Susan Lordi - Willow Tree Bibloları




Willow Tree bibloları ile tanışmam bundan 1-2 ay önce kardeşimin bana hediye ettiği ilk Willow Tree figürü ile oldu. Normalde bibloları çok sevmem, donuk  gelirler bana ancak söğüt ağacından yapılan bu bibloların duruşu, ifadesi o kadar güzeldi ki hemen internette farklı çeşitlerini de araştırdım. Yurtdışında farklı dekoratif eşya sitelerinde ya da e-bay'de farklı çeşitlerini bulmak mümkün ancak ülkemizde sadece hediye biblo adlı sitede satılıyorlar. İnceledikçe hem farklı çeşitlerini kendime almak hem de sevdiklerime hediye etmek istedim :) 


Willow tree bibloları farklı temalarda çalışılmış, benim favorim “melek serisi”.




Willow Tree biblolarının yaratıcısı Susan Lordi bu minik heykelleri kendisi ağaca oyuyor. Zamanın içinden bir anı ya da bir duyguyu yakalamak için  ailesini ve arkadaşlarını model olarak kullanan sanatçı daha sonra bu eserleri el boyaması ile renklendiriyor.





Kullandığı soft renkler, metalik dokunuşlar ve figürlerin üstündeki kabartmalar Susan Lordi’nin eserlerinin doğal bir işareti.  Sanatçı “ Willow Tree’lerin yorumlanmasını sahiplerine bırakıyorum, bakan kişinin anlamına karar vermesi eserleri çok daha kişisel bir hale getiriyor” diyor.



İlk eserlerini Ocak 2000’de veren Susan Lordi en çok ifade etmek istediğimiz duyguları betimleyecek duruşları arkadaşlarımız, ailemiz, yakınımızda ve uzağımızdaki tüm sevdiklerimize ithaf ediyor.



Bu figürlerin ilk ortaya çıkışındaki ilham bugün de geçerli; Söğüt Ağacı bibloları bizi sevdiklerimize yakın hissettiren, yaraları iyileştiren ya da ilişkileri zenginleştiren  kişisel, özel figürler olarak tasarlanrak sanatçının elinde hayat buluyor. 

Lordi her orjinal parçayı bir düşünceye göre şekillendiriyor, sanatçı hissettiklerini daha da ince bir şekilde ifade edebildikçe figürlerin gelişimi de devam ediyor.  Bu sanat formları en güzel şekilde aşkı, yakınlığı, cesareti, umudu.. iyi yaşanmış bir hayatın tüm güzel duygularını ifade ediyor.


Willow Tree (Söğüt Ağacı) ismi doğallığı sembolize ettiği için seçilmiş, figürler genellikle doğal objeleri taşıyarak insan hayatına ait duyguları ve erdemleri ifade ediyor. Hatırlanma için bir çiçek, iyileşme için bir kuş, mutluluk için bir elma, arkadaşlık için bir köpek gibi.


Her sene farklı edisyonlar eklenen bu güzel figürlerin her birinin özel bir ismi ve hikayesi var. Bu sebepten sanatçının sitesini ziyaret edip de bu hikayeleri okuyunca hepsini edinme isteği engellenebilir gibi değil :)


Siz de sevdiklerinize alacak anlamlı bir hediye arıyorsanız bu güzel dekoratif figürleri şiddetle tavsiye ederim :) Bunlar da benim baş ucuma yer alan figürler.


Sevgili kardeşimin beni özlediğini ve sevgisini her gördüğümde bir kez daha hissettiriyorlar :) Dilerim siz de bu figürleri benim kadar beğenirsiniz…

CONVERSATION

67 comments:

  1. yüz yok ancak vücut dilleriyle o kadar güzel duyguları anlatıyorlarki... hayran kaldım, ben de hiç haz etmem biblo-heykel- süs eşyalarından. ama aşık oldum bunlara....hemen siteye bir bakayım.. sevgiler canmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de en çok hoşuma giden bu olmuştu canım, yüz olmadan vücutların duruşu ile bu kadar net ifade edebilmek! :) beğenmene çok sevindim :)

