Roma'ya giderken.. Tavsiyeleriniz? :)




Bu postu bütün kış kaçmayı başardığım gribe feci şekilde yakalanmış olarak yazıyorum. Uzun zamandır sevdiğim blogları ziyaret edemedim, bunun sebebi beni hasta edecek kadar yoğun olan tempomun yanında günde 15 saat çalışmaya bağlı olarak sağ dirseğimde (mouse tutmaktan) sinir sıkışması ve hissizlik olması sebebi ile bilgisayar başında oturduğum vakti kısıtlama zorunluluğu oldu. Balayımızdan sonra ilk kez yurtdışı tatilim olacak, tabi bunu hak etmek için Perşembe geceyarısına kadar çalışıp döner dönmez aylık şirket sunumunun ortasında bulacağım kendimi. Bir de fırtına çıktı şimdi, uçak seferleri iptal oluyormuş. Bundan 4 sene önce domuz gribi patlak verdiğinde Barcelona’ya gidecektik de gribin merkezi orası diye uçak biletlerini yıkmıştık. Şimdi de marduk takvimi gerçekleşirse pek şaşırmayacağım :) Eğer ki nezle ve ateşe rağmen gitmeden işlerimi bitirebilir de sağ salim varabilirsem sizden (gidenlerden) Roma için en gidilesi yerler tavsiyesi rica ediyorum. Görmeden dönmeyin, yemeden geri gelmeyin dediğiniz her yer tavsiyesine açığım. Unutmadan, Nisan sonu olmasına rağmen gittiğimiz 3 gün de hava raporu yağmurlu gözüküyor, fotoğraf çekimi hayallerim şimdiden Akdeniz sularında yüzüyor. Bu iki satırı kaçamak yazıyorum, tavsiyelerinizle beni çok mutlu edeceksiniz :)

İmza,
Bahtsız Bedevi Giz

CONVERSATION

31 comments:

  1. Sevgili Giz.. Biz de 24-28 mart arasi Roma'daydik ve gitmeden once 3 gun yagmur 1 gun bulutlu gozukuyordu..Ama hic yagmurla karsilasmadik, sabah saatleri cok gri ve soguk olmakla birlikte, oglenleri hep gunes cikti ve hep kisa kolluyla gezdik.
    Onerime gelince.. Trastevere tarafindaki restoranlar cok daha lezzetli, daha buyuk porsiyonlu, daha ucuz ve kesinlikle ordaki daracik, alacatiya benzeyen, kucuk sokaklarda dolasmak ve fotograf cekmekten hoslanacaksin. Cok turistik yerler cok kalabalik ve servis ozensiz oluyor maalesef, tercihinizi gercek romalilarin takildigi yerlerden yana kullanin derim..
    iyi tatiller!

    YanıtlaSil
  2. bebeyim umarım çok keyifli ve eglenceli bi kaçamak olur, o 3 günü 10 günlük tatil gibi yapar gelirsiniz ^.^
    hem fotograf çekemem diye üzülme bence, markII'nin su geçirmediğini biliyorum, beni kandıramazsın en azından hehe :P ye, iç, gez, eglen. döndügünde de bana bol bol tavsiyelerle gel. zira ben de çok istiyorum oralara gitmeyi ^.^
    şimdiden iyi yolculuklar bahtsız bedevi ve bir okadar da sempatiklik abidesi insan <33333

    YanıtlaSil
  3. Çok çok geçmiş olsun Giz.Dilerim hemencecik iyileşir ve işlerini halledip ucuverirsin masal diyarlara:)Hava bir kaç gün rüzgarlı olacakmış umarım ucusu etkilemez.Roma'da yiyebildiğin kadar hatta çatlayana kadar dondurma yemeni öneririm öncelikle:)Oradan gelince bir süre burada dondurma yiyememiştim o lezzetti bulmak cok zor oldu burada.Her yerde bulabileceğin birbirinden leziz kahvelerini mutlaka dene.Oradakiler kahveyse, burada biz ne içiyoruz diye sorası geliyor insanın:)Gece ayrı gündüz ayrı güzel bir şehir.Hem gece hem gündüz mutlaka sokaklarda kaybolmanızı öneriririm.Pizzayı mutlaka denersiniz zaten.Aşk çeşmesi,İspanyol merdivenleri,Vatikan,Kollezyum,Bazilikalar ve meydanlar görülesi yerler.Limoncello denemediysen önerebilirim.Oturduğunuz her mekanda hesaba kişi başı servis ücreti ilave ediliyor bilgin olsun.Dilek çeşmesinde ,bir gün herkesin (Ya da benim :)eşiyle İtalya'da romantik bir tatile gitmesini de dilersen sevinirim:)Keyifli gezmeler olsun.Gündüz gezdiğin yerleri gecenin mistik ihtişamıyla görmeyi ihmal etme.:)

    YanıtlaSil
  4. Ahhh tatlım benim çok geçmiş olsun Gizemcim,güle güle git ve güzel anılarla dön.

    YanıtlaSil
  5. Selam, ne kadar güzel olacak onca yoğunluktan sonra mini bir tatil..En azından neresi olursa olsun tazelenip geleceksin..İtalya'da ben de çok yağmura yakalandım, zaten hava durumuna da bakmıssın, yanına götüreceklerini iyi ayarla mutlaka, ki düşünürsün :) benim babatlerim erimek üzereydi yağmurdan artık ordayken :) roma deyince akla dondurma geliyor, ama aşk çeşmesinin ordakiler turist yoğunluğundan dolayı kabalardı, daha iç kısımları öneririm dondurma konusunda..yine de bol bol fotoğraf çek, senin tarzını kendisi kocaman bir müze olan Roma'da görmek bizim için de güzel olacak..İyi tatiller!! :)

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun Gizem'cim inşallah Roma'ya gidene kadar kendini toparlarsın. Şimdiden iyi tatilller:))

    YanıtlaSil
  7. ahh ahh Roma harikadır, umarım yağış falan olmaz siz ordayken de rahat rahat gezersiniz =) ben en çok pantheon'u sevmiştim, büyüleyici bir yer mutlaka görün ;) bir de via venezia'da çıkmaz sokak gibi görünen bir yerde şehrin en iyi pizzacısı var mutlaka tavsiye ederim ;) tabi her köşe başında gellato yemeyi de ihmal etmeyin her yerde çok lezzetli ama aşk çeşmesi'nin orda san crispino diye bir yer vardı romlu çikolatalı dondurması efsaneydi =) iyi tatiller ;)

    YanıtlaSil
  8. Kesinlikle villa borghese parkı ve içindeki modern sanat müzesini görünüz efem... İspanyol merdivenlerinin yanındaki dar yoldan yukarılara, tatlı, yeşil bir yola tırmanarak ilerlediğinizde Villa Borghese'nin kapılarından birisine girecek, oradaki park planlarından da müzeyi bulabileceksiniz. Borghese Galerisi de güzel ama müze müthiş.

    Ayrıca, mutlaka ve mutlaka Villa del Corso civarındaki dar sokaklardaki sokak kefelerinden birinde kuşkonmazlı mantarlı omlet yiyiniz... bayılınız. :)

    iyi tatiller.

    YanıtlaSil
  9. ben de mayıs ayında gideceğim sizin tecrübelerinizden yararlanmak isterim kendinizi dönüşte o yoğunluğun içinde bulup deneyimlerinizi paylaşmayı unutmayın ki ben de yararlanabileyim iyi yolculuklar iyi eğlenceler:)

    YanıtlaSil
  10. ha birde unuttum yazmayı böyle bir blog var blogger romada yaşıyor ordaki deneyimlerini paylaşıyor belki bakmak istersiniz :)


    http://seyyardunyam.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. canım çok geçmiş olsun koluna çok üzüldüm dikkat et kendine, ayrıca grip de olmuşsun üstüste gelmiş... neyse tatilin iyi geçer inşallah bol bol foto çek :)

    YanıtlaSil
  12. gizcim , geçmiş olsun. ne yazıkki tavsiyem yok, hiç gitmedim. ama bizde bu cumartesi sabahı saat 9da uçuyoruz!!! tabi dediğin gibi rüzgar, fırtına biterse. bizde praga gideceğiz kısmetse. çok heyecanlıyım :)

    YanıtlaSil
  13. Roma seyahatimi anlatmıştım. İşinize yarar umarım..
    Geçmiş olsun, iyi tatiller:-)

    http://nurayilbars.blogspot.com/2011/05/pronto-pronto-bir-roma-gezisi.html?utm_source=BP_recent

    YanıtlaSil
  14. Gizcim çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve seyahatine çıkarsın veee tabi dönünce bize o güzel bakışınla oraları anlatırsın:)
    Tavsiye edeceğim bir blog var hatta yeni Roma gezisini yazmıştı
    My Adventure Book
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  15. benim sayfamda gezdigimiz yerler var sana fikir verebilir..iyi eglenceler...

    http://birazgercekbirazhayal.blogspot.com/search/label/%C4%B1talya%20gez%C4%B1s%C4%B1?updated-max=2011-01-10T04:30:00-08:00&max-results=20

    http://birazgercekbirazhayal.blogspot.com/search/label/%C4%B1talya%20gez%C4%B1s%C4%B1

