Balayı Hikayesi Vol. 4- Mykonos

1 ay boyunca ardı ardına balayı postu yapmış olmamak ve sizlere Mykonos’u tek bir post olarak anlatmak istediğimden ötürü artık hikayemin sonuna gelmiş olduğum bu yazıda  bunun uzun, hatta upuzun bir post olacağını şimdiden söylemeliyim :) Santorini’den bavullarımızı yüklenip hızlı feribota binmemizden başlayarak her detayı ince ince anlatmaya çalışacağım. Öncelikle vermek istediğim birkaç bilgi var. Eğer Mykonos’a gidecekseniz, rüzgara karşı yanınıza mutlaka uzun bir şeyler alın. İlk günden itibaren saçlarımın ve eteğimin havalanmasına engel olmaya çalışmaktan yorgun düştüm. Mykonos’a gidince fark ettim ki Santorini herhangi bir adanın olabileceği kadar rüzgarlı. Mykonos ise çılgınca rüzgarlı :D Hele değirmenlerin orada paraşüt taksanız muhtemelen uçarsınız :)  Bir de adada 8000 kişi yaşamasına rağmen sadece 30 taksi var. İlk gün araba kiralamayıp nasılsa taksi buluruz deyince çılgınca esen rüzgarda beyaz mini eteğim uçuşurken 45 dakika bekleyip rüzgardan titreme noktasına gelince ertesi gün koşarak bir araba kiralama şirketine gittik. Aklınızda olsun, araba atv ya da vespa burada olmazsa olmaz. Ulaşımı başka türlü sağlayamazsınız.


Eveeet şimdi hızlı feribottan itibaren alalım. Gördüğünüz üzere camları oldukça kirli olan feribot ilerlerken Santorini’nin nasıl  set üzerine kurulu bir ada olduğunu denizden fotoğrafladım.



 Bir de tepeden göreceli olarak ufak gözüken dev cruise gemileri…



Otelimiz limana yakın bir koydaydı, bembeyaz taştan bir yapı olan Mykonos Grace’de konuklara gösterilen özen en üst seviyede, servis kalitesi de çok yüksekti.




Kahvaltıda sınırsız şampanya servisi bizi şaşırtsa da minimal stilde döşenmiş odaları, lezzetli kahvaltıları ve personelin ilgisinden çok memnun kaldık. Aşağıda lobide check-in işlemleri için bekliyoruz :)



Odamızın manzarası…



Bavullarımızı bırakır bırakmaz merkeze gitmek üzere yola çıktık. Mykonos sokaklarında bir gezintiye çıkalım mı?


Burasının Santorini ile ortak noktası fotoğraf çektirmek için doğal bir güzelliğe sahip olması. Her sokakta ışık ayrı güzel yansıyor.



Beyaz evlerde maviye boyalı ahşap kapı ve çerçeveler çok güzel gözüküyor…


Amma da çok çekmişiz değil mi? :p




İnsan kendisini kaptırabiliyor. Ooops burası betwin us değildi :)

Burasının insana niyeti olmasa da fotoğraf çektireceğini kanıtladıktan sonra (ilk gün sadece etrafı çekmeye kararlıydım) Mykonos turumuza devam edebiliriz. Poz verirken meraklı gözlerle bakan bu köpecik çok tatlı gözüküyordu.


Daracık sokakların bizi nereye götürdüğünü bilmeden yürümeye devam ettik ve geldiğimiz noktanın Little Venice isimli bir yer olduğunu öğrendik. Burada akşam yemeği öncesi bir şeyler atıştırmaya karar verdik.



Sol tarafında değirmenler bulunan Little Venice günbatımını izlemek ve denizin sudaki parıltısını görmek için gidilebilecek en güzel yer. Sağ taraftaki yapıların görüntüsü de kayda değer.





Aslında kokteylleri ile ünlü bir yer olan Sunset Cafe’de çok acıktığımızdan bir şeyler yedik ama yan masadaki kokteyllerde gözümüz kalmadı dersek yalan olur :)


Deniz yolculuğu sonrası acıkmış, mutlu bir şekilde yemeğini bekleyen ve manzaranın tadını çıkaran Giz...


The Sunset Cafe’de artık bizim için fiks menü haline gelen dolma, kalamar ve ahtapot salatası söyledik :)

Atıştırmalıklar sonrasında Mykonos gezimize devam edelim :) her sokağın birbiri ile bağlantılı olduğu, defalarca kaybolup yine defalarca yolumuzu bulduğumuz Mykonos sokakları…










Rüzgarın ne denli çılgın esebileceğini merak ediyorsanız aşağıdaki kareleri dikkatle incelemenizi şiddetle tavsiye ederim :) ( 5 saniye içinde saçlarım her karede farklı bir yöne gitti, tutmasam eteğim de gidecekti kuşkusuz)






Ertesi gün değirmenleri daha yakından görmek üzere şehir merkezinin doğusuna araba ile gidip daha sonra değirmenlere yürüdük. Genelde her yer ücretsiz park alanıydı, ancak ada o kadar kalabalıktı ki birçok kez ücretli park alanına park etmek zorunda kaldık. Her şey euro ile olduğundan yarım saat kalmak için verilen 10 euro da oldukça pahalı geldi bize.



Güneşin denize yansıması ve etrafa yaydığı parlaklık muhteşemdi…


Değirmenlerden Little Venice’in görünümü…

3. Günümüzde Delos adlı arkeolojik adayı ziyaret ettik. Onu ayrı bir postta anlatacağım, ancak gezi dönüşünde deniz kenarında yediğimiz öğle yemeğini paylaşmak istedim. Salata ve ıspanaklı börek tanıdık değil mi? İsimleri Greek Salad ve Greek Pie :)








Öğle yemeği sonrasında üstü açık micra’mızla (çok cool’du gerçekten :p) adayı turladık ve görmeyi istediğimiz birkaç beach'e gittik.


Kaybolduğumuzu anlayınca sağa çekip baktığımız bir an…


Paradise Beach adlı yerin girişi bizi korkutsa da (burası neresi yanlış mı geldik diye düşündük) içerisinin hiç de korkulacak bir yer olmadığını gördük.


Ancak biz beachlerde hep 16.00’ya kadar durduk. Bir rivayete göre (o rivayeti de adada tesadüfen karşılaştığımız bir Türk tanıdıktan duyduk) saat 17.00’de başlayan çılgın partilerde her tarz insana hitap edecek eğlenceler düzenleniyormuş (daha üstü kapalı ve kibar anlatamazdım :) ).



Gördüğünüz üzere Paradise Beach oldukça sıradan bir yer. Çeşme ve Bodrumda'ki özel beachlerin kalite ve özeni ile kıyaslanmaz ancak ortalama hizmet kalitesine sahip denilebilir.

Mykonos’a dair görmediğim şeyleri iddia edemeyeceğim ancak gördüğüm için kesin ve rahat bir dille söyleyebileceğim şey, adada gay çiftlerin çoğunlukta olduğu. Nereye gitseniz ultra bakımlı, vücut çalışmış 2'li ya da 3'lü gezen erkekler görüyorsunuz. Ada oldukça rahat, kimse kimseye karışmıyor ya da yargılamıyor bu sebepten cinsel tercihleri bu yönde olan insanlar rahatça tatil yapıyorlar. Günlük hayatta el ele tutuşan erkeklerle çok sık karşılaşmadığımız için bize biraz garip geldi ve ister istemez uzaktan inceler bulduk kendimizi çoğu zaman :/


Burası da Psarou beach. Ünlü ve sosyetik kimselerin mekanı. Mykonos’un en berrak suya sahip ve en az rüzgar alan koyu. Açığında bir sürü irili ufaklı yatlar demirlemiş, şezlonglardan tutun çalınan müziğe kadar her şey son derece lüks. Sadece smooth jazz dinleyebileceğiniz, puf gibi kabarmış şezlonglarda makyajlı, takma kirpikli ve taşlı kolyeli teyzelerle göğüs kılları itinayla alınmış amcalarla güneşlenebileceğiniz bu mekanı tur rehberimiz kesin görün dediği için merak edip gittik. Girişte cehennem gibi bir sıra olduğundan ve 15 dakika bekleyip daha ne kadar bekleyeceğimiz belli olmadığından burası da kusur kalsın diyerek çıktık. Beklerken yanımızda duran süslü teyze de Türk’tü ama bizim konuşmalarımızı duyunca milletini belli etmemek adına kocasına fısıldayarak konuşmaya başladı. Bu ne samimiyetsizliktir diye ayrıca sinirlendim ve durmak istemedim. Kimse kimseyle konuşmak zorunda değil ancak paradise beach’te bizim yaşlarımızda bir çift ile tanışıp adada birkaç kez görüştük, insan hiç değilse aynı milletten birisini görünce oturup iki laf eder, hoşnutsuzluğunu dile getirir (belli ki onlar da beklemekten baymıştı ama teyzenin gitmeye niyeti yoktu Mykonos’a kadar gelmişken Psarou’ya da gittim demeliydi).
Her neyse diyerek son günümüzde yediğimiz Catari adlı İtalyan restaurant'ını tanıtmak istiyorum. Keşke ilk gün yeseydik de geri kalan her gün öğle ve akşam oraya gitseydik dedirtecek kadar lezzetli pizzası ve lazanyası ile aklımızın bir köşesinde yerini aldı.
 Mekana ait birkaç kare...




