Kaş / Antiphellos

Kaş’a nicedir gitmek istiyorduk. Bundan seneler önce Antalya’dan Marmaris’e doğru yol alırken, içerisinden geçmek sureti ile hayal meyal hatırladığım bu huzurlu koyda dönüp baktığımda belleğimde yaşanmışlığın izini bulacak kadar vakit geçirmeye yazın başından niyetlenmiştik. Bir de üzerine sevdiğimiz arkadaşlarımız bir bir gidip bize oraların doğallığını, canlılığını anlattıktan sonra güney tatilimizin ilk 2 gününü buraya ayırmaya karar verdik.


Kaş’ın en çok nesini sevdin, diye sorarsanız istila edilmemiş, huzurlu bir havası var. İnsan denize karşı uzanırken ruhunun dinlendiğini hissediyor. Merkezin taş sokaklarında yürürken üst üste değil ferah ferah etrafı geziyorsunuz. Her yer yemyeşil, suyu pırıl pırıl ve akşamları daha da keyifli geçirmenizi sağlayacak çok hoş mekanları var. 

 

Oteller genellikle yarımadada set üstünde sıralanmış şekilde yer alıyor, 


Marmaris’te de en sevdiğim şey olan uçcuz bucaksız bir deniz yerine deniz ufuk çizgisine varmadan irili ufaklı adaların göze çarpması burada da çok hoş bir manzara oluşturdu benim için.


Odamızdan görünen dev kaktüslerin manzarası da oldukça korkutucuydu :)


Su tertemiz her yerde, ancak Kaş’ta birçok otelde denize girilen yerlerin kıyısı taşlık. Suya kumdan yürüyerek değil merdivenden iniyorsunuz. Sonrasında mavinin her tonu yüzdükçe karşılıyor sizi :) Biz Aquarius Otel’de kaldık. Odalarının çok ufak olması dışında bir sıkıntımız olmadı, yemekleri merkezde yedik. Plajı da oldukça güzeldi, insanlar dışarıdan da denize girmeye buraya geliyordu.


İç açıcı manzaraya karşı kahve keyfim :)



Yarımada’dan merkeze doğru virajlı yollarda kıvrılarak ilerledikçe güneşin dağlar arasından batışı, suyun üzerindeki ışık dansları hayranlık uyandırıcıydı. 


Yollarda yazın en güzel renklerinden bir geçit oluştururcasına beyaz, pembe, fuşya begonviller ve zakkumlar muhteşem bir şekilde sıralanmıştı. Özellikle güneş batarken o yumuşak ışıkta harika görünüyorlardı ancak ben öğle güneşinde bu kadar fotoğraflayabildim.


Yarımadadan karaya bağlanılan noktada ufak bir halk plajı görüyorsunuz.  Minicik ama suyunda mavinin her tonuna rastlamak mümkün. Burada suya girememiş olsam da, ayaklarımı sokup bol bol fotoğraf çektim :))


Kaş’a girerken kıyı şeridi boyunca virajlı yollardan geçiyorsunuz. Burada keskin bir virajın dibinde ünlü Kaputaş Plajı yer alıyor.

 
Kaş’taki çoğu plajdan farklı olarak bembeyaz bir kuma sahip bu plajda duş dahi bulunmuyor. Herkes yiyeceklerini yanında getiriyor. Eski usül, işletmeler tarafından istila edilmemiş ufak ama çok güzel bir kumsal.




Kaş'taki ilk gecemizde Tzatziki adlı Yunan esintileri taşıyan bir restoranda yemeğimizi yedik. Yunan adalarında yemek öncesi zeytinyağı ile birlikte bizdeki cacığın sulandırılmadan süzme yoğurt ile yapılan hali olan Tzatziki adlı meze servis ediliyordu.


Burada da aynı şekilde önce taze ekmek, zeytinyağı ve Tzatziki servisi yapılıyor. 