      Sil
  2. Ay cok guzeller, hepsi bir ayri hos:) Paylasim icin tesekkurler:)

    www.whiteperla.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, beğenin için ben teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Sevgili Giz, benim bu biblolarla tanışmam ise senin sayende oldu..hatırlarsan eğer mailleşmiştik..benim evmanya web sitesinden aldığım biblolar ise salonumda..2adet melek biblo..sayfama beklerim, artık aranızdayım..sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aramıza hoşgeldin canım :) hatırlıyorum, ne mutlu bana :) ancak postunu yapabildim bu güzelliklerin, en kısa zamanda ziyaret edeceğim sayfanı! :)

      Sil
  4. Çok orjinal ve güzeller.Melekler ve minik çocuk oldukça sevimli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben her birini ayrı beğeniyorum bağımlılık yapıyor insanda, üzerine konulan ağacımsı nesneyi alıp dizmem an meselesi :)

      Sil
  5. valla sanırım hayatımda bu kadar içi dolu biblo görmemiştim, huzur veren bir yapıları var çok beğendim ben canım, iyiki paylaştın bakarsın alırız bizlerde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçi dolu biblo ne kadar güzel bir anlatım olmuş, gerçekten verilen o duygularla resmen içi dolu dolu biblolar, beğenmene çok sevindim canım :)

      Sil
  6. ben bu bibloları daha önce nette görmüş çok beğenmiştim,az öncede evimister sitesinde bikaçını gördüm.almak isteyenler ordanda bakabilir..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim araştırdığım dönemde tek bir sitede vardı, ne güzel başka yerlerin de satması bazen bazı figürler kalmıyor ve alternatifi olmuyor diye üzülüyordum, bu paylaşım için de ben teşekkür ederim ;)

      Sil
  7. gercekten cok sevimlilermiş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle sanat eseri gibi dekoratif eşyalar benim de gönlümü fethediyor! :)

      Sil
  8. Emek verildiği nasıl da belli. Bu yüzden çok çok güzel işte. Ahh bayıldım! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ahh bir de bana sor! :) sürekli evde yer açma peşindeyim gerçek gibiler bakarken etkileniyor resmen insan :)

      Sil
  9. Bilboard tarzı seyleri sevmesem de bunlara bayıldım resmen,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bibloları ben de çok sevmiyorum en çok da ifadesiz diye ama bunların ifadesi çok hoş ben de ilk gördüğüm andan itibaren bayılmıştım Lulu'cum ;)

      Sil
  10. çok beğendim hepsini, yaratıcılık, ruh ve huzur bu biblolarda birleşmiş, gerçekten huzur verici.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maddi kazançtan çok duygu ifadesi amacı ile yapıldıkları çok belli değil mi? o huzuru bana da veriyorlar hele melekli olanlar ayrıca çok çok güzeller :)

      Sil
    2. evet kesinlikle, bunlar bir sanatçının ruhundan kopanlar, ve sahip olunabilmesi, paylaşımı güzel. Melekli olanlar gerçekten çok huzur verici :)

      Sil
  11. Bu biblolar insanı hayaller aleminde dolaştırıyor, çok etkileyici ve özelmiş...
    Seninkileri de çok beğendim, sevgiyle kullan:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım :) Kardeşimdekileri de fotoğraflayacaktım vaktim olmadı, senin o güzel renkli konseptlerine de çok yakışacaklarına eminim :)

      Sil
  12. çok kibarlar gerçekten, çok sevdimmm =)

    YanıtlaSil
  13. Harika...cok farkli bir ruhu var hepsinin sanki. Bizimle paylastigin icin cok tesekkürler sevgili Giz.