Menüsünün görüntüsü bile sevimliydi :)



Daha önce İtalya'ya gitmediğimizden orjinal İtalyan pizzasını yememiştik, burada pizza yedikten sonra bahsedilen tat ve hamur kıvamının bu olduğuna kanaat getirdik.







Adada birbirinden farklı tarzlara sahip sanat galerilerini de görmek mümkündü.



Bu dede ve teyzeler ne zaman o sokaktan geçsek kapının önünde oturuyordu :) Tipik Yunanlı görüntüsü ile insanların oldukça ilgisini çeken dededeki denge bilekliğini görünce koptum :)))  (bakınız sağ bilekteki saatin yanında)




Mykonos’a dair son birkaç izlemime gelecek olursak, Mykonos Santorini’ye göre daha lüks bir ada. Sokaklardaki butiklerin hitap ettiği segment üst sınıf. Türkiye’de en fazla 100 TL olabilecek bir elbise en az 100 ve hatta 150 Euro.  Yerel butik mağazalar kadar, birçok lüks markanın mağazasını da bu sokak aralarında bulmak mümkün. Bunun yanında restaurantlar, cafeler de oldukça lüks ve hizmet kaliteleri yüksek. İnsanlar da daha bir şık ve özenli (Santorini’ye kıyasla). Adaya neden bu kadar fazla jet set insanın geldiğine şaşmamak lazım, aradıkları hizmet kalitesi ve lüksü Yunanlılar çok güzel sağlıyorlar. Bizim denizimiz yine daha güzel (Mykonos fikrimi değiştiremedi bu konuda) ama tek bir merkezde bu kadar kaliteli mekanların toplanmış olması büyük bir tercih sebebi. Bunun yanında ortam çok güvenli. Gecenin 02.00’sinde dahi korkmadan ara sokaklarda dolaşabilirsiniz, birisi saldıracak diye bir kaygı yaşamıyorsunuz. Ben yine güzel ülkemizin sahillerinin gerekli iyileştirmeler ve pazarlama ile çok daha iyi yerlere gelebileceğini savunuyorum ve balayı hikayemizi burada noktalayarak  eve dönüş yolculuğuna geçiyorum...

Dışarıda ilahi bir ışık vardı ve bulutlar gerçekten çok güzeldi.


Umarım size Yunan Adaları’nı yaşatabilmişimdir, keyif almış olmanız dileğiyle :)

CONVERSATION

39 comments:

  1. merhaba ,

    cok guzel yazmissiniz resimlerde harika :)

    cocuklarim buyusun cok gitmek istiyorum mykonos a..


    cok gece eglencesi olan bir yermis
    fakat beni en cok rahatsiz eden mykonos ve santorinide sanki hic yesillik yokmus gibi :)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık öyle kaptırmıştım ki yaaa bitmesin dedim=) çok güzel bayıldım resimlerine.gezmiş kadr oldum sayende..
    sevgiler...

    http://ladygirl-sunshine.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Hayatımmm..
    Sen süper bir gözlemcisin yaaa, keşke ülkemizde turizm bakaniyemiz olsan :)) anlatımlarına ülkemizdeki eksiklerimize, postun genel gidişatını çok severek okudum.. Eger olursa müstakil bahceli bir evim olursa; evi beyaza kapı ve pencerelerimi maviye boyatacğım ve pencereyi çiçeklerle süsleyeceğim.. çok begendim sokakları benn :))

    YanıtlaSil
  4. Çok çok güzel bir yazı dizisiydi Gizcim, senin güzel fotoğrafların da eklenenince yazılarını okumak daha bir zevkli oldu. Santorini ve Mykonos'a gitmeye karar verdiğimde mutlaka yazılarını bir kez daha okuyacağım;)

    YanıtlaSil
  5. Canım benim muhteşem bir anlatım oldu senin balayı hikayelerin , herdetayı , yemeyi, gezmeyi bilinçli hale getirdi bizi. hatta ve hatta oralara gittiğimizde sanki daha önce gelmişiz modelinde olacağız. herşey çok mükemmel geçmiş , umarım yeni hayatında bu şekilde olur.

