Demet Evgar- Eti Brownie Intense




Brownie serisindeki yeniliklerinden sonra Eti’nin içi ıslak, oldukça lezzetli brownielerinden yemeyen yoktur sanırım? Cupcake şeklinde içi vişnelisi de olsa, çikolata parçalısı da olsa market reyonunda satılan diğer brownielere göre fazla fazla lezzetli olan bu ürünü bir süredir yiyemiyorum. Yanlış anlaşılmasın diyet yaptığımdan değil, ürünün sinema öncesi gördüğüm reklamları sinirlerime yumuşak masaj yaptığından.








Reklamın bir ürünün önüne geçmesi ve hatta ürünü kötülemesini ilk defa tecrübe ettim. Diğer tüm fmcg (hızlı tüketim ürünleri) şirketlerinde de konu çikolata olunca (bkz. Magnum) aynı şekilde reklamlarında ürünle duygusal bağ kurduracak, haz almanın ön planda olduğu filmleri görmek mümkün. Hatta çoğu kez çikolatadan alınan haz örtülü cinsellikle bağdaştırılıyor ancak Eti’nin brownie reklamında bu pek olmamış. Demet Evgar çok yetenekli bir oyuncu, ancak bu reklamda onun da oyunculuğu çok abartılı. Eti’nin marketing departmanı bu filmi çekerken stüdyoda ise tüketiciye reklamın antipatik gelebileceğini hiç düşünmedi mi acaba diye merak ediyorum? Fmcg sektöründe marketing departmanında çalışan birisi olarak (gıda değil bu sebepten rakip değil Eti bunu belirtmek istiyorum) reklamlarda ürünün tüketiciye sempatik gelmesine ne kadar dikkat edildiğini şahsen biliyorum. Casting bile focus grupların isteğine uygun seçiliyor. Marketing ürünü tüketiciye pazarlamaktan çok, tüketicinin istek, ihtiyaç ve taleplerine uygun ürünü oluşturarak bu ihtiyaçları tatmin ederek tüketici ile ürün arasında bağ, sadakat kuran ve ürüne değer katarak (marka değeri) şirkete karlılık getiren bir olgudur.




Eti Brownie Intense ise her ne kadar tatlı ihtiyacını tatmin etme konusunda başarılı olsa da reklamı o kadar antipatik ve hazla bağ kurmaktan uzak çekilmiş ki izledikten sonra tüketicinin zihninde bıraktığı tat hoşnutsuzluk yönünde oluyor. Sadece ben mi böyleyim diye merak ederek konuyu birkaç arkadaşımla da konuşmuştum,  onlar da aynı derecede antipatik buldukların ifade ettiler. Ne zaman bu reklamı görsem sinir oluyorum, o kadar ki artık brownie intense yerine başka bir ürün alıyorum. Ürünü çekici kılmak için kullanılan reklam tam tersi etki yaratarak ürün karşıtı bir etki yarattı bünyemde. Demet Evgar Furby’leri andıran yüz mimikleri ile çekici olmaktan çok uzak, aynı şekilde Eti Browniw Intense de hazzı çağrıştıran premium bir ürün olmaktan!




CONVERSATION

11 comments:

  1. nihayet yorum yazabiliyorum,kaç gündür benimki kapalıydı.sevgili giz,hiç reklam seyretmiyorum,seyretsemde beni etkileyen yok desem inanırmısın?

    YanıtlaSil
  2. bana daha çok kekle sevişiyormuş gibi geldi. İğrenç :/

    YanıtlaSil
  3. oha bu kadar olur:D gercekten Furby'ye cok benziyor:D

    YanıtlaSil
  4. demet Evgar ve Furby benzetmesi çok gülümsetti :)

    YanıtlaSil
  5. haha kuzu cidden Furby e benziyomuş:D
    ama bu reklamı bende sevmiyorum evet.akıllarda farklı bir izlenim bırakıyor:/

    YanıtlaSil
  6. Buket'cim hoşgeldin canım :) inanırım canım beni etkileyen program da yok o yüzden tv nerdeyse hiç izlemiyorum bu reklamı da sinemada göre göre fenalık geldi :))


    Akatriel bloguma hoşgeldin :) ismin yüzüklerin efendisindeki galadriel'i anımsattı bana :) çikolatada örtülü cinsellik zaten çok kullanılan bir şey ama bu tecavüz tadında cidden ıyyy :/


    Rory'm kimseyi kimseye benzetmeyi sevmem normalde ama dayanamadım artık söylemesem içimde kalırdı canım :)))

    YanıtlaSil
  7. Miskin kek gizli teras'a hoşgeldin :) gülümsetebilmek mutlu etti beni:)


    Story'm hehe benziyor değil mi kuzu tek ben böyle düşünmüyorum:)) akıllarda bıraktığı o izlenim ürünü itici kılıyor haberleri yok, Eti'nin marketing departmanına mail atıcam :P

    YanıtlaSil
  8. khkhkh acıdım hallerine bea kuzu:P
    yayından kalksın istemiyoruz işte:D:D:P

    YanıtlaSil
  9. doğruyu söylemek gerekirse ben bir brownie sever olarak,reklam iyi de olsa kötü de olsa etkilenmiyorum eğer sevdiğim bir şey söz konusu ise,tadını seviyorum :)Ama hiç tatmadığım ya da bilmediğim bir şey olsa reklamlar tabi ki olumlu ya da olumsuz şekilde etkiliyor ürünü

    YanıtlaSil
  10. Story'm yürü kuzuuu kaldırtalım yayından :ppp ama dikkat ettim eti'nin diğer reklamları da aynı anlamsız cinselliği içeriyor. Çikolatada hazla bağ kurmak ok ama Negro'nun reklamı da çok abes, örtülü olması gereken bir şey bu derece göze sokulunca hoşa gitmiyor.


    Rebel'cim genelde bende de öyle ama özel olarak sinir ediyorsa bir şey farkında olmadan markette rafa gitmiyor elim. Yoksa her reklam zaten ürünün hoşa gitmesini sağlamıyor ama buna bir farklı sinir oldum ben:))

    YanıtlaSil
  11. bilgiler için teşekkürler..


    www.sahneizle.com

    YanıtlaSil