    Bu arada... siteni uzun zamandir takip etmeme ragmen, bu gün ilk defa yorum yazmaya "cesaret" ettim:) Yani gizli teras'in 'gizli' bir hayraniydim, kismet bugüneymis diyelim. Son yazimda bahsettim hatta sitenden...yolun düserse beklerim arada sirada.
    Tavsiyelerin, yazilarin, paylasimlarin herzaman cok güzel ve cok özel...cok büyük keyifle takip ediyorum. Haftalardir gözüm yollarda kalmisti:) Okadar garip ki su internet dünyasi bazen... o kisinin senden hic haberi olmuyor ama sen onu cok iyi taniyormussun gibi adeta... En son, hayatindan detaylar yazdigin yazin okadar samimi ve ictendi ki...bayilmistim. Ve örnegin o üc boyutlu resimler yapip ceken sanatci hakkindaki paylasimin da cok etkilemisti beni...ve daha birsürü sey... yeri gelmisken hepsini birden yaziim bari:)Senin hakkinda yazmak istedigim daha bir dolu sey var ama... cok uzatmak istemiyorum:)
    Kendine cok iyi bak cici kiz. Hic tanimasak da birbirimizi, cok uzaklarda bir hayranin daha var.... sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili EQ, öncelikle beni çok mutlu eden bu içten yorumun için çok teşekkür ederim :) bu güzel "cesaret" benim günümü aydınlattı, uzun zamandır bloguma vakiy ayıramadığım için üzülüyordum aradan geçen vakitte yazdıkları kadar okuyanları da düşünüyor insan, böylesine sıcak bir yorum her fırsatta yazmam gerektiği hissini bir kez daha yaşattı bana :) bloglar sayesinde dış dünyada her gün gördüğümüz insanlardan daha tanışık olabiliyoruz, bunun da bir adımı gibi görüyor bu güzel satırlar içn bir kez daha teşekkür ediyorum :) sevgiler canım...

      Sil
  14. çok güzeller
    HEDİYE ÇEKİLİŞİM

    http://selenaycoser.blogspot.com/2012/02/giveawaylancome-hypnose-drama-and-bath.html

    YanıtlaSil
  15. Ne kadar zarif ve huzurlu duruşları var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zarif, huzurlu, kimi zaman da hüzünlü ama hep derinden derine bir ifade sahibi değiller mi? ;)

      Sil
  16. ben de biblolara mesafeliyimdir hep, ama bunları nette daha önce gördüğümde evim olunca kesinlikle edinmeliyim dedim. bir de willow tree bir kaç kez limango, markafoni gibi sitelerde de kampanyaya girdi. takip etmek lazım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o siteleri çok takip edemediğim için daha önce rastlamamıştım ama bundan sonra aklımda olacak, teşekkürler ;)

      Sil
  17. Canım yaa nerelerdesin vallahi çok özledim. Yeni işinden ve geçen günlerinden bi haber olduk. Merak içindeyim. Alışabildin mi yeni işine? mutlumusun? her şey yolundamı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alıştım, çok da mutluyum tatlım ama çok yoğun olduğu için ekseri akşamları da evde çalışıyorum bu yüzden de bu ara koptum desem yeridir :( en kısa zamanda dönmek dileğiyle, özledim ben de çok canım...

      Sil
  18. normalde bende pek biblo sevmem, küçük küçük toz alırken başa bela olduklarını düşünürüm (Üşengeç insanın dekorasyona bakış açısı bile farklı oluyor:) ). Ama bu bibloların ağaçtan yapılmış olmalarını sevdim, bizim ofiste böyle bir biblomuz var hepimiz hayranıyız kendisine:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehe aynen canım ben de daha büyük dekoratif objeleri bu sebepten tercih ederim ama bu biblolar insana huy değiştirecek kadar güzeller :) şahsen ben de ofise almayı düşünüyorum bir tane :)

      Sil
  19. Ne zamandır bloglara bakamıyordum. E girer girmez haliyle Giz'in bloguna bir bakayım dedim ve hiç şaşırmadım! Yine tam da benim zevkime uyan bir paylaşım yapmışsın bile:) Bayıldımmm bunlara, en kısa zamanda odama alacağım:)
    Çok öpüyorum Gizem'cim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Zeynep'cim, ne iyi ettin :) seninle tüm zevklerimiz ortak ben de senin blogunu ziyaret edince çok tanıdık, bildik bir yerde olduğum hissine kapılıyorum :) beğenene çok sevindim canım, ben de kocaman öpüyorum, sevgiler :)

      Sil
  20. çok güzel cnaım... bu blogundan çok keyif alıyorum daha önce demişimydim hatırlamıyorum... kahve,çikolata ve arada senin yazılarını çıyorum zaman zaman iş aralarında.....

    sevgiler.....

    YanıtlaSil
  21. ah beğenmezmiyiz, bayıldım. zaten melekleri çok severim. sitesine girip ayrıntılı bakacağım..

