Gent.



Belçika’yı görmeyi bir süredir istiyordum ancak aklımda Gent isimli bu şirin yeri görmek yoktu. Turistik olarak daha çok bilinen yerler olan Brüj ya da Brüksel’i ziyaret etmeye hevesleniyordum, ancak yeni işimin merkezinin Gent’de oluşu sebebi ile yolum bu küçük şehre düştü. 4 günlük iş seyahati benim için umulmadık bir Belçika gezisine dönüştü :)



Bu gezi sırasında Brüj ya da Brüksel’e gitme şansım olmadı bu sebepten bir kıyaslama yapamıyorum ancak Gent oldukça güzel ve turistik olarak daha çok tanınmayı hak eden bir yer.


 Son derece mütevazi, doğal ve sakin bir yer olan Gent’de gündoğarken ya da güneş batarken nehir kenarında oturup o sessizlikte düşüncelere dalmanın eşsiz bir keyif olduğunu söyleyebilirim.


Gün içinde çalıştığımdan, şehri sabahın erken saatlerinde ya da günbatımında keşfe çıktım. 


Bibloları andıran birbirine yapışık, nehir boyunca sıralanmış taş evlerin tarihi dokusu, bu dokuyu daha da güzelleştiren çiçekleri ile zamanın içinde asılı kalmış bu sevimli Avrupa şehrini çok sevdim.




 Gent’e dair en çok hatırımda kalan şeyler, her köşe başında rastlayabileceğiniz bisikletler, mis gibi Belçika waffle’ı kokusu, evlerin nehirdeki yansıması olarak zihnime kazındı. 







Her sabah 6.00’da kalkarak şehri kimsecikler uyanmamışken adım adım keşfe çıktım. Sabah serinliğinde ve sessizliğinde oturduğum pembe bankta dakikalarca ilk güneş ışıklarının yeşilin üstündeki ışık oyunlarını izledim. 









Şehrin farklı noktalarında fotoğrafladığım bisikletler :) Aslında Amsterdam bisikletleri ile ünlüdür ancak ben (belki de daha ufak olduğundan) Gent'de daha çok, hemen her köşede gördüğüm bu bisikletleri bir ayrı sevdim.







Buralara kadar gelmişken çikolata ve waffle yemeden dönmek olmaz değil mi? :p Çikolata için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ancak waffle bugüne kadar yediğim en güzel hamura sahipti. Waffle dışında hangi hamurişini yesem çok beğendim, pastane ürünleri muhteşem bir lezzete sahipti. Bir de içi meyveli şekerlemeleri cuberdons var ki, dışı sert içi sıvı ve tadı çok hoş :) konik şekli burnu andırması sebebi ile ismi küçük burun anlamına geliyormuş.




Gent’in rengarenk dükkanları,  rastgele karşınıza çıkan sokak sanatı eserleri, bazen sıradan bir kapının rengi bile şehre apayrı bir güzellik katıyordu.





Şehir gece ayrı bir masalsı güzelliğe bürünüyordu. Nehir kenarında bir kadeh rose şarap eşliğinde bu sefer de gece ışıklarının suya yansımasını izleyerek Gent’in tadını çıkarttık. 





Daha sonra nehir boyunca baştan sona yürüdük. Restoranlarda yemek yiyen insanları, nehir kıyısında bira içen gençleri, iş çıkışı kafelerde sohbet eden çalışanları ile bu küçücük şehir adeta hayat doluydu...


