12.12.2012


Tarihler 12.12.2012’yi gösteriyor. 21 Aralık’a 9 kala, bir daha 88 sene sonrasına kadar kendisini tekrar etmeyecek bir tarih. Sabah açtığım forma yazana kadar farkına varmadığım bu tarihin diğer günlerden bir farkı yok. Tıpkı 21 Aralık gibi. Diğer yandan Maya’ların takvimine göre dünyanın sonunun yaklaştığına inanan insanlar hiç de azımsanacak gibi değil. Zaytung’da da yer aldığı ve hepimizin bildiği üzere, Şirince “ölmeden önce görülecek” yerler listesinde 1. Sıraya yerleşti :p Peki nedir bu felaket tellallığı, bunca telaş? Takvimin sona ermesiyle zincirleme reaksiyon şeklinde vuku bulacak felaketlere inanlar, kıyamet kopmayacak ama dünyaya yakın geçen yıldız sebebi ile tüm kaynaklar kontamine olacak, elektrik, su olmayacak her yer yağmalanacak, dünyanın yörüngesi kayacak diyenler hiç de azımsanacak gibi değil. Bir yandan da inanmıyorum ama ya olursa diyenler var.

 
Şimdi sakin bir şekilde düşünün. Gerçekten kıyamet kopacak olsa ve dünyaya bir yıldız yaklaşsa bunu şimdiye kadar görmez miydik? Hadi Nasa saklasın, binlerce amatör gökbilimci insanlardan böyle bir şeyi saklayabilir mi? Dünyanın yörüngesi kayarsa pusulanın yönü dışında hayatımızda bir değişiklik olmayacak. Sonra, Maya takviminin son bulması, bizim mutfakta asılı saatli marif’in son yaprağının olması gibi bir şey. Bu takvimin bittiği anlamına geliyor, dünyanın değil. Ayrıca Papa İsa’nın doğum tarihini 6 yılcık kadar yanlış hesaplamışız demedi mi? O zaman çoktan kopmuş olması gerekmiyor mu bu kıyametin? :)

 
 

Bir gün bir göktaşı gelip dünyaya çarpabilir, depremler olabilir, dinazorların milyonlarca yıl önce başına gelen şey bizim de başımıza gelebilir elbet, her şey olasılık dahilinde, ama o tarihin 21.12.2012 olacağına inanmak aklımın almadığı bir şey. İşin komik yanı kozmik olarak birçok insanın aynı şeye inanması bir olayın gerçekleşmesine yol açabilir felsefesine olan inancım “kıyamet kopacağı için inanan insanlardan, insanlar inandığı için kıyamet kopacak” gibi kara mizahi bir içsel monoloğa sebebiyet veriyor :)

 
 
Ayrıca, herkesin ağzında bir dünyanın sonu geliyor lafı ama ben 9 gün sonra ölecekmiş gibi yaşayan birisini de henüz görmedim. Herkes günlük düzenini devam ettirirken bir yandan “amanın öleceğiz” diye feryat ediyor, bu aslında içsel olarak kendilerinin de inanmadığının en büyük kanıtı :) gökten bir bildiri inse ve “9 gün sonra kıyamet kopacak ey insanlık!” dese ne yaparız? Yarın işe gitmeyeceğimiz bir gerçek :)
 
 
Tüm bunlar bir yana, tutun ki kıyamet koptu o zaman tüm insanlığın başına gelecek bir şeyden ben niye kaçmak isteyeyim ki? Öleceksek hepimiz öleceğiz, milyarların üstüne tüy dikip ayakta kalmanın bir anlamı var mı sizce? Hangi taraftan ele alırsanız alın 21 Aralık 2012 günlük hayatın karmaşasında canı sıkılan vebu duruma  biraz heyecan katmak isteyen insanların sığındığı sığ bir kıyı benim gözümde. O gün de gelip geçecek ve bu sefer saracak başka ileriki tarih arayacaklar.
 
 
Hepimizin kendine ait bir dünyası var ve bu bireysel dünyalarda aslında sürekli kıyametler kopuyor, düzenler yıkılıyor sonra yeniden ayağa kalkıyor. Sevgili okurlar, bu aralar robotik bir düzende çalışmakta yemek yemek için dahi vakit bulamayıp uykumda bile işle ilgili krizleri görmekteyim. Aah aah siz bir de benim içimde kopan kıyametleri görün!! :p  Bu yoğunlukta bir süre yazamayabilirim, artık 21 Aralık’ta görüşürüz. Şirince’nin şirin insanlarına da buradan selamlarımı iletiyorum. Kıyametten korkup kaçanları bağırlarına basıp bir kez de benim için “öpsünler”! ;)
 
 