    YanıtlaSil
  22. günaydın Gizem'ciğim :) hoşgeldin :) uzun bir aradan sonra bu kadar anlamlı bir postla dönüşün de çok anlamlı oldu :)
    Benim de evimde hatta yatak odamda başucumda 2 tane willow tree'm var,hikayesini ilk okuduğumda beni de çok etkilemişti.Bence de birilerine verilecek anlamlı hediyelerden biri :) benimkileri Hindistanlı bir aile vermişti,beni bir yerden uğurlarken,her sabah kendilerini hatırlatıyorlar..
    senin figürlerin de çok anlamlı ve güzeller..:)
    bu güzel paylaşım için teşekkürler kuzum :) yazılarını özlemişim :)
    umarım işinde de çok mutlusundur :)
    sevgiler,
    :)

    YanıtlaSil
  23. eşim de bir arkadaşının bebeği olduğunda bebekli baba biblosu hediye etti. bence çok orjinal hediyelik eşyalar bunlar.

    YanıtlaSil
  24. Giz'cim bende hiç sevmem biblo ama bir internet sitesinde gördüm ilk kez bunları sonra senin blogunda ve bayıldım:) çok anlamlı bunlar, özelliklede kardeşinin sana aldığı çok çok anlamlı şekerim:) güle güle kullan..

    YanıtlaSil
  25. Ben bu biblolara tek kelimeyle ba-yıl-dım! Hele de melek serisi gerçekten çok güzel. Benim de olsunlar:))

    YanıtlaSil
  26. Ben bu biblolara tek kelimeyle ba-yıl-dımm!
    Hele de melek serisi, benim de olsunlar banane:))
    Şaka bir yana güle güle günlerde canım, evine neşe mutluluk getirsinler.

    YanıtlaSil
  27. Hepsi birbirinden güzel ve anlamlı...

    YanıtlaSil
  28. Bende aynı sen gibi sevmem bibloları, ama bunalr gerçekten farklı(mıs).. Hepsi birbirindne güzel ama ben en çok Hamile eş ve eşini ve bebeğini okşayan koca figürünü çok beğendim :) Evli yada hamile değilim ama en çok o içine çekti beni :)
    Yeni bir paylaşımla dönüş yaptığın ve bu güzelim biblolar için tşkler canısı :*

    YanıtlaSil
  29. Gizemcim, nihayet geri dondun hem de cok guzel anlamli bir postla, sicacik. Minik biblolar icin benim de cekinmelerim var bilinen sebeplerden ama bunlar cidden cok ozel, ahsap olduklari icin dusunce kirilma riski de cok az. En guzeli secmek diye birsey yok, cunku hepsi cok ozel, ama ilk gozume takilanlar minik altin kalp tasiyan cocuk ve mavi cicekler tasiyan kiz, guvercin tasiyan, elma tasiyan diye bu liste uzar. Sitelere baktim, ilk firsatta ben de edinmek istiyorum, tanittigin icin cok tesekkurler canim. Bir de son yazdigin commentlerle beni yine cok mutlu ettin ama sen yeni post giremedigin icin bu aralar ben de sicagi sicagina cevaplar veremedim, son Istanbul seyehatimde cok kisaydi, yine kimseleri arayamadim. Iste cok yogunmussun, senin stil postlarini da cok ozledim, simdi kardesininkini gordum, hemen oraya da yorumlarimi birakicam. Cok opuyorum canim, ve yeni postlarini dort goz bekliyorum : )

    YanıtlaSil
  30. ba yıl dııııııııııım

    YanıtlaSil
  31. bayıldım bu yazıya ve biblolara...
    hemen de uye olup harika bir tanesini sipariş verdim bile :)
    vakit olursa ben de yazarım gizemcim
    opuyorum seni :) sevgiyle kucaklıyorum ....

