Babington's Tea House


Roma postlarının arasını biraz açtığımın farkındayım. Hatta zaman zaman postların devamını bir dahaki Roma seyahati dönüşüne ancak yetiştirebileceğime dair kuşkular duymaktayım. Aradan 1 ay geçmişken (sahi zaman ne kadar çabuk geçiyor) Roma’ya gittiğimiz gün ilk oturduğumuz yer olan Babington’s Tea House’un çok sevdiğim ortamını sunmak istedim.


Babington’s Tea House ile ilgili ilk söylenecek şeyler burasının İtalya’da bir İngiliz olarak nefes alan bir mekan olduğu.

Bizdeki çay evi (bkz kahveler :p) mantığından çok farklı olarak çeşitli harmanların çaydanlıklarda sunulduğu, renkleri huzur verici sakin bir yer burası.




İspanyol merdivenlerinden iner inmez Piazza Di Spagna'da solda yer alan Babingtons’ın sembolü kara bir kedi. Neler yapmamışlar ki bu kara kediden, earl grey aromalı şekerler mi istersiniz, çay kutuları mı, kahve mi? Her şeyin üstünde bu sevimli canlıyı görmek mümkün. Kedi severler için iki kat daha güzel bir yer. Yağmur sonrası dinginliğine sahip. 





Biz zaten Roma’da çılgınca yağan yağmurda sırılsıklam olarak buraya sığındık ve ilk oturduğumuz yer olarak fiyatları bize oldukça yüksek geldi. Roma’da birçok kafede oturduk ancak en pahalısı Babingtons’tı. Yolunuz düşerse aklınızda olsun bir çorbanın 17 euro gibi bir fiyatı var, çay servisi de tek kişilik diyorlar (onlar da benzer bir fiyattan başlıyor) ancak 2 hatta 3 kişinin içebileceği kadar büyük oluyor çaydanlık. Çay harmanlarının lezzetine diyecek lafımız yok, herhalde İngiliz olmasından kaynaklanan euro değil de pound üzerinden fiyatlandırma diye düşündük.



Buradaki tüm fincanlar mavi-yeşil, dileyenler için çay seti olarak satılabiliyor ya da farklı hediye sepetleri yapılmış.



Masamız sokağa bakan camın içinde olduğundan keyfimize diyecek yoktu :)


Dehan'dan tattığım elmalı pay oldukça lezzetliydi, tostu da çok sevdim :)




Mekanın dekoru kendine has tarihi bir dokunuşa sahip olduğu için bir anda Woody Allen’ın “Paris’te Geceyarısı” filminde hissedebiliyorsunuz kendinizi :) 


Kapının her açılışında duyduğunuz çıngırak, etrafınızda buharı tüten çaylar ve antika görünümlü dekor 19-21yy. arası muğlak bir zamanda kaldığınız hissini veriyor. Babingtons ile ilgili en çok da bunu sevdim. 





Küçük hediyelik reçeller, çiçek çayları ve şekerler harika görünüyordu :)




Eğer yolunuz Roma’ya düşerse en azından kendinize hatıra bir hediyelik almanızı, çaya ve farklı harmanlara da meraklıysanız çayını tatmanızı şiddetle tavsiye ederim ;)


CONVERSATION

23 comments:

  1. Cok güzel bir café mis, sirinligine bayildim! Interior´su müthis!
    Mint rengindeki fincanlar, elmali tart ve tost cok lezzetli görünüyor, canim cekti ;)
    Diger resimleride merakla bekliyorum tatlim

    YanıtlaSil
  2. "Yağmur sonrası dinginliği gibi"..ne kadar güzel bir tanımlama..Yolum Roma'ya düştüğünde burayı kaçırdığıma üzüldüm şimdi ama çok detaylı yansıtmışsın, kaçırmamış kadar da oldum aslında :) İngiliz edebiyatına olan merakını biliyorum, o sebeple senin de çok hoşuna gitmiştir burası..Renklerin uyumu beni de baya cezbetti..Darısı diğer gezmelere :)

    YanıtlaSil
  3. ne hoş bir mekan. zamanda yolculuk yapıyormuş hissi veren yerleri çok seviyorum. Yalnız ortamı ve çayları öyle bir anlatmışsın ki burnuma çay kokuları geldi :)

    YanıtlaSil
  4. nasıl tatlı biyermiş burası böyle bayıldım resmen:) inşallah gidebilmek nasip olur:) fincanlarada bayıldım:)

