Balayı Hikayesi Vol 2. - Thira & Camari

Balayı hikayemizin devamına gelecek olursak, otele girişimizden sonra yolculuğun yorgunluğunu atmak için günün kalanını havuz kenarında, güneşin altında geçirdik. Bu sene ilk kez güneşe çıkabilmenin mutluluğu ile miskin kediler gibi uzandım durdum. Santorini’nin benim için ne olup ne olmadığına gelecek olursak, ada fotoğraf çekmek için harika bir yer. Doğal dokusu, mimarisinde insan çektiği her kareyi beğeniyor. Dolayısıyla fotoğraf çekmeyi seven birisi sırf bu işin turizmi için bile gelebilir. Ne olmadığına gelince, kesinlikle harika bir plaja ve berrak bir denize sahip bir yer değil. Aynı zamanda balık restaurantlarında ekseri memnun kaldık ancak Şile’ye gidenler bilirler oradaki bir İyot ya da Vira ile kıyaslamak mümkün değil. Ya da İstanbul’da severek gidilen günlük salaş yerler (Bkz. Takanik) bile daha başarılı denilebilir. Avrupa ve Amerika’dan gelen turistleri için böyle olmadığına eminim. Ama bizim gibi güzel ve bereketli bir denize sahip bir ülkede bu kadar başarılı balık restaurantları varken Yunan adalarının bu anlamda daha çok gidecek yolu var diyorum. Öncelikle Yunan mutfağı bizimkisinin aynısı. Tek farkı her şeyin başına “Greek” yazmış olmaları. Zeytinyağlı dolmadan tutun, döner, söğüş salata ve beyaz peynirli sandviçin dahi adında Greek var. Daha fazla uzatmadan izlenimlerimi fotoğraflamaya başlıyorum :)

İlk izlenimim burasının doğal bir fotoğraf çekim alanı olması, fotoğraflara bakarsanız alelade sokak aralarında karanlıkta dahi renklerin ne kadar güzel çıktığını görürsünüz. Bunun en büyük sebebi de tüm yapılar beyazken kapı, çerçeve gibi detayların mavi, yeşil ya da kırmızıya boyanıp rengarenk çiçeklerle süslenmiş olması.








Bu kadar fotoğraf sizi yanıltmasın Betwin Us’da değilsiniz :P Yalnızda akşam yemeğinde yürürken çekilen karelerin dahi güzel olduğunu düşündüğüm için paylaşmaya karar verdim  :)

Şimdi gelelim yemeklerine :) Günbatımında çok güzel bir manzarası olan (hava karardığı için görülmüyor ne yazık ki) Agos isimli restaurant’a oturmaya karar verdik.  Menü’deki yiyecekler oldukça tanıdıktı. Kalamar,zeytinyağlı dolma, cacık (onlar tzazik diyor) üstüne de deniz mahsüllü paella söyledik. Cacık için yoğurda salatalık rendeleyip sarımsak ekleyip getiriyorlar , sulandırmadan. Meze olarak de lezzetle tüketilecek bir yiyecek olsa da sulusuna alışana garip geliyor ne yalan söyleyeyim :) Fava da menünün en üst sıralarında yer alıyor ancak Dehan sevmediği için ondan söylemedik.








Şimdi de Santorini sokaklarında ufak bir gezintiye çıkalım mı? :)


Etraftaki diğer restaurantlara da bir göz atalım. Sol tarafta yer alan Niki adlı restaurant'ı da başka bir gün denedik ve ondan da oldukça memnun kaldık. Muhteşem bir panaromik manzarası var.



Beyaz evlerin pervazlarındaki rengarenk çiçekler görmeye değerdi.



 Daracık sokaklarındaki dükkanlar, evlerin ışıkları gecenin içinde inci gibi parlıyordu.






Ilık yaz gecesinde insanlar sokak önüne sandalye atıp sohbet ediyorlardı.


