Yeni Yıl Mim'i :)


Evet, nerede kalmıştık. 21 Aralık’ı da kıyameti koparmadan geride bıraktığımıza göre yeni postlara yelken açabiliriz :) Sevgili missipisi'm beni mimlemiş. Fark ettim de en son geçen sene mim yapmışım. Konu olarak yeni yıl ile alakalı olmasa da senelik olarak mim postu girebildiğimden adını yeni yıl mimi koydum :) Ben yaparken çok keyif aldım, bu postu okuyan ve cevaplamaktan keyif alacak herkese gitsin diyorum...  
 
Mantığın mı yoksa duyguların mı ön plandadır?
Zor bir soru bu. Nasıl ki ying yang’da iyilik ve kötülük iç içedir, aslında kötü de iyi de yoktur aynı bu şekilde benim mantık ve duygularım iç içe ve ikisi arasında karar vermem gerektiğinde öyle bir an geliyor ki mantık da duygu da kavram olarak yitiyor. İlle bir seçim yapmam gerekirse “Duygularına engel olamayan rasyonel” gibi bir klasman açabilirim kendime :p 

İnsanlar niye mutlu değiller? Niye gözlerinin önündeki mutlulukları görmüyor ve şükretmesini bilmiyorlar?
Bunu birçok sebebi var ama temelde üretim ve tüketimin pik yapması, çok daha geniş kitlelere çok daha ucuza tüketim ürünleri sunabilme, hızlı moda gibi her şeyi tablet tüketip yenisine aynı iştahla saldırabilmemiz en büyük sorun. Eskiden bayramlık denen bir şey varmış, yeni kıyafetler senede 1-2 kez bayramlarda, doğumgününde alınırmış ve çok kıymetli olurmuş. Şimdi bize her gün bayram. Gün geçmiyor ki elimide poşetler olmadan dönmeyelim eve. Herkes alıyor, önceleri alabilmek yeterli olurdu şimdi o da yetmiyor. Herkes aldığını “göstermek” istiyor. Moda bloglarının mantar gibi çoğalmasının sebebi bu. Şimdi gösterebildiği oranda mutlu oluyor insanlar, bir sonraki aşamayı merak ediyorum açıkçası… 

Çok para harcayıp, keşke almasaydım ya da harcamasaydım dediğin bir şey var mı?
Hmm, bir sonraki soru lütfen! :) Şaka bir yana eskiden olabiliyordu, o an için mantıklı gözükse de sonra nerede kullanacağım bunu dediğim bir şey. Şimdi olmuyor, çok para harcayacağım bir şeyi zaten uzun zamandır istiyor oluyorum, gerçekleşene kadar gün sayıyorum, aldığımda da uzun süre kullanıyorum. 

Haklı olduğun bir konuda kendini savunur musun? Yoksa susmak adalet mi dersin?
Savunurum, ama Boğa burcu özelliği sanırım son ana kadar bir sabretme, karşımdakinin haksızlığını görmesini bekleme durumu oluyor, baktım olmuyor kendimi savunma noktasına geldiğimde aşırı tepki verebiliyorum. Haksızlığa uğrama, insanlar tarafından yanlış anlaşılma, yargılanma gibi korkuları eskiden çok yoğun yaşardım. Şimdi beni tanıyan zaten biliyor, tanımak isteyenlere de açık bir iletişimim var, tanımak istemeyip kalıba sokmak için çaba gösterenleri de uğraşsam da değiştiremem zaten diye düşünüyorum :) 

Tok gözlü müsün? Yoksa her şeyim olsun diyenlerden misin?
Her şeyim olsun demenin kötü bir yanı yok ki. Olması için çirkinleşmek başka. Şu anda sahip olduğum her şey için şükran doluyum ama seneye sahip olmadığım yeni şeyler istiyorum, bu bir anlamda motivasyon oluyor insan için. Herkes elinde olanla yetinip daha fazlasını istemese o zaman çalışmanın bir anlamı kalır mı ki? Sahip olduğum her şeyden aynı zamanda da vazgeçebilirim, “Bir Çift Yürek” kitabındaki gibi. Duygusal bir bağım yok hiçbiri ile ama yaşarken bunları kullanmaktan keyif alıyorsam eğer kendimi de mahrum etmem. 
Bir de edinilen dostlar konusunda tok gözlü olmanın bir manasını göremiyorum. Her dost insanın hayatına mutluluk katan yeni bir ışık benim gözümde. Blogger’da bunun birçok örneğini gördüm, en çok da karşılıksız içten gelen süprizler mutlu ediyor insanı. Geçen hafta işyerinde bir paket aldım, üzerinde minik bir kalp olan. Açtım içinden kocaman bir kalp çıktı. Pinosh’uma sonsuz teşekkürler…

CONVERSATION

28 comments:

  1. Giz'immm ! Bitanem.. ici guzelim.. Ne kadar mutlu olduk okuduklarima.. tam da tanidigim Giz bu iste.. Ve Blog dunyasinin seni bana sunmasina nasil sukrettim suan bilemessin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lulu'm canımsın benim :)) bu mim sana da gelsin bi tanem, asıl ben şükran doluyum varlığın için. Öpüyorum kocaman...

      Sil
  2. Gizemcim, kendini anlattığın postlarını bir başka seviyorum. Çünkü çok güzel anlatıyorsun, kelimelerin hoş bir seda bırakıyor ve en önemlisi sanki benim söylemek istediklerimi söylüyorsun. Bu arada ben de boğayım, belki biraz da ondan her dediğine katılıyorum. Özellikle şu haksızlık konusundaki görüşlerin. Keşke etrafımızda böyle insanlar artsa. Ben de henüz doğrusunun ne olduğunu çözemedim ama, en iyisi dediğin şey galiba..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizem'cim ne kadar içten kelimelerin okurken o kadar mutlu oluyorum ki. İnsanlar o suskunluğu farklı yorumlayabiliyor ve o niyet suistimal edilebiliyor ve boğa olarak kırmızı görüyoruz sonra :p çok teşekkür ediyorum güzel sözlerin için tatlım...

      Sil
  3. güzel kalpli insan ne güzel cevaplamışsın her bir soruyu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tubito'm çok teşekkür ediyorum mutlu eden sözlerin için :)

      Sil
  4. cevaplarımız bir miktar benzeseymiş ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha valla çalmadım hatta bekledim bir süre senin cevaplarını unutmak için öyle yaptım mimi :p e biz benziyoruz missim cevaplarımız nasıl benzemesin! :ppp

      Sil
  5. Mim soruları seçilmiş gibi :) çok güzel cevaplamışsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok keyif aldım cevaplarken, çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  6. işte tıpkı dışardan ışıldadığı kadar içi de pırıl pırıl olan güzel arkadasım benim! seviyorum seni ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel, pamuk minik kuşum benim :) biz de çok seviyoruz ki seni, ailecek :P

      Sil
  7. Her şeyi ile mümkemmelim.. Cevapların bile asaletli ya daha ne diyeyim ki ben..
    Dilerim hakkında hayırlı olan her şeyi uzun süre beklemeden sahip olursun..

    Yeni sana ve sevdiklerine sağlık ve huzuru daimi getirsin canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin bi tanem! :)canımsın ki sen benim. Dilediğin tüm güzellikler fazlası ile senin olsun tatlım öpüyorum çok :)

      Sil
  8. gizemcim harika bir post olmuş. yüzyüze tanışmamış olsak da nereydese iki yıldır takip ettiğimzden sizi olsa gerek tanıyor gibiyim ve o kadar içten geldi ki yanıtların, hep böyle devam et(dememe gerek yok gerçi :)) yeni yıl da senin için eşin için dilem için çok çok güzel geçsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamide'cim, dediğin gibi henüz tanışamasak da o kadar tanıdığız ki aslında bir gün görüştüğümüzde 40 yıllık arkadaşlar gibi samimiyetimizin devam edeceğine eminim :) her şey senin de gönlünce olsun tatlım :)

      Sil
  9. sen ne güzel insansın ya... şu sanal alemin bana, hayatıma, düşüncelerime, bakış açıma kattığı hiç de sanal olmayan en güzel değerlerden birisin... iyi ki tanimisim seni, gerçekten tanıyor gibiyim. halbuki ne saçma gelirdi, uzaktan tanınır mi bi insan derdim. oluyomus. çok çok öpüyorum seni giz'im, minik kurun sana şans getirsin <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pinosh'um benim de tanıdığım için çok mutlu olduğum içtenliği ile kalbimin taa derinlerine dokunan bir dost oldun. Çok teşekkür ediyorum varlığın için, kutum şimdiden şans getirmeye başladı bana :)

      Sil
  10. Gizemcim kişisel postlarını çok özlemişim,çok içten ve güzel cevaplar yazmışsın, bayıldım yazım tarzına ve içeriğine:) mutlu yıllar canımm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzin'cim zaman bulabilsem daha çok kişisel yazılar girmek istiyorum aslında. Çok teşekkür ediyorum canım, mutlu yıllar diliyorum sana :)

      Sil
  11. İçi dışı bir Giz:) Yeni yılın kutlu olsun şimdiden. Sana 2,3 tane mail attım ama cevap alamadım:(((
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seda'cım senin de yeni yılın kutlu olsun, mailboxımda sürekli spamle oluyor görmedim maillerini bakıyorum hemen canım :)

      Sil
  12. en onemlısı demmıssın ya elımdekılere sukredıyorum bence olması ve soylenmesı gereken bu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükretmek aslında sahip olunanları arttıran ve içsel huzura ulaştıran en güzel şey değil mi zaten :)

      Sil
  13. Boga burcuuu en sevdigim kadin annemden olsa gerek. Kesinlikle sabir ve huzur abidesidir kendisi. Ne guzel cevaplar vermissin aynen senin hakkinda ne dusunuyorsam hepsi cevaplarda sakli benim guzel ruhlu kalpli bebegim <333

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bebeğimin güzel annesi ile aynı burçtan olmak ne büyük mutluluk! :) çok teşekkür ediyorum içten sözlerin için bi tanem, dilerim yeni yıl kalbinden geçen tüm güzellikleri verir sana :)

      Sil
  14. Gel de burçlara inanma!Boğa burcu, sanata ve güzel olan her şeye aşıktır.
    Her çeşit insanla iyi ilişkiler kurabilme yeteneğine sahiptir.Bir insanı(Özellikle bir erkeği) göğün 7 kat yukarısında yaşatabilir.Ama kalbi kırıldığında...İşte o zaman 7 kat dibe gönderir, etrafta da sağlam bir şey bırakmaz.
    (Bunları neredeyse 100 yıllık bir burç kitabından; başağın en iyi anlaştığı burçların başında boğa geldiği için biliyorum.Diğeri de oğlak:)
    Çok ama çok güzel bir yıl diliyorum.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  15. Gizemciğim,Yeni yılını en içten dileklerimle kutlar sağlık ve huzur içinde bir yıl geçirmenizi dilerim.

    YanıtlaSil