Vintage Duygular

Çok sevgili kiracımızın vaad ettiği tarihten tam 2.5 ay sonra çıkması, eve dair hiçbir girişimde bulunamamamız (ölçü alma, usta seçme) ve epi topu 3 ayımın kalmış olması (Mart zaten bitti sayılır) üzerimde günlerdir hatırı sayılır bir stres yaratıyor. İnsanın iki ayağının bir pabuca girmesi böyle bir şeymiş. Aylardır nasılsa kabaca her şeyi tasarladım zihnimde gerisi kolay diyerek kendimi avutmuşum! Oturacağımız evi 7 ay önce aldığımızdan ve de sadece bir kez hayal meyal gördüğümden (kiracılı ev sakın ama sakın almayın) aklımda kalanla gerçek ölçü olarak uyuşmuyor. Ayrıca işin içine girince inanılmaz fazla ayrıntı ortaya çıkıyor. Nasıl mı? Salonun bir duvarının taş olacağı belliydi ancak bu taşı 50 model arasından seçmek ve farklı tedarikçilerle görüşmek başlı başına bir mesele. Başka bir odanın duvarı da kağıt olacaktı. Daha önce hiç duvar kağıdı katalogları gördünüz mü? yüzlerce hatta binlerce model var. Nasıl karar verilir ki?




Şu kısacık zamanda dekorasona dair beğendiğim ne varsa 'vintage' olduğunu anlamış bulunmaktayım. Seçtiğim parkenin adı bile 'vintage' çıktı. Yatak odası komple vintage olacak peki ama nereden? Yurdumda eskitme mobilya (patine deniyormuş onu da öğrendim) nerede bulunur? Web'de saatlerce yaptığım araştırmalar sonucu Home life, İkea, Tepe home, Yatsan Tempur'da vintage yatak odası takımları olduğunu bir de mobilya atölyesi adlı bir mobilyacının istenen model ve renkte eskitme yaptığını öğrendim.




Ayrıca Karo İstanbul adlı rum karosu dükkanında sınırsız denecek kadar çok karo çeşidi olduğunu, buna alternatif galata karo olduğunu gördüm. En güzel tamamlayıcı dekor eşyalarının Boyner Home, mudo, Tepe Home, Adress İstanbul, Zara Home, English Home'da olduğunu tecrübe ettim. Henüz bir şey aldım mı? Hayır :) Elimde bir adet gelinlik, düğün mekanı ve süslemeler var. Bunun dışında sıfıra sıfır elde var sıfırız :) Plan yaptık her haftasonu düzenli olarak (ve de haftaiçleri) listesini yaptığımız yerlere gidersek (burada üçte biri var listenin) ancak yetişiyor. Bitince nasıl olacağına gelirsek, dekor fikirleri için netten indirdiğim resimleri fikir vermesi açısından yayınlıyorum. Sweet Savannah adlı blog'da harika vintage dekor resimleri var. Fotoğraflardan bazıları da ordan alıntı zaten.







Fotoğraflardan bazıları da ordan alıntı zaten. Eskitme çerçeve içine tebeşir tahtası diye tutturdum. Baktım uygulamaları da çok hoş, etsy'de satılıyor. Bire bir istediğim boy olmasa da güzeller. Ancak uluslararası kargo ile uğraşmak, sağlam gelir mi gelmez mi sıkıntısı ve maliyeti yaratıcı gücümü harekete geçirdi :) internetten eskitme varaklı çerçeve satan bir yer buldum sonra da aynı gün teslimat yapan kara tahta ürecitisi. Tahtayı istediğim ölçüde kestirip sonra da çerçeveleteceğim. Tabi tüm etsy satıcılarıyla mailleşmek, bu tedarikçileri bulmak saatlerimi aldı.








Gelelim mutfağa, klasik tarz, 'modern country' olarak da geçiyor, beyaz benim favorim. Ceviz rengi tezgah yere jüd ve doğru birkaç dekor eşyası ile oldukça huzur verici olacak. Bu arada mutfak salonla bir olduğu için salon dekorasyonundan farklı bir seçimim olamaz zaten. Evin ferah olması için renk bütünlüğünden çok tarz bütünlüğü önemli.










