Sid Dickens - Memory Blocks



Sid Dickens’ın “Memory Blocks” adını verdiği eserleri ile bundan 2 sene kadar once tanıştım. Akmerkez’de kardeşim ile gezerken Beymen Home’un kapısından içeriye bizi adeta çeken bu dekoratif çalışmalar koca bir duvarı dolduracak şekilde sıralanmışlardı. Bir müzedeki sanat eserini inceler gibi dikkatle her birini inceledik ve gelişi güzel dizilmiş olmalarına rağmen bütününde ne kadar güzel göründüklerine hayret ettik. Sonrasında Google’da araştırarak Sid Dickens isimli sanatçının emeği olan bu blokların her birinin kendisine ait bir hikayesi olduğunu öğrendim. Kanada’lı sanatçı her sene belli bir adet blok tasarlayarak satışa sunuyor ve bunlar bitince bir sonraki sene farklı temalar çalışıyor. O sene içerisinde sınırlı sayıda üretilmiş memory blocklardan istediğiniz bir tanesini kaçırdıysanız daha sonra bulmanız çok zor oluyor ve e-bay gibi sitelerde “retired” (artık üretilmiyor) olarak fiyatının 2 hatta 3 katına satıldığını görebiliyorsunuz. Bunu bizzat deneyimlediğim için biliyorum :) Dip not olarak belirtmeliyim ki normalde yurtdışında buradakinin yarı fiyatına olmasına rağmen özel kargo ile teslim edildiğinden fiyatı neredeyse aynıya geliyor, buna ek olarak bazen seçtiğiniz parça elinizdekilere uymuyor gidip değiştirmeniz gerekiyor. Bu yüzden ben risk almayarak memory block’larımı buradan aldım. Dilerseniz bu bloklara tek tek sonra da hep birlikte bakalım :)





İleride kendi evim olunca kesinlikle edineceğime karar verdiğim bu eserlerden sonunda alabildim. Evin geneli ile de çok uyduğunu düşündüğüm bloklar yine birbirinden farklı olmakla birlikte bütünde çok hoş bir uyuma sahip oldular. Ben ayrıca “memory block” ismini de bu çalışmalar için çok anlamlı buldum çünkü seçerken özellikle zihnimde kalan en hoş hatıraları çağrıştıran parçaları seçtim. Şimdi duvara her bakışımda bir mutluluk yayılıyor içime.



Ben özellikle rüzgarda uçuyormuş hissi veren el yazılı eskitme blokları ve vintage görünümlü kuş ile melek çocukları çok sevdim. Salonda hem altın hem de gümüş detaylar olduğundan onları da birleştirecek şekilde bir kalp çok bütünleyici oldu.




Satın alırken bize yardımcı olan kişi blokların bağımlılık yaptığını alanların once 3-4 tane ile başlayıp sonra gelip bir o kadar daha ala ala bir duvar doldurduklarından bahsetti. Biz şu an için 7 tanede kalmaya kararlı olsak da zaman içerisinde üst ve alt sıraya 2’şer tane daha ekleyebiliriz dedik. Önce kendi duvarımı gösterdim ki az sonra göreceğiniz koleksiyoncuların duvarlarından sonra cılız gelmesin :p 




Şimdi memory block bağımlılığına yakalanmış kişilerin birbirinden farklı kolajlarına bir bakalım;





Dilerseniz bir de blokları onları yaratan kişiden dinleyelim, Sid Dickens’ın ifadesine göre: “Bir memory block ortaya çıkarken çok fazla emek veriliyor. Vancouver’daki stüdyoda bu eserlerin üretiminde yüksek beceriye sahip bir sürü sanatçı rol alıyor. Her bir blok için organik bazlı en yüksek kalitede malzeme kullanılıyor ve konusunda uzmanlaşmış sanatçılar artistik tekniklerle bu malzemeleri bloklara işliyorlar. "


"Memory Block’ların bu kadar çok insana ulaşmasının en büyük sebebi belki de, her birinin kendi içerisinde eşsiz olması ve bizi tanımlayan hikayelerin görselleşmelerine izin vermeleridir. Güzelliklerinin dışında, bulundukları alana kattıkları derinlik ve kendimizi ifade etme olanağı ile bizleri birbirimize bağlayarak hayatlarımızı daha da zenginleştiriyorlar.”





Evinizin dekoruna göre dilerseniz farklı renklerde, dilerseniz de siyah beyaz çok etkileyici bir tema oluşturabilirsiniz.


Siz de Sid Dickens’ın Memory Block’larını benim kadar etkileyici buldunuz mu? Ben 7 blok ile başladım, zaman içerisinde devamı geldikçe paylaşıyor olacağım. Yeni modellerde şimdiden gözüm var :p siz de dilerseniz 2012'nin ilk bloklarına buradan bakabilirsiniz! ;)

CONVERSATION

50 comments:

  1. bayildim ben bunlaraaa...
    ilk defa senin blogunda gördüm ve cok güzeller gercekten !!
    hepsini birbirleriyle kombin edilebilmeleri cok hosuma gitti.. yani insan kendi koleksiyonunu kendisi seciyormus gibi... harika

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyim Sena'cım, o kadar çok çeşit var ki insan kendisini en çok ifade edenleri seçerek zaten çok özel olan bu bloklarla çok da özgün bir köşe oluşturabiliyor :)

      Sil
  2. ilk kez görüyorum, cok sIk olmus duvara tatlim : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım benim, salona girdikçe gözüme çarpıyorlar ve ben de çok beğeniyorum :)))

      Sil
  3. "memory block"ları ilk kez senden duyuyorum canım. en hoşuma giden tarafı hem üretim aşamasında hem parçaları bir araya getirilip kullanım aşamasında hayal gücünün kullanılıyor oluşu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana daha fazla katılamam tatlım :) her birinin esin kaynağı ve adı blokların arkalarında yazıyor, hem görsek hem de anlamsal bir bütünlük olduğu için göründüklerinden çok daha fazla derinliğe sahipler benim için.

      Sil
  4. ben de bayıldım ve gercekten ilk defa gördum bu sanat eserlerini...
    ne kadar faydalı bir blogun varrrr gizcim :)
    opuyorum.... sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gizem'cim :))) çok sevdiğim böyle dekoratif sanat eserlerini paylaştıkça ben de çok mutlu oluyorum tatlım ;)

      Sil
  5. Giz, ev dekorasyonuna çok güzel uyum sağlamış....teşekkürler paylaşım için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim beğenin için :)) önce daha farklı bloklar seçmiştil gelip de duvara tutunca olmadığını gördük ve değiştirdik ama şu anda bu haliyle benim de çok içime sindi :)))

      Sil
  6. Canim cok güzel sahsen ben cok begendim bende düsünebilirim salonumun duvarlarinda güzel durabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar çok çeşidi var ki bu blokların... İstediğin temada olanlardan eminim harika bir kolaj oluşturursun canım :) beğenin için teşekkür ederim çok!

      Sil
  7. aman Allah`im, bunlar HARİKA!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de ilk tepkim bu şekilde olmuştu! :p sonra meraktan sanatçıyı araştırdım zaten, klasik modası geçebilen dekoratiflerin aksine bloklar zaman geçtikçe daha da anlam kazanıyorlar :))

      Sil
  8. ben simdiden yeni evim için almak istiyorum (ortada ev yok ama) nsl guzeller. bencede bağımlılık yapr o duvarların güzelliği ne oyle...
    senin sectiklerin cok hos ve dediğin gibi evle cok uyumlu..bayıldım tatlım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heheheh Aysun'cum Dilem şimdiden gelecekteki evi için aldı bu bloklardan desem :ppp secret diyelim, önceden alıp evi daha da hızlı çekersin sen de tatlım :) beğenmene çok sevindim,, teşekkür ederim canım.

      Sil
  9. Giz'cim yine orijinal birşey paylaşmış bizimle yaşasın:) ay ben bayıldım bunlara bol vakitli zamanda eve uygun olanlarından almak istiyorumm, senin evinede çook yakuşmıs bebeim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzin'cim ne güzel demişsin, çok mutlu oldum okuyunca :) görüp orijinal bulduğum şeyleri paylaşmak benim için de büyük keyif oluyor, çok teşekkür ederim canım benim :) dilerim sen de dekoruna en yakışacak parçaları içine sinerek seçersin tatlım :)))

      Sil
  10. merhaba bende de şöminenizin üstündeki el şeklindeki objeden var. Paşabahçeden çok beğenerek aldım. Ama sehpanın üstüne koyunca düz bir şekilde hiç bir anlamı olmadı. Altına koyduğunuz aparat nasıl bir şey , nerden aldınız diye sormak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar öncelikle bloguma hoşgeldiniz :) Bana bu Fatma'nın eli objesi ev hediyesi olarak geldi altındaki altın renkli platform el ile bir, ayrı ayrı değiller, sanırım Ortaköy'den almıştı arkadaşımız ama orada sadece böyle bir aparat var mıdır bilemiyorum :((

      Sil
  11. Gizem'cim o kadar beğendim ki bu memory blockları. Duvarındakilere ayrı bir ilgi duydum. Gerçekten bende de çılgınlık yaratabilirler bir duvarı kaplayabilirim bu harika şeylerle :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben şimdiden bir sonraki 4 blok için seçme hazırlıklarına başladım desem :p heheh aynen canım, biz de önce 4 tane koyalım dedik kesmedi 7'ye çıktık ve ileride bir 4 tane daha alacağız böyle böyle bir iki seneye duvarı kaplarız umuyorum, çılgınlık böyle ortaya çıkıyor demek ki :PP

      Sil
  12. Bayıldımm çok güzeller kesinlikle ben de alıcam bunlardan ^^

    hayatım özledim sesin fazla çıkmıyo hani daha çok zamanın olcaktı şu 3 saat noldu bizim;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh bi tanem sorma, o 3 saat döndü dolaştı öyle yerlere gitti ki :((( geçtiğimiz 2 hafta neredeyse her gün eve bilgisayar getirp çalıştım, haftasonu da bir gün çalıştım, bu ara daha iyi umuyorum zamanla o 3 saate kavuşabileceğim ben de tatlım :(( beğenmene çok sevindim kuzum, öperim kocaman :)))

      Sil
  13. harika bi keşif oldu bu, teşekkürler =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, asıl ben teşekkür ederim beğenin için :))

      Sil
  14. Bayıldım bayıldım bayıldımm !! Hastalık olur bu resmen bariz bir şekilde :) Gerçekten harikalar gizoşum bu konularda senin zevkine çok güveniyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, biliyorsun ben de senin zevkine sonuna kadar güveniyorum kuzum beğeniyorsa güzeldir bir kere! :) o hastalığa tutulmuş vaziyetteyim ben zaten bakalım sonum ne olacak moda vs ev dekoru durumuna gelmiş durumdayım hehehe :pp öpüyorum kocaman tatlımı :))

      Sil
  15. ilk başta magnet sandım ama duvardaki hallerini görünce büyük olduğunu anladım. hepsiyle ne güzel bir köşe oluşturmuşsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ;) bir tuğla kadar neredeyse boyları o yüzden memory tiles da deniyor adına, ben de çok keyif alarak oluşturdum bu köşeyi.

      Sil
  16. Ay bunlar çok güzel. Özellikle o çatlaklar filan ne güzel bir hava katmış. Şimdi evini de düşündüm de bütününe de ne güzel uyum sağlamıştır.

    Güzel de bir hediye aslında akılda bulundurmak lazım^^

    Öperim seni:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskitmeyi sadece baskı üzerine değil, taşın dokusuna da yapmışlar o yüzden antik bir havaları da var bazılarının :) bütünle başta uymamıştı ama bu halleri ile gerçekten uyum sağladılar, ben de öperim kocaman canım :)

      Sil
  17. çok güzellermiş gerçekten. Özellikle melek ve kuş figürlri. Diğer koleksiyoncularda ise piyano figürlü olan çok güzel. Yeni modellerde de var, bir daha aynısını bulamıyorsak almak lazım=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hem iki melek, hem de melek kanadını seviyorum en çok :) piyano dışında sol anahtarı gibi müzik temalı olanlar da var, siyah beyaz kolajlar da harika oluyor ;) ben de bulamayacağım korkusu ile aklımda olmadığı halde 7 taneye kadar çıkardım blok sayısını sonra pişman olup yurtdışından getirtmeye çalışmak çok daha zor :/

      Sil
  18. özellikle kalp,kelebek ve melekli olanları çok sevdim.Duvarda yerleştirdiğin şekilde çok duruyor hepsi bir arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o dizilimi yapan kadar kırk kere yerlerini değiştirdik desem :P çok teşekkürler canım :)