Yunan Adaları’na gidecekseniz ufak bir uyarıda bulunmak istiyorum. Adı üstünde “Ada” olduğundan Santorini de Mykonos da (özellikle Mykonos) çılgınca rüzgar alıyor. Ben en sıcak mevsimde gidiyorum diyerek yanıma uzun kollu hiçbir şey almadım ve geceleri üşüdüm. Rüzgarın azizliğine uğrayan saçlarımı aşağıda görebilirsiniz :)


Yunan Adaları’ndaki garsonların, otopark görevlilerinin, plajlarda çalışanların çoğu Balkanlar’dan dönemlik çalışmak için gelmişler. Aralarında çat pat Türkçe konuşanlar, Müslüman olanlar da vardı. Nereye gitsek Türk olduğumuzu öğrenince oldukça sıcak karşıladılar bizi. Komşu olarak gördüklerini görmek bizim de çok hoşumuza gitti.


İşte birçok insanın denize girdiği Camari plajı.




Farklı işletmeler plajı sahiplenmiş, dilediğinizi seçip bir şemsiye ve iki şezlonga 12 euro karşılığı sahip oluyorsunuz.





Adadaki turistlerin çoğu İngiliz ve Amerika’lıydı. Yolda gördüğünüz 10 erkeğin 9’unda aşağıdaki adamda da yer alan hasır şapka modelinden vardı. Almayanı dövüyorlar diye korktuk ama Dehan yine de popüler kültüre inat ederek almadı :)



Ada volkanik olduğundan kum değil siyah taşlar var.



Plaj çantam ve Havaianas’larım olmazsa olmaz :)



Denizi oldukça kayalık ve yosunlu. Dehan kayaların çok sivri ve kaygan olduğunu söyleyince ben girmedim suya.



Yat yat güneşin altında nereye kadar? Biraz da etrafı gezelim dedik ve plaj boyu yürüdük. Sonra en çok içimize sinen yere oturduk ve hafif bir şeyler atıştırdık.



Bu da ünlü Yunan Sandviç’i! :) (birkaç ısırık aldıktan sonra fotoğrafını çekmek aklıma geldi kusura bakmayın :p) heheh tadı çok güzeldi ancak bizim 40 yıllık peynir ekmek domatese Yunan sandviç’i demelerine içerlemedim desem yalan olur :)



Santorini’ye inerken uçak plaja o kadar yakın geçiyordu ki herhalde kuma inecek diye geçirmiştim içimden.  Orada otururken tek tek inen uçakların da ne kadar yakın geçtiğini görünce yine içim bir hoş oldu.




Bir sonraki postumda Santorini’ye dair son izlenimlerimi paylaşıp hızlı feribotla Mykonos’a geçişimizi anlatacağım, Santorini’ye bir daha gider miyim? Gidersem nerede kalırım? gibi soruları da yanıtlayacağım. Umarım yaşarken aldığım keyfi size de yansıtabiliyorumdur :) Sevgiyle kalın...

 
 

CONVERSATION

29 comments:

  1. Giz ben bayıldım bu posta ve çok keyifle okudum.İnsan,yazın esen rüzgar ne kadar üşetebilir ki diye düşünüp yanına hırka almayabiliyor.Ama nasıl olsa yanında eşin var,o ısıtır seni ehehehehe=)

    Bir daha ki postu merakla bekliyorum tatlım;)

    YanıtlaSil
  2. Çook güzel, evet keyfini kesinlikle yansıtıyosuun. Fotoğraflar gerçekten süper çıkmış. Deniz o kadar da süper gözükmüyo gerçekten. İyi ki girip bir yerlerini çizmemişin=)Son olarak mavi eteğin ve beyaz bluzunla da ortama çok uyumlusun bebeğiiim:DD

    YanıtlaSil
  3. Resimlerinin hepsi birbirinden hoş ve sende öyle :)
    Çok seviyorum burayı sıcacık herşey.
    dateylı anlatımların içinde çok mersi .
    Sabah sabah gittim , sokaklarda gezdim , o taşlardan toplayıp döndüm sanki :)

    YanıtlaSil
  4. Bilgilendirme ve fotoğraflar süper oldu bizim için.Turizm sayfalarında gezinmeden fikir sahibi olduk.Umarım gitmek kısmet olur.
    Paylaşım için teşekkür ediyor,devamını merakla bekliyorum Sevgili Gizem.

