Yılbaşı Mim'i...



Sevgili Joy beni mimlemiş. Mimin konusu da yeni yıldan istediğimiz 12 şeyi yazıp, 12 kişi ile paylaşmamız :) Eskiden mimleri yanıtlayacak takip edecek vaktim olurdu, ben de yapmaktan büyük keyif alırdım. Son zamanlarda (evlendikten ve çalışmaya başladıktan sonra) hiçbir mimi yapamadım, o yüzden bu yeni yıl mimi beni önceden mimleyen ve mimlerini yapamadığım herkese gitsin ;)  Yeni yıldan herkesin beklentisi vardır ve o yıl yapacaklarına sene başından karar vererek temiz bir sayfa açma mantığını daha çok sever insanlar :) Ben yeni yıl isteklerimde aynı sayfa üzerinden ilerleyeceğim :p

1.       İlk ve en çok istediğim şey eşim ve kardeşimle en az 4 yeni yer görmek. İnsan çalışırken birçok zorlukla karşılaşıyor ve hayatta “buna değer” diyeceği anıları biriktirmesi, yeni yerlere gidip görmesi bu zorlukları katlanılabilir kılıyor. Şahsen yeni yerler gezerken (Avrupa’dan başlayalım) çok farklı hormonlar salgılıyorum, bir ayrı mutlu oluyorum o anları sevdiklerimle paylaşırken. O yüzden kesin nokta belirtmeden yurtdışında 4 yeni yer diyerek açık gezi çeki yazıyorum kendime :p (neden 4 derseniz her mevsime 1 yer seçtim adil olması için :p)

2.       Son 4 aydır hayatımı benim adıma bir başkası yaşıyor hissi oturdu içime. Zaman ve tik tak sesleri ile yarışır şekilde düşünmeden, yarı şuursuz ev-iş arası mekik dokuyorum. Yeni evli olmama rağmen eşime istediğim gibi vakit ayıramıyorum. Yeni yıldan bunun değişmesini de istiyorum. Normal insanlar gibi 7.00’de uyanıp eve 18.00’de gelmek istiyorum. Yemek yapıp etrafı toparlayınca saat 22.00 olmasın ve her sabah karanlıkta evden çıkıp güneşi görmeden çalışıp yine karanlık olunca eve gelmeyeyim istiyorum.

3.       Üstteki maddeye bağlı olarak sevdiğim insanlara ve çoğunu en son düğünümde gördüğüm arkadaşlarıma daha çok vakit ayırmak istiyorum. Bu yarı trans halinde ihmal ettiğim çok fazla insan var, onlar bir de beni anlasın ve kırılmasın istiyorum.

4.       Sonra, bloglarıma daha çok vakit ayırmak istiyorum. Evlenmeden ve ağır işçi koşullarında çalışmadan önce her gün blog dünyasına uğrardım, şimdi haftada bir gelebilirsem şanslı hissediyorum.  Bu değişsin, gizli terasa yazmak isteyip de başlık olarak not aldığım (şu an için 20 madde var) maddeleri yazabileyim gerilmeden, stres olmadan mümkünse rahat rahat elimde çayımla :)

5.       Daha çok kitap okumak istiyorum. Başucumda 4 kitap duruyor henüz 1 tanesini okuyabildim, her gece uyumadan önce hüzünle bakıyorlar sanki bana, rutin bir iç sızısı yaşıyorum.

6.       Daha çok yazmak istiyorum. Okuma ile paralel giden bu dileğim için birikmiş malzemelerim de var. Uzun hikayeleri kitaplaştıracak noktaya gelene kadar yazmak istiyorum. İnsan durduk yere yazmak için baskı olmayınca çok zor oturuyor masaya, her hafta yazmam için beni motive edecek bir uğraşım olmasını istiyorum, haftada bir bir yerlerde yazmak gibi.





7.       Tüm sevdiklerimin, ailemin aynı sağlık ve mutluluk ile bir yıl daha geçirmelerini diliyorum. Bu dilek yeni bir şey istemekten çok olanın devamı için :)

8.       Blogger’da kurduğum çok içten arkadaşlıklar var, dışarıda da görüştüğüm ve görüşmek istediğim.  Benim için günlük hayattaki birçok arkadaşımdan daha değerli olan bu kişiler ile 2012’de tanışıp vakit geçirmek istiyorum.

9.       Yine son 5 aydır yapamadığım yoga hareketlerine tekrar başlamak istiyorum. Kilo almamda bunun da payı oldu, şu andaki kilomdan mutlu değilim, Dilem’e göre kemiklerim iri olduğu için (ikiz olmamıza rağmem böyle evet, annemin bu duruma dair benim küçüklüğümden beri çok süt içip onun içmemesinin buna yol açtığına dair bir tezi var)  aynı kiloda olsak bile ben daha iri gözüküyorum. Ayrıca, 34-36 arasına sıkışmış bir beden olmak fit olmak anlamına gelmiyor, kutuplardan basık ekvatodan şişik modunu açtığım vücudumu eski fitliğine ve sıkılığına getirip o hain 4 kiloyu vermek istiyorum.

10.   İnsanlara karşı hep iyi niyetle, sevgi dolu yaklaşıyorum (gereksiz bir sevgi tömbekliği olabiliyor bazen) ancak karşımdaki kişiler bazen bu iyi niyeti farklı algılayıp kullanabiliyor. Genelde yumuşak yüzlü olduğumdan, en kötü bu insanlarla ilişiğimi kesiyorum, ama yaptıkları şey için onları bozmuyorum. Yeni yılda (bunun adı daha cadı olmaksa) daha cadı olup bu insanları yüzlemek istiyorum. Bazı insanlara iyi davranınca cüretkar olabiliyorlar ve anladıkları dil farklı oluyor, ben de o dili konuşmak istiyorum ;)

11.    İkizimle diğer blogumuz hakkında yapmak istediğimiz ufak projeler var, pazarlama departmanında çalışan birisi olarak blogumuzu markalaştırmaya yönelik tasarılar düşündüm. Ne kadar gerçek hayata geçirebiliriz bilmiyorum ama bunların üzerine eğilip bir bir gerçekleştirmek istiyorum.

12.   Son olarak , ilk maddedeki gezi planlarına ek olarak (onlar yurtdışıydı :p) ufak bir sahil kasabasında tatil yapmak istiyorum. Normalde bir girdap gibi beni içine çeken günlük hayatın gereklilikleri ve karmaşasından uzak olarak kendimi dinlemek için. İnsan olayları yaşarken dışarıdan bakamıyor ama kendi kendine kalıp onu meşgul eden şeyler olmadığında zihnindeki gereksiz sesleri susturup olayları ve insanları daha nesnel ve mantıklı değerlendirebiliyor. O zaman yaşarken göremediği bir şeyi görüp bundan öğrenmem gerek buymuş da diyebiliyor, düşünmeden robotik şekilde yaşamaya bir anlamda es veriyor insan. Bunun için bir sahil kasabasına gitmek şart değil elbette, o da benim 2012’ye geçirdiğim nazım olsun :p

Ben de bu mimi Pembe Esinti, Lulu, Tubitos, Gülümse, Curcunam, e.n.k  :), Essu, Story, Sayın Karaca, Elif (Elifin Elizi),  Ebru (içimden geldiği gibi), Simone ,fuly, sunshine, rubi , Baykuş Gözüyle ve İpekböceği’me armağan ediyorum :)

CONVERSATION

36 comments:

  1. Canım benim umarım yeni yılda bütün dileklerin bir bir gerçek olur. Ben senin bu yeni işini sevmedim, daha insani saatlerde evine yakın bir yerde işin olsun, bol bol vaktin olsun istiyorum:)

    Uff ben de kilo vermek istiyorum yaa, ne oldu yaydım bıraktım ben de pilatesi kaç aydır. Toplu blogger yoga-pilates seansları mı düzenlesek ne yapsak, hep beraber yeniden fit olsak:D

    YanıtlaSil
  2. hehe okurken çok mutlu olduuummm=))) yanlışlık olupta üstüme alınmadıysam:P
    umarım bütün dileklerin teker teker gerçekleşir zor bişey istemiyosun bile.cadılık konusuna gelince ahh keşke bende biraz öyle olabilsem kırılgan ruhumu iyice kırıyolar ki yine bişey yapmıyorum kendileri anlarlar belki diye ama yok malesef bu dileğini kendim içinde diliyorumm..sevgiler gizemcim <3

    YanıtlaSil
  3. İnşallah tüm dileklerin kabul olur gerçekleşir ve 2012 bambaşka bir YIL olur senin icin Guzellik

    YanıtlaSil
  4. Tatlımm dilerim güzel kalbine göre olsun her şey:*
    Çok teşekkür ederim, ben yaptım bu mimi amma velakin tadım kaçtı blogumu dışa kapadım kısacık bi süre, ama hemen tepkiler geldi ve yalnız olmaadığımı anlamak bana güç verdi.
    Seviyorum seni:)

    YanıtlaSil
  5. Yazdığın maddelerin hepsini gerçekleştirmen dileğiyle canım. En çok 8. maddeyi sevdim:p

    YanıtlaSil
  6. Umarım yeni yılda tüm dileklerin gerçekleşir canım,özellikle ilk olarak iş saatlerin düzelir umarım,çünkü böyle bir yoğun tempoyla hayat sürmek hiç de kolay olmasa gerek

    YanıtlaSil
  7. Canim , Cok Güzel ve Cok icten yazmissin :) insallah tüm dileklerin kabul olur ve yapmak istedigin herseyi sirayla yerine getirirsin :))

    2012 tanisma bölümünde kendimi de kattim :D


    Öptüm seni iyi kalpi kadin !!l

    YanıtlaSil
  8. umarım tüm dileklerin ve bu yıl senin o güzel yüzünü güldürecek herşey gerçekleşir :) beni de mimlendirmişsin çok teşekkürler en kısa sürede yazıcam büyük bir zevkle :) öperim...

    YanıtlaSil
  9. keyifle okudum tatlım. evet o hain 4 kiloyu bi bulsam yakıcam da, pek beceremedim ben de kilo verme işini. en mkolayı spor yapmak...sevgiler canmm

    YanıtlaSil
  10. Gizcim, ne guzel yazmissin yine, dileklerin cok guzel ve umarim hepsi gerceklesir. Dileklerinin cogundan benim listemde de var :)) 2012 hepimize ugurlu gelsin, opuyorum canim :)

    YanıtlaSil
  11. tüm dileklerin ve dileklerimizin gerçekleşeceği bir yıl olsun..

    YanıtlaSil
  12. Yeni yılda bütün dileklerinin gerçekleşmesi dileğiyle giz'im hatta sadece yeni yılda değil hayatın boyunca isteklerine ulaşman dileğiyle canım,seni çok seviyorum herşeyin en güzelini hakediyorsun.Ne zaman postlarını okusam çikolata yedikten sonra damakta bıraktığı o mutluluk veren tadı vardırya o hazzı yaşıyorum ve mutlu oluyorum,yeniden yeniden okumak istiyorum postlarını :)) sevgiyle kal tatlım,çok öpuyorum. :)

    YanıtlaSil
  13. Canım.. Dileklerin isteklerin dilerim gerçekleşir.. Sen hayattan fazla şeyler istemiyorsun bence, ve hayat bunları sana verecek.. 8. maddeyi garip bir şekilde direk üstüme alındım :p Bu madde üzerine düşülesi bir madde gibi geldi :)
    Banada gönderdiğin için tşk ederim, eğer zaman bulabilirsem yapacağımdan emin olabilisin, ama yapamazsamda şimdiden özrümü kabul etmeni istiyorum balım..

