Alaçatı - Chigdem Boutique Hotel

Alaçatı’ya her gidişimizde aynı otelde kalırdık. Havuzu olmayan, yeşiller içinde bahçesinde kahvaltı etmekten büyük keyif aldığımız bu hoş butik otel yerine bu sefer değişiklik yaparak havuzu olan bir otelde kalalım dedik. Bu sefer yaz sezonu iyice açılmadan gittiğimiz (ve beach’lerin çoğu kapalı olduğundan) en azından otelde güneş keyfi yapmak amacı ile booking.com’dan seçtik otelimizi. Chigdem Otel’in güzel bir konaklama mekanı olacağını düşünüyorduk ancak vardığımız o ilk andan itibaren harika bir yere vardığımızı anladık.



Alaçatı’da butik otel kavramı, bizim için sadece az odalı dekoru provence olan otel anlamına gelmiyor, bunun aksini ispatlayan otel sayısı ise oldukça az. Chigdem Otel’de aldığınız hizmet de butik. 


Her sabah birbirinden güzel tatlarla servisin hiç durmadığı bir kahvaltısı var. Anneannenin yaptığı çeşit çeşit ev yapımı reçeller, lorlu meyve salatası, gözlemeler, kızarmış hamurlar ve daha nice lezzetler sunuluyor. Chigdem Otel’de “yok” cevabını duymuyorsunuz. Ne isterseniz, yoksa bile olduruyorlar. Hele sahipleri, o kadar muhteşem insanlar ki, içten sıcaklıkları, her daim gülen yüzleri ve arkadaşça tavırları ile size yakın bir akrabanızın yazlığına gelmişsiniz hissi veriyorlar. İlk kez kalmamıza rağmen ev sıcaklığı yaşadık burada.




Alaçatı’nın taş evlerinin bahçeleri ufaktır, havuzlu otellerin bile çok büyük değildir havuzu. Mimarisi o kadar güzel yapılmış ki, Chigdem Otel’de odaların hemen hepsi havuza bakıyor. Bizim odamız havuza açılıyordu! 



Sabah güneşinde hasır şezlonglara uzanıp Nisan güneşinin tadını çıkardık, havuza giremedik ancak parmağımızın ucunu soktuk :) Suyun serinliği, iç açan mavisi gözümüzü gönlümüzü açmaya yetti.






Chigdem Otel’in odalarını da büyük bir incelikle dekor etmişler. Her odanın farklı bir konsepti var, hepsi provence tarzda. Biz havuz katında 6 no’lu odada kaldık, bundan sonraki her gidişimizde de bu odayı isteyeceğimize eminim. Sizin için diğer odaları da fotoğrafladık. Havuza açılan bir diğer oda olan Mavi Oda: 





Üst katta bulunan Yeşil Oda:






Kahvaltınızı bahçede ya da terasta edebiliyorsunuz. Biz güneş görmeyen yerlerin soğukluğu sebebi ile bir sabah terasta ettik kahvaltımızı. Alaçatı’nın kiremit çatılarının ötesinde yel değirmenleri, yeşil tepeler izlerken müthiş bir derinlik hissi veriyor bakana. 






Terasın da dekoru, canlı renkleri ayrıca güzel. Yazın güneş batarken yudumlanacak bir kokteylin ne kadar keyifli olabileceğini düşünmeden edemiyorsunuz :)



Bir de Fatih var, tüm içtenliği ile size yardımcı olan. Yüzü hep gülüyor, bir şey rica ettiğinizde onu en iyi şekilde yerine getirmek için özel bir çaba sarf ediyor. Böylesine bir ihtimam bile apayrı bir mutluluk veriyor insana.



Chigdem Otel’in işletmecileri Baysal ailesi inşa etmiş, her bir küçük detayda onların özenli ve zevkli dokunuşu var. 




Özellikle oğulları Batuhan Bey ile eşi Ayşegül Hanım sizinle bir işletmeci değil birer arkadaş gibi ilgileniyorlar. 