    YanıtlaSil
  6. Bu arada söylemeden edemiyeceğim
    saçların öyle güzelki :) çok pisman oluyorum seni görünce kendi saçlarıma kıydığıma :S

    YanıtlaSil
  7. İş yerindeki halkla ilişkiler müdürümüzde bu hafta döndü yunan adaları turundan. Mykonos'u anlatmaya başlamadan önce şöyle bir durdu sonra gülmeye başladı biraz anlattı bizde koptuk. Çokta komik bir anlatışı var sağ olsun. Ama dedi " tabi bizim yanımızda iki çocuğumuz olduğu için saat 5 de başlayan çılgın eğlencelere katılmadık ve göremedik. Ama anlattıkları kadarıyla böyleymiş şöyleşmiş" diye anlattı. O yüzden senin de ne kadar üstü kapalı anlattığını anladım canım :) Dinlemek yetmezmiş senin güzel fotoğraflarına bakarken anladım. Neredeyse gitmeme hiç gerek kalmadı Yunan adalarına :) Zaten eşim senin eşin gibi güzel fotoğraf çekmezde. 3 çeker 5 çeker sonra sıkılır :) Siz karı koca hakkını vermişsiniz. Allah içinize sindirsin canım. Yeni maceralarınızı bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten yaşadık Yunan adaları turunu:) Bitmeseydi keşkeee... Ayırt edemedim hiç birini, siz, manzara, yemekler müthiiş. Teyze ve dedeleri çok güzel yakalamışın, bileklik de ayrı komik gerçekten:))
    Bu seri de bittiğine göre genel bir balayı yorumu yapmamız gerekirseee... BEN DE İSTİYORUUUUM:D:D

    YanıtlaSil
  9. hiç sıkılmadan okudum yine, bildiğim bilmediğim birçok sey vardı... simdi daha da merak eder oldum mykonosu, zaten turkiyede en sevdiğim yerler bodrum alacatı yani hep rum mimarisi buyuzden buralar bana cok cazip geliyor...güzel yazın için tesekkurler..
    sen yine sokaklara güzellik katmıssın soylemeden gecmeyeyim:)


    http://aysstyle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. Giz'im harika fotoğraflar,eşsiz anlatımınla birleşince bizlere gene tadına doyulmayacak bir postu incelemesi kalmış :)

    Öncelikle ilk fotoğraflardaki beyazlar sana çok yakışmış canım,saçlarının da rüzgarla beraber uçuştuğu fotoğrafları çok beğendim :)

    Canım bu arada senin iki blogunu da arkadaşlarıma tavsiye ediyorum,her gören çok beğeniyor.Özellikle de Giz'li terasdaki yazılarını ve anlatımlarını çok içten buluyorlar,söylemeden geçmeyeyim dedim :)

    Blogumdaki küçük değişikliği de fark edip beğenmene çok sevindim :))öpüyorum kocaman

    YanıtlaSil
  11. Gerçekten merak ediyordum Yunan adalarını. Bu postlar süper oldu:) Gitmeye kalkıştığım zaman elime bi kağıt kalem alıp bu postları baştan sona tekrar okuyup notlar alacaım tek tek:D Rüzgara gelince mini ve katlı eteğin tam rüzgarlıkmış:D

    Paradise beach'e çok güldüm yalnız:D saat 5ten sonraya kalsaydınız muhtemelen incir yaprağının gerçek anlamına ulaşmış olurdunuz tesadüf olmuş erken ayrıldığınız.
    Pek çok açıdan bizim ülkemizin de aslında benzer bir (hatta aynı) damak tadına ve daha da fazlasıyla tarihi - kültürel- doğal güzelliklere sahip olduğunu bilmek ve yunan adaları kadar popüler ol(a)madığını görmek üzücü. Ama ders olsun tüm turizmcilere... Daha çok iş var yapılacak:)
    Postlarını beklemedeyim güzellik:):) sağlıcakla kalll

    YanıtlaSil
  12. Her güzel şeyin bir sonu varmış.Ben bütün balayı postlarını zevkle okudum.Her şey çok güzel Giz'cim,seçtiğin kombinler de adanın atmosferine uygun oluyor hep,bayıldım;)

    YanıtlaSil
  13. Gizzz nerelerdesin sen yaa ;)Özlettin kendini haberin olsun :)

    YanıtlaSil
  14. sevgili giz'im, bayılıyorum postlarına :) burada da mykonos mu güzel sen mi karar veremem..senden özenerek seneye inş biz de buralara :)
    detaylı anlatımların çok iyi bu arada...