Yatak odası için seçilecek eşyalar bire bir olmasa da büyük ölçüde resimdekiler gibi olacak. Yatsan'daki takım ilk resimle aynı neredeyse. Duvar kağıdı da gri tercihim olacak.






 Banyoda alan sınırı olduğundan küvet tercihim değil ancak Chakra'daki banyo dolabı müşteriler için sipariş üzerine yapılabiliyor. Resimdeki lavabonun altına raf raf dolap ve içine hasır sepetler konulmuş hali gibi.






Resimde Salona üstteki gibi bir L koltuk, terasa da (bloguma adını veren teras :) ) 2. resimdeki gibi tahta üzeri minder bir koltuk istiyorum.




Mobilyalar alındıktan sonra dekor eşyaları ile yukarıdaki gibi süsledim mi ev istediğimiz gibi olacak. Zamanla yarışacağım zorlu ama bir o kadar da zevkli bir sürece girmiş bulunmaktayım. Her şeyin yolunda gitmesi ve yetişmesi için bana şans dileyin :)




CONVERSATION

22 comments:

  1. Okurken yoruldumm offf ne cok detay var, en acısı bunları benimde yasayacak olmam :)) kolay gelsin ne yaparsan yap ustalarını iyi seç yoksa beğendiğin seçtiğin seylerin Hic bir görüntüsü olmuyor ..

    YanıtlaSil
  2. Oh be evlenmeme daha var dedirtti bana bu yazın :):) Tepe Home bir kaç seçenek sunuyor sana bak istersen ben mesela yeni böyle direkli olanlar var ya tüllü falan ondan gördüm bayıldım!Bir de Pukka'da gördüm bir model..
    Bana sorarsan ben de aynı senin gibi şimdiden hep vintage şeylere takılıyorum aklımda da şöyle bir fikir var ki zamanın olsa keşke sen de bir baksan eskiciler,koltuk döşemeciler falan ellerinde hep böyle tek tük objeleri saklarlarmış ben de oralarda bir konsol vs bulmayı düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Giz, bu yayınladıkların harika görüntüler... böyle bir evde eşinle sen, yeniden yeniden birbirinize aşık olacaksınız anlaşılan :))) ne güzel !..

    Evleneceğin zamana kadar bazı şeyler yetişmezse hiç dert etme, yatak odan ve salon takımı olsun inan bana gerisi yavaş yavaş olur. Acele' nin stresini hiç bir zaman yansıtma. Hem zaten sana bir sır; evin ihtiyaçları hiç bir zaman bitmiyor. Yeter ki ikinizin keyfi, neşesi tam olsun. Mutluluklar.. :))

    YanıtlaSil
  4. e.n.k çok haklısın canım ben de yaptıkları işleri görmeden usta seçmiyorum yapıldıktan sonra beğenmeme durumu çok daha kötü oluyor. Yapacak çok şey var ve cidden okurken bile yoruyor. Haftasonları yetmeyeceği için haftaiçleri de gezeceğim.Canım sana da kolay gelsin tadilattı dekorasyondu öğreniyorum artık, yardımcı olabileceğim bir şey olursa her zamann :))



    Gizem'cim dediğin gibi keşke vaktim olsa da gezebilsem ben de eskicilerde çok nadide parçalar olduğunu duydum :/ belki ana mobilyaları hallettikten sonra tek parçalar için gidebilirim :) Tepe'ye akşam bakacağım, konsollar için mudo ve adress istanbulda da çok güzel şeyler var canım :))


    Momentos çok teşekkürler canım :)) biz de evimizi çok keyifli bir mekan haline getirmek istiyoruz, dediğin çok doğru yetişmezse içine girince parça parça hallolur ama yine de ister istemez stres oluyorum :)) evin ihtiyaçlarının bitmemesi heheh çok faydalı bir bilgi oldu benim için :)) daha rahat olacağım bundan sonra...

