,değil mi..İyi ki İskandinav ülkesi falan değiliz,yılda 1 ay kar ya yağıyor ya yağmıyor kar gibi rezillik de diz boyu oluyor..
    ama özellikle son fotoğraflar şahane,kartpostal gibi,sizin terasta da küçük bir kayak merkezi oluşmuş canım :)
    o soğukta hiç üşenmeden bu fotoğrafları çeken ellerine sağlık :)o halinle bile bize görsel şölen yaşattın :)
    kocaman öpüyorum seni canım benim :)

    YanıtlaSil
  3. vah garibim benim ya, neler gelmiş başına :/ ama neyse ki en azından annenin evine kazasız belasız varabilmişsin. geçmiş olsun :)

    biz tabi izmir'de kar falan bilmiyoruz. hava 3-4 dereceye düşünce bile ayyy çok soğuk bilmem ne diye tribe giriyoruz :) yuh bize :)

    YanıtlaSil
  4. Gizemcim başlık cuk oturmuş.Ama her şeye rağmen manzaraya diyecek yok :)Terasa bir kardan adam ,ister artık :) <3

    YanıtlaSil
  5. ayy gizem inanamıyorum şu anda gördüklerime,senin yazını okurken bir yandan kahan d deki haberlere takıldı gözüm, senin kareleri video olarak izledim ve kanım dondu resmen, ne kadar dayanıklıymışsın tatlım, o soğıkta ben ellerimi dışarı bile çıkaramazdım herhalde bırak resim çekmeyii...
    bugün işe gitmeyip evde dinlenmişsindir inşallah...

    çok öpüyorum, umarım herkese evine varabilmiştir, izmirde hiç yok böyle şeyler, istanbulun hailini görünce izmirde yaşadığıma bir kez daha şükrediyorum :))

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. ufff üzülerek okudum hızlı yürüdüğünden terlemişssindir sonra sinsi soğuk üşütmüştür çok gıcık bir histir o ya! tam ayağında ne vardı diye düşünürken çizme giydiğini okudum Allahtan babet yokmuş diye sevindim.Geçmiş olsun bencede böyle zamanlar için iş yerin de/ araba da birşeyler bulundurmalı...

    YanıtlaSil
  7. Ahh canım yaa nefesimi tutarak okudum (tamam zaten burnum tıkalı diye pek düzgün enfes alamıyorum ama olsun:p)

    Çoook geçmiş olsuuun. Bir Istanbul dramı yaşandı dün akşam. Ben de Beykoz'a gidene kadar akla karayı seçtim. Bir de Beykoz ve civarında çok daha erken başlamıştı kar. Yolun hali çoktan felçti yani. Araba ile atlattığımız kazalardan öldük öldük dirildik zaten. Biz de kardeşim sana benzer bir durum yaşadı, o da 3.5 saatte anca eve geldi, yarısı yürüyerek tabi.

    Ellerinin buz olma pahasına çektiğin fotolar bütün o sıkıntılı süreci çok güzel anlatmış. Tekrar geçmiş olsun canım^^

    YanıtlaSil
  8. BU fotoların çekildiği gün mü elektrikler de kesilmiş??

    YanıtlaSil
  9. Evet,orada itişip kakışanlardan biri de bendim canım ama insanlardan değil ! Çünkü insan olduğumuzu unutturdu dünkü manzaralar. Almanya'daki gibi 6 ay kış yaşasak,kar yağsa sanırım 6 ay dışarı çıkamayacağız.6 ay çalışamayacağız. İnsan olduğumuzu anımsatacak günler diliyorum sadece.

    YanıtlaSil
  10. Giz'cim sen anlattıkça sanki ben de yaşamış gibi oldum. Karı çok seviyorum ama malesef kar bizim ülkemizde felç olmuş trafikten ve bize eziyet olmaktan başka birşeye yaramıyor.

    Çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  11. Ah Gizemcim çok geçmiş olsun, ne kadar üşüdüğünü tahmin edebiliyorum, bir yerden sonra zaten hissetmemişsindir vücudunu:(( Hep aynı rezillikler farklı versiyonlarıyla ısrarla yaşatılıyor insanlara ama sorarsan Büyükşehir Belediyesi Çalışıyor!!!! İşte görüyoruz ne kadar çalıştıklarını.

    YanıtlaSil
  12. Umarım uzun süren karda yürüyüşün sonucu hasta olmazsın canım,ben dün sokağa adımını atmamış biri olarak sadece arkadaşlarımın başına gelenleri dinledim,her birinin anlattığı senden farklı değildi,dün herkes yolda türlü işkenceler çekmiş malesef :(

    karın yağacağı bile bile neden önlem alınmıyor,alınıyorsa da neden etkili olmuyor hiç anlamıyorum,toplu taşıma araçları kullanılamadığında nüfusu çığ gibi büyüyen bir şehirde insanların bir yere gidebilmeleri de böyle işkenceli saatlere dönüşüyor

    YanıtlaSil
  13. cok gecmis olsun
    okurken istanbulun bazen ne kadar zor oldugunu hatirladim

    YanıtlaSil
  14. Ooooww kiyamam :( Umarim iyisindir bugün! Ben burda aliskinim feci kar yagislarina fakat gecen sene cok kötü yagmisti bende hemen hemen ayni birsey yasadim, eve gitmek icin dört saat yoldaydim. Yazini okurken deja-vu yasar gibi oldum :) Tam bir kaos olmus Istanbul, ki zaten belediye organizasyon diye birsey bilmiyor, halkimizda pek bilincli degil malesef. Cok güldüm su cümlene:

    Hangi insan evladına “metrobüse en kolay nasıl ulaşırım?” diye sorsam, yüzüme uzaydan gelmişim gibi bakıp kafalarını sallayarak “Bilmiyoruz” dediler. Hadi ben uzayda yaşıyorum bilmiyorum işyerinden metrobüse çıkışı, sorduğum 10 kişi de mi aynı şekilde bilmiyor?

    Ekimde Istanbuldaydim ya, kime sorduysak ablamla Metro Istasyonu nerde, yada hangi Otobüsle nereye gidilir diye, kös kös bakislarla karsilastik. Bu konuda cok geri kalmissiz..

    Neyse, kaymadan bir yerini incitmeden annenler varmissin ya, gecmis olsun! Bolca Bitki Cayi ic ve Vitamin C al, ki hasta olmayasin :)

    Öpüyorum cok

    http://bouquet-defleurs.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  15. Karın yağacağı kesinken nasıl tedbir alınmıyor anlamıyorum.Herkes eziyet çekmiş resmen.Geçmiş olsun dilerim hasta olmazsın

    YanıtlaSil
  16. Canım benim yaaa sen gibi niceleri dondu Allah bilir.. Gerçekten böylesine her kesimin aşık olduğu bir şehrin 1 saat içinde bu hale geldiğini duymak korkuttu beni.. Ama sen bu durumu bile öyle aktardın ki inan gülümseme ile okudum.. Heleki " Sultanahmet’te mendil açmış gibi cüzdanımın bozuk para kısmı dolu olur, baktım 1 TL bile yok " bu tabire bittim :) Bitanem benim bir daha yaşamazsın inşAllah, çok öpüyorum seni :*

    YanıtlaSil
  17. ayy cnm benim yaa, ben de
    dunsen uyamadan diye yorum yazınca bu satte uyunur mu diye düşünmüştüm sonra hasta gibiyim deyince anlamıştım ama bukadarnı hayal edemezdim bizim arabanın içinde cektiğimiz cile bişey değilmiş.. zaten 2 saat istinye parkta oyalanınca 15 dk da eve ulaştık. Ya bende boyle seylerden zevk alma gibi bir huy var. Anı olarak kalıyor diye sanırım.. Ama seninkinden de zevk alırmıyıdm bilmiyorum. İlk yarımsaatten sonra almıyacağıma eminim:(( Ama oyle güzel bir derleme olmus ki ellerine sağlık. O ellerine eldiveni bizim almamız lazım tesekkur olarak:D bize istanbulun gormedğimiz yerlerini gosterdin. O mahseri kalabalığa inanamıyorum...umarım hasta olmadan atlatırsın tatlım..optum