CONVERSATION

23 comments:

  1. Her bir fotoğraf kartpostal gibi; harika!

    YanıtlaSil
  2. Çoook beğendim.Belçika'ya daha evvel gittim.Brüksel ve Bruge u gördüm.Ancak burası da harikaymış.Hatta Brüksel'den daha güzel Brüj ile yarışır durumda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Brüj'ü görmediğim için bir şey diyemiyorum ancak Gent gerçekten masal gibiydi :)

      Sil
  3. Sevgili Giz,
    Gündüz calistigini yazmissin.. oraya mi yerlestin yoksa? :O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Momentos yok yerleşmedim, orada bulunduğum süre boyunca gündüz çalıştım demek istemiştim :) sevgiler

      Sil
    2. Canim benim 😊gerci yerlessen bana n'oluyo ama yine de bir gun gorusebilme ihtimali daha iyi hissettiriyor 😄sevgiler

      Sil
  4. Bence Gent Belçika'nın en güzel şehri en sevdiğim şehirler arasında üst sırada..."tekrar görüşmek üzere" diyerek ayrıldığım şehirlerden...iyi ki gitmiş ve keyfini çıkarmışsınız...sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ayrılırken tekrar görüşmek üzere demiştim içimden :) iş gezileri genelde çok sıradan olur ancak her yerin yürüme mesafesinde olmasından ve şehrin masalsı havasından çok güzeldi. Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Fotograflar o kadar güzel ki, içine girip bir an önce o şehirde yürümeye başlamak istedim :)

    YanıtlaSil
  6. resimler bir harika :) keşke bizim de böyle iş fırsatlarımız olsa :P ben de bloğuma beklerim. http://zeynepintatlidusleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  7. Masalsı bir şehir.Fotoğraflarda bir o kadar harika Gizemcim.

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel kareler yakalamışsın. Ben Brüksel'i sevmemiştim, bence Belçika'nın en güzel iki şehri : bir numaram hala Bruge ikincisi ise Gent. Sanki masal şehirler. Özellikle gezerken Hansel ile Gratel gibi hissetim kendimi, sokakta mis gibi waffle, çikolata kokuları eşliğinde. Bu arada yeni işin hayırlı olsun, bol gezmeli olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ben de Hansel Gratel gibi hissettim kendim ve o waffle kokusu en tatlı sevmeyen insanı bile baştan çıkarabilir :) Çok çok teşekkür ederim canım güzel dileklerin için ;)

      Sil
  9. şubat'ta iki günlüğüne gent'e gideceğim, aksilik olmazsa.. fotoğraflar heyecanlandırdı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O halde size belga queen'de levrek yemenizi şiddetle tavsiye ederim tatlı severseniz üstüne de sufle :) görülecek yerler zaten çok güzel, tatları da aynı şekilde.

      Sevgiler,

      Sil
  10. Canim bu post aklimdaydi ne zamandir.. Ancak vakit buldum gelmeye.. Oncelikle resimlerin her biri insana huzur veriyor.. Gent'i gordugum icin mi bilmem ama dinginligini bildigimden resimlerde de huzurunu yasadim resmen.. Hele o sarap kadehindeki melankoli ! nefis bir kare... Bruksel kocaman bir sehir.. Biz Alper'in babasi Belcika kraliyet akademisinde okudugu icin o sehre kendimizi cok ait hissederiz.. Iki kez gidip hayatini da dolu dolu yasamaya calismisizdir ama buyuk izler birakan guzellikte bir sehir oldugunu soyleyemem.. Bruj ise Gent'in tam olarak minyaturu ! masallar diyari derler ya insan kendini gercekten masal icinde hissediyor Bruj'de.. Meydanlari, minicik goblen dukkanlari ve daracik kanallari arasina dolanmak gercekten cok keyifli ! O sehirde 2 gun gecirmek sana cok iyi gelir bunu simdiden soyleyip seni seyahat icin yureklendirebilirim.. Belki yine bir is gezisi olursa onu seyahate de cevirirsin belli mi olur ?! x

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Lulu'm beğenin için :) Ne güzel yazmışsın ben de tam olarak aynı hisler içerisinde gezdim Gent sokaklarını :) Birlikte de bir gün gidebilmek dileğiyle...

      Sil
  11. Ah nasıl güzel her şey.. Fotoğraflar da çok canlı olmuş. Kendimi orada gibi hissettim, waffle'ın kokusunu duydum sanki.. Muhteşem..

    YanıtlaSil