Roxette- Charm School




İsveç’li müzik grubu Roxette’in sekizinci stüdyo albümleri “Charm School” Şubat ayında çıkarak sevenlerini mutlu etti. BBC ‘nin radyosu tarafından 21 Mart 2011’de haftanın albümü seçilen “Charm School” 2002’de Marie’ye beyin tümörü teşhisi konulmasından ve iyileşmesinden sonra ikilinin ilk albümleri olma niteliğine sahip. Albümdeki şarkılara bakacak olursak, dinlerken hemen hemen hepsini sevmiş olsam da en çok kapıldıklarımı ayrıntılı olarak anlatmayı uygun buluyorum.



“She’s got nothing on (but the radio)” Marilyn Monroe’nun meşhur alıntısından esinlenerek yazılan şarkının yüksek enerjisi dinlerken size de geçiyor. Hikayeye göre Marilyn Monroe’ya bir basın konferansında Playboy dergisinin gelecek sayısındaki fotoğraflarında üzerine bir şey giyip giymediği sorulur. Marilyn de “Üzerimde hiçbir şey olmadığı doğru değil, radyo vardı (açıktı)” demiş. İngilizcede kelime oyunu olarak verilen cevap bugüne kadar birçok şarkıya konu oldu (bkz. Lady Gaga)

"It's not true that I had nothing on. I had the radio on"

“She’s got nothing on (but the radio)” canlı havası, yüksek ritmi ve akılda kalıcı nakaratı ile albümdeki favori şarkılarımdan biri.  Bu yaz sık sık duyacağımıza inandığım şarkının klibini de ayrıca beğendim.


“Speak to me” şarkıyı yukarıya taşıyan basları ve keyboard tonları ile albümde öne çıkıyor. Joyride döneminin daha modern ve olgunlaşmış melodilerini içerdiğini söyleyebileceğimiz “Speak to me” albümün en başarılı şarkılarından biri.




“I’m glad you called” şarkısında Marie’nin sesi kırılgan ve duygu yüklü. Akustik gitarla giriş, gökgürültüsü efekti, Per'in vokali ile birleşince şarkı insanın içine işleyecek şekilde akıyor. Müziği kadar sözleri de etkileyici olan şarkıyı söylemeden önce sanki Marie ağlamış ve sesinde kalan tortu daha sonra düzeltilmemiş. Çok etkileyici bulduğum “I’m glad you called”u defalarca dinledim. Hala da dinliyorum. İnsanı geçmişe, geleceğe ve ana götüren şarkıya kapılmamak mümkün değil.




“Only when I dream” Per ve Marie’nin muhteşem bir düeti olarak albümde yerini alıyor. Per’in girişi ve nakaratına Marie’nin berrak, kuvvetli vokali eşlik edince şarkının temposu içinde kayboluyorsunuz. Roxette’in geri dönüş şarkılarından biri olarak nitelendirilen “Only when I dream” albümün de en iddialı parçalarından biri.




Albümdeki şarkılar tekrar tekrar dinleme isteği ve dilinize takılan melodileri ile tam anlamıyla bağımlılık yaratıyor. 2011 dünya turnesinde Türkiye’ye de gelecek olan grubun konser öncesi “Charm School” albümü geçmiş albümlerini de harmanlayarak dinlemenizi öneriyorum. Roxette’in ilk kez ülkemize gelecek olması oldukça heyecan verici. 25 Mayıs’ta Küçükçiftlik Park’taki konser için biletlerinizi şimdiden alın... Kaçırırsanız bir daha gelirler mi bilmiyorum :))



CONVERSATION

11 comments:

  1. roxette pek severim.

    bu albümü dinlemedim. hemen dinleyim.

    YanıtlaSil
  2. listen to your heart favori şarkımdır benim,çok severim roxette grubunu ben,demek Türkiyeye geliyorlar,haberim yoktu canım kocişimi kandırmam lazım benim :)

    YanıtlaSil
  3. Deep favori şarkılarımı kesinlikle tavsiye ediyorum :)

    Rebel'cim it must have been love da benim en sevdiğim roxette şarkısıdır:) kocişini kandıramazsan beraber gideriz canım :)))

    YanıtlaSil
  4. Bi dinliyim bakalim:)

    Birde 24 mayis'da da benim dogum günüm var.yani konserden önce bana buyur gel:d:p

    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Rory'm 5 gün farkla ben boğa sen ikizlersin demek :)) bir almanya planımız var aslında hangi şehirdeydin kuzu madem sen gelmiyosun süpriz yapıp ben gelebilirim :P

    YanıtlaSil
  6. aa kuzuların doğum günleri de sırayla:))
    aklımın bir köşesine kaydettim bile:D
    ama en önce benimkisi(böylede araya girerim işte:P)

    bide ben dinliyim ozaman:):*

    YanıtlaSil
  7. hehehe Story'm tarih ver babym böyle olmuyoo :PP canım benim nerdesin özlettin kendini?

    YanıtlaSil
  8. kuzuuu bende özledim çok://
    son bikaçgündür sık giremiyorum bloga farkındayım.sizlere uzak kaldım:(
    vize haftası yaklaştı die bebeim tutuştu etekler tabi.not toparlama,eksikleri giderme derken boşladım burayı.
    hatta bu gecede d,de kalıcam.bakalım ne kadarını toparlıyabilicez:s

    buarada 15 nisan kuzuu hahaha:D:P

    YanıtlaSil
  9. Canım benim inşallah çok çok iyi geçer vizelerin :/ o dönem çok çılgın oluyor biliyorum ama bitince rahatlıcaksın kuzuu :)

    Bu arada 15 Nisan'ı yazdım bi köşeye babym :P

    YanıtlaSil
  10. umarım güzel geçer kuzu:/
    hemde ne çılgın:D
    heheh:))
    utandım sanırsam:$:*

    YanıtlaSil
  11. Hehe baby'm benim muckk :**

    YanıtlaSil