    YanıtlaSil
  18. Canim ya...
    Gercekten gecmis olsun..
    "nerde bu yetkililer...." diye bi geyik yapmakda gerekir burada tabii;)
    Ama isin gercegi,oyle sacma sapan seyler oluo ki bu ulkede..bu yasananlara sasirmamk gerekir..
    Sen kendi adina iyi bi onlem almissin sekerim.
    Ama tabii insallah bi daha boyle bisi yasamazsin.
    Optum cokkk..

    YanıtlaSil
  19. Çok sıkıntı çekmişsin Gizcim, iki saat kar yağdı bu duruma geldik, inanması güç ama gerçek!
    Fotolarla nasıl da anlatmışsın durumunu, müthiş bir kalabalık, çilekeş yurdum insanı...
    Yine de üşüdüğün halde bu fotoları çekme azmine ve ne olursa olsun yine de güzel yanından bakabilmene hayran oldum...
    Ben tam bir karkoliğim ama böyle sıkıntı yaşayanları duyunca üzülüyorum yoksa kar insanın içine sebepsiz sevinç veren bir güzelliktir benim için:)
    Ağaç fotoları harika olmuş...
    Kendine iyi bak canım:)

    YanıtlaSil
  20. ah canım neler yaşamışsın yaa, İstanbul en ufak bir felakette hep böyle sıkıntılar yaşıyor hala bir çözüm bulamadılar..

    YanıtlaSil
  21. yarya macera filmi isler gibi böle ekrana yapışık okudum çileni yaa şanslısınki o kadar yolu düşüp kalkmadan tamamlamışsın aferim sana.. o soğuk ve çile içerisinde bile fotoğraf çekebilitene hayran olup umarım hasta olmassın deyip mesaj kutumu kapıyorum öptüm sarıldım sana üşümüş yavru kurbağaam:)

    YanıtlaSil
  22. gizemcim o çileyi yaşayanlardan biri olarak hislerime tercüman olduğun için öncelikle teşekkür ediyorum:)arabaya ugg koyma konusuna gelince aman dikkat karda altları fena kayıyor:)

    Miray

    YanıtlaSil
  23. kesinlikle yünlü kalın bir tayt ve harley çizme derim ben en azından tabanı sağlam..çile resmen hale bak bi yandan resim çekmişsin güldüm okurken :D
    yazık eşinle ayrı kaldın ama kıyamam inş bu gece evindesindir?

    YanıtlaSil
  24. Tatlim ya kiyamam Ben sana... Baya macera yasamissin .. Tam üzülüyorum yazdiklarina, ve kendine Senin yerine koyuyorum, sonra Komik bir sey yaziyorsun gülüyorum :)) bir de o azimle cekilmis güzel resimlerin ... Foto Roman gibi olmus vallah :)))

    Bitanem... Iyiki arabani oldugu yerde birakmissin, Allah korusun ! Offf cok zor ya.. Ama ugg boots Iyi fikir :D

    Kendine cok dikkat et güzelimmmm <33


    ... Evet tatlim ya, ahsen ile bulustuk, süper bir sansti.. Ben de mutlaka seninle tanismak istiyorum . Insallah en kisa zamanda gerceklesir ;)

    Planlarimiz var, Ben sana bir Mail atarim ;)