Instagram ve facebook üzerinden paylaştığımız karelerde kaldığımız yere dair birçok soru aldık, bunun üzerine bir post hazırlayarak tüm izlenimlerimizi detaylı olarak paylaşmak istedik. 


Bundan sonraki Alaçatı ziyaretlerimizde de kalmaktan büyük mutluluk duyacağımız Chigdem Otel’in sizin için de hoş bir seçenek olması dileğiyle… ;)

CONVERSATION

17 comments:

  1. bayıldım fotograflara :)

    YanıtlaSil
  2. harika fotoğraflar bunlar bayıldım

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Giz, harikulade bir yer tanıdım sayende.Sevgili eşinle mutluluk ve huzurunuz daim olsun.
    Güzel bakan gözlerin, güzel şeyler görüyor..
    Sana boş yere hayran değilim ben:)(Senin gibi bir kızım olsun çok isterdim)
    Blogunun adına da hayran olduğumu söylemiş miydim?
    En içten sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. çok güzeeeelll..
    insanın içi açılıyor.
    benim de çeşme zamanım gelmiş anlaşıldı. bu haftasonu adres çeşmeeeeeee ;)

    YanıtlaSil
  5. Kaldığınız otel bir harika,fotoğraflar da tabii ki...Hemen internet sitesine bakıyorum ;)

    YanıtlaSil
  6. Gitmiş gibi olmak bu herhalde, fotoğraflarda çok güzel. İyi ki görmüşüm bu yazıyı Alaçatu'ya gidince mutlaka gidicem. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Giz'im.. Terasinda yazdigin guzel kelimeleri nasil ozluyorum.. pamuk gibi anlatiyorsun tum detaylari.. Alacati icin sezon icinde degil ama boyle sezonun biraz onu ya da ardinda planim olacak bu sezon.. Gecen yil 8 gun beni cok bogmustu ayni yerde olmak.. Neticede kucuk bir yerlesim.. Ama otelleri gercekten kendimi cok iyi hissetmemi sagliyor.. Tum detaylariyla senin begendigin seyleri senin kadar begendigime eminim.. Kokteyli beraber yudumlasak mesela ! Ask'larimiz da yanibasimizda olsa.. Gunesin batisina karsi gunu keyifli tamamlamanin huzuru yasasak ! Bunlar buyuk istekler degil ! Elbet gerceklesirler.. Chigdem Otel'i Balambaka'nin sicak ailesinden farkli gormedim sayende.. O nedenle bir sonraki ziyaretimizde belki Balambakayi aldatip Chigdem'i deneyimleriz.. Tesekkurler tatlim guzel keyfli anlatimin icin...

    YanıtlaSil
  8. çok beğendim. içim açıldı resmen. böyle samimi yerlere bayılıyorum, lüks otellerde bu sıcaklık yok. fiyatla ilgili ipucu verebilir misiniz acaba?

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel tatil olmus benim de bakarken içim açıldı..kelimelerini çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  10. çok şirin ve ferah bir otel:)

    YanıtlaSil
  11. o kadar güzel bi otelmiş ki olur da alaçatıya gidersem seçeneklerimin ilk sırasında yer alacak canım. bayıldım. huzur dolu, sakin...

    YanıtlaSil
  12. Instagram'da da gördüğümde çok merak etmiştim, detaylı fotoğraflar beni daha da meraklandırdı. Bayıldım çok sıcak bir mekan olduğu her halinden belli.

    YanıtlaSil
  13. Sahipleri çok zevkli insanlarmış :)

    YanıtlaSil
  14. çalışmıyormuşuz biz meğer, bu otel de bizim otelimizmiş mesela ^.^

    YanıtlaSil
  15. Alaçatıyı araştırırken yolum düştü buralara..Bloğa'da bayıldım, fotoğraflara da, Çiğdem Otele'de..Not aldım, ve şimid orada kalmayı hayal eder oldum..Datça'dan sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  16. Ahh Alaçatı her yeri ayrı güzel ayrı özenli...

    YanıtlaSil