AnnelikGünlüğüm Vol 6. - Can'ın Hoşgeldin Bebek Partisi :)



Öncelikle baby shower yerine özellikle "Hoşgeldin Partisi" ismi ile Can'a yaptığımız karşılamayı isimlendirmek istiyorum. Bunun sebebi baby shower'ların daha farklı bir konseptte olması (gelenlere oynatılan oyunlar, alışveriş listesi verilmesi vs gibi). Benim bu organizasyonu yapmamın amacı hamilelik sebebi ile aylardır görüşemediğim ve doğumdan sonra da uzun bir süre görüşememekten korktuğum sevdiğim kişilerle bir araya gelmekti. Hiçbir organizasyon şirketi ile çalışmadım, tüm detayları kendim planladım. Siz de bebeğinize yaş günü partisi, hoşgeldin partisi gibi bir organizasyonu kendiniz yapmak isterseniz diye tüm detayları aşağıda paylaşacağım.







Kurumsal hayatta Pazarlama departmanında çalıştığım için tasarım ajanslarımdan bir tanesine istediğim süsleme tarzını anlatıp shutterstock'tan görselleri bulup gönderdim ve birkaç revize ile parti paketim hazırdı. Yine aynı şekilde bu ajansa bastırdım. Biz ne yapacağız bu durumda derseniz sizi hemen böyle alabilirim. Etsy'de onlarca farklı temada parti paketi var. Bunlardan favorim olan bir kaçına link veriyorum. Vintage tema, Mavi Yeşil tema, Nuh'un Gemisi tema, Uçaklı tema, Tavşanlı tema, Sirkli tema. Peki parti paketinde neler mi var? Limonata şişesi etiketi, su şişesi etiketi, amerikan servis, peçete bandı, cupcake sarmalı, parti bayrağı, cupcake bayrakları gibi farklı parçalar mevcut olabiliyor. Bu sizin seçtiğiniz pakete bağlı. Dediğim gibi Etsy'de her istek ve bütçeye uygun temalar var, bunu satın alıp dosyayı herhangi bir Ozalitçi'de etiket olacak şekilde bastırabilirsiniz.




Gelelim partilerin olmazsa olmazına, şeker masası! Öncelikle elinizde neler var ona bakmanızı öneririm. Benim evimde kuşlu cam servis, kafes vardı. Ben de Ikea'dan beyaz minik kovalar (içerisine pop cake batırmak için), Esse'den şeker kavanozları ve internetten pasta ve cupcake servisi alarak ihtiyacım olan tüm parçaları tamamladım. Kahvaltı yaptığımız yerdeki kurabiye servislerini de kullandım. Limonata için buradan gelecek kişi sayısında cam şişeleri buradan aldım. Pipet, peçete, parti süsleme malzemelerini (fenerler, kağıt yelpazeler) buradan, balonları buradan aldım. Mekanda masa örtüsü vardı ancak olur da almanız gerekirse onu da buradan temin edebilirsiniz.





Geriye tüm malzemeleri bir araya getirmek kalmıştı. Sabah erkenden mekana gidip arkadaşlarımın da yardımıyla amerikan servisleri dizip, peçeteleri bantladık. Hoşgeldin bayrağını cama asıp balonları şişirdik. Su şişeleri, cam şişeleri ve pipetleri etiketledik ve her şey hazırdı :)










Metal Ikea vazolarının içerisine draje doldurup (içinde köpük de vardı) çubuk popcake'leri onlara batırdım. Cupcakeleri parti renklerinde sipariş edip servislere dizdim ve şeker kavanozlarını draje ile doldurdum. Yummy Cupcakes hayranı birisi olarak cupcake ve pop cake'leri buradan sipariş ettim. Drajeleri Elit şekerden kilo ile aldım. Benim için 20 cupcake, 20 pop cake, 3 kilo şeker yeterli oldu. Beyaz kafesin içerisine ortanca ve beyaz kır çiçeklerinden bir aranjman yaptırıp onu da ortaya ekledim ve tam istediğim gibi bir masam oldu :) Bunların hiçbiri ile uğraşmak istemeyerek bir organizasyon şirketi ile çalışabilirsiniz. Ben kendim hazırlamaktan keyif aldığım ve tüm detayları gönlüme göre yapmak istediğim için bu şekilde ilerledim. Başta görüştüğüm birkaç firmadan şeker standı ve ortam süslemesi için (mekan ve şeker & cupcake'ler hariç) aldığım fiyat benim tüm malzemeleri (cam kavanozlar, servisler vs), mekanı ve şeker & cupcake, çiçek maliyetini eklediğimde çıkan rakamın yaklaşık 3 katıydı. Kendi zevkinizi ortaya koyarken bir yandan bütçenizi de düşünüyorsanız bu opsiyon sizin için çok da keyifli olabilir :) 





