Balayı Hikayesi Vol. 1 :) - Soğukçeşme Sokağı & Santorini

Sizlerle de paylaştığım üzere benim için rüya gibi geçen düğünümden sonrasını da sizlere itina ile anlatmak istiyorum  :) Saatler 00.00’ı geçtikten sonra müzik sustu ve davetlilerin gitmesi  01.00’i buldu.  Sonrasında biz de yeni evliler olarak Sultanahmet’in yolunu tuttuk. Genel olarak çok sevdiğimiz ve sürekli gittiğimiz, tarihi dokusu oldukça etkileyici olan mekanın bizim için ayrı bir anlamı da vardı. Dehan ile ilk buluşmamızda beni Soğukçeşme Sokağı’nda bulunan Cafe Turing’e götürmüştü. İlişkimizin başladığı yer orası olduğundan, bizim için evliliğimizin ilk gecesi için kalınacak çok anlamlı bir yerdi. Topkapı Sarayı dış surlarının Gülhane Parkı'na komşu girişinde solda yer alan bu tarihi sokak, dönemin atmosferini koruyan cumbalı evleri ile butik otel olarak hizmet vermekte. Biz 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’ün doğduğu ev olan yeşil konakta kaldık.  Tahta perdeli camımızdan çektiğim Ayasofya manzarası gece ışıklandırılmış olarak görülmeye değerdi.


Odalar dönemin mimarisine uygun olarak antika eşyalarla döşenmişti.






Suit odamızın diğer yatağı…



Eski bir konakta kalmanın mutluluğunu duyumsayarak ertesi sabaha gözlerimizi açtık. Otel'den ayrılırken alt katta bulunana ortak salonu da fotoğraflamayı ihmal etmedim :)







Bundan 100 sene kadar önce birkaç aileye ev sahipliği yapan bu konağın salonunda insanların akşam toplanarak vakit geçirdiklerini düşünmek insanın içini bir hoş yapıyor. Yaşanmışlığa sahip yerler bana her zaman daha çok şey ifade etmiştir, dönüp baktığımda çok güzel hatırlayacağım bir hatıra olacak bu konaklama için iyi ki kendine has bir ruhu olan Soğukçeşme Sokağı'nı tercih etmişiz. 
Konağın ve sokağın dışarıdan görünüşü...




İlk buluşmamıza ev sahipliği yapan cafe Turing'i ziyaret etmemek olmazdı..





Kahvaltı için İstanbul’un bizce en güzel yerlerinden biri olan Arkeoloji Müzesi’nin bahçesine doğru yollandık.




Görmeyeli tarihi eserlerden birkaçını daha bahçeye taşımışlar.





Oradaki leziz soğuk sandviçlerden alarak bahçede uzun uzun keyif yaptık. Sonrasında balayı eksiklerini tamamlamak için Akmerkez’e gittik ve akşamına bavul yaptık. Ben her güne 1 kıyafet alacak şekilde çok büyük olmayan bir bavul bir de el çantası yaptım. Aktarmalı olarak uçacağımızdan bavul sayımızı minimuma indirdik. Sabah 06.00’da uyanarak havaalanına gittik ve 50 dakika süren uçuşumuz sonrası Atina havalanında biraz vakit geçirdik.



Beklerken ben yine bir Accessorize buldum ve evde unuttuğum hasır şapkamın yerine şapka baktım. Sonrasında orada bulunan cafelerden birisine oturduk.




Ben leziz mozarellalı sandviçimi yerken Dehan da uçuş öncesi hafif bir şeyler içti. Atina’dan 25 dakikalık bir uçuş ile Santorini’ye vardık. 



Soğuk şampanya ile karşılandığımız otelin manzarasına hayran olduk ve Cosmopolitan Suites adlı otelden oldukça memnun kaldık. Odamızdan birkaç kare...




Small Luxury Hotels zincirine dahil olan bu butik otelin hizmet kalitesi çok yüksek. Resepsiyon çok ilgili, girişte size kaybolursanız yardımcı olmak üzere bir cep telefonu bile veriyorlar. Otel’in getir götür ve mutfak işleri ile ilgilenen Gregor’un elinden her şey geliyor. Sabahları zengin kahvaltıda yaptığı omletler  ve havuz başında güneşlenirken servis ettiği kokteyller çok başarılıydı.  






