Eve Dönüş...



Roma’dan döneli birkaç gün oluyor. Hala her köşesini defalarca gezdiğimiz sokaklarının görüntüsü zihnimizde.  Gitmeden önce, güzel bir şehre doğru yol aldığımı biliyordum ancak Roma’ya sadece güzel demek büyük bir haksızlık olur. Geçmişten günümüze bir süreklilik içerisinde yaşaya gelmiş bu muhteşem şehrin içindeyken zamansızlık kavramı içerisinde buluyor insan kendisini. Ülkemizde ne zaman Efes’e gitsem o antik şehir çok etkiler beni, bu sebepten güneye her inişimizde mutlaka buraya uğrarız. Roma’da forum ve Colezyum şehrin kalbinde. Yüzyıllar öncesinden beri yaşayan bu yapılar şehre bambaşka bir hava veriyor. Şehirde gökdelen denen bir şey yok. Tüm binalar taş ve eski, müthiş bir bütünsellik var. Daracık sokakları, en ummadığınız yerlerde karşınıza çıkan çeşmeler ve heykeller, yemyeşil parkları ile tadına doyamadığım bir şehir oldu Roma. Bir elimde bavul gibi taşıdığım içinde yok yok olan çantam (son gün artık dayanamayarak çıt çıtı koptu) diğer elimde hatırı sayılır bir şekilde ağır olan fotoğraf makinemiz ile yüzlerce kare çektim. Şimdi onların arasından en güzellerini seçerek sizlere sunacağım. Öncesinde izlenimlerimi bu postta iletmek istedim.



Biz her gün sabahın erken saatlerinden geceyarısına kadar şehri yürüyerek boydan boya keşfettik, yine de yetmedi 4 gün. Öyle ki yürümekten bacaklarımız dizkapaklarımıza kadar ağrıdı. Roma o kadar güzel ki yürürken insan önüne değil sürekli etrafına bakıyor, sokaklar aşırı kalabalık değil. Vatikan ve Kolezyum’da da kuyruk yoktu, sanırım gittiğimiz tarih şehrin göreceli olarak boş olduğu bir zamana denk geldi bu açıdan şanslıydık. Roma gezimizi 2 posta sığdırmaya çalışacağım, orada en hoşuma giden yerlerden topladığım ufak hatıraları da eve dönüş postumda paylaşmak istedim.




Babington’s adlı tea house (Türkçesi çayevi :p) İspanyol merdivenlerinin hemen yanında yer alan İngiliz bir cafe. Gidilesi yerler adı altında ayrı bir şekilde anlatacağım bu masalsı minik dükkandan çiçek çayı ve earl grey aromalı bu şekerleri aldım. Terastaki köşeme o kadar yakıştılar ki bir süre açmadan orada tutabilirim onları :)


250 senelik bir cafe olan El Greco’ya Wagner, Goethe, Casanova gibi birçok ünlü isim gitmiş. Zaman tüneli tadındaki bu harika cafe’den hatıra bir mini çikolata seti aldık :)


Olmazsa olmaz kahve kıtırlarımız :) Üzerinde meleklerin olduğu bu cantucci'leri görünce tadı kadar (sağdaki çikolata parçalı, soldaki bademli) sunumunun da çok başarılı olduğunu düşünerek aldım.



Ve her gittiğimiz yerden sanatsal küçük bir eşya alma alışkanlığımızın Roma’da hayat bulmuş hali. Seramikten yapılan bu saatte Roma sütunları yanında saatin dışına çıkacak gibi duran beyaz kediyi görür görmez terastaki yerini gözümde canlandırdım :) Bir sonraki postta Navona meydanı, Trevi veİspanyol merdivenleri olacak :) Sabah öğle akşam pizza ve makarna yemiş birisi olarak “en iyiler” sıralamamı da hevesle paylaşacağım. O zamana kadar görüşmek üzere…

CONVERSATION

30 comments:

  1. Roma ilgili düşüncelerimi çok güzel anlatmışsın canım. Korunarak günümüze gelmiş ama modernizasyonun içinde yok olmamış ender ve güzel şehirlerden biri.
    devam postlarını merakla bekliyorum canım:)

    YanıtlaSil
  2. Keşke uçak korkum olmasaydı :((((

    YanıtlaSil
  3. hosgeldin gızemcım merakla gelmenı bekliyordum şimdi merakla yazılarını bekleyeceğim :) izlenimlerini paylastıgın ıcın tesekkur ederım :)

    YanıtlaSil
  4. Gittiğim bir yeri başkasının gözünden de görmek çok güzel oluyor, o ne bulmuş, o nereleri keşfetmiş diye..bir de sizin kaleminizden olunca daha pastel olacak (içimde bu tabir uyandı nedense!)gibi.. waiting ;)

    YanıtlaSil
  5. Roma'ya hiç gitmemiş biri olarak postunun devamını merakla bekliyorum;) kedicikli saat çok şekermiş, terasına çok yakışacağına eminim;)

    YanıtlaSil
  6. Hoşgeldinizz:) detaylı resimleri bekliyoruz..

    YanıtlaSil
  7. İki ya da üç farketmez ben fotoğrafları çok merak ediyorum Gizemcim.
    Tekrar hoşgeldin.

    YanıtlaSil
  8. Roma gitmeyi en çok istediğim şehirlerden biri..Saate bayıldım..Ben de Swanage'den en son görür görmez vurulduğum bir saat almıştım..Yeni postunuzu bekliyorum; bol bol Roma fotoğrafı lütfen...:D
    Sevgiler
    Çiğdem

    YanıtlaSil
  9. Eşimin hayalindeki şehir Roma. İlk fırsatta gitmeyi düşüneceğimiz tek yer orası. Gladyatör filminden sonra Collezium'u görmek çok önemli onun için. Dolayısıyla Roma ile ilgili diğer postlarını sabırsızlıkla bekliyorum canım :)ki eşim için güzel bir tatil programı yapabileyim.

    YanıtlaSil
  10. Nasıl da severim böyle küçük, süslü püslü paketlere sahip olan şeyleri. İçinde taş dahi olsa alasım gelir :)) Çok güzeller, Roma'ya gitmek bana da nasip olur umarım Giz'cim :)

    YanıtlaSil
  11. elinizi çabu tutun ama ben de çok yakın bir zamnda roma yolcusuyum deneyimlerinziden sonuna kadar faydalanmak istiyorum:) bir de çok turkish bir soru olacak ama hava nasıldı?

    YanıtlaSil
  12. çok güzel tam size ve evinize uygun şeyler almışsınız canım devamını merakla bekliyoruz :D

    YanıtlaSil
  13. önce gitmen ne güzel oldu, insallah nasip olur da gidersek bize harika bir rehber olacaksın eminim. fotoğrfları merakla bekliyorum, lütfen bu konuda bonkor ol bol bol fotoğraf koy:))

    YanıtlaSil
  14. Gezi post'unu sabırsızlıkla bekliyordum. Zira benimde görmek istediğim yerlerden biri. Notlarımı aldım, minik hediyelerinize bayıldım!

    YanıtlaSil
  15. Gizemcim, evine hosgeldin, cok guzel hatiralar getirmissin Roma dan : ) Objektifinden Romayi dort goz bekliyorum. Ilk resimdeki kuslu ve kelebekli dekoratif objelere bayildim : ) Sanirim siz yakinda yine doneceksiniz buralara, sehri bu kadar sevince, cesmeye parayi da atinca geri donus kesin, bir dahaki sefere Floransa da olacak insallah : ) bu arada dun aksam W. Allen in son filmini izledik sinemada, Roma ile ilgili olan, komik absurd bir film, gulduk eglendik ama en guzel kismi Roma yi izlemekti : )

    YanıtlaSil
  16. Cok sevindim..sen anlattikca da kendi anilarimi tazeledim.kalan fotolari da merakla bekliorum canim :)

    YanıtlaSil
  17. Kahve kıtırlarını merak ettim,Budapeşte'deyim hiç görmedim sanırım oralara özgü bişi mi ki ? Kucak dolusu sevgiler bol gezmeler :))

    YanıtlaSil
  18. canımmm süper seyler almıssın güle güle kullan..bide bizimde hayalimiz roma, gitmeyi cok istiyoruz canımm..turlamı gittiniz neler yaptınız fotolu postlar bekliyorumm:) rehber ol bizede gidersek bilelim ne yapalım:)

    YanıtlaSil
  19. Herşey o kadar soft o kadar güzel ki sanki birine böyle heyecanlı şekilde hızlı hızlı anlatırsın ya yazıyı ben hızlı hızlı okudum diğer postu heyecanla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  20. Canımmm harika muhteşem bir kültür turu yaptığınıza eminim.Roma konusunda o kadar heyecanlanıyorum ki biz de balayından sonra ilk tatilimizi Roma için planladık ve biletlerimizi aldık.İzlenimlerini not aldığımı bilmelisin.Konaklama ve ulaşım hakkında da biraz bilgi verebilir misin?Devamını bekliyorum :):) Öpüyorum kocaman:):)

    www.ayseguldonmez.blogspot.com

    www.ayseguldonmezesgin.blogspot.com

    Bloglovin/Aysegul's Daily Fashion Tips

    Bloglovin/Aysegul's Daily Cooking Tips

    www.lookbook.nu/aysegul

    YanıtlaSil
  21. güzel vakit geçirip harika yerler gördükten sonra bırakıp dönmek ne kadar zor geliyor insana dimii..
    ama fotoğrafları da büyük merakla bekliyorum ! =)

    YanıtlaSil
  22. okumaya doyamıyorum ... fotoğraflar hiç bitmesin istiyorum ... bloğun da geçirdiğim vakti seviyorum :)

    YanıtlaSil
  23. benımde lıstemde roma bakalım ne zaman kuzumdan dolayı bazı ertelemeler mevcut tabıı...cok buyuluymusss gercekten...harıka vakıt gecrmene cok sevındım ısının yorgunluguna tatlınyorgunluk katarak donmen harıka..sevgıler

    YanıtlaSil
  24. Cok güzel anlatmissin canim benimde gidesim geldi :) Diger postunu merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  25. o kedili saat ne kadar güzel. yani sırf o saat için bile giderim romaya snrm.

    bir de, early grey aromalı şeker nasıl oluyor yav. ilk kez duyuyorum.

    bir deee hadi hemen diğer fotoğrafları da görelim çok merak içerisindeyim ben de diğer bi dolu insan gibi.

    son olarak, dikkatimi bambaşka bir şey çekti. o ortancalar gerçek mi saksıdaki ?

    YanıtlaSil
  26. Hoş döndüm bitanem.. Dilerim dinlenmiş, kendine gelmiş vede iyileşmişsindir.. Senden Romayı okumak, gidip görmekle aynı tadı veriyor bana.. İyi ki gitmişsin can'ım..

    YanıtlaSil
  27. Diğer postu sabirsizlikla bekliyorum Giz :))

    YanıtlaSil
  28. sabah kahvemle birlikle hemencecik okudum postunu çok güzel fotoğraflar ve paylaşımlar birsonraki postu heyecanla bekliyoruuum=)

    YanıtlaSil
  29. ne guzel minik hatiralar getirmissin Romadan. Tatilden eve donusun en guzel ani bu zaten. Oradan aldiklarina bakip gezdigin sehri tekrar hatirlamak ve gulumsemek...

    YanıtlaSil
  30. Roma en guzel yuruyerek kesfediliyor, tam da mevsiminde gittimissiniz :)

    http://fashiononboard.blogspot.com

    YanıtlaSil