R.E.M- Collapse Into Now



Alternatif rock grubu R.E.M’in onbeşinci albümü olan “Collapse into now” 7 Mart’ta çıktı. Prodüktörlüğünü Jacknife Lee ile yapan Michael Stipe, Peter Buck ve Mike Mills üçlüsü albümü farklı şehirlerde kaydetmiş. Überlin şarkısında adı geçen Berlin de bu şehirlerden biri. Genel olarak bakınca “Collapse into now” Q Magazine’in anlamsız kısır notundan bağımsız olarak bugüne kadar yapılmış en iyi R.E.M albümü olarak bile nitelendirilebilir.  Başlangıç kliplerini çektikleri  “Überlin”, “Oh my heart”, "Alligator_Aviator_Autopilot_Antimatter" tempoları hiç düşmeyen bağımlılık yapıcı şarkılar.






Hele “Überlin”  şarkısı ve “Nowhere Boy”da John Lennon’ı oynayan Aaron Johnson’ın dansıyla renklenen klibi müthiş eğlenceli.  Şarkının müziği, sözleri ile Sam Taylor Wood’un yönettiği klip ile çok uyumlu.  Klibin açılışında Londra’nın graffiti kaplı bir sokağına adım atan Aaron (üzerinde R.E.M yazan tshirt'ü ile) şarkının girişinden itibaren “Überlin”in temposuna kendisini bırakarak içinden geldiği gibi dans ediyor. Hoplayıp zıplayan, kıvrılan bükülen Aaron’a kapılmamak elde değil. Michael Stripe'in "a work of beauty" olarak nitelendirdiği klibi defalarca başa sararak dinledim, edemedim paylaşıyorum. Dans figürlerini çok izleyince bulaşıcı etkisi oluyor ona göre :)



CONVERSATION

8 comments:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. REM'i çok severim, şarkı direkt sarıyor insanı ve dediğin gibi, dans figürleri çok şirin :D
    hemen albümün tamamını da dinlemek istiyorum..

    bu arada, profilinde kendi blogunun ismi görünmüyordu, geri takip etmek istedim seni ama bu yüzden bulamadım hemen, biraz araştırmak gerekti. neyse, kısmet bugüneymiş..

    sevgiler

    * blogumun quote'u ile ilgili tatlı yorumun için de teşekkürler! :))

    http://wear-a-smile-wear-a-smile.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Wear a smile güzel yorumun için asıl ben teşekkür ederim :)) blogumu bulmak için araştırman beni ayrıca mutlu etti.

    R.E.M'in yanında ortak zevklerimiz arasında fotoğraf makinelerimiz ve kullandığımız lensler de var :) 50mm benim vazgeçilmezim :)

    Tekrar bloguma hoşgeldin canım:))

    YanıtlaSil
  4. haha klibe bayıldım kuzu:))ama ne yalan söyliyim şarkıdan çok (dediğin gibi)dans figürlerine takıldım:D

    YanıtlaSil
  5. çok severim ben bu grubu,hatta lisede hazırlık sınıfındayken ilk olarak sözlerini türkçeye çevirdiğim şarkı loosing my religion olmuştu :)

    YanıtlaSil
  6. Storyyy'm izlerken bu ne rahatlık amaaan oluyor insan ve o rahatlık bir zaman sonra sana da geçiyor, sanki sokakta yürümnüyor onca insanın arasında gayet olağan geliyor yaptıkları kuzuu :)))

    Rebel ben de o şarkıyı çok severdim, küçüktüm klibinden çok etkilenmiştim gökten düşen melek falan üzmüştü beni hehhe :)))

    YanıtlaSil
  7. klipteki o rahatlığı bizde sokakta yaşayabilseydik keşke kuzu.hayat çok eğlenceli olurdu:)))

    YanıtlaSil
  8. heheh evet babym gerçekten öyle olurdu :) yurtdışında kimse aldırmaz ama bizim insanımız pek dikkat eder böyle şeylere değil rahat dolaşmak fotoğraf bile çektiremez insan yolda :))

    YanıtlaSil