    YanıtlaSil
  14. Dileklerin gerçekleştirilemeyecek zor ve imkansız şeyler değil. Hayata karşı ne istediğini biliyor olman seni şanslı kılıyor :) Umarım sıraladığın bütün maddeler bir bir gerçek olur ;)

    YanıtlaSil
  15. canim cok tesekkur ederim hemen cevapliyorum mimi ..

    yeni yilini simdiden kutluyorum umarim dileklerin gerceklesir :))

    YanıtlaSil
  16. şu " hayatımı başkası mı yaşıyor" sendromuna çok hak veriyorum Giz... Sabahın erken saatinde çıkıp toplantı toplantı toplantı eve gelip yemek yiyip ya da yemeyip uyuyakalmayı sevmiyorum... Ama sanıyorum bu kısım çok da değiştirebileceğimiz bişi değil...iş hayatı ve özel sektör böyle ilerliyor...

    Şu amrkalaşma işi çok heyecan verici:D:D kesinlikle denemelisiniz:D hele ki böyle stil sahibi iki kardeşin elini attığı bir iş nasıl olu kim bilirr!!

    Fit olmayan bir 34-36 arası sıkışmış blogger da benim!! Dans ediyorum haftada bir gün ama yine de yeterli gelmiyor vücudumun çok sağlıklı olduğunu hissedemiyorum. Bazı pantolonlarında şu yandan hafif taşan kısımlar yokolsun mesela!!!

    Umarım bu yıl çok güzel bi yıl olur hepimiz için. 2011 bnm için korkunçtu. bitsin geçsin gitsin hemen...

    YanıtlaSil
  17. 10. Madde celiskisini bende yasiorum, bu tur insanlardan da cok sikildim. Dogallik yok oldu resmen herkeste bir politika aldi basina gidio gizcim:(

    http://trendydolap.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  18. canım benim ne güzel içten gelerek yazmışsın eminim hepsi gerçekleşecek zaten hiç biri gerçekleşmeyecek gibi değil. 2012 sağlıklı huzurlu, sevdiklerine vakit ayırabilceğin, projelerini gerçekleştirebilceğin hem eğlenip hem dinlenebilceğin bir yıl olur inşallah.. Beni de unutmadığın için çok teşekkür ederim tatlım, öpüyorum seni sevgiyle..

    YanıtlaSil
  19. Tüm dileklerini gerçekleştirsin 2012 inşallah canımcım..Aslında hepimizin dilekleri aynı aşağı yukarı ama yazma konusunda bir adım atmanı çok isterim çünkü bu işi çok iyi yapıyosun,Betwinus'ı markalaştırmak fikri ise süper bence,blog dünyasında teksiniz çünkü tüm mimlerde ulaşılmaz ve en iyi tasarım blogu seçilen bi blogu herkes duymalı bence..kilo konusunu ise hiç açmadan kaçıyorum :) mutlu yıllar dilerim şimdiden ,)

    YanıtlaSil
  20. Canim Giz'cim, cok icten dileklerin var bu yildan. Hepsi de gerceklesmesi mumkun dilekler. Ipin ucundan bir tutsan, corap sokugu gibi gelecek gerisi. Mesela once 2. dilek gerceklesse, hayatini 'sen' yasamaya baslasan, tum dileklerin bir cirpida oluverecek;)
    Dileklerini ek, benim de dilegim 1. maddedeki 4 yerin icinde Italya olmasi;) Biz buradan goc etmeden;)
    Sevgi'den kocaman sevgiler<3

    YanıtlaSil
  21. İnanırsak olur bence! Her biri çok güzel dilekler, hepsi de olsun bence! :)

    Hem okul hem de stajı (bankada) bir arada yürütmeye çalıştığımdan olsa gerek özel sektörde çalışmaya biraz şüpheyle bakmaya başladım. Sabahın köründe kalk, işten akşam 6'da çık, (eğer evin karşıdaysa) köprü trafiğinde kal, evine git, soyun dökün, yemek yap, kocana, bebeğine vakit ayır. Eee zaten saat 12 olmuş hemen. İnsanın kendine ayıracak vakti olmaz, olamaz. Her şey para demek mi ülen ve türevleri sayesinde kafam soru işaretleriyle dolu. İnsan mesleğini severse belki gocunmadan yapar tüm bunları ama bu dünyaya da çalışmak için gelmiyoruz diye düşünüyorum.