Mezeleri gidip içeriden seçiyorsunuz, biz deniz börülcesi, patlıcan, yengeç, ahtapot seçtik. Ben en çok tatlı yengeç etini sevdim. Ahtapot çok ince dilimlenmişti, farklı bir sunuma sahipti ancak ben tombik ahtapotları daha çok seviyorum.


Tavada kalamarı büyük bir hevesle bekledim ancak mısır ununda kızarmış olduğundan tadı biraz kuruydu. Mısır unu sevmediğim için belki de bana öyle geldi, eğer mısır unu seviyorsanız farklı bir lezzet olabilir. 


Izgara kalamar ise Dubrovnik’teki gibi bebek kalamarın bütün olarak pişirilmesi şeklinde servis ediliyordu. Onun  da sunumu güzeldi ancak kalamar bana biraz sert geldi.



Genel olarak bakıldığında çok özenli ve  konuksever bir mekan olan Tzatziki’yi sevdik, özellikle sahibesinin yemek sonrası ikram ettiği dondurmalı baklavayı büyük bir keyifle yedik :) Tzatziki'nin duvarlarındaki renkli balıkların nazar boncuğundan gözleri çok hoş görünüyordu :)

 
Saat 22.30’da masaya oturduğumuzdan mezelerle idare ederek balıklarını denemedik ancak yan masada deneyen çiftin tabaklarında gözümüz kaldı :) Baktığı meydan ve keyifli ortamı için burayı tercih edebilirsiniz.


Kaş’ta ikinci günümüzde sevgili Aysun’un tavsiyesi üzerine Üzüm Kızı’na gittik.  İyi ki de gitmişiz diyorum çünkü burada tattığımız her şeye bayıldık.

 

Yine Aysun’un tavsiyesi ile sütte dilbalığı yedik ve sadece bu tat için defalarca Kaş’a gelebiliriz dedik :) Üzüm Kızı deniz kokan, tavanında denizci ağlarına takılmış denizyıldızlarının yemek yerken size göz kırptığı, hava karardıkça su kabağı lambaların göz alıcı renklerinin ağır ağır içinize işlediği harika bir mekan. 



Alkol tadını aldığım diğer içkiler gibi rakıyı da normalde çok fazla sevmem. Ancak duvardaki bu yazının üstüne adetten olarak bir kadeh söylememek olmazdı :)

 
Burada da başlangıç olarak Tzatziki (yani cacık) geliyor ve mezeleri siz seçiyorsunuz. 


Biz hızımızı alamayak bir sürü meze seçtik. Aralarından en çok bulgur ve taze fasulye ile yapılan (sol üstteki) meze  hoşumuza gitti.


Balık kokoreç o kadar lezzetli ve hafifti ki yemeye doyamadım, zaten hepsini ben bitirdim sanırım :) tadının muhteşemliğinin yanında deniz kulağı içerisinde begonvillerle süslenerek servis edilmesine ayrıca hayran kaldım. Hem mideye hem ruha hitap eden bir  lezzetti :)


Kalamar yemeden olmaz tabi ki! :) Buradaki kalamarlar puf puf, yumuşak ve etliydi. 


Buraya kadar çoktan doymuş olmamıza rağmen tereyağında karides de söyledik. Mide duvarları çatlarken bir insan yağına bana bana yer mi? O kadar eşsizdi ki bu tat, inanın yedim :) Dehan ağzına tereyağı süremez ama o bile bayıldı. Santorini, Mykonos, Dubrovnik, bizim güney sahillerimizi gezdik böylesini yemedik mükemmel karides budur açıkyüreklilikle söylüyorum :)


Sütte dilbalığı masaya geldiğinde tek çatal alacak halimiz kalmamıştı. Ben iki parça da ondan yiyerek keşke midemde yer olsa daha da yesem diye üzüldüm :)



Sütte dilbalığına balık demek onu basite indirgemek olur. Tadı çok daha farklı, damağınızda bıraktığı saf süt tadına rağmen tadımık olmayan beyaz, yumuşak ve dolgun bir et yiyorsunuz. Tavuk ve balık arası ama ikisinden de güzel bir tat :) Bir dahakine sadece sütte dilbalığı yemeye gidebilirim oraya. Diğer balıkları deneyemedik ama yediklerimizi referans alarak onların da güzel olduğuna şüphemiz yok.