    Öptüm cok
    Özlem

    YanıtlaSil
  25. offf ki ne offfff
    dün akşam haberleri izlediğimde söylediğim tek şey
    ayy inanmıyorum yazık ya İyiki İstanbulda yaşamıyorum oldu .
    Tamam büyülenemmek elde değil lakin bu nasıl bir işkencedir böyle .
    aklım ermiyor bir türlü 4 5 saatini yolda geçirenler bu nasıl bir ömür kaybıdır. Bildiğin saatlerini çalıyor yahu. Birde senin ve birçok insanın yaşadıkları o kadar saat yütümüşsün yolda . sanırım hertürlü şeye mağruz kalabilirmişsin . geçte olsa annnene ulaşabilmende tam bir mucize olmuş sanırım . Yazık ki çok yazıkk

    YanıtlaSil
  26. Öyle bir geçer zaman ki 'nin müthiş gerilimli müziği eşliğinde okudum tüm yazdıklarını.. :) Aman Allah'ım! umarım tekrar yaşamazsınız.. çok geçmiş olsun.. başım mı ağrıyor ne? :S

    YanıtlaSil
  27. bir yandan yaşadığın sıkıntıya üzülürken bir yandan da bu bahsettiğin yere hemen hemen 15 km mesafede (bakırköy'de) olmama rağmen hiçbir yerde 1 kar tanesi bile olmaması sinirimi bozuyor. beylikdüzü'nden çamlıcaya kadar her yerde kar var da neden bakırköyde yok ey tanrım ? bizim buraya ne zaman kar yağacak ? :/ geçmiş olsun bu arada giz'im :)

    YanıtlaSil
  28. Canim cok gecmis olsun, insallah bir daha böyle aksilikler yasamassin tatlim. Ama senin yerinde olsaydim Allaha büyük söylemek istemiyorum insallah Allah beni affeder senin yerinde olsaydim kesinlikle arama biner yürüyeceme arabada en azindan yarimsaat daha gec gider üsümezdim, o kadar rezilligi cekmezdim vallaha :) zaten orada hata yapmissin sende anlamissin zaten :)))

    YanıtlaSil
  29. akşam kesinlikle tam bir felaketti. bende eve gitmek yerine işyerime daha yakın olduğu için kuzenime gittim ama 15 dakikalık yolu 2 saatte gidebildim ancak. ama allahtan ben servisleydim. senin için üzüldüm gerçekten.

    YanıtlaSil
  30. Yağsın istiyorum, hani şu michelen lastiği reklamlarındaki gibi yağsın :))

    YanıtlaSil
  31. Ayyy canım yaa okurken ben yoruldum, gerildim oturup aglardım herhalde. Bu son olur inşallah güzel günler seni bekler tatlım:)))

    YanıtlaSil
  32. bugün bankada seninkine benzer o kadar hikaye duydum ki canım yani artık belediyeye diyecek hiçbir şey bulamıyorum. biz de dün akşam metrobüsle mi gitsek dedik ama sonra servise bindik iyiki servise binmişiz geç de olsa varabildik eve...

    YanıtlaSil
  33. canım okurken bır yandan sınırden guldum bır yandan nıh nıh edalarım yukseldı...Abım cengelkoyde calısıyor malum bız beylıkduzunde onlarda yakın bır zamanda 10 senelık sevgılısınden ayrılmaya karar verdı son ayrılık gorusmesı yapacaklar kızla bız vedalastık nacı gelmıyor sonra fb statusunde ı am at yayan bogazıcı koprusu yazınca ıstersen bıraz daha bızde dur dedım zaten moralı bozuk olan kızımız evıne gıttı cunku ertesı gun ıtalyaya yasadıgı yere gıtmek ıcın cıkması gerekıyordu neyse bızım nate gece 11:30 suları b.duzune ulastı ...bunu gordukce genoa ,bonn olmadı adalı bır yerler yerlesıp bısıkletımle ıse gıdıp aksam on sepetıme attıgım sarap ıle sevdıgımın kollarına gıtmek ıstıyorum ...Dehana ayrı uzuldum nasıl beklermıs sevdıcegını...Neyse kı kazasız belasız bır sekılde atlatmıssın sen bızım zarif meleğimizsin dikkat et kendıne opuyorum :)