    YanıtlaSil
  16. Ben iki sene önce gitmiştim Roma ya ve hala rüyalarıma girecek kadar muhteşem büyülü bir şehir. Vatikana gitmeni mutlaka tavsiye ederim ve sistina şapelini görmeni tabikide. Bütün meydanları birbirinden güzel ama ben en çok Navona meydanını beğendim. Oraya akşam gidin hem güzel bir yemek yersiniz hemde sokak sanatçılarının birbirinden güzel gösterilerini seyredersiniz. Ayrıca müthiş ressamlar var karikatürünüzü bile çizdirebilirsiniz. Bol bol roma dondurması yiyin biz bazen öğle öğünü yerine bile yemiştik, müthiş lezzetli. Ve yemeğin ardından mutlaka italyan tiramisu tatlısını bi deneyin derim çok değişik bizdekilere benzemiyor böyle bardakta ve krema gibi bişey daha çok. Aşk çeşmesine gittiğinde sol omzunun üstünden dilek dileyip para at, at ki tekrar romaya dönebilesin. (Gidince ne demek istediğimi anlıycaksın) Melekler kalesine gitmenide çok tavsiye ederim. Melekler kalesi önündeki melekler köprüsüyle insanı çok etkiliyo gerçekten. Colezyum özellikle fotoğraf çekmeniz ve gladyatörlerle resim çektirmeniz için mükemmel bi yer :) Romaya gittiğinizde Roma Pass diye bir şehir kartı var, üç gün yada beş günlüğü var. Bu kartla sınırsız toplu taşıma ve ilk iki müze bedavaydı. Biz colezyuma ve roma foruma bedava girdik üstelik sırada beklemedik. Aklımda kalanlar bunlar, sen bişi sormak istersen mail atabilirsin :)

    YanıtlaSil
  17. sana tek tavsiyem - hele ki- yağmurlu gösteriyorsa, yanına mutlaka yağmur botu,şemsiye, yedek mont vb al. Çünkü çok methedilsede ne yazık ki Roma da da bir altyapı sorunu var. Yağmur yağınca sular yollarda birikiyor ve bileklerine kadar suda gezmek zorunda kalıyorsun. Yaşadım oradan biliyorum:) Ama mimarisi ve turistik yerleri herşeye değer. Yoğurtlu dondurma yemeyi de unutma.

    İyi eğlenceler....

    YanıtlaSil
  18. Ayyy canım giz çok üzüldüm umarım biran önce iyileşip sağlığına kavuşursun ve Roma gezini gönlüne göre tamamlarsın.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. sana benden çok güzel bir tavsiye: beni de götür :))))

    YanıtlaSil
  20. ah daha güzel bir tavsiye buldum bak :) yağmurlu olacakmış ya, mutlaka romada yağmur konseptli, bütün renklerine inat, bol siyah beyaz fotoğraf çekip sonra da gelince onlardan post yap olur mu ?

    YanıtlaSil
  21. roma garının kenarında cok guzel semsıyeler satıyorlar canım renklı renklı :)onlardan almanı tavsıye ederım bızde s ıle vaktı zamanında romada ask baskadır part 1 ı yazarken yagmura denk gelmıstk ama fotolarda bır okadar guzel cıkmıstı :) belkı o ara denk gelebılrıız bende oralarda olabılırım :)

    YanıtlaSil
  22. Canim ins. Guzel bi tatil olur.ben kasimda gitmistim,hava cok iyiydi..
    Dusun yani ben cocukla bile cok keyifli bi program yaptim kendime.merkezde bi otelde kalmistik.bi cok yere yuruyerek gittik ve inanilmaz gezdik..
    Kulturel aktiviteler icin cok secenegin var.
    Amaaa alisveris dersennn;)) ispanyol merdivenlerinin civarindaki her sokagi dolas derim ben....
    Bizde 3 gun kalmistik ve yeterli oldu yani.
    !!!!dikkat rahat bi spor ayakkabi mutlaka bavula konmali.
    İyi tatiller....

    YanıtlaSil
  23. canım çok geçmişolsun iyi tatiller, enerji depolayıp dön.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  24. Gizemm çok fena yanılıyorsun, dünyanın en muhteşem şehirlerinden birine gidiyosun muhteşem bir tatil olmaması imkansız:)
    Benden sana tavsiye, Roma'yı yürüyerek gez. Acele etmeden sakin sakin, 3 günde olsa turist gibi diil de orda yaşıyormuş gibi. Bi de mutlaka mozerella stokla, bi de bavula koymaya cesaret edersen o biberli, baharatlı zeytinyağlarından al.
    Öperim seni , bahtsız bedevi diilsin sen bebek suratlı Giz'sin <3

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Giz,
    Roma'ya daha önce gitmedim dolayısıyla bir tavsiyem ne yazık ki olamayacak ama içimden sana "iyi tatiller, senin için çok sevindim güzelce gez dolaş arkadaşım." demek geldi, yorum bırakayım dedim:)