    YanıtlaSil
  5. inşallah herşey istedğin gibi olur :) seçtiklerin çok zevkli vintage tarzda olmaları da hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
  6. Zevkine hayran kaldim:)

    Umarim hersey istedigin gibi ve cabucak olur tatlim:)

    YanıtlaSil
  7. Gök umarım canım tam istediğim gibi olur :) evimizin son halini de bir post olarak yayınlayacağım zaten. Aynı vintage tarzı yaratabilme dileğiyle :)))


    Rory'm çok teşekkürler baby'm :)) inşallah canım haftaiçi de uğraşarak yetiştirebilicem :))

    YanıtlaSil
  8. Umarım herşey yolunda gider ve içinde huzurla, mutlulukla, sağlıkla oturacağınız istediğin eve sahip olursun.
    Ne istediğini bilmek çok önemli, sen zaten karar vermişsin, gerisi kolay.
    Bu telaş bir kez yaşanıyor tadını çıkart:)

    YanıtlaSil
  9. merakla aldıklarını bekliyorum..

    YanıtlaSil
  10. CafenoHut, bir yandan bir an önce geçsin ve yetiştireyim istiyorum bir yandan da bu telaş bir kez olacak tadını çıkarayım diyorum :) ikilemler içinde kalakaldım :))


    Buket'cim hepsini yayınlayacağım şu gezme aşaması bitsin hele :))

    YanıtlaSil
  11. hadi hayırlısı. herşey dilediğin gibi olsun :)

    YanıtlaSil
  12. inş. herşey istediğin gibi olur kuzum:) bu kadar emek ve beraberinde getirdiği heyecanla sonucun mükemmel olucağına eminim:))

    YanıtlaSil
  13. ev döşemek çok zevkli ama tadilat işleri,her iş için ayrı ve iyi bir usta bulmak işte o iş biraz sancılı.Çok kolay gelsin diyorum tadilat işlerini bitirdin mi geriye tatlı alışverişler,güzel telaşlar kalıcak

    YanıtlaSil
  14. Deep inşallah öyle olur :)

    Story'm kuzum koşuşturma devam ediyor artık iş sonrası hep ya banyocuda ya mutfakçıdayız umarım sonucuna değecek canım :))) güzel dileğin için çok teşekkürler babym :**

    Rebelcim her şeyle uğraşan bir kahya bulduk delirmemek adına şimdi o organize ediyor biz gidip seçiyoruz neyse ki :) mobilyaları seçsem ufak dekorasyon kısmını halletmek gerçekten çok zevkli olacak canım :))) çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  15. Gizemciğim merhabaaa, bloguma bıraktığın yorum ile buldum seni ve
    İki blogunu da çok beğendim:)
    Bu tatlı telaşın sonunda umarım herşey gönlünce olur..:)
    okuyucularımın da yararlanması adına komodinini nereden yaptırdığını sordum.. cevaplarsan çok sevinirim..
    sevgiler..
    http://willdonedekorasyon.com/2011/04/modernfransiz-stili-yatak-odasi.html

    YanıtlaSil
  16. Merhaba canım bloguma hoşgeldin :)) beğenmene çok sevindim tatlım yorum bıraktım bloguna :) yaptırdığım yerin tam bir adı yok atölye ama isim ve tel yayınlamamın mahsuru yoksa hemen yazabilirim canım :))

    YanıtlaSil
  17. Şimdilik bu kadar bilgi yeterli sanırım çoook teşekkür ederim tatlım, eğer bu konuda sorular olursa senden numarayı ve ismi de rica ederim artık.. :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. banada bilgi gecebilirmisiniz komidinin hakkinda bende evimi bu sekilde dekore etmek istiyorum bu resimlerin tamami kafamda cizdigim ve hyat ettigim evin aynisi. ok tesekkur ederim sevgiler ozlem

    cosmoz81@gmail.com

    YanıtlaSil
  19. merhaba banada ev ile ilgili bilgi verebilirmisiniz mobilyaci aksesuar cerceveci vs.
    yukarida ki resimlerin tamami hayalini kurdugum ev muhtesem hersey...

    hersey gnlunuzce olsun sevgiler ozlem

    YanıtlaSil
  20. merhaba yatak odası tam istediğim gibi. bu tarz mobilyaları nerede bulabilirim?

    YanıtlaSil
  21. merhaba, yatak odası tam istediğim gibi. bu tarz mobilyaları nerede bulabilirim?

    YanıtlaSil