CONVERSATION

41 comments:

  1. doğduğumdan beri kıyamet kopacak.. bunca yıllık insanlık tarihinde, bana mı denk geldi be kardeşim ! :) krizleri fırsata çeviren şirince olacak bu kez ve en çok 22 aralık sabahı şirince nin durumunu merak ediyorum ben :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha evet ben de 22 Aralık sabahı orada olmak isterdim doğrusu özellikle uzak diyarlardan koşup gelenlerinkini :p şimdi 2013 derler görürüz insanlığın böyle tragedyalara ihtiyaç duyması trajikomik :)

      Sil
  2. Ahaha yorumlarini severim Giz'im:)
    Oleceksek hepimiz olecegiz, zaten bi gun olecegiz, nedir ki bu kadar safsata:)
    Icini dokmek olsun, Giz'li Teras'tan ses vermek olsun, kayitlara 12122012'li bir yazi dusurmek olsun, iyi ki yazmissin bu yaziyi;) Hem eglendim, hem 'ha yani!' dedim:)
    Operim seni;*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha evet bi tanem işte hepimiz öleceğiz madem dedim iki satır yazayım dedim böyle senin gibi güzel yüreklere bir ses olsun diye. Beğenin tarifsiz mutlu etti beni meleğim, en kocamanından öpüyor mutlu yıllar diliyorum :)

      Sil
  3. duygularıma tercüman olmuşsun gizem'im. keyifle okudum ;) yoğunluğunun bir an önce geçmesini diliyorum kuzum. öptüm seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebeğim günlerdir bir kıyamet gidiyordu, dedim yazmazsam içimde kalacak yazdım paylaştım güzel arkadaşlarımla :) 2013'den en büyük dileğim bu, yoğunluğumun geçmesi tatlım..

      Sil
  4. Şirince de yaşayanların ,orayı mabed ilan edenleri çok güzel öptüğüne eminim :)Hayır kıyamet geldi de tek akıllı siz misiniz arkadaş?Bizimd erdimiz nedir hala aynı hayat aynı düzen devam ediyoruz :)Böyle şeyler dediğin gibi safsatadan başka bir şey değil.Giz,kalemini özlemiştik,bu konuya da değinmen harika oldu.İçten içe ya koparsa diyenler yazıyı okuduktan sonra kendi hayatlarındaki kıyametlerle uğraşmaya karar verecektir umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öpsünler hem de döne döne hak ediyorlar! :) ilk defa bu şekilde bir safsatanın insanların hayatında bu kadar büyük yer kapladığını görünce dayanamayıp yazdım. O insanların belli ki kendi hayatlarında kıyametleri yok canları sıkılıyor. Çok teşekkür ediyorum güzel sözlerin için tatlım :)

      Sil
  5. Ben de haberleri gordukce ne kiyameti diyorum.bana mantiksiz geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama inanan o kadar çok insan var ki :) ve cahil de değil günlük hayatta etrafımızda gördüğümüz insanlar.

      Sil
  6. Hay ağzına sağlık ne güzel yazmışsın valla bravo sana :)

    YanıtlaSil
  7. Doğruları yazmışsınız.. Lakin bir istisna var.. Dünyanın yörüngesi kayarsa pusula yine kuzeyi gösterir.. Pusulanın değişmesi için dünyanın manyetik kutublarınn değişmesi gerekir ve dünyanın yörüngesi kayarsa emin olun bu durum zaman kavramında önemli şiddette değişikliklere yol açar

    YanıtlaSil
  8. yogunlugun gecsın hep beraber goruselım :)madem 21 ınde kotu olaylar dızısı baslayacak hala bırbırımızı tanıyacak zıkır varken ben bu ıse varım ...guzel tespıtlerın ıcın tebrık ederım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2013'den seni istiyorum Grace! :)Yeni bir kıyamet furyası başlamadan ve dünyanın sonu gelmeden artık görüşmemiz lazım :p

      Sil
  9. "Hepimizin kendine ait bir dünyası var ve bu bireysel dünyalarda aslında sürekli kıyametler kopuyor, düzenler yıkılıyor sonra yeniden ayağa kalkıyor." Gizemcim ne kadar güzel yazmıssın!! Ben de son günlerde o kadar yoğunum ki, senin bu yazına dipnot ve kaynak veresim geldi düşün :)) o yüzden 21 aralıkı da 12 sini de düşünemedim daha iyice.. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum beğenin için tatlım :) büyük mutluluk olur benim için yazımı paylaşman. Öpüyorum kocaman ve mutlu yıllar diliyorum :)

      Sil
  10. Hahaha bebegim ya ne guzel yazmissin :) Ya ben bugunun 121212 oldugunu bile bugun bir paper teslim etmem gerekiyordu uzerine tarih atarken farkettim olaylardan okadar izole etmisim kendimi bi dusun artik. Ya o bu degil de ayin 21inde Parise dogru ucuyor oluciim umarim kiyamet kopacaksa da sevgilimi bi gorup optukten sonra kopuversin :D Daha kavusamadan olmek istemiyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha o günden beri aklımdasın biliyor musun? hiçbir şeyi değil JB ile kavuşmanızı düşünüyorum :p bi tanem şu anda Roma sokaklarında nasıl mutlusundur düşündükçe ben mutlu oluyorum :)

      Sil
  11. mayaların bunu sırf gündem olsun diye değik ancak takvimlerin yeteceği bir donemde başka bir doneme gecmıs olduğunu düşünmek bu kadar zor mu geliyor diye düşünmeden edemiyorum.

    maya ve yaşama seklı felsefelerini bilen biraz olsun merak edip araştıran insanın anlayacağı seyler ama nerde.

    21 aralıktan 12 12 den sonra bende 20 12 2012 de var bu daha güzel senkronize :) :)

    her şey güzel olsun huzur mutluluk neşe diliyorum nasıl olsa öleceğiz hepimiizn kıyameti kopacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o dönemin geride kalması yerine dünyanın sonunun gelmesine inanıp da bu konuda yüzlerce kitap yazmak nasıl bir dimağ mahsülüdür? :p bizim kıyametimiz yeter kaldığımız sürece dünyada mutlu olalım, gerisi boş değil mi bebeğim? :))

      Sil
  12. :))))

    pek çok kısmına katılmakla birlikte, benim sanıyorum biraz inanıyor olmam muhtemel bu 21.12 mevzuularına. son zamanlarda kafayı takıp sürekli yabancı kaynaklardan bu konuyu araştırıyorum. acaba bir buluşma da bunun için gerçekleştirip kıyameti mi konuşsak gizim ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyamet kazağı diyorum başka bir şey demiyorum missim :) en güzel kutlama bu oldu sanırım. İnanmaya gelince, Et tu, Brute? :p






      Sil
  13. hay tekrar agzını seveyim bu güzel açıklamadan ötürü:)
    bebegim bilmiyorum izliyomusun, hatta izlemiyosanız ve gerilim filmlerinden hoşlanıyosanız mutlaka izleyin, Walkind Dead diye bi dizi var. Bi virüs yayılıyo bütün dünyaya, herkes ölüyo, sonra ete susamış birer hortlak olarak tekrar canlanıyo. Ama bu sırada dünya üzerinde bi şekilde bu virüsten kurtulup yaşayan insanlar var. Bu insanlar hayatta kalabilmek için her gün onlarca yaratık öldürerek kendilerine yiyecek icecek bulmaya calısıyolar..
    Ne anlatacaktım nereye geldim. Şimdi demem o ki, kıyamet kopmuş, ben kurtulmuşum, neye yararki, böyle kelle koltukta 3-5 insanla beraber her an ölüm korkusuyla yaşayacagıma efendi gibi ölürüm:P
    insanlar seviyo böyle bişeylere baglanmayı, bu biter dedigin gibi başkası gelir. Baki olan içimzde kopan kıyametlerdir bebegim :=))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmez miyim bi tanem, Dehan izledikçe o diziyi tüylerim diken diken oluyor ben de hep aynı şeyi düşünüyorum madem sonu gelmiş sefil bir şekilde yaşamak için neden çırpınıp acı çekiyorlar anlamış değilim. Biz musmutlu yaşayalım dünya üzerinde gezinebilirken hazır, koparsa kıyamet tevekkül eder kabulleniriz kaderimizi :P muaah kocaman öpüyorum bebeğim mutlu yıllar diiyorum :)

