Caffè Greco

Söz bu sefer son. Roma postlarının öz hakiki sonuncusu :P Bir yurtdışına gitti 2 ay yazdı gibi bir konsept oldu blogda farkındayım ancak, bunun sebebi şu sıralar çok nadir olarak yazabilmem. Hem sırada Kaş, Marmaris, Prag ve Paris postları var şimdiden söylemesi :)

 
Gelelim Roma’da en en en çok sevdiğim cafe olan “Caffe Greco”ya. İspanyol merdivenlerinden inince hiçbir yere sapmadan karşınızdaki sokağa doğru yürüyün, lüks mağazaların arasında kendi halinde bilmeyenlerin ilgisini bile çekmeyecek bir yer. 

 
Oysa ki tam 250 yıldır ayakta olan, Paris’in minik butik pastahanelerine Roma’nın bir cevabı olarak hayata gelen bu mekan buram buram tarih kokuyor :) 


 


Kapıdan girdiğiniz anda bir zaman makinesine adım atmışçasına yolculuğa çıkıyorsunuz. Duvarlarda antika tablolar, eşyalar ve frak giymiş baş garson sizi “Paris’te Geceyarısı”  filminde gördüğümüz Belle Epoque dönemine bir gezintiye davet ediyor.

 



 
Tiramisu yemeye gelip de soğutucudaki tatlıları, rengarenk şekerlemeleri görünce gözü dönen kişiler olarak farklı tatları da denemeye karar verdik. 

 

 

 
Ancak tiramisu o kadar başarılıydı ki diğerleri yanında sönük kaldı ve bir daha tiramisu sipariş ettik. Birçok yerde tatmamıza rağmen, şekeri, köpüksü kreması ve ufalanmış kedi dili ile Roma’daki “en iyi” tiramisu tartışmasız Caffe Greco’da. Fıstıklı, kremalı kek ve çikolatalı pastanın karşısında Roma'nın "en iyi" tiramisusu olmasa onlar da gönlümüzü kazanabilirledi pekala :)


  
Kimler gitmemiş ki bu antik mekana, besteci Wagner, Goethe, Casanova, Byron, Buffalo Bill gibi isimleri ağırlamış Caffe Greco. Soğuk kahve eski patiseri usulü cam bardakta geliyor :)


Suyun sunumu da minik kristal bardaklarda oldukça hoştu.



Cheers! :P


 
Ortam kadar içerisindeki insanlar da geçmişe ait bir görüntü, kibar bir tavır içerisindeydiler. İşte tüm ciddiyeti ile frak giymiş amca :))) 


Frak giymiş amca ile fotoğraf çektirmeyeceğimi düşünmemiştiniz değil mi? :P

 
Caffe Greco’dan ayrılırken (son gün uçağa binmeden önce gitmiştik) bir dahaki Roma tatilimizde buraya her gün geleceğime kendime söz verdim ve son bakışımı da fotoğraflayarak uçağa binmek üzere yola çıktık…

 
Eğer yolunuz Roma’ya düşer ise, Caffe Greco’ya mutlaka gidin, mümkünse ilk gün gidin ki daha sonra gidip de tiramisu yiyemediğiniz diğer günler için bizim gibi üzülmeyin :) 
 

CONVERSATION

25 comments:

  1. Gizemcim, ne guzel anlatmissin, o zaman ilk gidisimde hemen gidip bir tiramisu yiyecegim senin icin de, orada hic yemedim, merak ettim simdi : ) Demek Kas ve Marmaris postlari var sirada, ahhh ben de istiyorum Turk denizine cuplamayi : ) iyi tatiller canim : ) Bu arada dun Aysun beni ekti, saka tabi, sanirim bir terslik oldu, Floransa ya gec mi vardilar bilemiyorum, bulusamadik : (

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aylin'cim benim için de ye tadı damağımda kaldı resmen :) Gel tatlım birlikte cuplayalım ben yarın çıkıyorum yoka :) Aysun'u merake ettim çok bir terslik mi oldu acaba, arayacağım bugün ben de onu :/

      Sil
  2. yaaa ne kadar güzel bir cafeymiş canım hem zaman tüneli gibi hem de huzurku... lezzet kısmına hiiç girmiyorum farkındaysan... Bu arada marmarise mi gideceksiniz ne zaman? biz 20 temmuzdan sonra oradayız da denk gelir miyiz acep dedim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortam harikaydı canım dilerim siz de gider görürsünüz oraları en kısa zamanda :)) biz yarın yola çıkıyoruz 8'ine kadar oradayız tatlım :(

      Sil
  3. gizemcim ne kadar keyifli anlatmışsın:)

    YanıtlaSil
  4. Aaa kim şikayet eder ki Roma postlarından? Hatta sen Roma'da biraz yaşasaydın da her hafta böyle güzel bir yeri tanıtsaydın diye düşünmedim değil.p

    YanıtlaSil
  5. canım iyi ki yazıyosun bence, yoksa biz bu güzelliği nerden keşfedebilirdik?:)

    YanıtlaSil
  6. Hayır hayır biz hiç sıkılmıyoruz da keşke daha da sık yazabilsen Gizem'cim
    Yine çok güzel bir anlatım olmuş görseller de çok başarılı.Bir tramisumanyağı olarak çok merak ettim, eğer gitmek nasip olursa mutlaka deneyeceğim.
    İşini ciddiyetle yapanlar nasılda farkediliyor, Türkiye'de içeri müşteri çekebilmekiçin neredeyse yakasından tutup çekiyor garsonlar insanları biyruuunnnn efenimm biyruunnnnnnn :))))

    öperim

    Sevgiler

    http://www.darkolivestyle.com/

    YanıtlaSil
  7. o tatlıları gördükten sonra tüm tatilimi orda geçirebilirim die düşündüm:))

    YanıtlaSil
  8. Biz de Roma'ya gittiğimizde buraya uğramıştık,mekanı hatırladım.Bu mekanda kurutulmuş domatesli bir sandwich yemiştim,tadı hala aklımda.Epey de sirkülasyon vardı,oturma ücreti diye bir sistem var,İtalya'da.Çok garip gelmişti bana.Tiramisu yemediğim için kızdım bak şimdi kendime.Bu fraklı amca biz gittiğimizde izindeydi sanırım :)sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. bayılıyorum senin gezi postlarını okumaya:)) kaş postunu bekliyorum canım ben ilk o gelsin:))

    YanıtlaSil
  10. bende romaya gitmiştim anılarım canlandı:)

    Görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com
    http://www.facebook.com/harikadekorasyon

    YanıtlaSil
  11. yine çok güzel bir post olmuş.resimler çok güzel:)

    YanıtlaSil
  12. ben de gitmiştim buraya romada ve bayılmıştımmm :))

    YanıtlaSil
  13. Simdi atlayip Roma'ya gidesim geldi yahu! Gece trenine binsem, sabah kahvemi Caffe Greko'da icerim. Hatta sabah sabah o tiramisuyu da yerim!:D
    Tiramusunun sunumundan bile en az yari puani verebilirim. Tadi konusunda supheye dusurmeyecek cinsten oldugu asikar.
    Peki Aylin'le Italya'da yasayip, orada tiramisu yememis olmamiza ne demeli:))

    Bir de tiramisu'nun kelime anlaminin biraz erotik oldugunu soylemek istiyorum;) Biz bastan cikarici diyebiliriz kisaca:P

    Bir de; Giz'li Teras'ta bir yazi olsa da keyifli keyifli okusak derken, bikmak soz konusu mu;)
    Daha cok gezi, daha cok guzel yazi<3

    YanıtlaSil
  14. bayildim Roma postlarina :)

    en yeni takipcin oldum. sevgiler

    http://stylishtimes.blogspot.com

    YanıtlaSil
  15. çok enteresan bir yer dekorasyon malum kasvetli ama tatlılar sunum nefis görünüyor. kahvenin yanında minik kristal bardakta ki de kahve mi?:)

    YanıtlaSil
  16. ben de gitsem 2 ay sürse de anlatırdım çünküüü böyle postlar hem keyifli oluyor hem gaza getiriyor insanı.. diğer gezi notları da beklenmekte ;)

    YanıtlaSil
  17. Anılarınız, Roma'nın hoş bir özet tanıtımı olmuş, kaleminize sağlık.
    Ne yazıkki sadece ilki 1,5 günlük Roma ziyaretimizde bize rehberlik teşkil edebildi. Sonrakilerin yayın tarihi ile bizim orada bulunduğumuz tarih uyuşmadı zira.
    Nacizane ben de imkanı olanların rehber kitap ve haritalarına aldırmadan ara sokaklara girmelerini ve karşılarına hiç bir yerde kayıtlı olmayan muhteşem yapıtların çıkacağı bilgisini aktarmak istiyorum müsaadenizle. Yürüyerek etrafı görme kesinlikle bu ihtimali artırıyor. Şehrin bu tarihi alanını elimizdeki vakti sonuna kadar değerlendirmek için gece ve gündüz gezerken başından sonuna yürümenin neredeyse beş dakika aldığı devlet kurumu binaların tamamen tarihi binalardan müteşekkil olduğunu görme imkanımız oldu. Ayrıca hiç beklenmeyecek bir şekilde tren istasyonu yakınlarında tamamen İtalyan usulü mütevazi bir aile kafesinde kahvaltı etme, ayrıca yine aynı civarda yüz yıldan fazla süredir hizmet veren bir pastanenin kanolilerini tatma şansını yakaladık.
    Tekrar teşekkür ederim yazınız için...
    Saliha

    YanıtlaSil
  18. Fotoğraflar yine harika. Roma'da da bir tea sevdası var demekki bizdeki gibi :) Kristal bardaklara bayıldım ve o tiramisunun içinde ölebilirim...Çok fena imrenmiş durumdayım Gizem :)

    YanıtlaSil
  19. Sakin oyle dusunme seve seve okuyorum ve linkleri bir bir kaydediyorum ki gittigimde banada yardimci olsun ve diger yerlerin postlarini sabirsizlikla bekliyorum !!! Harikasin !

    YanıtlaSil
  20. Roma ennnn enn en çok görmek istediğim yerlerden biri!!!bayıldım postlarına!!

    YanıtlaSil
  21. sevgılı gızem bu blogunu boyle kullanmanı nasıl sevdım bı bılsen :) cumle bıraz tuhaf oldu sanırım:) cunku bıkac blog ben moda bloguyum dıyıp sonra baskaları yapıyor farklılık olsun dıye gezme gorme de yapıyorlar ya neyse.... oncelıkle roma lıstemde 2. sırada kuzumdan dolayı erteledık yurt dısı gezmelerını , ama romaya sıra geldıgınde onumde postlaın olacak ve o soğuk kahceden de ıcecegım , kafelerde gıdecegım..ellerii de saglık sevgıler guzellık

    YanıtlaSil