Sonu Gelmeyen İlişkilerin "Mutlu Son"u Olur mu?

Aşıksınızdır, gözünüz hiçbir şey görmez. İlişki düşmeye mahkum bir uçak gibi sinyaller verir ama ille de görmek istemezsiniz. Kimi zaman da aşk değil, tutsaklıktır sizi o çemberin içinde tutan. Sonu gelmeyeceğini bilirsiniz. Kaçmak ister kaçamazsınız, uğursuz bir karabasan gibi zamanın kumlarında biriken ilişkinin tortusu çöker üzerinize. “Sensiz yaşayamam”, “Yerine hiç kimseyi koyamam” der üzgün bir çift göz. Kimi zaman da“değişeceğim inan, zaman ver bana” der. “Peki” dersiniz, inandığınız için değil, tükendiğiniz için. 

 
Alışkanlığın sıcak, sığ suları çamur renginde olsa da görmemek için gözlerinizi sıkı sıkı yumar, anne karnında cenin gibi bacaklarınız karnınızda beklersiniz. Aylarca de bekleseniz bazı ilişkilerin kaderidir ölü doğmak. Yine de safça bir umuttan mı, yoksa çaresizlikten midir bilinmez inanç ekip mutluluk biçeceğinizi sanarak o fidenin başında nöbet tutarsınız. Onun özünü değiştirmeye çalıştığınız oranda kendinizden çalarsınız aslında. İçinizden cılız bir ses “yalan biliyorum” dese de, gerçek olsun istersiniz. Peşinden gittiğiniz, takip ettiğiniz deniz içinde boğulmak pahasına engin olsun, derin olsun istersiniz. Bir avuç su sımsıkı kenetleseniz de birbirine, akar gider parmaklarınızın arasından. Rüzgar daha da sert eser. Bir cesede sarılmak gibidir artık ilişkiyi sürdürmeye çalışmak. Hantal, çürümüş bir ölüdür sırtınızda. Siz sürüklemeye çalıştıkça izi kalır geçtiğiniz yollarda. Gelebilecek güzel günlerin ışığını karartır bu iz. Yalnızlıktan korkarak ya da ayrılığın acısını göze alamayarak o ölüyü sırtınızdan atmadığınız her gün, uzun vadeli bir yalnızlığın altına imzanızı atarsınız aslında. En büyük yalanı da kendinize söylersiniz. İlişki içerisinde dururken hiçbir şey yapmayıp beklemenin sizi yıpratmadığına inanmak en büyük yanılgısı olur iç dünyanızın. Yorgunluklar, kırgınlıklar, kavgalar gittikçe daha da sert esen rüzgarla havalanıp durur içinizde. Kasırganın gözünden bakabilseniz ne çok şeyin siz farkında olmadan yittiğini, kuruyan ırmaklar gibi gelecek ilişkilere olan inancın da içinin boşalmakta olduğunu görebilirsiniz. "Gelecek olan" mutluluk artık kaf dağının ardındadır. Güneşi olmayan bir gökyüzünde ayışığıyla, alacakaranlıkta etrafı görmeye alışmışsınızdır. Donuk, gri bir ışığın gerçekliği aydınlatır önünüzü.
 
 
Bazen sadece karar verebilmek gerekir. Koca bir ormanı yakmış olsanız bile, yeni bir fidanın umudunu yeşertebilmek için önce. Toprak bir daha ağaç tutmaz deyip yangın yerinin ortasında elleriniz başınızın arasında oturmadan, kalkıp ayaklarınızın sizi götürdüğü kadar uzağa gitmek, o tutsaklıktan kurtulmak gerekir. İki kişilik yalnızlık yerine tek kişilik kalabalığı deneyimlemek, kimsenin varlığına ihtiyaç duymadan da tam olduğunuzu kendine ispatlayabilmek için..
 
*Bu yazı, mutlu olmayı hak eden ancak mutluluğa teğet geçen Z ve niceleri için yazılmıştır.

CONVERSATION

23 comments:

  1. Eksikleri vardi biliyordum, zaafim vardi seviyordum, o bana az, ben ona fazla idim goruyordum. Beklenmedik bir anin sonunda beklenen geldi, cift kisilik yalnizligim beni terk etti, tek kisilik yalnizligim hosgeldi.

    Yazini okuyunca boyle bir yorum cikiverdi.

    YanıtlaSil
  2. ben de üstüme alınıyorum maalesef :(

    YanıtlaSil
  3. 'Bazı ilişkilerin kaderidir ölü doğmak.' çok doğru!

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel yazmışsın yine Gizim..Bu yazıyı mutlu olmayı hakeden ama mutluluğu teğet geçen birine hemen yolluyorum,emenim bir ışık olacak yazın ,)

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten süper bir yazı olmuş,çok etkilendim

    YanıtlaSil
  6. öyle bir yazı yazmışsın ki beni benden aldın canım. Hnai demişsinya "peki" dersin inandığın için değil, tükendiğin için! O kadar doğruki hepten tükenmek istemiyorsa insan kendi kalabalığında çok ama çok mutlu olabiliyor...
    Denedim, test ettim...O nicelerin içerisindeyim:)
    Z'ye benden tavsiye; herşey bitti dediği yerde herşey esas yeniden başlıyor(muş)! haberi yok sadece Z'nin...şansı ve mutluluğu çok olsun...

    YanıtlaSil
  7. İçinde bulunduğum durumu o kadar güzel anlatmışsınızki.Bazen sadece karar vermek gerekir.Koca ormanı yakmış olacağını bilirsin de ya öyle koca bir orman bir daha olmazsa dersin içinde,düşünceler boğar seni,sıkar bazen.Ne istediğini bilememek.Mantığı mı ön planda tutmalı?

    YanıtlaSil
  8. gizoşum yine şahane yazmışsın, yine çok güzel dillendirmişsin bi hikayeyi.. keşke dedigin gibi yapabilsek, hayatın her noktasında bunu uygulayabilsek, değişmeyecegini bildigimiz şeylerin değişmesini beklemek ve beklerken kendimizi üzmek yerine keşke risk alıp ve uzun vadede kendimize cok büyük bir iyilik yapıp "tek kişilik kalabalığı" deneyimleyebilsek..
    o zaman mutsuz insan kalmazdı heralde yeryüzünde..

    YanıtlaSil
  9. beni benden aldı "bazı ilişkilerin kaderidir ölü doğmak"..

    YanıtlaSil
  10. ağlattın beni :( ama her kelimesi ne kadar doğru ve ne kadar gerçek..

    YanıtlaSil
  11. Harika yazmışsın, hayatımın bazı dönemlerinde benim de bolca düşündüğüm konu, içine düşülen bir kuyu..Düşen uçak, sinyalleri almayanlar..almak istemeyenler..eline sağlık canım...

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel yazmışsın canım, yorumuna kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. Adım Z ile baslasa direkt üzerime alırdım o kadar ihtiyacım olan cumlelerdi ki okuduklarım farkında olmadan Z'den cok bana iyi geldin.. Cok tesekkurler, hep boyle yaz lütfen:)

    YanıtlaSil
  14. gizemcim yine ibretlik bir yazı olmuş çok beğendim herkesin ders çıkarması gereken şeyler var bence de, bazen çok hoyrat çok cesaretsiz ve korkak olabiliyoruz

    YanıtlaSil
  15. Canim benim, harika bir yazi olmus... Cok etkilendim... Ve cok iyi geldi... xxx

    YanıtlaSil
  16. yani bana yazılmış :P Dün daha yalın anlatmışım bugün daha anlamlı okumuşum ;)

    YanıtlaSil
  17. bır agustos sabahı aglayarak gelır cok sevdım der ama bunun boyole olacagını bıle bıle onun bıtırmesıne ızın vermıssınızdır ... onun cok yoruldum demesıne karsılık hemen bıtsın demıssınızdır akabınınde hayatında bırı var mı dıye yuzunuze bır tokat gıbı gelen bır soru sorulur ardından hersey ayrılır hayatlara bakılır her ıkısının hayatında farklı ınsanlar vardır ama kayınvalıdesnden tutta kendısıne kadar herkes kıızı kontrol eder kız ne yaparsa aynısını yapar can acıtmak ıcın ızın vermez yakılmıs ormanı unutturmaya :(

    YanıtlaSil
  18. O kadar güzel anlatmışsın ki.. Benimde adım Z ile başladığından üzerime alınmadım desem yalan olur bitanem.. Çünkü ne olursa olsun, bazen insan bu duygulara kapılıyor.. Bazen boş kalabalıktansa, dolu yalnızlığı isteyebiliyor..

    YanıtlaSil
  19. Bir an yüreğim hop etti kendinden bahsediyorsun diye, ama sonundaki Z yerine İ koysan benim son aylarda yaşadıklarımı birebir anlatmışsın meğerse...Güçlü olmak bazen öyle zor ki..

    YanıtlaSil
  20. Teşekkür ederim Giz, bu güzel yazıyı fazlasıyla üstüme alındım...

    YanıtlaSil
  21. yaa obur bloguna bakmaktan buna yorum yazmayi unutuyorum giz ;p ne guzl yazmissin yansitmissin duygularini umarim hakeden herkes mutlulugu en kisa zamanda yakalar..

    YanıtlaSil
  22. Herkese içten yorumları, bu yazıyı daha da anlamlı hale getiren paylaşımları, beğenileri için sonsuz teşekkürler :) yazdığım satırların böylesine güzel yüreklere, zihinlere ulaştığını gördükçe, bildikçe daha da yazmak hep yazmak için sınırsız bir ilham alıyorum sizden…

    YanıtlaSil