    YanıtlaSil
  5. Roma gez gez bitmiyor ki! Romana'larda takilirken bu Ingiliz kafesini gormek ne mumkun! Sen daha once biliyor muydun Gizem'cim? Bir cay sever olarak, bilmedigimden utandim!
    Ne ferah, ne ic acici, mutluluk verir bir yermis. Mutlaka ugrayacagim gittigimde. Ama o fiyatlarla corba, cay icer miyim bilmem:P Onun yerine o hediye sepetinden alirim kendime bakar bakar mutlu olurum. Caylardan alirim cesit cesit, icerken orada oldugumu hayal eder mutlu olurum;)

    YanıtlaSil
  6. ne güzel bir post sabah sabah içim açıldııı:)çanın çalması, çaydanlıkların buharları ne güzel betimlemişsin ohhh misss:)))

    YanıtlaSil
  7. 2010 yazında gitmiştim Roma'ya ispanyol merdivenlerini görünce bumudur diye hayal kırıklığı yaşayınca çevreme pek bakmamışım anlaşılan :)) burayı kaçırmışım

    YanıtlaSil
  8. bir çaysever olarak (ee sonuçta karadenizliyiz arkadaşım, ayran sevcek diiliz ya:)) bu postu ayrı bi hayranlıkla okudum. tabi bunda ortamın muhteşemliginin ve o fincanların şirinliginin etkisi de oldukca fazla :) ama 17 euroya tencereyle mi veriyolarmış çorbayı, onu çok merak ettim kuşum heheeh :))

    YanıtlaSil
  9. normalde cay sevmem pek ama boyle sevimli, sicacik cay evlerini cok seviyorum:) renkli porselen cay takimlarinda degisik aromali caylari hemen deniyorum! not aldim ilk Roma seyahatimde buraya da ugranilacak!
    Cupcake tadinda bir gun diliyorum:)

    YanıtlaSil
  10. peçetelerine bile aşık oldum mekanın ben. tatil istiyor bünye. o peçetedeki kedi olmaya bile razı.

    YanıtlaSil
  11. Gizemcim, cok guzel bir post olmus, gidip oturmus icmis kadar oldum ben de. Gecen gittigimde bir girdim, cok kalabalikti, ve de fiyatlari gorunce ayakta meydanin manzarasi esliginde bir panino yedim : ) Ozel buir kutlama icin gidip ortami yasamak isterim ama. Diger Roma postlarini bekliyorum, acma arayi : )

    YanıtlaSil
  12. yaaa çok güzel bir yermiş orası o pasta gerçek miii? o hediye kutusu ne kadar compact ve cici şeylerle doluymuş çok beğendim gerçekten...

    YanıtlaSil
  13. Her şey o kadar güzel görünüyor ki, bir an yaninizda olmak istedim :))

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar,

    Sizlerin desteği oluşturduğumuz kütüphanemiz

    http://www.kitapkolik.net/kutuphanemiz-kuruldu

    Destekleriniz için sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır.

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar,

    Sizlerin desteği oluşturduğumuz kütüphanemiz

    http://www.kitapkolik.net/kutuphanemiz-kuruldu

    Destekleriniz için sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır.

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Giz, sanirim o dükkana girsem kolay kolay cikamazdim. Cok hos, bütün postlarin gibi. Arsivine bakilirsa kitap mimi henüz sana gelmemis, ben seni mimlemis olayim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Elmalı payın tek kişilik sunumu çok hoş. Çay kutuları , şehrin fotoğrafları , fincanlar...Allahım herşey çok güzel...

    YanıtlaSil
  18. ben hediyelik hazırlanan kutuya bayıldım. sunumlar çok başarılı..

    YanıtlaSil
  19. Ne olur biri beni oraya ışınlasın :/

    YanıtlaSil
  20. Her gelişimde bana muhteşem bir masal yaşatıyorsun Gizemcim,iyi ki varsın.
    Sevgiyle kucakladım seni.Ebru

    YanıtlaSil
  21. Kara kediler benim kalbimi aninda fethetti bile bayildim ben bu cafeye :)

    YanıtlaSil
  22. ay o cay bardakları ne sevımlı yanı fıncanlar, hele bırde mınık hedıyeleıklerr benı benden aldı...ımmm bende begendıgın tatları not aldım bol elmalı:))

    YanıtlaSil