    YanıtlaSil
  34. off neler çekmişsin giz cim :( allahtan ben metroya yetiştim; levente gidebildim ama hakkaten metrobüs yüzünden insanların cok zorlandıgını biliyorum

    YanıtlaSil
  35. Gizemcim gerçekten çok geçmiş olsun. Söyleyecek birşey bulamıyorum, korkunç bir gece olmuş İstanbul için. Doğaya karşı insanları tek başına ayakta durmak zorunda bırakan koskoca İstanbul büyükşehir belediyesi için durum çok acıklı.

    YanıtlaSil
  36. üzüldüm valla:(
    bende yıllar önce buna benzer bir durum yaşamıştım..aynen bacaklarımı hissetmiyordum artık..kıpıkırmızı ve bildiğin buz gibilerdi..bu aralar ankara yine buzz..
    bir dahakine tedbiri elden sakın bırakıyım deme..
    yanlız böyle diyorum ama bizim ofiste sıcak olduğundan bugün bendede babet var valla!!!üşendim yanıma bot yada çizme almaya umarım bende mahşerli bir macera yaşamam..

    YanıtlaSil
  37. yaaa o soğukta ben asla fotoğraf çekmekle falan uğraşamaz,beynimden felaket senaryoları falan uydururdum heralde :)
    Veya annemi sevgilimi arar ben burada donuyorum siz neredesiniz yaa diye mızıldanır dururdum :)
    Azmini ayakta alkışlıyorum walla,umarım şuanda hasta değilsindir :)

    YanıtlaSil
  38. Bitanem benim oha derecesinde bi akşam yaşamışsın onda da hala fotoğraf çekme derdinde olman kara komedi gibi hem güldürdü hem üzdürdü resmen hemde düşündürdü :Pp :)) Ben senin yerinde olsam ertesi gün için izin alır evde kalırdım sen bi de kesin gitmişindir işe tekrardan bak bu beni utandırır işte bi ben mi can taşıyorum diye hahah :)) Şaka bi yana benim soğuğa karşı alerjim var en tuhaf hastalık biliyorum ama var böle bişi yani napim yani :))) Valla tebrik ederim seni Avrupa yakasında o an ben olsaydım kelimenin tam anlamıyla hapı yutmuştum diyim terbiyeli olsun :) Yakında akrabam falanda yok anadolu yakasına acıbademe kadar kaç saatte yürürdüm bilmiyorum artık :))) Allah korumuş seni resmen iyi yine düşmeden etmeden gitmişsin :) Çok çok geçmiş olsun cnm :))