    Bu yaz için benim de bir İspanya dileğim var. (Staj yapma azmimi bir kenara bırakabilirsem!) Bakalım olacak mı! :)

    Eğer güzel bi sahil kasabasını keşfederseniz bana da haber verin belki ben de pıt pıt pıt gelirim arkanızdan! :)

    Lav yu Giz! :*

    YanıtlaSil
  22. Bitanem inşallah tüm dileklerimiz gerçekleşir ve bu yıl hepimize iyi gelir :)Bu arada hediye çekilişini de kazanmışsın :)İyi günlerde kullan bitanem <3

    YanıtlaSil
  23. yeni yılda bütün dileklerin gerçekleşir umarım :)
    blogda yaptığım hediye çekilişini kazanan sen oldun:):)
    http://luzumsuzisleruzmani.blogspot.com/2011/12/hediye-cekilisi-sonucu-bir-senelik.html

    YanıtlaSil
  24. canımmmmmm,uzun zamandır yoktum buralarda ama beni unutmamışsın şimdi gördüm inanki ve çok çok çok mutlu oldum,teşekkür ederim,xoxoxoxoxoxoxoxoxo

    YanıtlaSil
  25. Canım benim belki 12 şıkka sığdırmak zordur hayalleri , istekleri . Yinede öyle içten anlatmışsınki .
    umarım 2012 de tüm dileklerin gerçek olur .
    öptüm seni kocamann

    YanıtlaSil
  26. Gizem'cim ben geldim ^_^

    Ozlemisim seni canim,dileklerinin gerceklesmesi dilegimle,o iyiniyetinle kalbinden gecen her dilegin olur insallah (ki olasi dilekler bunlar)
    Yazma istegi konusu dilegine ah nasil katiliyorum bilsen,kitap yazma tesebbuslerim hep yarim kaldigindan...Bazen insan motivasyon bekliyor,bir emrivaki bekliyor,seni silkeleyecek,tetikleyecek birsey bekliyor,dimi? Bende o beklemedeyim,ara ara ilham geliyor ama o an kagit kalem gelmiyor :P
    Seni okumak cok guzel,insallah bir gun basarirsin tatlim,eh umarim bende basaririm :)

    Iyi niyet konusu beni de geren bir konuya donustu,herkes ne zaman bu kadar politik oldu,iyiniyet yerini ne zaman sinsilige birakti bende anlamiyorum.Ne kadar iyiniyetle yaklassam da birilerine,hep hinlikle "vardir bunda birsey" beklentisi gormek uzucu.Saf sevgi ve iyilik dolu insanlar azalmis...Sen iyiniyetini koru tatlim.

    Ah biraz spor hepimize lazim,herkes kendi fazlaligini bilir ya,bana gore sen inceciksin ama icini rahatlatacak kiloya dusersin umarim.

    Diger tum isteklerine de,iyi enerji veren 2012'de kavusursun insallah,ki seneye "hepsini gerceklestirdim,sira $unlarda..." diye bir yazi yazarsin umarim :))))