    YanıtlaSil
  15. Bayildim resmen fotograflara. O amca ne seker oyle. Bir de fircalardan olusan duvar panosu cok guzel fikir. Tam DIY'lik fikir

    YanıtlaSil
  16. Her şey süper görünüo...düğünüm balayım seninde dediğin gibi benimde çok icime sinmişti...senin gibi o güne geri dönmek istiyorum bazen...hele balayı.....o yorgunluğun atıldığı romantik tatil...Allah bizleri hiç ayırmasın balım kocislerimizden;)))ben balayindan dönmek istememiştim;))ee dönünce yok valiz bosalt yok eve alış.....hep balayı tadında geçsin tatilleriniz sevgiler....jelly Ester...

    YanıtlaSil
  17. sayfan blogun büyük acılmıyo dogrudürüst okuyamıyorsun bakamıyorsun sende normal bloglar sayfa buyuklugunde yaparmısın

    YanıtlaSil
  18. resimler harika! sende cok guzel giyinmisin her gun!
    http://maffionista.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  19. kesinlikle yunan adaları postlarını severek , bayılarak okudum.Hatta biz de mi gitsek diye nişamlımın başını yeme sebebim oldun haberin olsun :)

    YanıtlaSil
  20. Tatlim,diger blogda yorum yazmistim,bazen karistiriyorum,buna yazmistim ben diye ,bakiyorum yazmamisim :) Bunda da oyle oldu ^^

    Harika anlattin ve yasattin canim,daha iyisi olamazdi,sindire sindire anlatmissin,ben olsam acele ve hevesle bircok detayi atlardim sanirim :P
    O beyaz mavi sokaklarda beyaz kombinin nasil da yakismis ^^
    Yemekler filan oh nefis gorunuyor,zaten hemen hemen ayni herseyimiz,kendilerinde ad takmislar olmus Greek pie :P
    Sanirim deniz urunlerini pek seviyorsunuz :) Benim pek aram yok ama oyle yerde illa yenir ;)

    Bir Turk gorunce sesini alcaltma, gizli fisildasmalar burada da yasaniyor canim,ulkenin insanini gormussun,bi selam ver dimi? Oysa tanimadigimiz ne cok insan gulumsuyor,selam veriyor.Havalarindan birsey eksilecek sanki...
    Hatta burada, oturmus,cekirdek citleyen,dedikodu yapan 3 Turk bayan gormustum :)))) Laf atmislardi bize :)Hehe:)

    O galerideki erkekli tablo da guzelmis, benzer birsey cizesim geldi,acayip ilham verici ^^

    Yarim saat icin 10 euro cidden pahaliymis,yine de buralarda da otopark cok pahali.Ulasim da pahali...Hele tren,hic sorma :)

    Cok guzel bir gezi yazisi serisi oldu canim,gidecek olursam bir gun, tekrar acip okuyacagim hepsini...
    Optummm ^*^

    YanıtlaSil
  21. Gizimmm!
    saclarin ve pizza..ikisine de bayildim:)

    YanıtlaSil
  22. Resimler yine beni alıp karşı kıyıya götürdü (İzmirliyim de:)) Çok güzel kareler, manzara, otel, siz, yemekler herşey süper görünüyor, gitmek nasip olur bana da umarım..

    http://bir-alisveriskoligin-itiraflari.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  23. adresim değişti. profilimden girebilirsiniz. veya, sadevederin.blogspot.com.