    YanıtlaSil
  32. Gizem'cim gerçekten bayıldım hem yapılış öykülerine hem de bibloların ilk görüşte insanda hissettirdiği duygulara.Çok hoş yazmışsın canım sayende öğrenmiş oldum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  33. Canım benim kardeşinin hediyesinin anlamı ve şekli çok duygulu .
    Hakikaten bu biblolara baktığın ifade göremiyorsun lakin yürekten hissediyorsun . Nasıl bir şekil bunu bizze hissettiyor ?? oda sanatçının sanatı sanırım . siteyi henüz gezmedim . hemen bakacığım ve sanırım benimde kendime hediye edeceğim bir figür bulurum . İnsanın kocaman bir aile olası geliyor

    YanıtlaSil
  34. bende ıkı yıl once kesfetmıstım yenı evlenen arkdasıma bır tanesını almıstım su ask dolu olan cıft varya cok guzeller darısı bana alınmasına :)

    YanıtlaSil
  35. hepsinden sevgi taşıyor bibloların. kime ya da neye duyduğun önemli değil. Bi de sanıyorum ağaçtan yapılmış-tek parça olmaları beni çok etkiledi... Sevgi gibi- doğal katıksız... bayıldım...

    YanıtlaSil
  36. yaa hepsi çok güzel.hepsinden istiyorum.benimde matruşka hastalığım var.hatta şöyle söyleyim minyatür olan her şeyi çok seviyorum tv ünitesinin önü çarşamba pazarı kediler matruşklar fil penguen.bana da beklerim.
    http://mismett.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  37. Bunu daha önce okuyup yorum yapmaya fırsatım olmamıştı ama aklımdaydı o yüzden geri dönüş yapıyorum :) Sanırım bunların delisi olabilirim. Hayat hikayemi anlatan bir koleksiyon fikri çok hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
  38. ben bibloları çok severim özellikle de yaşanmış bir anı temsil edenleri.Bebek bekleyen birbirine sarılı çift ve yanında bebeğini kucaklarına almış olanı çok ama çok sevdim :))

    YanıtlaSil
  39. kayranın odasına almıştık birtane:) çok huzulular değil mi..

    YanıtlaSil
  40. gizeeeeeeeeemmmm lütfen bu mesajımı hemen gör lütfen :) bak ne var burada: http://www.westwing.com.tr/home.php?cat=911&email=kur-de-la-82%40hotmail.com&utm_source=sale-newsletter&utm_medium=ww-newsletter&utm_campaign=sale-nl-20120502
    mail adresini yolla bana, davet yollayayım sana. 25 tl indirim kazanırsın bu şekilde. tabi ben de kazanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım f.g.guzelce@gmail.com davetiyeni bekliyorum :) bir biblo daha alacaktım, çok hoş oldu bu teşekkür ederim canım ;)

      Sil
  41. ama kampanya bitti :( bi de sen üye misin ki acaba? çünkü davet edemedim :S

    YanıtlaSil
  42. bu blog öyle güzel bir blog ki, aylar sonra, güzel ve küçük bir hediye fikri ararken, bilinçaltım bu blogdan postları önüme çıkarıp, çok güzel hediye fikirleri bulmama sebep oluyor.

    hoş bilinçaltıma pek de gerek yokmuş. google a da susan lordi yazınca ilk gizli teras çıkıyormuş ama olsun onu sonradan farkettim :)))

    YanıtlaSil
  43. merhabalar, bloğunuza willow tree'yi yeni keşfetmiş biri olarak rastladım, çok güzel betimlemişsiniz, hakikaten biblodan çok öte eserler,fakat takıldığım bir konu var, beni bu konuda aydınlatabilir misiniz?
    siz eserlerin söğüt ağacından yapıldığını ifade etmişsiniz, susan lordinin bunları ağaca oyduğunu söylemişsiniz, fakat bana gelen biblolar reçineden yapılmış, araştırdığım tüm sitelerde malzemesi reçine olarak geçiyor, bir yanlışlık mı var bu işte acaba? şimdiden çoook teşekkürler, sevgiler

    YanıtlaSil
  44. merhabalar, bloğunuza willow tree'yi yeni keşfetmiş biri olarak rastladım, çok güzel betimlemişsiniz, hakikaten biblodan çok öte eserler,fakat takıldığım bir konu var, beni bu konuda aydınlatabilir misiniz?
    siz eserlerin söğüt ağacından yapıldığını ifade etmişsiniz, susan lordinin bunları ağaca oyduğunu söylemişsiniz, fakat bana gelen biblolar reçineden yapılmış, araştırdığım tüm sitelerde malzemesi reçine olarak geçiyor, bir yanlışlık mı var bu işte acaba? şimdiden çoook teşekkürler, sevgiler

    YanıtlaSil