Annelik Günlüğüm Vol.2 - Kız mı Erkek mi? :)



Son satırlarımda bir sonraki yazıda ilk bahsedeceğim şeyin bebeğimin cinsiyeti olduğunu yazmıştım. Bu konuda hamileliğimi bilen herkesin bir tahmini oldu, sizin içinizden ne geçiyor diye sorsam? :)

 Eveet hazırsanız eğer, minik bir erkek geliyor. Beni tanıyanlar ne kadar çok kız çocuk istediğimi bilirler ancak hamileyken tek isteğiniz bebeğinizin sağlıklı olması oluyor. Her anne baba adayının heves ettiği bir cinsiyet olabiliyor elbet ancak herşey yolunda ise gerisinin çok da önemli olmadığını görüyorsunuz. Bizim miniğimiz cinsiyet konusunda biraz inatçıydı. İlk 12 hafta duruşu kız gibiydi ancak 13. hafta ultrasonda bize yarım saat sırtını döndükten sonra pes ettik ancak bir dahaki doktor randevum 1 ay sonra olduğundan karlı, fırtınalı bir günde kız arkadaşlarımın da teşvikiyle işyerimin yakınındaki bir hastaneye gidip bebeğimin erkek olduğunu öğrendim. Aradan 2 hafta geçtikten sonra torununu heyecanla bekleyen ve görmek isteyen babam ultrasonda baktı. 2 hafta sonra da kendi doktorum baktı. Dolayısıyla 3 doktordan onaylı minik bir erkek bebeğin gelişine emin olduktan sonra (16. hafta sonunda) minnoşuma kıyafetler almaya başladım. Cinsiyet konusunda 16 -18. haftaya kadar beklemek en mantıklısı, etrafımda birçok arkadaşımdan da cinsiyetin daha sonra farklılaşabildiğini duydum. Babamın da deyişiyle 16. haftadan önce cinsiyet söylemek kahve falı bakmak gibi oluyor. Kesin sonuca ulaşmak istiyorsanız sabredip 4. ay sonuna kadar kendinizi herhangi bir cinsiyete şartlamayın.



 Henüz kendi bebeğimi kucağıma almadan dünyaya gelmiş diğer tüm bebekler için (özellikle bu şekilde sahipsiz kalanlara karşı) daha hassas, duyarlı ve engelleyemediğim bir şekilde üzülür buluyorum kendimi. Dünyaya çocuk getirmek iki kişinin ortak yaptığı ve ortak sahip çıkması gereken bir şey, eğer siz ya da eşiniz buna hazır değilseniz birbirinizi zorlamayın. Daha sonra tek başına ebeveyn olmak sizin için çok daha zor olabilir.

Bu dönemde elime ne geçerse okuyorum. Özellikle internetten her saniye yeni bir bilgi edinebiliyorum ve her seferinde öğrendiğim şeyler karşısında şaşkınlık ve bir o kadar hayranlık duyuyorum :) Mesela bir bebeğin 6. haftadan itibaren hücrelerinin annenin kanında dolaşmaya başladığını ve anne yaşadığı sürece bu hücreleri taşıdığını biliyor muydunuz? 

Hamilelik süresince bebeğinizin kromozal bir anomaliye sahip olup olmadığını görebilmek için ikili (11-14.hafta arası) ve dörtlü test (15.-20. hafta arası) yaptırmanız, akabinde detaylı ultrason taramasına girmeniz gerekiyor. Bebekten sıvı alınmadığı sürece (amniyosentez) hiçbir test size 100% sonuç vermiyor ancak ikili test, akabinde daha kapsamlı bir tarama olan dörtlü test size risk olarak tehlikeli olup olmadığını söyleyebiliyor. Çok şükür testlerimin riskleri oldukça düşüktü şimdi sırada detaylı ultrason var. Doktor zaten sizi test zamanları konusunda uyarıyor ancak siz de bu tarihleri ya öncesinde not alın ya da ajandanıza işlemeyi unutmayın ;) 

Hepimiz erkek bebekler için kıyafet opsiyonunun çok daha sınırlı olduğunu duymuşuzdur, ben de mağazaları dolaşmaya başlayana kadar aynı önyargıya sahiptim. Ancak bu tamamen haksız bir yargı, erkek bebekler için de o kadar güzel şeyler var ki her gün eve elimde bir poşetle geliyor, alışveriş merkezine gidemesem internetten (unnado veya etsy süper kaynaklar) miniğime birşeyler alıyorum. Sırada bebek odası var, dekor için sizinle de fikirlerimi paylaşacağım :) 

İsim konusuna da gelecek olursak, ilk düşündüğümüz isim "Can" oldu. Bana ummadığım bir anda hayatın hediyesi, canımın parçası, mutluluk kaynağım için içimden farklı bir isim gelmedi. .


Yaşadığım nahoş olaylar geçtiğimiz sene beni fazlası ile üzmüştü ancak içimde taşıdığım bu minik mucize beni eskisi gibi daha hayat ve sevgi dolu bir insan haline getirdi. Özüme döndüğümü hissediyorum, insanlara olan inancınızı kaybettiğiniz anda hayat size tekrar inanmanızı sağlayacak bir mucize gönderebiliyormuş. Bu da ayrı bir tarifsiz mutluluk. En kısa zamanda tekrar yazacağım diyerek sizlere en içten sevgimi yolluyorum :)


CONVERSATION

8 comments:

  1. Can'ının sana can olması dileğiyle ;)

    YanıtlaSil
  2. Ayyy cok duygulandim :( guzel bi his olmali su an dusunmedigim ama dusundugum zaman da icimde garip endise ve korkularin yer aldigi bi olay hamilelik saglikli olur mu bedenimde ne gibi degismeler olacak aci verir mi beni dusunduren seyler keske hamilelik olmadan leylekler getirseydi bebekleri :p saka saka guzel bi duygudur eminim ama korkuom ben :)

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel, minik bir erkek geliyor. Sağlıkla gelsin inşallah en önemlisi bu. Erkek çocuklara kıyafet yok diyenlere ben de asla katılmıyorum. Bazen daha çok hoşuma gittiği bile oluyor. Özellikle M&S erkek reyonu favorim:)

    YanıtlaSil
  4. en güzel, en bilinçli, en anne gibi annelerden biri olacaksın sen canımın içi <3 ve içinde büyüyen o minik tosbaa da sana aşık büyüyecek, tıpkı Ela'nın Erman'a hayran hayran bakışı gibi o da sana bakacak gözlerini alamadan ^.^
    Dünyadaki en güzel duyguyu yaşamadan hemen önce, dünyadaki en güzel dönemlerden birini yaşadıgımız icin bence kadınlar olarak çok şanslıyız! ve artık sen de bulantıların olmayacagı, tam tersine oğluşunla bol bol iletişim kuracagın, hamileligin esas keyfini cıkarmaya başlayacagın bir döneme girdin bebegim <3 ne mutluki saglıklısınız, ne mutluki etrafında cok bilincli ve basta Dehan olmak üzere son derece pozitif insanlar var. Her saniyenin tadını cıkar bitanem, benim için de o minik bamyalı oglanı bol bol okşa ^.^
    ikinizi de seviyorum <3

    YanıtlaSil
  5. Eşini ve seni tebrik ediyorum Gizemciğim.Hayırlısı ile kavuşmanızı diliyorum.Ebru

    YanıtlaSil
  6. Canım benim öyle mutlu oldum ki.Eminim en az sen kadar hayata bağlı bir bebek olacak.Allah sağlıkla kucağına alıp huzurla büyütmeyi nasip etsin.Kız çocuk sanırım hepimizin hayalidir ilk başlarda ama şimdi düşündüm de harika bir erkek annesi olacaksın :) .<3

    YanıtlaSil
  7. Sevgili giz can parçanla sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde birbirinize kavuşmanız için dua ediyorum,bende senden güzel şeyler öğreniyorum :) bugün itibariyle 8 haftalık hamile ^.^ dilberden kucak dolusu sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. Damatlardan daha yakisikli, tum gozlerin ustunde olacagi su kiyafeti giysin Can'cagizim ondan sonra bi daha goruselim kendisiyle olmaz mi annesi <3

    YanıtlaSil