    YanıtlaSil
  24. Balayı güzel geçmiş:) Fotoğraflar şahane:)

    YanıtlaSil
  25. Giz'm geçenlerde annemle bir program izliyorduk.yunan adalarından bahsediyordu.bir yer gösteriyor ben burayı gördüm biliyorum diyorum.aaa burayıdaa..derken öyle bir kaptırmışım ki annem en sonunda döndü story iimsin nerde gördün dedi:D
    fotoğraflarla ve paylaştığın bilgilerle öyle güzel anlattın ki bizlere akıllarda yer etti:)
    teşekkür deriz kuzuu:)

    YanıtlaSil
  26. o kadar güzel yazmışsın ve fotoğraflar da o kadar güzel ki, resmen yaşadım :))
    teker teker herşeye bayıldım, sokaklar, evler hepsi harika görünüyor, gidip görülesi bir yer.
    *Bu arada sen de her halinle, her köşe başına güzellik katmışsın ;)

    YanıtlaSil
  27. Mon Clementier,anlatımımı beğenmene çok sevindim :) mykonos'a gitmeni tavsiye ederim gece eğlencesi çok var ve oldukça kaliteli mekanlar. Gözleminde haklısın canım Santorini ve Mykonos'un beyaz taş evleri güzel ama yeşillik yok denecek kadar az.


    sunshine, tatlım çok teşekkürler beğenin için :) balayı postları biraz uzadı diye mykonos'u tek postta anlattım biraz uzun oldu ama keyif veriyorsa ne mutlu bana :)


    pembe esinti'm heheh yerim seni çok çok tatlısın canım benim :) turizm bakaniyesi çok havalı olurdu ama ben artık pazarlama uzmanı oldum bi tanem :)) okurken keyif alman da bana tarifsiz bir keyif verdi, öpüyorum seni kocaman kuzum :)

    YanıtlaSil
  28. Lucy'cim elimden geldiği kadar yaşadıklarımı bire bir aktarmaya çalıştım, keyif almana çok sevindim canım gitmeye karar verdiğinde detaylı bir şekilde maille de tavsiyelerde bulunabilirim sana tatlım :)


    Elif'cim canım benim ne mutlu bana oralara gidip de buraları biliyoruz dedirtecek şekilde anlatabildiysem :) gezi postlarını insanlara yaşatabilmek adına bol fotoğraflı yapıyorum :) saçlarımda kaynak var burada tatlım dönünce çıkarttırıp ben de kestirdim ikimiz de kıymış bulunuyoruz saçlarımıza :// güzel dileklerin için ayrıca teşekkür ederim canım, her şey umduğumdan da mükemmel şu anda çok şükür :)


    Sayın Karaca, tatlım o kadar farklı hikayeler duyduk ki açık açık yazamadım ben de :) Dehan'ın fotoğraf çekmeyi sevmesi büyük şans benim için :) canınız yakın bir yere yurtdışına gitmek isterse ideal bir tatil yeri olabilir tatlım ama en güzeli bizim sahillerimiz yarına gidiyorum inşallah marmaris'e :)


    Particle heheh canım istemekte sonuna kadar haklısın insan tatile doymuyor ben yarın güneye gidiyorum ama şimdiden bir sonraki tatil planı aklımda :P Teyze ve dedeler süperdi tam maskot gibi oturuyorlar turistler de büyük ilgi gösteriyordu onlara :)

    YanıtlaSil
  29. Aysun'cum çok teşekkür ederim beğenmene çok sevindim canım. Alaçatı ve Bodrum sever birisi olarak Yunan Adaları'nın mimarisine bayılırsın :) en güzeli her köşenin doğal fotoğraf çekme noktası olması sanırım :)


    Rebel'im yorumunu okurken inanılmaz mutlu oldum hem güzel sözlerim hem bloglarımı arkadaşlarına tavsiye ettiğin için, hem de beğenileri için :) çok çok teşekkürler tatlım bi tanesin sen! :)


    Hande'cim hehehe evet biz akşam günbatımını kaçırmamak adına erken ayrıldık iyi ki de öyle olmuş diyoruz :) ülkemizde çok iş var haklısın ama bir yapmaya başlasak eminim bir sürü turist çekeriz ve adalarda tek bir ağaç yok bizim doğamız yeter canım :)

    YanıtlaSil
  30. Follow up tatlım hehe evet her güzel şeyin bir sonu varmış gerçekten ama bu şekilde fotoğraflayıp paylaşınca o mutluluk daha da uzuuuun yaşanıyor bi tanem :) kıyafetleri adalara göre seçerek aldım, uyumunu fark etmene ve beğenmene çok sevimdim güzelim :)


    Meltem'cim geldim canım :) evlilik sonrası koşturmacası ve diğer blog sebebiyle gecikmeli geldi biraz postlar :/