      Sil
  19. Giz'im sayende yeni birşey keşfetmiş oldum,teşekkür ederim.Renkleriyle insanın içini ısıtan,baktıkça yaşanmışlık hissi ve huzur veren çok orjinal bloklar tatlım.Hepsi birbirinden güzel tekrar teşekkürler bu güzel keşif için canım,öpüyorum çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, ne mutlu bana o halde! :) bu blokların insana verdiği his daha güzel anlatılamazdı sanırım, en az onlar kadar içimi ısıtan sözlerin için asıl ben teşekkür ederim tatlım, ben de öpüyorum kocamaan! :)))

      Sil
  20. aşkimum giz bunlara bayıldım ama ben!ablamında bir nevi bunlara benzer 20nin üzerinde minik gerçek kelebeklerin çerçevelenmesiyle oluşmuş bir koleksiyonu var kendi evinin oturma odasında.ben onlar gerçek keleek olduğ için üzülüyodum böle bi kötü hissediodum=) ama duvarda en az bunlar kadar şahane duruyorlar.hikayesinide yazmışsın çok hoşuma gitti isimleride çk güzel bal kuzun bayıldı ve öptü 15bin milyon baloncuk defaaaa

    YanıtlaSil
  21. giz bunlar ne harika bişeyler böyle, bayıldım!
    evine çok yakışmış...
    ince zevkine bayılıyorum.

    YanıtlaSil
  22. Giz'cim canım arkadaşım bloga bıraktığın yorumu okudum ve gözlerim doldu okadar mutlu oldumkii:)sen okadar tatlı o kadar içtensinki bende sana içtenliğimi hissetirebildiysem ne mutlu bana:) ben seni daha çoook seviyorum,kalbi ve kendi bu kadar güzel insan yokki bu dünyada:)

    YanıtlaSil
  23. Gizemcim, ben nasil kacirmisim bu postunu yav. Senin yorumun uzerine girince bloglariniza farkettim, kusura bakma gec bir yorum oluyor ama coooook begendim. Harika bir SDMT kosesi yapmissin, hepsi cok uyumlu, cok zarif. Benimkilerin hikayesini biliyorsun, noel zamani yaptigim posttan : ) ornek resimlerin icinde sanki bir tane lila rengi gecen cicek tile gordum, iste o tam benlikmis : ) Zamanla koleksiyona ekleyecegin tile lari da merak ediyorum, aldikca update verirsin artik : )

    YanıtlaSil
  24. Merhabalar :) Memory block adet fiyatını ne kadara aldığınızı öğrenebilir miyim ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, memory block benim bildiğim kadarı ile ülkemizde sadece Beymen Home'da satılıyor. Fiyatları da 340-360 TL arası değişiyor. Yurtdışından getirmek isterseniz de 100-150$ arasına bulabilirsiniz ancak fragile kargo ile neredeyse aynı oluyor, bilginize ;)

      Sil
  25. Merhaba arkadaslar, bende evimin dekorasyonu ile uğraşıyorum bu ara ve bayıldım bunLara.nerelerde bulduğunuzu paylaşırsanız çok mutlu olurum....

    YanıtlaSil
  26. gızzzcım ne kadar guzzel bunlar nekadar enfes desenler secmısısnnn..gercekten hayran kaldım..sevgı kelebegım

    http://kelebegingozunden.blogspot.com/2012/03/dogum-gunu-cekilisi-matras-seyahat.html

    YanıtlaSil
  27. çok hoşlar gerçekten
    güle güle kullanın

    YanıtlaSil
  28. seçtiğin blocklar gerçekten çok hoş cnm umarım yanına dahada ekleyip koleksiyonunu genişletirsin şimdi yeni modellere bakıyorum:)

    YanıtlaSil
  29. Bunlar ne kadar harika duruyor boyle. Gercekten cok hosuma gitti! I wish I had found some while i was in Istanbul so thank you for posting darling, so inspired by your beautiful wall. Love from Melbourne canim xx

    YanıtlaSil
  30. Sid Dickens’ın “Memory Blocks” eserlerinden şu an haberdar oldum ki muhteşemler. Bu tarz tabloları çok beğenirim ama bu şekilde isimlendirildiklerini bilmiyordum. Çok iyiler. Teşekkürler.

    YanıtlaSil