    YanıtlaSil
  39. Gizemcim, cok gecmis olsun, buyuk macera yasamissin, hasta olmadan atlatirsin umarim. Ben de Aysun gibi boyle seyleri yasarken bir tarafimin hosuna gidiyor, hem ani oluyor hem de icinde oldugum duruma guluyorum, bisikletim calindigindaki gibi mesela. Bir de soyle dusunuyorum, yalniz degilim bu acinin icinde, bak mahser kalabaligi da benimle birlikte gibi. Ama hasta falan olsam, yada bir hastami biryere yetistirmek gibi acil durumlar olsa, cekilir sey degil. Meteo uyarmis da hem, ne bicim onlem alinmamasi bu, ama gecen sene Italyada da boyle bir durum yasadik biz, yilbasina yakin donem annem oglum ben evde karin zevkini cikarirken, esim Istanbul seyahatinden 3 gunluk bir yolculuk ile donebildi kar yuzunden, ve bunun Italyadaki kismi 16 saat highwaydeki bir otobuste gecti, ucak Floransaya inemedi, Genovadan 1,5 saatlik yol kar yuzunden oldu 16 saat, yani aslinda heryerde olabiliyor bu tur seyler ama Istanbul da cok daha sIk oluyor sanirim. Canim bu durumda sunu onericem herkese, kar tehlikesi olan gun ne yap ne et evinden cikma, hastalik, izin, home ofis ayarla. Istanbulun bu kara elverissiz yapisi dolayisiyla karda en guzel yer, evin ve yuruyerek gidebilecegin mesafeler. Muhabirligine de bravA, cok guzel yakalamissin herseyi, hele Etilere dogru o karlarla kapli manzaralar cok romantik, bir nebze cektigin zorlugu unutturmustur o goruntuler. Bu arada senin de evinde yilbasi agacin halen duruyor : ) Burada adet 6-7 ocak gibi kaldirmak susleri ama ben yogunluktan ancak bugun soktum agaclari, kutulara yerlestirdim. Bir sene abartip ( o kadar cok is seyehatim olmusti ki ) mart sonu sokebilmistim agaci : ) Gelelim o guzel uzun yorumlarina, beni meeeeest ettin, her bir kelimen ayri guzel, agzindan bal damliyor, Dehan ve cevrendeki herkes cok sansli canim, bu kadar comert, nazik, cevresine guzel hislerle baktigi icin guzel goren bir insan kolay bulunmuyor. Senin gibi bir blogger arkadas buldugum icin cok sansliyim. Bunun icin Aysun a da tesekkur ederim tekrar buradan : ) Ilk firsatta gorusmek uzere tatlim. Simdiye kadar yaptigin yorumlarin hepsini print alicam, sana tek tek onlarla ilgili cevaplar vericem bulustugumuzda : ) Lookbook u da dort goz bekliyorum, senin elinin gozunun degdigini bilerek cok daha anlamli olacak o lookbook benim icin. Kimbilir ne guzel stylingler vardir yine : ) Baci&abbraci : )

    YanıtlaSil
  40. tam bir foto muhabir olmuşsun Gizemcim, geçmiş olsun :) bende çok zor döndüm eve, 1,5 saat araba bekledik ne yazıkki iş çıkışı ama olsun daha olmaz umarım =)


    http://rainbowgatherer.blogspot.com

    YanıtlaSil
  41. tam bir foto muhabir olmuşsun Gizemcim, geçmiş olsun :) bende çok zor döndüm eve, 1,5 saat araba bekledik ne yazıkki iş çıkışı ama olsun daha olmaz umarım =)


    http://rainbowgatherer.blogspot.com

    YanıtlaSil
  42. Ah Gizemcim okudukça yaşamış gibi fena oldum. Bu duruma ne denir ki? Kar gibi doğal bir güzelliği sorumsuzluklar yüzünden beyaz felaket diye anıyorlar ana haberlerde. Çünkü İstanbul kilitleniyor, trafik akmıyor, yollarda yürünmüyor.Söylenecek çok şey var aslında. Neyse sağ salim gitmişsin bütün bu olanlara rağmen ya gerisi önemli değil. Nil'le uğraşmaktan ne zamandır yazamıyorum ama yazılarını iphonedan takip ediyorum. Bu arada geçen ay bişey yaşadım bir türlü yazamadım sana:) Anlatmazsam olmaz:

    Tam tarihi hatırlamıyorum ama 1 ay oldu sanırım. Palladium Zara'daydım. Kazakların bedenlerine bakarken arkamda orada çalışan iki kız bir muhabbete başladılar. Kulak misafiri olunca sen ve Dilem'den bahsettiklerini fark ettim. Biri diğerine 'Hani buraya gelen güzel ikizler var ya onların web sitesi var, kıyafetlerini fotoğraflıyorlar. Bir daha geldiklerinde mutlaka konuşacağım' dedi. Belki çoktan konuşmuştur seninle ama paylaşayım dedim. Take care;)

    YanıtlaSil
  43. Ah kiyamam ya,donmu$sundur,ne cile imis dimi,haberlerden hep izledim,hayat durmus resmen.O kadar u$ume arasinda bir de fotograf cekmissin bizim icin ♥
    Karli hava benim favorimdir biliyor musun? Ama i$ cikisi degil de off gunde super olur dimi? Bana hep ilham verir kar,yazmak icin ♥
    Umarim hasta olmamissindir canim,dikkat et kendine,opuyorum cok ^*^