    Buket'cim hehehe çok mutlu oldum güzel yorumuna bi tanem :) çok teşekkür ederim, buraları seversiniz eminim. Pelin de çok sever seneye gitmeye karar verdiğinizde daha ayrıntılı bir şekilde mail de atabilirim tatlım size :)


    Lulu'cum sonuna kadar katılıyorum sana DIY'lik çokhoş fikirler vardı sanat galerilerinde o tablo da basit ama çok etkileyici gelmişti bana :)

    YanıtlaSil
  31. Jelly'm o kadar katılıyorum ki sana :) Balayı baldan tatlı oluyor balım :) insan bitmesin istiyor ama şimdi bayram tatili hemen yetişti o da balayının devamı niteliğinde olacak. Tatlım benim tüm içtenliğinle söylediklerinin gerçek olması dileğiyle her tatilimiz o tatta geçsin inşallah :)



    NE, sayfam bloguma dair daha önce böyle bir eleştiri almamıştım herkes normal bakabiliyor, ayrıca
    benim baktığım tüm bilgisayarlardan da normal gözüküyor. Ya sadece sana has bu şekilde gözüküyor ya da ekranın sağ altındaki sayfa görünümün %100'den daha büyük.


    Evy'cim çok teşekkür ederim bavulumu yaparken adanın konseptine uygun parçalar seçtim beğenmene çok sevindim canım :)


    Cherryblossomgirl heheh :) neden olmasın canım, balayı için oldukça güzel ve ülkemize de yakın bir yer. Ben saatlerce uçmak istemediğim için severek bu tercihi yapmıştım :)


    Ferah Feza'm 2 blog olunca haklı olarak karışıyor tatlım :) içten yorumunu büyük mutlulukla okudum, deniz ürünlerinde daha çok ara sıcakları (kalamar, ahtapot, ıstakoz gibi) seviyorum ben ana balıkları ayıp olmasın diye yiyorum :)
    Kimse konuşmak zorunda değil ama sinsice ses alçaltıp konuşmaları çok samimiyetsiz ve dahası gereksiz bir davranış.
    Yurtdışında ulaşım çok gelişmiş diyorlar ama çok da pahalı anladığım kadarıyla bir çok araç :/ öpüyorum tatlım kocaman :)

    YanıtlaSil
  32. Roryyy'mm ne yapıp edip o pizzayı yemelisi kuzuuum :) öperim kocamaan muuuck :)


    Sweet sunshine, çok teşekkür ederim :)


    Alışverişkoliği'm, adanın bir kısmında karşı kıyı görünüyordu ve arabada Türk radyosu çalmaya başlayınca feci heyecan yaptık :) o kadar yakınız aslında, inşallah sana da gitmek kısmet olur tatlım :)


    deep, yeni adresini de takibe aldım.

    YanıtlaSil
  33. inan'cım çok teşekkür ederim canım :)


    Storyyy'm tatlım benim heheh ne mutlu bana akıllarda yer edecek şekilde detaylı anlatabildiysem :) tüm balayı maceramı ne eksik ne fazla aktarmaya çalıştımm kuzumm musmutlu oldum yorumunu okuyunca :)


    Mati'cim bu ne kadar tatlı bir yorum böyle :) içtenlikle yazdığın satırlar beni çok mutlu etti canım çok çok teşekkürler, anlatımdan keyif almana da ayrıca çok sevindim :) öpüyorum kocaman :)

    YanıtlaSil
  34. okuya okya bitiremedim resimlerin çok hpş çıkmış

    YanıtlaSil
  35. her şey çok güzel görünüyo süper bi balayı olmuş darısı başımıza, blogunu izlemey aldım benmkine de beklerim:)

    YanıtlaSil
  36. Mykonos ancak bu kadar güzel özetlenebilirdi. Paylaşım ve bilgileriniz için teşekkürler. Balayı olarak sıradışı egzotik adaları düşününler için şu linki tavsiye edebilirim ; http://www.entas.com.tr/turlar-11-siradisi-balayi-turlari

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  37. Mykonos ancak bu kadar güzel özetlenebilirdi. Paylaşım ve bilgileriniz için teşekkürler. Balayı olarak sıradışı egzotik adaları düşününler için şu linki tavsiye edebilirim ; http://www.entas.com.tr/turlar-11-siradisi-balayi-turlari

    Saygılarımla

    YanıtlaSil