    Sağlıcakla kal.Ebru

    YanıtlaSil
  5. su yunanlar her seyı bızım diye sahiplenıyorlar ya sınır oluyorum
    baklava bizim deyip kestırıp atınca adamı bogmak istemıstım.

    YanıtlaSil
  6. Canım yanınızda bende varmıydım yada bana mı öyle geliyor :)

    Yaa öyle güzel anlatmışsın ki sanki orada sizinle beraberdim bende.. Balayında olmuş olmasan kesin ordaydım dicem ama balayındasın olmuyor işte :p

    Senden yunan adalarını okumak süper keyifliydi.. Ve beyaza boyalı evleri çok çok sevdim ben, huzur veriyor resmen..

    Peynir ekmek bizim abi kimse sahip çıkmasın :p

    Çok çok öpüyorum seni canım :*

    YanıtlaSil
  7. Böyle fotoğrafları paylaşınca gitmiş kadar oluyorum vallahi insanın içi açılıyor. Plajlar düzenli ama o denize ben hayatta adım atamam yosun korkum var benim :) Sokakları biraz alaçatıya benzettim :)Beyaz evlerdeki rengarenk çiçeklerin yanında seni görmek çok güzel asıl tatlım. Güzelliğinle büyülemişsin yunan adalarını :)

    YanıtlaSil
  8. Çok severek okuyorum, çok güzel anlatmışsın gizcim yalnız denizi gerçekten kötü görünüyor, hayal kırıklığına uğradım, yine de görülmeye değer bir yer

    YanıtlaSil
  9. Yaşadığın keyfi bize çok güzel yansıtıyosun tatlım,içten gülüşün yeter zaten ,) fotoğraflar muhteşem zaten,Dehan seni çekerken mutlu oluyodur bence :))

    YanıtlaSil
  10. canım meşhur santorini demek böyle.tam benlikmiş ama kısa süre kalınır herhalde, sonra başka bir yere. diğer adayı da merakla bekliyorum, çok ayrıntılı anlatıyorsun , süper..

    YanıtlaSil
  11. peynir ekmek domates olayına baya bir takıldım kuzu.hatta sinir bile oldum:D
    sokakları çok sevimli gerçekten.insanı mutlu edebilen bir havası var:)
    sahilini sevmedim:$
    bizimkiler gibi eğlenceli gözükmüyor:D türklük damarım tuttu:P
    ama çok keyifli bir posttu baby'm merakla diğeri beklenmekte:))

    YanıtlaSil
  12. ycanim sizin gittiginize hiç bir lafim yok, çokta hos fotograflar çekmis dehan ama kendi adima söylüyorum, gezip degisik ülkeleri seven biri olarak su dünyada gidecegim son ülkedir yunanistan. dogal tabiatlindan tut yemeklerine kadar bizim kültürümüzle bizim memleketimizle ayni, ve hatta seninde belirttigin gibi misal yemekleri bizimki kadar degil hatta. birde uyuz oldum o her seyin önüne 'Greek' yazmalarindan (: denizi plaji hiç hos görünmüyor, amerikalilar ne akilla gitmislerki oraya, git mis gibi california plajlarina uzan okyanusu izleyerek kokteylini yudumla daha iyi hani :D sizin iyi vakit geçimenize çok sevindim tatlim. ayrica beyazli mavili kombininle etrafla uyum içindesin demeden geçemicem. her zamani gibi çok hos bir posttu, keyifle okudum ! çok öptüm canim, belçika'dan sevgiler

    YanıtlaSil
  13. süpersin, hergüne bir post, biizi merakta bırakmadan arka arkaya yayınlıyosun...

    yine soluksuz bir çırpıda okudum, bir sonrakini merakla bekliyorummm...

    bu arada saclarının ucustuğu fotoğrafını cok beğendim;)

    YanıtlaSil
  14. tatlım bende daha önceki postlarında Santorini'nin fotoğraf çekmek için harika bir mekan olduğunu düşünmüştüm, zaten senin fotoğrafların bunun bir örneği :))
    Yunanların her şeyin önüne Greek ekleyip, bildiğimiz lezzetler sunmalarına hiiç şaşırmadım :)
    Eteğini ve plaj çantanı sevdim,öpücükler :)