Yürümekte güçlük çekecek kadar dolu bir mide için ne yapılır? Uzun bir yürüyüş :) Haydi Kaş’ın çarşısında ufak bir tur atalım.. 

 
Beyaz mavi boyalı evlerin önünde fuşya rengi begonviller, ufak bir kahvenin önünde rengarenk sandalyeler şirin bir sahil kasabasına ait doğal dekoru oluşturuyordu.



Merkezdeki meydandan Likya dönemi’ne ait lahite uzanan yol boyunca cumbalı evler, konsept dükkanlar sıra sıra diziliyor. 




Hava o kadar sıcaktı ki bu köpekcik kaldırımda bayılmışçasına uyuyordu..

 

Yolun sonunda Likya döneminden kalma Kaş'ın sembolü olan anıt mezar bulunuyor. Resimdeki görüntüsünden belli olmasa da, bu eski yapının yüksekliği 3 metre vardı.


Bu sokak kendi içerisinde homojenize bir konsepte sahip, ufak bir Mykonos gibi. 


Bu sokağın 90 derece sağdan kesen sokağın atmosferi de aynı, Tzatziki de burada yer alıyor. Mekan geçen sene açılmış ve o sokağa çok hoş bir hava veriyor. Demek her geçen sene burayı daha sevimli bir sahil kasabası yapmak adına daha fazla insan emek veriyor.  


Bu sokağın sonunda bir vitray sanatçısının dükkanında sergilediği kendi eserlerini uzun uzun inceledik ve Kaş’a ait ufak bir suluboya tabloyu hatıra olarak aldık.



Vitray sanatçısı Hilal Hanım'ın resmettiği ufak tablolar..


 
El emeği örme süsler ve kolyeler.. 



Vitray çalışmaları...

 
Ve benim dükkanda en çok sevdiğim yer lambaları..

 
Dükkanın hemen solunda ağaçların arasından salkım şeklinde uzanan ışıkların bize işaret ettiği merdivenleri tırmanarak Papillon isimli mekanda soğuk bir şeyler içmeye karar verdik. 

 
Burası gerçekten çok keyifli bir mekandı. Etrafta bangır bangır duyulan türkü bar müziklerinin aksine müzik seçimleri ve Papillon ismi ile uyumlu dekoru, loş ışığı ile mayışarak terasında epeyce vakit geçirdik.

 

Papillon şık olmak için bir kasıntısı olmayan ev rahatlığında, salaş ve samimi bir mekandı. 



Burada içtiğimiz kokteyli shaker ile getirip masaya minik shot bardakları bırakıyorlar ve içeciğiniz bittikçe, bardağınızdaki ısınmadan kendiniz tazeliyorsunuz :) 


 Gelişigüzel konulmuş kitaplar bir ortama bu kadar mı yakışır?


Papillon'da kelebek motifleri ön plana çıkıyordu...

Çarşıda begonvillerin önünde son bir poz daha verelim :)


 Marmaris'e gidiş yoluna geçtiğimiz sabah durup son bir kez camdan bu doğal güzellikleri fotoğrafladık.


Kaş Camping’in methini oradan ayrılırken duyduğumuz için gidemedik ve bir dahaki sefere gitmek için bahanemiz burası ve dalış turu yapmak olsun deyip, tekrar geleceğimize söz vererek Kaş’a veda ettik…


CONVERSATION

55 comments:

  1. canım ya son yıllarda kaş'ı öven o kadar insan duydum ki kısa zamanda gitmek istediğim yerlerden biri... inşallah kısa zamanda gideriz, gidersek de bu dediğin ağız sulandıran mezeleri olan yerlere kesinlikle gideceğim. ama ondan önce yarın sabah önce bi marmarise gidelim biz de :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlim Marmaris candir once oraya bir gidin Kas da cok guzel ancak haftasonu kacamaklari ile de dogal havasina doyulabilir :)) su anda Marmaris'tesin ohh miss :)) tatilinin keyifli gecmesi dilegiyle Hamide'cim ;)