    Çok opüyorum.
    Zeynep

    YanıtlaSil
  26. Çok çok geçmiş olsun mis kokulum.. Dileirm en kısa zamanda iyileşirsin.. Ve hiç bir sorun çıkmadan sağa salim gidip gelirsin(iz).. Bu konuda hiç bir tavsiye veremem belki ama Adanaya beklediğimi belirtir giderim :))

    YanıtlaSil
  27. özet geçmek istemedim, o yüzden Romayla ilgili yazdığım bu yazıyı okumanı tavsiye ederim =)şimdiden iyi yolculuklar
    http://berrilla.blogspot.com/2012/03/roma-gezi-notlarim.html

    YanıtlaSil
  28. Gizemcim, oncelikle cok gecmis olsun, terslikler ustuste gelmis cidden, umarim Roma da acisini cikariyorsundur bunlarin, yagmur burada yeni durdu umarim oralara ugramamistir. Yagmurlu yada gunesli, icinde senin oldugun resimler illaki guzel olur, ben 4goz bekliyorum valla, senin yorumunla gozlerinle daha da guzel olacagina eminim, ve de pro foto makinenle. Ve de yorumuna dair, canim cok comertsin sagol, ama yok benim ekledigim birsey yok resimlere, oldugu gibi, tahminim yuz milyonlarca insan gibi sen de cok seveceksin buralari : ) Sunumda basarilar donunce : ) Tabi tavsiyeleri de yazamiyorum bu durumda cunku baya gec kalmisim bunun icin, yarin donuyorsunuz sanirim, ama roma postlarimdan bir fikir vermisimdir sanirim. Senin tecrube ve kesiflerini de cok merakla bekliyorum : ) Tanti baci : )

    YanıtlaSil
  29. Gizem'cim merhaba,
    çok çok geçmiş olsun..aman kendine dikkat et yolculukta da insanın direnci kırılır,zaten hastaymışşsın :(

    Maalesef bizzat yaşadığım bir İtalya deneyimim henüz yok,hayatımın yarısını bunu hayal edip,planlayarak geçirdim ama hep bir aksilik çıktı..
    gitmek nasip olmadı!

    Ama inşallah Mayıs sonu düşünüyoruz bir aile dostumuzla,cümbür cemaat eğlenceli&keeyifli bir seyahat:))

    Aslında bunun için acilen fotoğraf makinesi alacağım bu aralar..Aslında profesyonel bir makineyi de yıllardır almayı düşünüyordum ama ihmalkar bir tipim işte,napalım:)
    Senden tavsiye almak istedim;
    Canon mu? Nikon mu?
    hangi modeller ve fiyat düzeyi beni tatmin eder bilmiyorum..?
    Mesela şu efektlerden yapmak istiyorum; flu-net,yakın çekim daha çok minimalist :)
    tabi bunlar mercekle ilgili daha çok,bunu da biliyorum ama..
    Ne almalıyım sence?

    YanıtlaSil
  30. Ne tesadüf ki o hafta babamda İtayadaydı. Gerçi o Milanodaydı ama olsun :)) Ben kaçırdım tavsiye konusunda gerçi seni ama olsun :)) İtalya ve özellikle Roma benim en sevdiğim yerlerdendir. Babamın işi nedeniyle kendimi bildim bileli İtalya ile bağım vardır ikinci ülkemdir :P Tarih, 4 peynirli ravioli aşktır, pizza, şarap, sıcak insanları ile rüya gibidir tabii sende fark etmişindir çoktaan :) Ahtapot salatası umarım denemişindir. Siyah spagettilerden denemene gerek yok normal makarna işte renginden başka bir esprisi yoktur :) Fazla vaktin olmadığından başka yere gidebilme imkanı bulamamışındır belki ama bir dahakine Como gölünü mutlaka görmelisin belki George Clooney'e el sallarsın falan :)) Sonrasında tüyler ürpertici doğa olayıyla her yerde taşlaşmış insanların olduğu antik kenti Pompei'i görmeliydin. Romaya yakın gerçi bunu görebilmiş olabilme ihtimalin var gibi :) Gerçek parmesan peynirinin tadını çıkar ben bayılırımmm burada yediğimiz İtalyan yemekleri yalandan oluyor :) Daha yazardım ama geçtiği için bir anlamı kalmamış artık :( Umarım güzel bir tatil geçirmişindir Gizoşumm. Neler yaptığını merak ediyorum bir sonraki yazını sabırsızlıkla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  31. Güzel tavsiyeleriniz için hepinize çok ama çok teşekkür ediyorum, söylenilen her şeyi göz önünde bulundurarak rüya gibi bir tatil yaptım :)

    YanıtlaSil