Yeni Yıl Kurabiyeleri :)


Bu senenin son aylarında çok fazla paylaşım yapamadım ancak bu yeni bir tatlı tarifi olmadan 2014'ü uğurlayacağım anlamına gelmiyor ;) Sizlerle oldukça basit ve de lezzetli, uzun süre de dayanıklı bir tarif paylaşacağım. Çay ve kahvelerle özellikle sevdiğim kurabiyelerden bir tepsi daha yapmayı şimdiden kafama koydum. Kurabiyeler piştikten sonra üstüne süsleme de yapacağız ancak ben tadını sade daha çok seviyorum siz çıkan tepsilerin bir tanesini süsleyip diğerini sade olarak tüketebilirsiniz. Malzemelere gelelim;


Hamur Malzemeleri;
150 gr yumuşak tereyağ (tuzsuz) 
200 gr toz şeker (1 su bardağı)
2 yumurta
1 çay kaşığı vanilya özü
500 gr un (2,5 su bardağı)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz
1 fiske tarçın
1 fiske toz zencefil (isteğe bağlı)

Süsleme Malzemeleri;
1 su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı bal
1 yemek kaşığı süt (katı kalırsa süt, sıvı olursa pudra şekeri ilave edin)
Gıda boyası (istenilen renkte)

Önce geniş bir kap içerisinde tereyağ ve şekeri pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz.


İçerisine yumurtaları ve vanilya özünü ekliyoruz.



Unu eleyerek ekleyip üstüne kabartma tozu, tuz, zencefil ve tarçın ilave ediyoruz (un elinize yapışmayan kıvama gelmeli yağı fazla erimiş kullandıysanız biraz daha un ilave etmeniz gerekebilir - elinize yapışmayana kadar).


Hamuru buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz.


Hamuru 1-1.5cm arası kalınlıkta olacak şekilde açıp istediğimiz şekil kalıpla içerisinden hamuru çıkarıp fırına diziyoruz.



Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 6-8 dakika arası pişirmemiz yeterli oluyor, sertleşene kadar tutmayın kurabiye yumuşakken çıkıp durdukça sertleşecek. Fırından çıkan kurabiyeler soğurken süslemek için pudra şekeri, bal ve sütü bir kaba alıp tahta kaşık ile hızla karıştırıyoruz. 



Üstüne kaşık ucu ile istenilen renkte gıda boyası ekleyebiliriz. Kurabiyelerin üstüne bıçak yardımı ile sürüp süsleme şekeri ile çok tatlı yeni yıl ağaçları elde edebilirsiniz :) Afiyet olsun!

Not: Kalıbı ve gıda boyasını internetten Akın Pastacılık'tan aldım.


Hepinize mutlu yıllar dilerim! 2015'te tüm dilekleriniz gerçek olsun! :)

CONVERSATION

8 comments: