Çilekli Cheesecake'li Dondurma! :)

O kadar Roma postu yaptıktan sonra üstüne bir “gelato” postu yapmamak olmazdı! :) son zamanlarda sürdürdüğüm diyetimde tek tüketebildiğim tatlı dondurma olduğundan sürekli dondurma alma durumuna bir çözüm getirdik ve şansa karşımıza çıkan mini bir dondurma makinesi aldık :)

 
Tefal’in gelato isimli dondurma makinesinin metal bir haznesi var, 24 saat buzlukta beklettikten sonra içerisine istediğiniz karışımı (hemen her dondurma tarifi olan bir tarif kitabı da çıkıyor kutudan) döküyorsunuz ve dondurma haznesinde yavaş yavaş karışarak 35-40 dakika arasında oluyor :)

 
Gelelim dondurmamıza, ben ilk olarak çilekli cheesecake’li dondurma tarifini denedim ve tabiri caiz ise parmaklarımı da yiyordum :) Birçok dondurma tarifinde krema da var ancak cheesecake’li tarifte süt, şeker ve labne olması sebebi ile de ilk tercihim oldu.

Malzemeler;
200 gr süt (1 su bardağı)
120 gr şeker (8 çorba kaşığı)
300 gr labne
1 paket şekerli vanilin
8 adet Burçak bisküvi
8-10 adet çilek

Önce bir kabın içerisinde süt, şeker ve vanilyayı karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz. 


 
Daha sonra başka bir kaba alarak oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz (buzdolabına da koyarak soğutabilirsiniz karışım ne kadar soğuk olursa dondurma o kadar başarılı oluyor)



Şimdi çileklerimizi rondodan çekelim.





Soğuyan karışıma çilekleri de ekliyoruz.

 
Üzerine labneyi de ekliyoruz ve tel çırpıcı ile karıştırmaya başlıyoruz.

 
Buzlukta donmuş hazneyi çıkarıyoruz. 

 
Üzerine aparatlarını takarak haznesinden içeriye karışımı boşaltıyoruz.

 
Dondurmamız yavaş yavaş dönerek müthiş tadına ulaşmaya doğru ilerliyor :)

 


20. dakika sonunda dondurmamız iyice katılıyor ve içerisine Burçak bisküvileri kırıyoruz.



30. dakika sonunda dondurmamız yenilebilir kıvama geliyor ancak ben dondurmayı daha katı sevdiğimden bir saat kadar daha buzlukta beklettim.

 
Vee dondurmamız hazır, afiyet olsun! :))))


Tadı o kadar lezzetli ki mis gibi süt kokusu ve çileğin taze tadı damağınızda kalıyor. Bu kadar çok dondurma tüketirken en azından içerisinde ne olduğunu biliyorsunuz, katkı maddesi yok ev yapımı daha ne olsun demek istiyorum :)

 
Bu tarifi makine olmadan yapamaz mıyız derseniz, çelik bir tencereyi buzlukta soğutup buz  ve su dolu daha geniş bir kapta yavaşça karıştırarak yakın bir sonuç elde edebilirsiniz ancak yapması oldukça zahmetli olur.

Bu yaz sık sık dondurma yiyeceğim ve birçok tarifi denedikten sonra sizinle paylaşmaya devam edeceğim. Afiyet olsun, sevgiyle kalın! :)

CONVERSATION

42 comments:

  1. Benim Giz'im hem güzel, hem akıllı, hem çok iyi, hem çok tatlı, hem çalışkan, hem eğlenceli, hem becerikli, hem de dondurma yapabiliyoooo o_O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim Funda'mın kalbi o kadar kocaman ki, benim için söylediği her şeyin fazlasını içinde barındırıyor, etrafındaki herkese saçtığı ışıkla mutlulk veriyooor! :)) canım arkadaşım sen gel ben sana her çeşit dondurma yapacağım hatta seri üretime geçeceğim söz! :)))

      Sil
  2. aaaaa bu dondurma makinası çok mantıklıymış gizem'cim ya. hemen bi tane edineyim ben de, malum dondurmaya bayılırız :) teşekkürler ayrıntılı tarif için ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pinosh'cum, insan önce bir üşeniyor nereye koyacağım nasıl yapacağım diye ama o kadar kolay ve sonuç o kadar lezzetli ki kesinlikle değiyor, çok tavsiye ederim :)) beğenin için de çok teşekkür ederim tatlım :)

      Sil
  3. offf harika görünüyor böyle bişey bana da lazım hergün dondurma yemeden duramıyorum, eline sağlık afiyet bal olsun canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de duramıyorum kuzum, baktım Mado ile ortak olma raddesine geldi siparişlerimiz çareyi ev yapımı dondurmada buldum :)) çeyize katmak için harika bir şey tatlım hehe :p

      Sil
  4. Canım ben bunu ilk kez görüyorum ve ufo gören masum köylü gibi bakıyorum ekrana :) yaz kış dondurma yapar insan bununla :) harika bir şey vallahi güle güle kulla. Fakat anlamadığım bir şey var!!! Diyet yapıyorum derken ??? Şaka yapıyorsun bence :) Benim için o kadar kusursuz görünüyorsun ki diyet yapacağına hayatta inanmam :) Biliyorum canım sende insansın kendi kendine kuruntu ettiğin iki üç kilo fazlan olabilir(ki bence yok)kesinlikle güzelsin ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hheheh tatlım ben de aynen öyle baktım mağazada, nasıl yani dışarıdaki gibi kıvamlı dondurma mı yapıyor diye inanmadım, orada yapıp küçük kuplara koymuşlar denettiler hemen bayıldım ben de :))) kuşum geçen sene bu zamanlara göre tam 5 kg aldım, kendi kıyafetlerime sığmıyorum ondan bu ara dikkat ediyorum çok teşekkürler güzel sözlerin için çok mutlu oldum okurken bebişim :))

      Sil
  5. ikea'dan sonra tefal de evimizin her şeyi olmaya aday gizim :) gelato ne zamandır benim de aklımı bolca çelmekteydi. bu posttan sonra istanbula dönünce koşa koşa gidip alacağım :) şeker yerine splenda da kullanirsak zaten, gelsin dünyanın en lezzetli, en doğal ve ennn güzel tatlıları yaz boyu. bütün ara öğünlerimde dondurma yerim artık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Missi'm doğru valla evdeki elektrikli her şey tefal post ettikten sonra fark ettim biraz tefal reklamı gibi olmuş güldüm kendi kendime :p hehe splenda'yı ben de düşündüm tatlım, sütü zaten light kullanıyorum vicdan azabını minimize eden bir tarif oluyor ama o zaman tüm kabı yemekten korkabilirim nasıl olsa hafif bu diye :PPP

      Sil
    2. benim de elektrikli hemen her şeyim tefal. özellikle actifry dan aciip memnunum. splenda bence gayet iyi bir fikir. şimdiden sabırsızlanıyorum :)

      Sil
  6. Hımmmm enfes eline sağlık diyelim napalım :) Peçeteler sanırım English Home...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimize afiyet bal şeker olsun :P evet canım English Home, bayılıyorum oradaki peçetelere :))

      Sil
  7. O narin ellerden böyle nefis lezzetler.Merak ettim açıkçası. (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebru'cum keşke yakın olsak da tattırabilsem sana bu lezzeti :) çok doğal bir tat çıktı ortaya, cheesecake'den de hafif. O güzel kalbinden gelen sözler için çok teşekkür ederim canım :)))

      Sil
  8. görüntüsü bile ağzımı sulandırmaya yetti:) Öncelikle ellerine sağlık, sonrasında afiyet olsun;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifi gece 23.00'de bitirdiğim için kendimi zor tutarak yemedim, kısmetse bu gece kocaman bir kup yiyeceğim çok teşekkürler canım :)

      Sil
  9. şuan köhköh öksürüyor olmaya aldırmadan öğlen paydosunda kocaman bir dondurma yemeyi aklıma düşürdün şimdi... açıkçası dondurma makinesnı alacağımı sanmıyorum.. yemek yapmaya bile fırsat bulamazken dondurma makinesi alıp onu mutfağın baş köşesine yerleştirmek benim için fuzuli olur çünkü :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehe dondurma candır Simone'cim ye afiyet bal olsun! :)) ben de acaba kullanmaz mıyım diye tereddüt ettim ama aldığımdan beri denemeler içerisindeyim çocuk gibi :p

      Sil
  10. ya sen ne şahane bi insansın tızım yaa.. bütün güzellikleri bir arada taşımak çok zor olmuyo mu senin için ha bebişim? :)
    güzel oldugum kadar becerikliyim, kralını tanımam diyosun yani :) ellerine saglık pek güzel görünüyo. bi top verirsen hayır demem şu an ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Minik kuşum o şahanelik güzellik sana ait, hehehe canımsın ne kadar tatlı yazmışsın böyle :)) bebişim sen seç beğen hangi tadı istersen onları dondurmacı gibi dizi dizi yapacağım sana :)) kocaman öpüyorum, bir sarmalıyorum seni :)))

      Sil
  11. gecen gün tanıtımını görmüştüm.Ama cok emin olamamıstım harikaymış bu.Hem ev yapımı hem saglıklı ellerine saglık afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim de aklımızı en çok ev yapımı olması çeldi canım, sürekli katkı maddesi yiyoruz dışarıda, böyle oh mis oluyor :) çok teşekkür ederim tatlım ;)

      Sil
  12. Makine harika bir şeymiş ama yapan da marifetli;)))
    Afiyetler olsun canım, keyifle yiyin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler tatlım :) makine insanı çocuklar gibi mutlu ediyor, ne tuhaf içimizdeki büyümeyen yan :))

      Sil
  13. offf bayıldım... bende çok tatlı yiyemeyen, dısarıdaki hazır dondurmaları sevmeyen biriyim Gizem'cim. dondurmalarda en anlaşamadığımız konu şeker oranları. ben şeker eşiği düşük biriyim. Çok şekerli şeyleri yiyemem, sevmem. Bu makineyi almalı hemen, kendime en uygun dondurmayı yapmalııı ;)Ellerine sağlık...

    "www.sevalvemoda.blogspot.com"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım aynen, bana da çok tatlı geliyor burada damak tadında göre tüm malzemelerin oranını değiştirebiliyor olmak süper oluyor :) Teşekkürler canım, dilerim sen de keyif alırsın çok :))

      Sil
  14. Gizem'cim bu makineyi ne zamandır görüyorum sırf kırmızı mutfak eşyası takıntımdan almadım.Bazı elektrikli mutfak yardımcılarım yeşil yanına bir de kırmızıyı karıştırmamalıyım.Makinenin başka renkleri mevcut mudur acaba?Dondurmayı evde yapmak müthiş bir fikir.En sağlıklı sonucun makineler yardımıyla edinileceğini düşünüyorum.Ellerine sağlık harika görünüyor.Kitapçıktaki diğer tarifleri de heyecanla bekliyorum :):):)


    www.ayseguldonmez.blogspot.com

    www.ayseguldonmezesgin.blogspot.com

    Bloglovin/Aysegul's Daily Fashion Tips

    Bloglovin/Aysegul's Daily Cooking Tips

    www.lookbook.nu/aysegul




    www.ayseguldonmez.blogspot.com

    www.ayseguldonmezesgin.blogspot.com

    Bloglovin/Aysegul's Daily Fashion Tips

    Bloglovin/Aysegul's Daily Cooking Tips

    www.lookbook.nu/aysegul

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heheh Ayşe'cim benim de gri takıntı var, gri olan hiçbir şeye gitmiyor elim :) haznesi zaten hep buzlukta, motor aparatını da dolaba kaldırıyorum ben :) lokumlu ve krokanlı tarif var sırada :)teşekkürler canım, öpüyorum çok!

      Sil
  15. denemem lazım bunu.

    Görüşmek üzere
    http://www.bakbuharika.blogspot.com
    http://www.facebook.com/harikadekorasyon

    YanıtlaSil
  16. Evde dondurma mı harika! Görünüm insanın aklını basından alıyor, böyle yeni şeyleri denemeyi, deneyenleri izlemeyi çok seviyorum :) Afiyet olsun bu yaz bolca sana o zaman :)

    YanıtlaSil
  17. eline sağlık kuşum :) ben de istiyorum hamarat ellerinden bir kase:)

    YanıtlaSil
  18. Çok eğlenceli :) tarifde harika ve farklı..Ellerine sağlık..lokumlu,krokanlı dondurmanı 4 gözle bekliyorumm..

    YanıtlaSil
  19. yaaa bayıldım bayıldım bende isteriiiim=) bence tefal sana hedieler filan yollamalı fotoraflar ne tatlı öyle çok sevdim bu postu!

    YanıtlaSil
  20. gizcim sen ne kadar beceriklisin. Bugun benim de canim o kadar dondurma cekmisti ki acaba evde yapilir mi diye dusunmustum, makinesinin oldugu aklima bile gelmemisti. Eve yururken de madoya ugrayip dondurmami yiyerek geldim. Fakat senin fotograflari gorunce sanki hic dondurma yememisim gibi aşermeye basladim:)

    YanıtlaSil
  21. nasıl keyifle okuyorum senin bu tariflerini her defasında markete gitmeden birinin listesine bakıp alayım malzemeleri diyorum tembelliğime geliyor ama denicem bi kaç tane favori tarifim var... sağol cnm....

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Giz :)

    Bu yaz ilk defa dondurma yapımına başladım evde ben de, üstelik elde yapıyorum herşeyini. Yarım saatte bir çıkarıp sürekli karıştırmak gerekiyor sadece o kadar ama 2-3 saatin sonunda ev yapımı ve içine ne koyduğunu bildiğin bir şeyi yemek cidden çok keyifli :) O yüzden seni de kutluyorum.. ellerine sağlık bu tarif için.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  23. merak ediyordum bu makinenin performansını şimdi senden olumlu şeyler okuyunca iyi oldu, ben de almaya niyetliyim =) kendi dondurmanı yapmak müthiş bişey özellikle de benim gibi dondurma canavarları için ;)

    YanıtlaSil
  24. Sen 'parmaklarimi da yiyordum' demissin, hatta daha guzeli o sahane dondurmayi yemissin! Ben burada agzimin sulari acik kalakaldim, o ne olacak Giz'im?;)
    Biz kucukken annem de yapardi ama boyle yapmazdi, nasil yapardi bilmiyorum da:/ Ama evde olani gibisi var mi? Sey, bir de bizim sokagin kosesindeki Cesare Gelateria'miz gibisi;P

    YanıtlaSil
  25. sımdı 1 sen cok guzelsın 2 cok dogalsın 3 cok hamaratsın ben sana bayılıyorum ellerıne saglık emegıne saglık :))

    YanıtlaSil
  26. Marifetli Gizcim, her eve lazımsın, ellerıne saglık, ben de mı alsam dedım bayılırım dondurmaya en guzelı de ev yapımı, başka çeşit denersen onları da yazarsın değil mi :)

    http://bir-alisveriskoligin-itiraflari.blogspot.com/

    YanıtlaSil