Giz'li Teras'a Bahar Geldi :)


Giz’li Teras’a bahar sonunda geldi! :) Bu post, içimi açan taze çiçeklerinin verdiği bahar ferahlığını paylaşma isteği kadar, evlenecek olan, ya da evine ufak dokunuşlarla yenilikler yapmak isteyen herkese ilham olması amacı ile de yapılmaktadır.  Yeni gelin adayları bana kulak verin :p Evlenirken insanın algıda seçici bir şekilde her şeyi evini dekor etmeye yönelik görmesi geçici bir durum değil, evlendikten sonra da sürüyor. Çok keyifli orası ayrı, ancak sanmayın ki evde her köşeyi tamamlayınca gözünüz artık ev dekor mağazalarında olmayacak. Her avm’ye gidişimde kıyafet mağazalarından çok English Home, Boyner Home, Paşabahçe’ye bakarken buluyorum kendimi. Son aldığım ( ya da arkadaşlarımdan hediye gelen) parçalara birlikte bakalım :)


Terasta en sevdiğim şeylerden birisi de sürekli taze çiçek olması. En son demet demet erengül, sümbül, karanfil ve frezya alarak hepsinden karıştırarak vazolara farklı aranjmanlar yaptım.


Evdeki kuşlu diğer her türlü obje ile uyum içerisinde olan bu mumluğu Paşabahçe’de görür görmez akşam yemeklerinde masayı loş ve şık bir şekilde aydınlatacak bir parça olarak almaya karar verdim. Vintage görünümü kadar zarif duruşunu da çok beğendim.

Ortaya dallı bu mumluğu alarak her iki yanına da tek tealight mum alan iki ufalığı ekledim ;)



Bu çerçeveyi sevgili arkadaşlarımız hediye olarak getirdi (Mudo’dan), henüz içerisine resim ekleme fırsatım olmadı duvara çivi çaktırır çaktırmaz nasıl durduğuna bakmak için asıverdim :)


Kuşları ne kadar sevdiğimi bilen sevgili Ferda’nın görür görmez terasa uygun olduğunu düşünerek hediye getirdiği tatlı kuş yuvası :)




Çiçekleri sadece masa üzerinde değil, yerde fenerlerin arasında vazolar içerisinde de görmek çok hoş oluyor. Hava hala serinliğini korusa da rengarenk çiçekler baharın geldiğine inandırıyor insanı :)






Paşabahçe’nin müthiş kokulu kolonyalarına bayılıyorum. Öncesinde ıhlamur esanslı olanı almıştım, bu sefer leylak kokulu olana gitti elim. Portakal çiçeği kokan da pek güzel, sürdükten sonra insanın uzun süre burnundan gitmiyor esintisi.

Büyük vazolar da Paşabahçe’den, minikler ise Ikea’dan.


Bir Giz’li Teras klasiği olarak dışarıdan da bakalım :P



Düğün çiçeklerimin renklerinin etkisinden kurtulamamış olsam gerek, lila, uçuk pembe ve beyaz çiçekler büyük bir mutluluğu anımsatan renkler olarak  çok huzur veriyor bana. Baharı yoğunluktan dilediğimce yaşamasam da evde geçirdiğim zamanların tadını çıkarmaya çalışıyorum. Ya sizin baharınız nasıl geçiyor? :)

CONVERSATION

30 comments:

  1. aa, o kolonyalardan haberim yoktu, yolum düşerse ankarada , ben de alayım:))içim açıldı o romantik çiçekleri görünce, ooh miss, ruhumu okşadın tatlım:))

    YanıtlaSil
  2. bende de aynı his devam ediyor Gizem'ciğim,AVM'lerde dekorasyon mağazalarında giyim mağazalarından daha çok vakit geçiriyorum,sürekli bişeyler almak istiyorum hala,acaba yıllar içinde geçer mi yoksa artarak devam eder mi bu his :)
    taze çiçekler benim de vazgeçilmezimdir,akşamdan akşama evde olsak da,eve girdiğimde mis kokular en çok hoşuma giden şey,bi de eve yaşanmışlık hissi veriyor,değil mi?
    sen de çok güzel çiçek tercihleri yapmışsın,eviniz şimdi nasıl da mis gibi kokuyordur :)
    bi de o kuşlu mumluklara bayıldım,huzur içinde kullanın,çok romantik dakikalarınıza eşlik etsin :)
    mutlu Pazar'lar canım :)
    öperim kocaman :)