    YanıtlaSil
  44. bırak kombinlerini ,bu yazıyı da resimleri de dikkatle ve sıkılmadan okudum.çok zor anlar geçirmişsin,bende burda öyle bir an geçirmiştim,ve yolda donmak üzereydim,ağlaya ağlaya eve gitmştim :))

    YanıtlaSil
  45. Puff cok gecmis olsun! Biz de o gun toplantidayken farkettim karin bastirdigini ve 17:30'da ciktik.. 2 saat 45 dk'da arabayla eve donebildik.. Simdi is degistirme firsatinin nasil bir cennet olarak karsina ciktigini cok daha iyi anladim. Tekrar hayirli olsun :)
    -Ruya

    YanıtlaSil
  46. kuzum ne kadar zor birgün olmuş öyle:// herşeyi geçtim onca soğuğa maruz kalmışsın.hasta falan olmada kuzum:(( 1 saat içinde hayat nasılda durdu.haberler de gördüğümden çok dahada sıkıntılıymış baby'm.şu yağışlarda trafik sorununa itinayla ayrı bir önem verilse olmaz mı sanki!
    insanlar heba oluyorlar işte böyle:/

    YanıtlaSil
  47. aaahh ahh aahhh! ben bu yazıları okurken çok üzüldüm:(( Gerçi haberlerde aynı kareleri gördüm o gece eski işyerimden arkadaşımla görüştüm kar dolayısıyle 1 saat erken çıkmışlar yani 16.30 da işyeri Kağıthane arkadaşın evi Küçükyalı ben telefonda konuştuğumda saat 22.30 idi ve halaa kızcağız köprüye varamamaıştı:(( Beni eve gidince ara dediğimde saat 23.20 de beni aradı yani tamı tamına 7 saatte evine gidebilmiş.Bu kareleri görünce, bu manzaraları görünce iyi ki İstanbul'u terk etmişim ve bundan hiiiç pişman değilim. Özlediğim zaman zaten ailem İst.da onları 2-3 haftalık ziyarete gidip geri dönüyorum bu bana yetiyor valla. Umarım hasta olmazsın.Bol C vitamini iç. Çok geçmiş olsun tekrar. İstabbul'da yaşammanın bedeli de bir şekilde ödeniyor işte.

    YanıtlaSil
  48. Geçmiş olsun Gizemcim.bidaha olmaması dileğiyle...:(

    YanıtlaSil
  49. oooffff gercketn cok feci !! ne kadar zor bir aksam gecirmissin..
    burda almanya da yasadigim bölgede bir kere bile kar yagmadi.. gecen sene burda da cok zorluk cekmistik ama bu sene hic kar yok ... ben buna seviniyorum..

    YanıtlaSil
  50. ınanmıyorum kıyamamsana yaaa :((( bende bır gun oncesınde gayet normal basladım sabaha arabayla tıntın gıttım...haber ızlemek nerde canavarustan dolayı bı haberdım herseye..sonra kar basladı ama ben gec farkeetım 20 km lık eve tam 2 saatte geldım...arabada koltugumu en sona kadar ıtıım kemerım takılı ve ınanılmaz temkınlı kullanıyorum kı bırısı gelır carparsa kafamı gozumu carpmıyım dıye...suslerı bıle cıkarrttım o kadar yanı..resmen buz patanı gıbıydı..ve eve sag saglım gıttıgım ıcın cokkkkk mutlu oldum:)))

    ama en uzucu olan sey ınsanların yollarda mahvolması pes ya o kuyruk o cıle ve soğk :((

    ınsallah bırdaha boyle seylerel kımse karsılasmaz...can kaybı olmadan bır gecse su kıs mevsımı...

    YanıtlaSil