Elbisemi Asos Maternity'den sipariş ettim. Türkiye'de hamile kıyafeti alabileceğiniz yerler oldukça kısıtlı, Asos Maternity'de yüzlerce günlük ve gece kıyafeti var özellikle bir davete katılacaksanız buradan almanızı tavsiye ederim. 





Ben organizasyonu Kalamış'ta yer alan Tatlı Huzur'da yaptım. Açık büfe kahvaltısı, limonatası ve kurabiyeleri muhteşemdi. Gelenler de çok memnun kaldılar. Mekanın sahibi Harun Bey de oldukça yardımcı ve iyi niyetli birisi, böyle olunca organizasyonda herşey istediğim gibi oldu ve beni yalnız bırakmayan arkadaşlarımla çok keyifli bir sabah geçirdim. 







Birçok mekan haftasonu toplu organizasyon için rezervasyon alamadığı için ben kahvaltımı Cuma günü yaptım. Bununla ilgili de tecrübe ettiğim için paylaşmak istediğim şey, siz 1 ay önceden haber verseniz ve kesin geleceğim dese bile son 1 hafta kala sorduğunuzda size dönmeyen, son günün gecesi ya da organizasyon sabahı iptal eden sizi zor durumda bırakan, dahası üzen kişiler olabiliyor. Bunun için en yakınlarınızı çağırsanız da %15'lik bir gelmeme payı bırakın ve mekanla önceden davetli kişi sayısı değil gerçekleşen kişi sayısı üzerinden konuşun. Zira son anda çok acil işi çıkan ya da gelip gelmeyeceğini önceden sormanıza rağmen son ana kadar belirtme gereği duymayan 8 kişi oldu ve 25 kişilik kahvaltıyı 17 kişi ile tamamladık. 









Bebeğimi kucağıma almadan önce çok sevdiğim arkadaşlarımla bu heyecanı paylaşmak benim için apayrı bir mutluluk oldu. Onların da heyecanı ve ilgisi ile Can hakkında uzun uzun konuştuk ve güneşli ılık bir bahar sabahını keyifle noktaladık. Dilerim minik oğlumu kucağıma aldığımda da bu heyecanı sizlerle ve sevdiklerimle aynı şekilde paylaşırım, sevgiyle kalın :)

CONVERSATION

4 comments:

  1. Bir insanin iyi niyeti su posttan bile anlasilabilir. Her seyi o kadar guzel detayli bir sekilde paylasmissin ki canim, cogu insan biliyorsun birak paylasmayi sorsan soylemiyor nereden neyi nasil yaptigini. Oncelikle bunun icin tesekkur etmeden gecmek istemedim:)

    O gun orada bulunup gozlerindeki mutlulugu paylasmak cok guzeldi ve evet karnindaki yastik degilmis onu anladim:)) insallah ben de senin gibi guzel bi hamilelik donemi geciririm. Can, boylesi guzel bir kalbe sahip oldugu icin hosgelmesin de ne yapsin! :)

    Opuyorum ve kocaman sariliyorum!

    YanıtlaSil
  2. canım benım oncelıkle zevkının butun ayrıntılarının yıne dokturmussun etsy nın ılham verıcı sayfalarını da dedıgın gıbı unutmamak lazım ben cok gelmek ıstedım ama son anda yurtdısına ıs ıcın gonderılınce havada kaldı bızım kı yıne ... insallah can'ı kucagına aldıgında yanında olurum güzel anne

    YanıtlaSil
  3. ah gizemi'im sen ne tatlı, ne zarif bi insansın. her detaya bayıldım, o kadar sade olmuş ki. sağlıkla can'ını kucağına al bir an önce, bitsin hasretiniz. hem belki gelip ben de bi öpücük kondururum can'a :)

    YanıtlaSil
  4. Her şey harika görünüyor :) Can hoşgelsin :)

    YanıtlaSil