    Optum cok ^*^

    YanıtlaSil
  27. canım insallah güzel kalbinden gecen güzel dileklerinin hepsi gerceklesir ♥ insalah saatleri daha iyi bi işin olur ♥ zamansızlık gercekten cok zor , beni cok zorluyor yapmak isteyipte yapamadıgım o kadar cok sey oluyorki sonra uzaklastıgım zamanla unuttugum :( umarım hepimiz için huzurlu güzel bi yıl olur ♥ 10. madde yi bende fazlası ile yasıyorum gerektigi zaman gereken tepkiyi bende veremiyorum cünkü mizacım yumuşak :) senin yaptıgın gibi yapıyorum mesafeleri arttırırıyorum :)insallah bende de 2012 de düzelir :P ♥canım teşekküre derim ♥ beni de düşündügün için ♥ öpüyorum seni mucukss♥

    YanıtlaSil
  28. Canımm inşallah arzu ettiğin herşeyin en güzeline kavuşursun!!

    www.margunundunyasi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  29. süper dilekler :) umarım olur. vakitsizlik ve işin hayatımıza deve gibi çökmesi bende de aynı zamansızlığı yaratıyor ne yazıkki.

    http://rainbowgatherer.blogspot.com

    YanıtlaSil
  30. Bir süredir oturup gizli terası okumaya fırsatım olmuyor benimde şimdi azıcık vaktimle gireyim bir bakayım en azından dedim ve ne görim mimlenmişiiim :))

    Yazdığın istekler çok içten ve sıcak yazılmış !! Çok iyi anlıyorum seni nelerden fedakarlık yaptığını umarım istediklerini bu 2012 yılı sana verir hayatın akışına kapılmadan birbirinizi kaçırmadan zaman ne çabuk geçti emekli olucam demeden eşinle en güzel anlara sahip olur o çok istediğin yerleri ailenle gezebilirsin :)

    Herşeyden önce sağlıklı uzuuun güzel bir hayat dilerim :)

    Bu arada kilo aldığını farketmiştim ama bana öyle gelmiştir demiştim çünkü çok abartı bir değişim değildi... Bence 4 kilo çok fazla değil tatlım en kısa zamanda kolaylıkla verebileceğine eminim sen her halinle çok ama çok güzelsin içinin güzelliği yeter hala bana kırılmasınlar görüşeyim bilmem ne diyosun !! :))

    Seni çok seven bloggerdaşın olarak o yanaklarını mıncırır öperim seni gizoşummm !!

    YanıtlaSil
  31. hersey olur bence giz ya sen dert etme ben ınanıyorum evet evet 2012 hurafelere ragmen super gececek:)

    YanıtlaSil
  32. Umarim yeni yilda bütüünnnnnnnnnnnnnnn istediklerin hepsi gerceklesir canim... Insallah bide bebis gelir :) sence bu daha güzel degilmi hepsinden :))))

    YanıtlaSil
  33. Daha çok madde olsaydıda bir çırpıda onlarıda okusaydım dedim kuzu:))içtenliğini yazılarına yansıtabilmeni gerçekten çok seviyorum! madem yeni bir yıl, yeni umutlar,yeni hedefler ve istekler demek öyleyse hepsi gerçekleşsin!:))
    kilo konusunu hiç dert etme baby'm sen hep güzelsin ki;)
    hem güleçsin hemde en en sevilesi<3

    -mim i yapmıştım ben kuzum ama istersen senin için tekrar yapabilireem:D:P
    kocceman öperim:**

    YanıtlaSil
  34. Sevgili Giz, mutlu yillar. Yeni yilda hersey gönlünce olsun.

    YanıtlaSil
  35. nice mutlu , sağlıklı , bol paralı seneler diliyorum Gizzz :) sevgiler.

    Leyla'nın Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  36. 2012'de bütün dileklerinin gerçekleşmesi dileğiyle... Fakat en çok sabah 7'de uyanıp akşam 6'da evde olma dileğin konusunda evrene bende seninle aynı mesajı gönderiyorum. Çünkü her sabah 6'da kalkıp, akşam 8'den önce eve girememek, işe gitmek için 60 km yol gitmek, hergün 4 saatimi yola vermek hayatımın rutini oldu ve bundan feci şekilde bunaldım. Bu yüzden ne hissettiğini çok iyi anlayabiliyorum.

    YanıtlaSil