BLOGUMA DOKUNMA!!!






Düşünme, yazma, konuşma özgürlüğünün günden güne kısıtlandığı ülkemizde bir Blog'lara dokunmadıkları kalmıştı. Üzülsem mi, sinirlensem mi, hayalkırıklığına mı uğrasam bilemedim. Hepsinin karışımı ancak daha çok isyankar bir ruh hali içerisindeyim.

Blogger'ların emek vererek oluşturdukları dünyalarını böylesine hoyratça koparıp alma hakkını kendisinde görenlere hayret ediyorum. Emeğe ve gelişime bu kadar önem veriliyor olmasına üzülüyorum. Durumun vehameti karşısında da hayalkırıklığına uğruyorum.

Blogspot.com bloggerların aktif olarak iletişim içerisinde olduğu, insanların etkileşim ile birçok şey öğrendiği, eğlendiği ve gerçek arkadaşlıklar kurduğu bir yer. Bunun aniden, alelade bir sebeple elimizden alınmaya çalışılması düşüncesizlik, umursamazlık ve hatta zorbalık.  Ülkemizde okumaya ve yazmaya önem veren insan sayısını göz önüne alınca, bu uğurda gerçekten çabalayan kişilerin engellenmesi kabul edilir şey değil.

Benim blogum bir html adresi olarak Diyarbakır Asliye Mahkemesi'nin umrunda olmayabilir. Ancak bu blog benim düşüncelerimin bir uzantısı, emek verdiğim ve somut olarak sayfalarda yer alan kişisel mülküm olarak umurlarında olmalı diye düşünüyorum.

Günden güne artan yasaklar ufak dozlarda yaşantımıza entegre ediliyor. Buna sessiz kalarak hayatımıza çöken karanlığı kabul ediyoruz. "Bloguma Dokunma" kampanyasına bir blogger olarak elimden gelen desteği vereceğim. Birlikte bu kararın geri alınmasını başarabileceğimizi düşünüyorum. Umarım bu despot yasak en kısa zamanda sona erer...


CONVERSATION

10 comments:

  1. Evet Rory'm ben de çok sinir oldum. Ayıp...

    YanıtlaSil
  2. canim msne eklesene;
    yaseminim-@hotmail.de

    YanıtlaSil
  3. Eve gider gitmez ekleyeceğim Rory'm.

    Benim msnim: f.gizemguzelce@hotmail.com :)

    YanıtlaSil
  4. EVETT bende çok sinir oldum.hatta gıcık oldum.
    yazamdım da sayfamı açamadımda:/

    bende ekliycek Giz'm:D:$

    YanıtlaSil
  5. Ekle Story'm Rory'm :*
    Msne o kadar uzun zamandır girmiyorum ki bilgisayarımda yüklü olmadığını dün fark ettim şaka gibiyim :)
    neyse ki sabah kardeşimin bilgisayarından ekledim.
    Rory'm Story'm siz bloglarınıza girebiliyorsunuz değil mi?

    YanıtlaSil
  6. holleyy:D:P
    Giz'm ben giremiyodumda hatta 3 gün açamadım:/ Rory'm beni blog a yeniden kazandırabilmek için çok uğraştı:)<3 bikaç bişey denedim.hatta paylaştımda.şimdilik bir sorun yok:)

    YanıtlaSil
  7. bence sona ermıs gıbı gorunuyor , bugun herkes gırebılıyor blogunaa :) gız bır an ıcın senı ve blogunu kaybetmekten cok korkmustum :D

    YanıtlaSil
  8. Canım benim ben de girebiliyorum hatta az sonra Buzda Bale'yi post edicem :) Zeynep'cim ben de çok korktum bu aranın uzayacağını düşünmek bile istemedim, insan burada kurduğu bağları ve sevdiği insanları gerçekten özlüyormuş :) iyi ki varsın canım...

    YanıtlaSil