Şimdilik neler yiyip içtiğimiz kısmına girmiyorum, restaurant’ları bir sonraki postumda anlatacağım.  Santorini’nin güzel manzarasın kalbinde yer alan otelin manzarası ile baş başa bırakıyorum sizi :) Sevgiler…


CONVERSATION

23 comments:

  1. Gizem'cigimmmm bu postunu dört gözle bekliyordum valla, özellikle Betwin Us'ta bahsettikten sonra iyice meraklanmistim. ost bugüne kismetmis demek. Kaldiginiz konagin dis görünümü beni resmen büyüledi ! o nasil güzel bir yesildir ya <3 içide disi kadar nostaljik gerçekten. çok güzel bir seçim yapmissiniz. santorinin o 'beyazligina' bayildim gerçekten. diger postlarinida sabirsizlikla bekliyorum tatlim. ve tekrardan ikinizi tebrik ediyorummmm ! -bu herhalde 4. kez falan oluyor ama neyse, shtttt (: - ömür boyu mutlu olun insallah !

    YanıtlaSil
  2. Yaa Sultanahmet'te kalma fikrinize bayıldıım. Ne güzel bi düşüncedir o. Balayı otelinize zaten dicek hiç bir şey yok. Dehşeet:D

    Hep böyle keyifli olun tatlım yaa, çok mutluyum senin içiiin:D:D

    YanıtlaSil
  3. Valla bu yazının tadı damağımda kaldı.İlgiyle takipteyim Sevgili Gizem.

    YanıtlaSil
  4. vala super bıraz daha gec getırssenız yunanıstanda karsılasıcakmısız hıc bıtmesın askınız


    http://waysofgrace.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Gizz bayıldıım harikaa görünüyoorr balayı için çok iyi bir yer seçmişsin :))

    YanıtlaSil
  6. Giz'cim canim, nasil da tatlisin?
    Anilarini nasil da taze tutup, mutlulukla donatip bize aktarmissin...
    Romantik her aninizi, yeniden canlandirmaniz da ne guzel!
    Ayrica pek sevimli aktivitelerde bulumussunuz;) Mutlulugunuz hic bozulmasin!

    YanıtlaSil
  7. Canım yazını okurken balayı günlerim aklıma geldi, gerçekten hiç unutamayacağın bir tatil olmuş. Her şey çok güzel görünüyor. Ne iyi yapmışsınız Santorini'ye gitmekle. Her zaman en güzel şekilde hatırlayacaksınız

    YanıtlaSil
  8. Giz'im senin anlatımlarına bayılıyorum,sanki bizleride yanında gezdiriyormuşcasına detaylı bir şekilde en ufak ayrıntıları bile eklemen harika.Fotoğraflara zaten söyleyecek söz yok,ne güzel harika bir balayı geçirmisşiniz :)

    YanıtlaSil
  9. Canım ne diyebilirim ki farklı bir balayı başlangıcı yapmışsınız . Sevginizin yüceliğini ispatlarcasına batyıldım doğrusu :) mekanlar , yaşattıkları şahane . Sonrasındaki gidilen yerde :)
    Mutluluğunuz bir ömür bugünlerdeki gibi sürsün :)

    YanıtlaSil
  10. mutluluklar dilerim seçim çok zevkli;)

    YanıtlaSil
  11. tatlım değişik bir tercih yapmışsınız konak tarih kokuyor buradan hissedebiliyorum :) dışarıdan da harika görünüyor, balayı için tercih ettiğiniz otelde çok şık mavi ağırlığıyla huzur veriyor, sizinle gezmiş kadar oldum :))

    YanıtlaSil
  12. Merakla bekledigim yazinin devami <3
    Nasil da guzel anlatmissin tatlim, anlatimina bayildim oncelikle,sonra da fotograflara....Nasil da guzel yerlere gitmissiniz ve anilariniza guzellikler katmissiniz <3
    Konagin ici de cok guzel ama ben distan gorunumune bittim,supermis,orada kalmak fikri ise super ayni sekilde...
    Sonraki kalvaltiya ve mekana diyecek yok...
    Aralardaki fotolara da <3
    Bu kadar manzara sonrasi seni gormemek olmazdi :)Cooook tatlisin sen <3
    Santorini harika imis, birgun gormek $art oldu.Iyi ki orayi secmissiniz canim...

    Devamini da bekliyorum,optum ^*^

    YanıtlaSil
  13. Gizcim, ilk gece için ne kadar güzel birşey düşünmüşsünüz. Hem özel hem romantik olmuş. Balayı oteliniz de harika görünüyor. Hep mutlu olun.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Of gizim!:)
    masal gibi:) ne diyim bilmiyorum ki..herseyin en güzelin laiksin..:)ve hersey olaganüstü oldu..:) umarim dahada güzel olur hersey:)..

    :*

    YanıtlaSil
  15. herşey mükemmel görünüyor kuzu:)) ince ayrıntılarına, her fotoğrafa ayrı düştüğün notlara bayılıyorum!
    okumaktan zevk aldığım yine harika bir posttu.ellerine sağlık baby'm:)

    YanıtlaSil
  16. Yeşil Konağın önünde bir resmim var sanırım benim ,) ne güzel yapmışsınız orada kalmakla ama ben evime gidip kalmak için sabırsızlanırdım sanırım ,) Nekadar huzurlu bir balayı..Tüm ömrünüz öyle geçsin..

    YanıtlaSil
  17. Ben geçen yıl bu zamanlar Ayasofya'da çalışıyordum biliyomusun Giz'cim:))
    Tüh bak geçen yıl evlenmiş olsaydın görürdüm belki seni:)) Zaten iskeledeydim,,pencereden görebilirdim,,heheheh:))
    Bu arada soğukçeşme sokağı sanırım Sultanahmet'in en güzel sokaklarından biri..Bi de Caferiye sokak var,,biliyorsundur mutlaka,,caferağa medresesinin olduğu sokak,,Sultanahmet'in sessiz tarih kokan sokakları...Yürümek apayrı bir keyif..

    Devamı gelsin mümkünse bu iç açıcı postların,,bir de ev dekorasyonu çok merak ediyorum:))

    öptüm...

    YanıtlaSil
  18. Canım
    Canım
    Canım
    Ne mutlu güzel bir balayı geçirmiş olmanız. Kaldığınız yerleri özenle seçtiğin belli, ellerine düşüncene sağlık hayatım. Otelin beyaza boyalı olması ve manzarası benide derinden etkiledi. Tatilden yeni dönmüş ve içi hüzünle dolu olan bana bu post çok dokundu :)
    Çok çok öpüyorum seni hayatım, mutluluklarınız daim olsun..
    Hayırlı Ramazanlarımız olsun, enişte beye selamlar..

    YanıtlaSil
  19. sevgili giz, ne kadar ince ruhlusun..düğün sonrası ayrıntıların şahane..tüm beraberliliğiniz balaynız tadında olsun..öpüyorum cnmm...

    YanıtlaSil
  20. işte beklenen post, yine herdetayı atlamadan yazıp bizi merakta bırakmadın, yeşil konak cok anlamlı olmus, sizn için harika bir anı gercekten..

    hotele bayıldım, gidersek mutlaka düşünücem. ya da siz ordayken gözüne carpan başka güzel yer varmıydı, birdahakine burası dediğin o da olabilir;) hotelin manzarası gercekte değil gibi sahane..

    gecen yıl gitmeyi planlıyorduk , hamile kaldım bu yıl da gidecektik acenta bebekle zor olur hiç denemeyin dedi, inşallah seneye, mutlaka senden fikir alıcam...

    YanıtlaSil
  21. Ne guzel bi baslangic olmus,cok romantik :)

    YanıtlaSil
  22. Ne guzel bir baslangic olmus,cok romantik :)

    YanıtlaSil
  23. blogu yeni gördüm :) balayında santorniyi seçen birinin blogunu naısl kaçırırım, kendime şaşırdım :)

    mükemmel seçim.. bundan 6 yıl önce, bir gün balayı için buraya geleceğim demiştim ama damat beyi ikna edemedim, geçen sene de en yakın arkadaşım burayı tercih edince, eh ısrar etmeyeyim de tekrar olmasın dedim:)

    ama hala inanıyorum, balayı yapılabileck en güzel yer santorini'dir:)

    mutluluklar dilerim...

    YanıtlaSil