      Sil
  2. bir kez daha hayran oldumm sizin anlatımınız ile memleketime:)
    kaleminize objektifinize sağlık.
    bir daha ki sefere,kekovaya uğramayı unutmayın derim.:)
    takipçinizim.
    bende beklerim sayfama,
    sevgilerimle..
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de her yeni yer kesfedisimde bir kez daha hayran kalip Baris Manco'nun "tum dunyayi gezdim bizim memleketimiz kadar guzeli yok" demesinin sebebini anliyorum :) begeniniz icein cok tesekkur ederim, ilk firsatta blogunuzu ziyaret edecegim :))

      Sil
    2. kaş,lı olmak bir ayrıcalıkmış gibi hissettirdiniz bana:)
      öyle güzel anlatmışsınız ki.
      o ortamı sürekli yaşamak,o havayı,o güzelliği her daim solumak,bazen unutturuyor kıymetini bu muhteşem ortamın.
      iyi ki kaşlıyım dedim kii,,:)
      yüreğinize sağlık..
      bekliyorum sayfama da,güzel kaş,ıma da tekrar:))
      sevgiler..

      Sil
  3. Hmm Kaş'a gitmek istedim anlatımınla hele o mezeler... Tam benim damak tadım. Üzüm Kızı'na gidip yemek yemek istiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara'dan direk Afyon'a inin oradan sonrasi cok keyifli zaten yol bir haftasonu olsa yeter insana tatlim :) kucuk ve sakin bir yer oldugundan genis zamanlarda yasiyor insan orada.

      Sil
  4. Bayldım bayıldım detayları bulmak ve yansıtmakta üstüne yok.p Kahve keyfin çok özenilesi. Anlattığın mekanlardan Üzüm kızını çok sevdim, zaten dediğin gibi mezelerden diğerlerine yer kalmaması çok doğal, hepsi çok güzel görünüyor. Sevindim böylesine keyifli bir tatil geçirdiğine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizem'cim o kadar keyifliydi ki dondum aradan 3 hafta gecti ama ruhumun bir parcasi oralarda kaldi :))) bir dahaki gidisimde her gece uzum kizinda yiyecegim, o tatlara ancak o sekilde doyulur :))

      Sil
  5. bayram geçsin gidecektim :)bu yası bana çok iyi geldi teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Agustos sonu su daha da isinir, tadina doyum olmaz oralarin. Biz de bayram ertesi kacis planlari yapiyoruz karilasiriz belki de :))

      Sil
  6. Nasıl güzel anlatmışsın canım,herşey kusursuz görünüyor burdan bakınca.O güzel mezelere insanın hayır demesi çok zor olur sanırım,heleki benim gibi meze aşığı birisi için :)Ben henüz kaş'a gitmedim ama gideceğim yerler arasına yazdım.Teşekkür ederim giz'im :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim benim, cok tesekkur ederim begenin icin :)) dolu dolu 2 gune sigdirabilecegimiz kadar cok sey sigdirmaya calistik, biz de henuz sizin oralara gelmedik ama gidilecek yerler arasinda. Yolumuz dusse de bir araya gelsek artik :))

      Sil
  7. Senin tatilin her anını bu kadar çosku ile yasarken bile fotoğraflayan sorumlu blogger ruhunu severim Gizem <3 Bir de Dehan'ın sabrını, anlayısını:)))
    Muhtesem bir yazı olmus, tek basına haftasonu için Kaş rehberi, bayıldım ve mutlak suretle kullanacağım.
    Hasret ve özlemle öperim güzeller güzeli arkadasım <3 <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O hasret ve ozlem bana ait caniminici :))) sorumlu bloggerllik kismini yemeklerden once "duruun" diyerek her tabagi cekme kisminda gorsen ozellikle gulersin halime tatlim :pp kasa bayilacaginiza eminim, ama vaktiniz olursa once buraya gelin istanbul da cok guzel vallahi kendim icin istemiyorum bak :ppp