      Sil
  14. Canimm ! Ne guzel ne icten bir yazi olmus.. Ben 12.12.12'nin gorsel guzelligine cok kapildim. Aksam bunun icin kadeh kaldirdik.. Iyi haberlerin, guzel gelismelerin baslangici olsun diye konustuk gulustuk ! Hic sacmaliklara kapilmaya yorumlamalarin fenaligina odaklanmaya gerek yok.. Dedigin gibi (cok guldum buna) gokten bir bildiri gelse, yapacagim sey ise gitmeyip, Alper'le ozledigim bir hafta arasi keyfimizi yapmak olabilir :P Ayrica da olacaksa hepimize olacaktir bu kacis neden ? Sirince pek heveslenmesin gidersek onlari da yanimiza aliriz bir sekilde :)) yorunlugun icin de sana gercekten yuksek enerji diliyorum bebegim.. Bir sekilde hersey olacagina variyor lutfen isi ozel hayatina sokmamaya calis.. Bunu bazen yapmak cok zor ama basarabilince insan harika hissediyor kendini.. (Temmuz 10 / Aralik 7 arasi is hayatimin en stresli donemini gecirdim ve bu oneriyi kesinlikle yerine getiremedim ama simdi daha iyiyim kesinlikle..) Uzun oldu sanirim , ben seni bi kocaman sarip kaciyorum hemen ! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lulu'm görsel olarak ben de çok sevdim ama insanlar onu da felaketin gelişi diye yormadılar mı dayanamadım iş güç arasında karaladım iki satır :) aynen bi tanem kopsa o kıyamet Şirince kurtulabileceğini sanıyor mu ki acaba en çok onu merak ediyordum :)bu tavsiyeni 2013'ün altın kuralları olarak yazıyorum aşkım, kocaman da öpüyorum seni :)

      Sil
  15. Doğruların meleği, doğruluk meleğim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi tanem senin kadar kalbi saf bir insan tanımadım ben. Canımsın! :)

      Sil
  16. hahahhaha cok guldum okurken hele son nokta harıka bende operım onları :) gundem degıssın aman farklı bırseyler olsun ıslerı bunlar..koparsa da sırınce de olsam ne olur kıherkes gıtmıs eee ben ne yapacagım oarada:) zaten buna herkes ınansa suan ulke ıflas etmıstı :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gündem değiştirmek haklısın tatlım, amaç bu ve başarılı da oluyorlar gerçekten..

      Sil
  17. Gizcim ben bunlara inanmıyorum , belki alakasız gelecek ama yazıdan çok ben eklediğin görsellere bayıldım. özellikle 3. görsel galaxy modasını getirdi aklıma ve birtürlü galaxy akımından bir parça bulup edinemediğime yandım :( keşke 3. fotodan bir tişörtüm yada taytım olsa diye diledim 12.12.12 de bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de inanmıyorum işte inanları da anlamıyorum tatlım onlara ithafen yazdım :p galaxy resimleri benim de her zaman hayranlık duyduğum görseller ve galaxy print az mı aradım! sonunda H&M de buldum bluz ve de romwe.com'dan tayt :) öpüyorum kocaman...

      Sil
  18. Güzelciğim, çoktan koptu da biz içinde yaşıyoruz o kıyametin:)
    Çok merak ederim ben de, gerçek o kadar çok sorun varken, neden insanları hayali bir felakete yönlendirmek isteyenler ve buna inananlar çıkar?
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhalde günlük hayatlarının sıkıntısından kurtuluyorlar bu şekilde Beste'cim :) kendi kıyametimiz yeter bize değil mi? :p kocaman öpüyorum ve mutlu yıllar diliyorum :)

      Sil
  19. Gizemcim kalemine saglik, ne guzel esprili bir dilde yazmissin. Ben buralardan pek farkinda degilim bu kiyamet muhabbetinin, gundemi iskalamisim ama ucundan yetistim sayende : ) Boyle bir seye inanmak aslinda guzel bir kacis olur gunluk hayatin stresinden sorumluluklardan, nasil olsa gidiyoruz, bari son gunlerde hicbirsey kafamiza takmayalim vs gibisinden. Hep beraber olmenin rahatlatici hissine ben de katiliyorum, o sekilde insan daha rahat teslim olur olume sanki. Lars von Trier in Melancholia sini dusundurttu bu yazin bana, rahatsiz edici sahneler var Lars in diger filmlerindeki gibi ama ben yine de tavsiye ederim. Bu arada sectigin gorselleri de cok begendim, yasasin galaxy print modasi, daha cok galaxy printli urunler yapin modacilar, burada buyuk talep var bakin ; ) Yogunlugunun da bir an evvel gecmesini diliyorum canim, uykularina gormesin o is konulari lutfen, huzurla uyu : ) Ve de sana email yolladim, yogunluktan gozunden kactiysa : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aylin'cim Melancholia bu postu yazarken benim de sık sık aklıma geldi hatta bir yerde bahsetsem mi diye düşünmedim değil :p Doğanın hep yabancı biraz da düşman olması çok rahatsız edici ama bir o kadar da güzel LVT filmleri, orada da kimse inanmamıştı ama koptu sonunda :p dilerim en kısa zamanda geçer yoğunluğum maili görmemiştim ve şu anda fark edip mailboxıma ışınlanıyorum tatlım...

      Sil
  20. canımm nasılsınnnnn...post goremeyınce merak ettımmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ahh tatlım her akşam eve post yazacağım diye gidip yazamamak durumunun kurbanıyım, en kısa zamanda yazacağım inşallah :(

      Sil