    YanıtlaSil
  15. merhaba giz,öyle güzel ve içten anlatıyorsun fotoğraflarınla öyle güzel yansıtıyorsunki,gitmiş kadar oldum sayende.postlarını zevkle takip ediyorum.Dilerim bir ömür evliliğin balayı tadında geçer... :)))

    YanıtlaSil
  16. inanmıyorum yaa !!! daha geçen gelinlik fotoğrafını yollamıştın aaa çok sevindim tatlım hep mutlu olun ...
    yunan adaları bir harika ...
    doğal görüntü cennet ...
    sevgiler

    http://habinos.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  17. Hem de nası yansıtıyorsun bi bilsen:) Çok güzel bu post...Devamı hevesle bekleniyor:)

    YanıtlaSil
  18. Gizoş yine ve yine harika görünüyorsun maviş eteğine bayıldım bi insan hep mi güzel çıkar? :)) maşşallah nazar değdirmeyeyim sana ,çok güzel santorini bizden uzak kalma gelecek gelişmeleri bekliyoruz mucxx :)

    YanıtlaSil
  19. saçlarının uçuştuğu o fotoğrafı alıp desktop'ıma wallpaper yapıcam! :)

    deniz konusunda hayal kırıklığına uğradım, ve yemek konusunda da.. ama olsun, onun dışında çok güzel bir tatil olmuş belli canım..
    bu arada eteğin çok güzel(di ;) bileziklerin de, herşeyin de.. :))

    öpüyorum kocaman..


    http://wear-a-smile-wear-a-smile.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  20. Cok guzel anlatmissin,begenilerin elestirilerin hepsi birarada ,son kararin ne merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  21. post süper sende öle.gitmek istediğim yerlere bir yer daha eklendi.ama en önemlisi NY benm için oraya gitmeyi çok istyorum 2.sırada Santorini var.bu arada mutluluklar dilerimm allah bir yastıkta kocatsın:))

    http://ladygirl-sunshine.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  22. canım anlatımın o kadar akıcı,sen o kadar sıcaksın ki,sen sürekli anlat ben okuyayım istiyorum :)çok güzel bir post olmuş,zaten her postun birbirinden güzel :)

    daha gitmeden nerdeyse bizleri de gitmiş kadar ettin canım verdiğin detaylar ve fotoğraflarla :)

    YanıtlaSil
  23. Gizem'cim yine detayli, hikayemsi anlatimina bayildim. Keyif almak ne demek, insan hic bitmesin istiyor;)
    Yazdiklarinin kimini aklima yazdim, kimine 'aa ne kadar dogru' dedim, kimine 'aah aah ayni kulturun insaniyiz iste, bir dinler farkli' dedim:)
    Ozellikle yemek konusunda cok saskinlik duyuluyor di mi? Buradaki Yunan arkadasimiz ilk yemeginde zeytinyagli fasulye yapmisti da, anneannem gibi gelmisti bana;) (Yapan erkekti ama:D)

    Guzel anlatimlarin hic bitmesin canim. Guzel fotolarin da...Ozellikle senin olduklarin, ruzgarin sana kiyak gectigi sahane fotolar gibi;)

    YanıtlaSil
  24. yine cok keyifli bir yazi olmus : )
    fotograflar zaten bir ayri hos ..

    YanıtlaSil
  25. Bayiliyorum anlatimina canim ya ^^
    Hic bitmesin diye bakip okuyorum ^^
    Bakarken sanki hep "Bodrum gibi" dedim, Bodrum'da yasamis biri olarak...Isil isil gece fotolari cok guzelmis, sen parliyorsun zaten <3

    Hepsini coook begendim canim,gezileriniz bol olur insallah,operim ^*^

    YanıtlaSil
  26. çok güzel bir posttu canım, sanki kendim gitmişim de eğlenmişim gibi oldum okurken, fotoğraflar ve tabiki sen yine çok güzel :))

    YanıtlaSil
  27. gizzciğim nerelerdesin ya inzivaya çekildin sen ii ce post bekleyenler var burda hııh dön artık nete dön :):)
    www.meltemce.net

    YanıtlaSil