      Sil
  8. Güzel anlatımın ve fotoğraflarla benim de gidesim geldi hemen. Ülkemizde o kadar güzel yerler var ki gidilecek, insan hep tatilde olmak istiyor=) Kaş'ın methini de iş yerindeki bir arkadaşımdan bayağı duydum. İnşallah bir an önce fırsatım olur=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de ilk gidisim oldu, oncesinde cok duydugumdan oldukca merak ediyordum. İnsanin ettigi kadar var diyebilirim :))

      Sil
  9. iyi gelsin diye okuduğum bu post, gerçekten de daha da kötü olmama sebep oldu. çalışmak istemiyorum. kaşta olmak istiyorum şu an :( deniz kenarında uyumak misal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidelim Missi'm. Gidelim buralardan, ufak bir dukkan acalim orada golgede deniz kiyisinda uyuklayip o tuzlu havayi icimize cekelim :))

      Sil
  10. Canım benim ben pek sevmiyorum deniz, güneş, kum 3lemesini.. Ama senden duydugum hersey daha bir ılımlı daha bir tatlı geliyor bana :)) Fikirlerimi değiştirebiliyorsun :))
    Mezelerde süper görünüyorlar afiyet olsun, sarı sana çok yakışmış..Güneşsin :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen nasil tatli bir insansin boyle :)))) canimin ici golgede gunes keyfi denize nazir pek guzel oluyor, insan iliklerine kadar dinleniyor canim benim ileride birlikte gideriz belki bu uclemeye, o zaman daha da sever misin?:)))

      Sil
  11. Kaş'ın bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum ben ya, canım o kadar güzel anlatmışsın ve o kadar güzel resimlemişsinizki nerdeyse balayında yurtdışı fikrinden vazgeçip Kaş'a gidicem =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehe Tubito'm balayi baldan tatli yurtdisinda :ppp ama yeni evli iken haftasonu kacamaklari icin bicilmis kaftan Kas :) sakin, dogal, yemyesil, huzurlu bir cennet. Tavsiye ederim cok tatlim keyif alacaginiza eminim :))

      Sil
  12. senin kurduğun her cümle beni bir adım daha yaklaştırıyo Kaş'a:) ne yapicam biliyomusun bebişim?
    bu postun cıktısını alıcam, bide kücük bi bavul(!) yapıcam kendime, ermanı da koluma takıp bi haftasonu mutlak suretle ve senin rehberliginde her yerini karış karış gezicem ^_^
    emeginize, deklanşörünüze, sabrınıza saglık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehe gez kusum yakisirrr :))) canim benim sizin objektifinizden de buralari gormek kimbilir nasil keyifli olur :)) o kucuk bavula ben de sigar miyim acaba bebisim?:ppp

      Sil
  13. harika bol fotoğraflı dolu dolu bir post:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotografsiz anlatim eksik kaliyor gibi geliyor bana okuyanlara yasatmayi amaclarken. Ne guzel fotograf seven bir okur, bazen cok mu fotograf oldu kaygisi duymuyor degilim :)

      Sil
  14. Kaş'a bir daha ekiple değil de kendim gittiğimde bu yazıyı rehber niyetine yanıma alırım artık^^

    O değil de acıktım Giz bildiğin canım çekti o mezeleri hepsini hepsini:D

    öperiiim^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ahhh ben de ne zaman fotolari gorsem durup durup aseriyorum resmen Joy'm :p kas'a tek gidip kafana estigi gibi gezmek ayrinkeyif, kas campingi cok duydum bir de, orayi da unutma canim :)

      Sil
  15. gızemcıgım harıka anlatmısısn kasa kesın gıdecegım yalnız kalacagım yerde denıze yuruyerek gırılmesı lazım :)) balık ve kalamar vazgecılmezlerım uzumk de gıdıp sutte dılbalıgıda yıyecegım ve kelebek motıflerının onunde poz verecegım..anlatımın cok guzel kocaman alkısssslıyorum senı..sevgılerımle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlim belki denize yuruyerek girilen bir otel de vardir ama ben gormedim, kumluk yerlerde bembeyaz kumu harika zaten :) o tatlardan bir kez de benim icin tat canim benim, kocaman opuyorum ben de :)