    YanıtlaSil
  3. İçim açıldı doğrusu :)Çiçeklerin görünümü de rengi de çok güzel.Teras öyle güzel görünüyor ki,vintage dokunuşlar,mumlar,her şey çok güzel.Çok emek verip,özenle seçiyorsun canım.İyi günlerde kullan hepsini :)Evinizden huzur eksik olmasın ;) <3

    YanıtlaSil
  4. b-a-y-ı-l-d-ı-mmm :) bir kucak dolusu ferahlık geldi resimlerden bu yana .. iyi günlerde keyifle kullan ins giz, hepsi birbirinden harika

    YanıtlaSil
  5. Dışarda yağmur Giz'de Bahar:)Çok hoş kareler, iç açıcı, mis kokulu...
    Çiçekleri biz de çok severiz, daha çok da eşim getirir sağolsun, Sonbahar ve İlkbahar'da özellikle vazomuz boş kalmaz, yazın ve kışın ev çok sıcak olduğundan çiçekler dayanmıyor.
    Kolonyanın aynısında ben de kullandım, leylaklıyı çok sevdim.Eşime de Misket Limonu almıştım, traş losyonu gibi harika kokuyor, tavsiye ederim:)
    Mutlu ve neşeli bir bahar olsun...

    YanıtlaSil
  6. Kuşlu mumluklarını çok beğendim canım, güle güle kullan. her parça özenle ve zevkle seçilmiş, terasın içerden de çıkardan da harika görünüyor.

    Paşabahçe kolonyalarına bayılıyorum, bende mandalinasını alıp işyerime götürdüm, sıkıldıkça sürüp kokluyorum :))

    YanıtlaSil
  7. hersey cok güzel görünüyor güle güle kullan yeni esyalarini

    www.denizzkabugu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. çok huzurlu bir terasınız var orada zaman durur huzur dolar bütün yorgunluğunuzu atarsınız... bayıldım çiçeklere vazolara sen bu işi biliyorsun gerçekten canım :)

    YanıtlaSil
  9. hiii gizem o çiçeklerin güzelliği ne öyle!! sanki kokusu ta buralara kadar geldi! çok güzel bir zevkin var maşallah!

    YanıtlaSil
  10. Evin cok güzel yaaa! Cicekler harika! Tüm aksesuarlara bayildim!

    YanıtlaSil
  11. Uyum muhteşem,bende taze çiçekleri çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  12. aşkım beniiiiiim =) bahar geldi mutlu mu oldun seeeeen=) o minicik vazoları yiip yutasım gedli!çerceveyede bayıldım duvarına çook yakışmış=) bal kuzun çk özledi!güzel güneş terasına vursun seninde pamuk yüzün aydınlık olsunnn<3

    YanıtlaSil
  13. Fenerlere taze çiçeklere hayran kaldım enerjinin nereden geldiği belli oldu canım :)

    YanıtlaSil
  14. her zamankı gibi terasa hayran hayran baktım ve cıcekler favorım oldugu ıcın bayıldım
    pek guzeller
    aynen dedgın gıbı hala eng home boyner pasabahceyı gezıyorum bende gızemcım :)
    baharın gelmesı terasın guneslı goruntusu benı mutlu ettı canım
    bir de sana bısey soracagım
    ınstagram uygulaması kullanıyor musun?

    YanıtlaSil
  15. Süper bir ev maşallah. Allahım bende istiyorum ama çok çalışmam lazım çooookkk;)

    YanıtlaSil
  16. Ev tarzımız çok benziyor o yüzden evinde yeni aldığın herşeyi zevkini çok beğendiğim için merakla takip ediyorum..busırada kolonyanın mandalinalısınıda denemelisin ben en çok onu seviyorum..:)

    YanıtlaSil
  17. kolonyalardan portakal çiçekli olandan almak istiyorum bende:)

    Bu arada dekor şahane:)

    YanıtlaSil
  18. romantikliğinden ölecek gibi olmuş teras iyice. pek de iyi olmuş.

    ancaaaak, o taze çiçeklere yazık değil mi ? sadece dekorasyon için alıyorsun, sonra soluyorlar, atıyorsun. hayatta en sevmediğim şeylerden biri de taze çiçek. gerçekten sırf bizim göz zevkimiz için bitkileri de katlediyoruz. o terasa ne yakışır biliyor musun ? ortancalar. yine pembe, yine lila ve yine beyaz :) saksılarda. hem bakması kolay, hem ömrü uzun, hem de ömrümde ortancadan güzel çiçek görmedim ben.

    huzurdur hem çiçek bakmak. büyütmek. tam bir despırıt hauzvayf olur, konuşursun bile onlarla sularken :))))

    bizim bahçeyi görsen. biberler, ortancalar, domatesler, biberiyeler her yaz. bence bir teras bahçesi projesi yapalım sana da giz ne dersin ? :)

    YanıtlaSil
  19. ne güzel süsler öyleee icim gitti :)) tam benim sevdigim süsler var bende yavas yavas almaya basladim balkonumu bu sene saray gibi ciceklerle süslerle süsleyecegim :))

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  20. Nişanlı olmama rağmen hâla bakmışlığım yok hiç bir eşyaya :) Garip ama gerçek.. Ama böyle sende görünce içim açılıyor, çokça beğeniyorum.. Kısaca zevkini seviyorum, düğün koşturmalarım sırasında ilhamiyem olacaksın.. Çok öpüyorum seni hayatım, yorgunlugunun azalacağı güzel günlerin olsun <3

    YanıtlaSil
  21. evde taze çiçek gibisi yok,aranjmanları da çok güzel yapmışsın en sevdiğim renkler bir arada :)

    YanıtlaSil
  22. Sen bi masalda yaşıyosun bence:) Masallar kadar ince bi zevkin var... Renkler uçuşuyo hep... Kendimi tüllere dolanmış hissediyorum fotoğraflara bakarken:)bahar ne güzel:) ama senin " penceren" daha güzel:)

    YanıtlaSil
  23. Once teras harika orada gunbatimi hele harikadir yazin cok daha keyifli olacak eminim biz olsak kesin butun yaz terasta yasardik :)
    Ve bende kiyafetten cok ev alisverisi yapiyorum ve cok zevk aliyorum gececek gibi de durmuyor birde herseyi birden almak yerine en icime sineni gorene kadar bekledigim oluyor ama sonuca degiyor sonra aldigim tuzluklari falan seviyorum :)

    YanıtlaSil
  24. Hepsi o kadar şık ki, güle güle kullan. Özellikle Paşabahçeden aldığın vazoya ve kuşlu mumluklara bayıldım. Paşabahçede bu kadar güzel ürünler olduğunu bilmiyordum, kolonya olduğunu da.. şimdi sayende öğrendim, hafta sonu ilk işim gidip kolaçan edeceğim:) Bu arada evin çok güzel, Allah ağız tadıyla oturtsun.

    YanıtlaSil
  25. Zevkine hayranım eşin çok şanslı ;)

    YanıtlaSil
  26. Gizemcim, harika aranjmanlar yapmissin, ben de cok seviyorum bu cicekleri ve renkleri, her ayrintiya bayildim, cok guzel hediyeler getirmis arkadaslarin, sen de cok guzel duzenlemissin herseyi, bu evden cikmak istemez insan, her kosesi ayri guzel, hep gule gule oturun canim : ) Pasabahcenin kolonyalarini ben de cok seviyorum, 5-6 cesidini aldim, kokulari cidden hemen ucup gitmiyor, cok basarili. Bahar bahar gunler diliyorum canim : )

    YanıtlaSil
  27. Aman ya Rabbiiii iyi ki bahar gelmiş :) Nefis şeyler bunlar, harika. Çok zevklisin :)

    YanıtlaSil
  28. ben bu postu kaçırmısım aman Allahım demek istiyorum,bahar sizin eve nekadar güzel gelmiş hayatım ya:) mükemmel çiçekler aranjmanlar süperr:))

    YanıtlaSil
  29. cok sey demek gelıo ıcımden ama kısa kesıcem ben sızın bu terasa aşığım sanırım:) bayılıyorum yahu!

    YanıtlaSil
  30. Gizem'cim selam,

    Dediğim gibi eski postları okumaya devam ediyorum ve aynen daha 1 ayı dolmuş bir yeni evli olarak kıyafet alışverişlerimin yerini ev dekorasyonu alışverişleri aldı :)) Sanırım ancak ev dolup taşınca fazla fazla eşya olunca bunalıp durulacak bu durum !
    Bir de sorum olacak, ben de canlı çiçek çok seviyorum ve böyle buketler almak istiyorum, hatta aylık abonmanlık düşünüyordum bir çiçekçiye o derece. Ama en son düz bir lisyantus buketine 40 TL verip buket 3 gün sonra bozulunca hevesim kaçtı :( Bu tarz buketleri nereden ve ne kadara alıyorsun acaba bana önerebileceğin bir yer var mı?

    Sevgiler

    YanıtlaSil