Annelik Günlüğüm Vol. 11- Can'ın Odası :)


Can'ın odasını uzun zamandır sizinle paylaşmak istiyordum ancak doğum öncesinde odasında hala eksikler vardı, doğum sonrasında da inanılmaz bir hızda akıp giden zaman ve Can'la ilgilenme derken aradan 11 hafta geçti. Nihayet bir sabah ne olursa olsun bu postu hazırlayacağım diyerek erkenden fotoğrafları çekip postu yazmaya koyuldum :) 


Can'ın odasını 5. ayda hazırlamaya başladık (detaylı ultrason sonrasında) ve Bağdat Caddesi'ndeki, Modoko'daki birçok bebek dekor mağazasını gezdik. Size tavsiyem bebek odanızı dekor ederken önce internetten zevkinize hitap eden görselleri kaydedin (Pinterest güzel bir kaynak), aklınızdaki model netleşince daha sonra bebek mağazalarını gezerken çok daha hızlı ilerleyebiliyorsunuz. Hatta elinizde görsel var ise mobilyaları buna göre bile yaptırabilirsiniz. İstediğim şey çok gösterişli olmayan sade ama şık minimal çizgilere sahip bir odaydı. Bunu da Sisin Baby'de buldum (Çiftehavuzlara çıkan sokakta yer alıyor mağaza). Erkek bebek odaları genellikle mavi oluyor ancak ben direkt bir renk kodlamasında bulunmak istemediğimden beyaz gri renkler seçip araya maviyi dekoratif objelerle serpiştirdim. 



Sisin Baby'de seçtiğimiz odaya uygun çok güzel duvar kağıtları da vardı. Modoko veya Cadde'deki diğer bebek mağazalarında aynı güzellikte duvar kağıtları bulamadım. Bizim Tartine et Chocolat duvar kağıdımızda yer alan minik fil, tavşan ve kirpiyi çok sevdik, mobilyalarda da aynı hayvancıkların yer almasını istedik. 

















Bebek karyolası, dolabı, raflar ve perdeler Sisin Baby'den alındı. 



Halımızı mobilya renklerine uygun olarak Stepevi'nden seçtik. 



Kalorifer peteğimizin rengi kahverengiydi bunu da mobilyalarla aynı renge boyatarak kullanmaya devam ettik.




Raflarda yer alan dekoratifler sırasıyla; tavşancık Zara Home'dan, isim küpleri Etsy'den, patikler Jacadi'den, Willow Tree biblo D&R'dan alındı. Çerçeveleri Zara Home'dan, uyku arkadaşı kuzuyu Jacadi'den aldık. En sağda yer alan bebek şekerini hatıra olarak saklıyorum :) 



Minik kuzumun doğum çikolataları ve sepetini Pelit'ten almıştık.



Can'ın beşiğini de aynı mağazadan aldık, nevresimlerini ise Mother Care ve Zara'dan aldık. 



Bebek battaniyelerimizi Kapbula, Zara Baby (yıldızlı battaniye), Mother Care, English Home'dan aldık.



Kapının girişinde kozmetik ürünlerini koymak için ayrıca minik bir dolap yaptırdık çok da işimize yaradı, içerisine tüm banyo malzemelerini yerleştirdik. 

Üstünde yer alan Gisela Graham tasarımı kar küresini amazon.uk'den aldım.





Can'ın ismi, doğum tarihi, kilosu, boyu ve saatinin yer aldığı bu güzel kasnak beni Elvan Karaçay'a ait. Beni instagram'dan tanıyan Elvan Hanım'ın çok düşünceli, içten bir hediye olarak gönderdiği bu kasnağa tek kelime ile bayıldım :)



Can'ın body'lerini çoğunlukla çekmecelere yerleştirdim dolabında asılı kıyafetleri de var ancak günde 3-4 kere değiştirdiğiniz yenidoğan body'leri için çekmece daha kullanışlı oluyor. Konsolun üstünde yer alan tavşan La Pepita Baby, ayakkabılar B&G kids, vazo Ikea, çiçekler English Home'dan. Buradaki rafta yer alan kirpi Tartine et Chocolat, seramik patik Kids by Fatih Kıral'dan.



Can'ın el yapımı, antibakteriyel merserize ile örülmüş oyuncakları ise La Pepita Baby'den. En çok bu oyuncakları seviyorum, eminim oynamaya başlayınca minik kuzum da onlara bayılacak :) La Pepita Baby oyuncaklara instagram sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.







Benim son derece içime sinen, gönlüme göre bir oda oldu. Minik kuzum henüz odasında yatmıyor ancak büyüyünce onun da odasını çok seveceğine inanıyorum :) Sevgiler...