      Sil
  16. Ne kadar güzel fotograflar hem iştahımı actınız hermde suanda şezlongumda uzanmış blog gezerken her şeyi bir kenara bırakıp suya atlamama sebep oldunuz hatta yorumumu kısa kesip bir an önce havuza dalarım ben ve sizi bol bol operimmm <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzeller guzeli insan ne mutlu bana tatilinde boyle bir his uyandirdigim icin :)) ben de seni kocaman oper en kisa zamanda İstanbul'a da gelmeni yurekten dilerim :))

      Sil
  17. Nasil keyifli keyifli okudum anlatamam bitanem... Benimde yolum hic dusmedi Kas'a ama en kisa zamanda o guzelligin bi tadini cikarmak sart oldu :DDD Yemeklerine icim gitti, o deniz beni benden aldi - offf offf!!! Tamam anlasildi en kisa zamanda rotam Kas - ileri mars mars :DDD ;))) xxx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heheheh, canim benim Eylul tatilinde yakinlarda olursan kesinlikle kac derim cok cok begenecegine eminim. Ben obur ve doga asigi bir insan olarak aradigim her seyi fazlasi ile buldum bi tanem, senin de keyif alman dilegiyle :)))

      Sil
  18. Kaş'ın bu kadar güzel bir yer olduğunu bilmiyordum.Bayıldım çok ferah ve şirin sokaklar,mekanlar,ince düşünülmüş emek verilmiş dekorlar çok şık...Gidilecek yerler arasına alınmalı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yakin zamana kadar bilmiyordum, her sene daha da gelismekte olan bu dogal guzellik daha cok bilinmeli, gidilmeli. Biz vaktimiz olursa yaz bitmeden bir daha Kas yolcusu olacagiz insallah :))

      Sil
  19. Harika bir Kas postu olmus, cok kapsamli. Lezzetleri cok guzel anlatmissin. Biz de bu yaz sonu gidicez, ilk kez oglumuzla, hersey yolunda giderse eger. Ve de tavsiye ettigin lezzetleri de tadacagim kesin : ) O kokteyl servis sekli iyi fikir sicaklarda : ) Marmaris te hic kalmadim, merakla bekliyorum oradan postlarini : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aylin'cim zevklerimizin ortakligindan yola cikarak bayilacagini umuyorum :)) uzum kizina bir kereden fazla gidin zira ilk gidiste tadamadiklari sonra aklinda kaliyor insanin :) marmaris postu sirada ama orada kaldigimiz otelde huzurluyuz cok, yoksa marmarisin kendi icindeki ortami bu sene hic sevmedik.

      Sil
  20. sevgili giz, pelin doğmadan önce Kaş ve Kalkana gitmiştik.demek 10 yıl olmuş. yine gidip ayrıntılı bir zaman geçirmeyi istiyorum ama bakalım ne zaman olur. heryere gitmek istiyorum işte :) çok güzel yerleri bizlere gösterdiğin için teşekkürler. neler aldın, evinde nerelere koydun göstermeyecek misin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buket'cim zaman nasil geciyor anlamiyor insan. Ben de 10 sene sonra bugun icin ayni cumleyi kurabilirim :)) her yere gitmek, bir kez gitmek de yetmiyor sonra insan cok sevdigi yerlere defalarca gitmek istiyor bir de :))) gostermez olur muyum, posta eklemedigimi simdi fark ettim fotograflayip koyacagim canim

      Sil
  21. Ne kadar güzel bir yermiş, denizine bayıldım, plajın doğallığı hoşuma gitti:)
    Sen de çok güzel tanıtmışsın Giz'im o yemeklerin görüntüsüne de bittim, kalamar çok severim de;)
    Bu arada sarı da çok yakışmış sana...
    Mutlu Yaz'lar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Natali'm o kadar dogal ki al kitabini eline sakin sakin kumsalda ruhunu dinlendir :)) populer kulturun bangidi bangidi sertac ortacli ortamlarini dusununce bakir bir cennet Kas. Kalamar en sevdigim sey benim de, buradaki cok guzeldi ama sonrasinda Selimiye'de yedik ki onun tadini unutamiyorum bir turlu tatlim :)))

      Sil
  22. bende çok gitmek istiyorum bayıldım fotoğraflara , ve yine diyorum sarı senin rengin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim :)) bir dahaki kas gezimiz dalis amacli olacak.bu sekilde fotograflayamam belki ama Kas'ta denizin ustu kadar (ve hatta daha fazla) denizin alti da guzel :))

      Sil
  23. harika fotoğraflar çekmişsin bak bak doyamadım,senin gezi ve tatil yazılarına bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler tatlım, beğenin çok mutlu etti beni :)

      Sil
  24. Giz selam,

    blogunu yeni keşfettim ama çok sevdim :) eski yazılarına doğru devam ediyorum... Tatile doyamayan bir ofis çalışanı olarak resimler o kadar iyi geldi ki!
    Yeni yazılarını okumak dileğiyle,

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Dodi, öncelikle bloguma hoşgeldin :) çok teşekkür ediyorum güzel sözlerin için, şu anda ofiste çalışan birisi olarak bu yazdıkların da bende tatil etkisi yarattı desem :)

      Sil
  25. Çook uzun zamandır blog'a ve blog'lara bakmıyordum, vakit bulup da girince ilk iş senin sayfana ışınlandım Gizem'cim:) Ve şu postunu okurken ağlamak istedim, az biraz da kıskandım ne yalan söyleyeyim:)))

    Bu arada o Jardin yazılı tepsiye bayıldım ve eminim ki sen de bayıldın, ne dersin haksız mıyım? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın Zeynep'cim :) hehe sizin Alaçatı resimlerinize bakarken ben de aynı şekilde hissetmiştim :p aah aah yaz ne kadar güzeldi, nasıl ihtişamlı geldi ve bir çırpıda bitiverdi, inanamıyor insan...

      Sil
  26. Gizemcim Kaş ile ilgili hatırladıklarım tıpkı senin geçmişinde hafızanda kalan birkaç kare gibi benim de zihnimde. Tatillerimiz kısıtlı olduğu için Türkiye'de güzelce keşfedemediğimiz bir çok yer var ve bunların başında kesinlikle Kaş geliyor. Eğer bir gün (ve umarım o bir gün kısa bir sürede olur)yolum Kaş'a düşerse bu sayfayı açıp senin gözlemlerinden faydalanarak tatilimi daha da keyifli bir hale getirmeyi planlıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Did'cim, benim de yurtdışı kadar yurtiçinde de gezip görmek yaşamak istediğim öyle çok güzellik var ki... Dilerim Kaş'a en kısa zamanda gidersin (bu mevsimde de harika oluyormuş) ve bu güzellikleri senin gözünden yaşama şansı verirsin bizlere tatlım :)

      Sil
  27. tatil rotamızın ilk durağı kaştı, senin ve aysunun postlarınızın çıktılarını almıştım gitmeden:) ne kadar doğru bir iş yaptığımı kaşa gidince anladım:)) üzüm kızı, papillon ve kaputaşa senin yönlendirmenle gittik:) üzüm kızına daha önce gitmişcesine eşime bilgiler verdim:) kalamar puf puf yumuşacıkmış, karidesi lezeetliymiş, balık kokoreç ve sütte dil balığı yenmeliymiş diyerek:) bu ücretsiz rehberlik hizmeti için çok teşekkür ederim gizemcim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar mutlu oldum bu yorumu okuyunca anlatamam :)) asıl ben teşekkür ederim canım, yazdıklarım böylesine güzel insanlara ulaşıp hayatlarında bir parça olsun fark yaratabiliyorsa ne mutlu bana :)

      Sil