CONVERSATION

20 comments:

  1. canimmmm çok ama çok şirin çok tatlı olmuş nice güzel günler görün ailece ♡♡♡♡♡

    YanıtlaSil
  2. Çok kullanışlı ve sevimli görünüyor ellerinize sağlık. Can'ı huzurla büyütün inşallah :)

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel bir oda olmus emeginize saglik mutlu huzurlu saglikli gunler gecirirsiniz insallah bu odada her sey gonlunuzce olsun

    YanıtlaSil
  4. çok ferah ve zevkli bir oda olmuş. İnşallah o odada güle güle ve eğlenceli uzun yıllar oğluşun ile birlikte geçirirsin...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel, ferah bir oda olmuş, emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Can kuzumun odasini hayal ettigimde kafamdaki resimlerdi bunlar. Canim Giz'im, senin nezih zevkin beni yine hic yaniltmadi.... okadar güzel ki hersey! Güle güle yasasin/yasayin icinde. Huzur ve saglikla...

    Ah..bir de büyüdüklerinde böyle temiz ve düzenli kalsa odalari ahhh... :)

    YanıtlaSil
  7. Gül'e güle kullansın harika olmus , karyolasi büyüyen modellerden mi? Kac yasa kadar kullaniliyor? Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. Kullanışlı ve güzel bir oda olmuş zevkinize bayıldım güzel Günler'de kullanın inşallah

    YanıtlaSil
  9. Ahhh ne güzel bir oda böyle, her bir detayına ayrı ayrı bayıldım, beni kapatsalar hiç çıkmak istemem, Can birkaç ay sonra kesin içinde çok güzel vakit geçirecek! Bu arada neredeyse 3 aylık olmuş bile Giz'ciğim, zaman hızla akıp geçiyor, çok ama çok tatlı olmuş Allah nazarlardan saklasın, seni de minik prensini de kocaman öpüyorum, kendinize iyi bakın tatlı anne & kuzusu :)

    p.s. Senin bu postunu okurken kendi anılarım canlandı gözüme, böyle detaylı postları ben birkaç günde ancak bitirebilirdim çünkü ne zaman hevesle yazmaya başlasam Nil uyanırdı yanına koşardım ve yazacağım kelimeler uçup gittiği için de geri döndüğümde her şey sil baştan olurdu, hey gidi günler hey :)

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel olmuş tatlı Giz ve yakışıklı Can💕

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel zevkle dekore edilmiş, her anne bebeği için şartlar el verdiği ölçüde en iyisini yapmaya çalışıyor öyle değil mi? Ben de 10 aylık kızımın odasını çok özenerek hazırlamıştım postunuzu okuyunca anımsadım birden. Güle güle kullansın minik Can.

    YanıtlaSil
  12. Gizemcim, bu postunu gec gordum. Annesinin naif ruhu yansımıs Can'ın odasına ve bakısları da tıpkı sen! :)
    O üstteki patikleri gordukce de aklıma hep o heyecanla gulumsemen geliyo Akasya'da karsılastıgımızdaki. Senin sayende bana da bi annelik gudusu doguyor icime sanki (yuzunu kapatan maymun gelsin buraya) :)

    YanıtlaSil
  13. Bayıldıııım! :) Çok güzel dekore etmişsiniz Gizemcim :)
    Can da pek tatlı Maşaallah! Bu arada sana benziyor :)

    YanıtlaSil
  14. Ahhh tatlım benim Maşallah Gizemcim, babasına benzettim ben. :))
    Herşey gene çok zevkli seçimlerle tamamlanmış.Allah uzun ömürler versin anne ve babasıyla...
    Sevgiler.Ebru♥

    YanıtlaSil
  15. Merhaba hamileliginiz sırasında siyah çay ve kahve içtiniz mi ? Bir de hamileyken bebeğinize neler dinlettiniz ? Tam 6 aylık hamile biri olarak sizden fikir almak istedim . Doğumla ilgili yazdıklarınızı ilk defa sizde okudum bi arada . Başka bi yerden de okumayı düşünmüyorum :) . Ne kadar samimi ve aciklayici her cumle . Sevgiler . Şimdiden teşekkürler . Sağlıkla ve mutlulukla ..

    YanıtlaSil
  16. Canın Giz'im her şey sana yakışacak denli özenli uyumlu ve zarif..bebegi nizi nice güzel günlerini görün mutluluklar sizinle olsun...çokça seviyorum seni...

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. bebeğiniz de odası da nazar değmesin çok güzeller , maşallah :)

    YanıtlaSil
  18. çok huzurlu bir oda olmuş sağlıkla büyüsün :)
    http://papatyaski.com/

    YanıtlaSil
  19. Çok güzel döşenmiş,odanın içinde olasım geldi birden :) ellerinize sağlık. Oğlunuzda sağlıkla büyüsün maşallah.

    YanıtlaSil
  20. Merhaba..32 haftalık hamileyim..blogunuzu yeni keşfetti m..canin odasina bayildim..oyuncaklarini nereden aldiniz acaba? Bende kizimin odasi icin soft renkli oyuncaklar ariyorum..acik pembe ve gri kombinasyonu..:) cevabiniz için şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil