Marmaris & Selimiye


Saklıkent maceramız saatlerimizi aldığından Marmaris’e vardığımızda güneş tepelerin arkasından kayboluyordu. Senelerdir gittiğimizden artık bizim için ikinci bir ev olan merkezdeki otelimize varınca en çok gece sahilde yıldızları izlemeyi özlediğimi fark ettim. Yemekten sonra hemen beach bar’a gittik. Burada country tarzında beyaza boyalı ahşap veranda altında oturup canlı müziği de dinleyebilirsiniz, çalan grubun arkasında yer alan kumsala hasırlar üstüne atılmış dev minderlere uzanıp denize karşı ayışığında da oturabilirsiniz. Biz müzik sesine dalga sesleri karışınca, İstanbul’da göremediğimiz parlak yıldızları uzanarak izlemek daha bir hoşumuza gittiğinden ikincisini yaptık.


O akşam gökyüzünde ay hiç görmediğimiz kadar büyük ve parlaktı. Mehtap ince bir silüet halinde dalgalanmak yerine suyun yüzünü ışık seline boğmuştu. Etraf adeta aydınlıktı.


Doğal güzelliklerin, doğanın hazırladığı süprizlerin insan üzerinde etkisi daha farklı oluyor. Kıpırdamadan saatlerce bu güzel manzarayı izledim. O müthiş güzelliği anlatmak için kelimeler yetersiz kalıyor ancak o anda ışıl ışıl suya koşarak girse karşıki dağlara doğru yüzdükçe ölümsüzlüğe ulaşacakmış  gibi hissediyor insan. Ay yükseldikçe ışığın suda oluşturduğu yol da genişledi...
Makinenin ayarları ile oynayarak yaptığımız bir iki deneme çekimi :) Doğal güzellik karşısında ruhum bedenimden ayrılarak kendi başına gezintiye çıkmış gibi de düşünebilirsiniz :p 

Uzaklarda ışıkları bize kadar ulaşan bir eğlence gemisini elimizden geldiğince fotoğrafladık. Tripodsuz gece çekimi yapmak çok zor olduğundan bu kadar çekebildik.

Suda her dalgada fosforlu bir şekilde ışıldayan yakamoz gecemize ayrı bir güzellik kattı. Uzun zamandır görmemiştim nasıl mutlu oldum doğanın bu küçük süprizine :) Marmaris'le ilgili tavsiye edebileceğim şey merkeze yakın bir otelde kalıp her gece sahilde yürüyüş yapın. Marina'nın renkli ışıkları, yol boyu mekanların çalışanları korkunç danslar sergilese de farklı birçok yeri görmek ve teninizde dolaşan ılık rüzgar çok keyifli oluyor. Biz Grand Azur'da kaldık. Gece canlı müzik içinde Grand Azur'un beach bar'ı bir de Romance Otel'in beach bar'ı oldukça güzel.

Bu da merkeze yürürken Türk aklının geldiği son nokta. "Aaaa Bacardi Breezer" diye atlayıp "Kırbıyık Freezer"ı görünce dumur olmuş ve sonrasında dakikalarca gülmüş Giz'in kaçak çekimi. Hadi benzerini yapacaksın tamam, ama bire bir kopyasını yapma, ayıptır.


Ertesi gün Selimiye’ye gitmeye karar verdik. Yolumuz üzerinde Turgut Şelalesi’ne de uğradık.
İrili ufaklı şelalelerden oluşan bu alan doğal bir cennetti. Marmaris’te ve civarında her yer yeşil zaten ama buradan yeşil fışkırıyordu adeta. Adımımızı attığımız anda sanki Edvard Grieg’in morning adlı eseri çalmaya başladı :) öyle cıvıl cıvıl bir mutluluk akıyordu buradan. 

Tarihi değirmenin bulunduğu alanı turistler için çok hoş bir şekilde kültürel ögelerle süslemişlerdi. Şarjımız bittiğinden sadece dışını çekebildik.

Değirmenin hemen önünde dilek ağacında adettenmiş madem diyerek dilek diledik :)

Bu ağacın gövdesi dev bir kovuğa sahipti. İçerisine girince kafanızı kaldırdığınızda gökyüzünü görebiliyorsunuz. Dehan girip baktı, kovuğun ne kadar büyük olduğunu bu resimden anlayabilirsiniz :)


Şelalelerden en büyüğünün oluşturduğu doğal havuzda insanlar yüzüyordu. Ne yalan söyleyeyim benim de çok yüzesim geldi ancak çocuklar çok kalabalık olduğundan vazgeçtim :)

Selimiye’ye vardığımızda bu güzel köyü baştan başa arabayla gezdik. Çok methini duyduğumuzdan “Bu muymuş ünlü Selimiye? denizinin Marmaris’ten ne farkı var ki?” dedik. Selimiye’de arabayla geçerken direk görebileceğiniz bir plaj yok, çok da kalabalıktı, acaba dönsek mi yoksa buraya kadar gelmişken bir denize girsek mi derken kalmaya karar verdik.


İyi ki de kalmışız. Selimiye gerçekten şöyle geçilecek bir yer değil keşfedip tadı çıkarılacak harika bir yermiş.
Biz Akkum Motel'in pembe begonvillerinden büyülenerek burada durakladık.

Öncelikle, Selimiye'nin suyu benim bugüne kadar yüzdüğüm tüm sulardan daha farklı. Su yapısı daha bazik gibi, hem daha çok kaldırıyor hem de kadife gibi yumuşacık insanın üzerinden ipek gibi kayıyor.
Berraklığından bahsetmiyorum bile. Kristal gibi, bu kadar temiz ve berrak bir su görmedim ben.


Dakikalarca suda kaldım yetmedi, insan çıkmak istemiyor o kadar güzeldi. Burada da beni yüzerken görebilirsiniz :P

O kadar yüzme sonucu acıkarak plajını kullandığımız Akkum isimli tesisin yemek kısmına geçtik.
Kabak çiçeği dolması ve börülce başlangıcımızdı. Burada her şey çok doğal ve çok tazeydi.

Kalamar biliyorsunuz gittiğimiz her yerde yemezsek olmayan bir şey :) Ancak buradaki kalamar da daha önce yediklerimden çok farklıydı. Kaş’ta Üzüm Kızı’ndaki kalamarı bile geçti benim için. Yumuşak, etli ve sanırım denizin suyundan, etinin tadı da başkaydı.

Balık da aynı şekilde bildiğimiz levrekten kat be kat lezzetliydi. Bu tatlardan sonra İstanbul’da balık diye bunların kötü bir kopyasını yediğimizi bir kere daha gördüm. Daha önce gelmediğimize çok pişman olduk buraya. Bundan sonra Marmaris’e gittikçe Selimiye’ye de gitmek bizim için şart oldu :)

Üstüne kahve keyfimizi de yaptıktan sonra Marmaris’e dönmek üzere kalktık.


Selimiye ile ilgili söyleyebileceğim bir diğer şey de burasının keşfedilmiş bir doğal güzellik olduğu. İstanbul’dan gelmiş park halinde onlarca arabanın profiline ve çok basit bir plajdaki şezlong fiyatının Çeşme’nin en bilinen plajları ile aynı olmasına bakınca şaşırıyorsunuz.  Ancak gelişmekte olan bir yer, sezonu da 3-4 ay yerel halk da kendince haklı diyebiliyorsunuz içinizden.
Dönüşte insanların yürüyerek karşıya geçtiği Kız Kumu'nda durup birkaç kare çektik.
Karınca gibi görünen insanlar yürüdükçe derinleşmeyen suda karşıya geçmeye çalışıyorlar. Güneş yine dağların arkasına doğru yollandığından biz burada durmadık ancak geniş bir zamanda durup vakit geçirilecek çok hoş bir yer olarak aklımıza yazdık.






Son olarak, uzaklarda yelkenleri rüzgarda şişerek ilerleyen bu tablo gibi bu yelkenliyi de fotoğrafladım :)
Böylelikle Marmaris tatilimizin de sonuna gelmiş olduk. Blogum gezi bloguna dönüşmeden farklı konseptte birkaç post daha yapmak istiyorum ancak kısa zaman içerisinde Prag yolcusu olduğum için vakit bulamazsam bilin ki her yönü ile didik didik edilecek bir Prag gezi yazısı yakında sizleri bekliyor
;)) Sevgiyle kalın...

CONVERSATION

49 comments:

  1. Güzel bir gezinti oldu benim için, özellikle ilk fotoğrafları çok beğendim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begenin icin cok tesekkur ederim, bloguma hosgeldin :))

      Sil
  2. Marmaris'in denizi de havası da başkadır :)Büyüler insanı...Denizi cam gibi,bakınca dibi görünür.Pazarına gidip kaktüs meyvesi almadan olmaz,pekmezlerinin tadı bile başkadır :)Datça'ya da yolun düşerse,limanda sıcak,tarçınlı lokma yemeyi unutma canım :) <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh nasil canim cekti o tadini henuz bilmedigim lokmadan :)) Datca'ya gitmedik hic ama guzelligi dillere destan bu yeri cok merak ediyorum. Marmaris'i de ne guzel anlatmissin ozledim simdiden oralari...

      Sil
  3. Selimiye harika bir yerdir. Bir daha ki gidişinizde sahilin sağ tarafında en uçtaki iskelenin üzerindeki restorana gitmenizi tavsiye ederim. Çok salaş, fakat mükemmel balığı olan bir yerdir. Orada mutlaka orfoz balığı ve ahtapot tabağı almalısınız. Anlatırken sanki tekrar gittim Selimiye'ye =)
    Selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ilk gidisimde ugramak uzere not ediyorum bu yeri :)) selimiye'ye ilk kez gittik ama daha cok kesfedecek yeri var bu dogal harikanin. Tavsiye icin cok tesekkurler ;))

      Sil
  4. canım seninle birlikte kaş, saklıkent, marmaris gezisi yapmış oldum. Yazdıklarını okurken (anlatımınla) sanki bende sizinleymişim gibi geldi:)) Tatil gibisi yok degil mi? Prag'ta iyi eğlenceler şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok gercekten tatlim :)) her donuste arkasindan gelecek tatille avuttum kendimi, Prag'dan da donduk bakalim Paris de gecince ne yapacagiz :)))

      Sil
  5. ah kabak çiçeği dolması ah nasıl özledim :)) inşallah benim tatilimde en az seninki kadar keyifli geçer. Sanada prag ta iyi eğlenceler ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insallah canim :)) Prag cok keyifliydi dilerim senin tatilin de gonlunce gecmistir ;)

      Sil
  6. güzel yemekler ,iştah kabartıcı

    http://www.pinkthingsel.com/2012/07/giveawaycacharel-parfumcappertone.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyle zor ki post yaparken buzdolabindan uzak durmak, bir de bana sor :p

      Sil
  7. Burası hep görmek istediğim yerlerden biri,görseller gene şahane.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebru'cum kesinlikle gitmelisin, dogasina asik olacaksin eminim :)

      Sil
  8. gizim.

    ara öğünümde activia'mı yerken bu postu okumak, gebzenin orta yerinde birden günümün ışıldaması, gece yaptığınız deneme çekimleri kalp ben.

    sen kalp ben bir de :)

    bence gezi ve yemek blogu yapabilirsin tek başına. farklı konseptleri hiç özlemedim çünkü ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kalp sen missim :)) bu gidisle eylul sonuna kadar gezi postu devam edecek sanirim :))

      Not: o soguk activia yeme ani benim de en sevdigim andan :pp

      Sil
  9. 18 yaşıma kadar Marmaris'te yaşamış ve hala tüm yaz tatillerimi orada geçiren biri olarak postunu çok büyük bir keyifle okudum canım.

    Bu arada Selimiye'nin karşısına düşen Çubucak adında bir koy var, bizim yazlığımızda orada bende tüm tatilimi Çubucakta geçirdim. Gelecek senede o taraflara gelirseniz mutlaka beklerim canım;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa bilmiyordum tatlim senin 18 yasina kadar Marmaris'te yasadigini :)) o cennette yasayip da buralara gelince insan geri donmek istemiyor mu? Seneye insallah tekrar gidince Selimiye'te tarihlerimiz kesisirse gorusmek
      Isterim canim :))

      Sil
  10. Marmaris'e iki yaz önce gitmiş ve Kız Kumu'na çok yakın küçük bir otelde kalmıştık. Denizin ortasında dizlerine kadar suda yürümek bambaşka bir keyif. Birde tesis sahipleri yani halkı çok temiz ve saf insanlar. Bahsettiğin şelaleye de gittik ama çokta fazla bir yer gezmedik Marmaris'te. İleride bir gün yine gidilecekler arasında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de kizkumu'nda cok fazla kalamadik ama metrelerce diz hizasinda suda yuruyen insanlari izlemek bile oldukca ilgincti :)) dedigin gibi havasi suyu kadar insani da guzel oralarin :))

      Sil
  11. yavaş yavaş okudum,keyifle baktım hepsine kimbilir belki seneye oraları keşfederiz bizde,iyi tatiller sen gezi postları yap biz rahatsız olmuyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gezi postlari saganak sekilde gelecek oturup yazmaya vakit bulabilrsem :)) dilerim yolun duser buralara, insana gercekten huzur veren yerler...

      Sil
  12. Gizemcim yine harika bir gezi postu olmus, bence hic sakincasi yok bir suru gezi postunun olmasinda, cunku cok guzel detaylari paylasiyorsun, hangi birine yorum yazacagimi sasiriyorum. O moonlight in guzelligi nedir, yakamoz keyfi bir baska oluyor, o orijinal resimler de cooook hosuma gitti. Selimiye nin denizine bayildimmmmmmmm, ben de cikmazdim o sudan, ayyy nasil canim cekti, Liguria nin denizi bizim denizlerimiz yaninda cok sonuk kaliyor. Yemekler de cok lezzetliymis yav. Ve de son olarak breezer in taklitleri cok komikmis, merak etmistim cidden, bu resim benim icindi dimi : ))) Bulustugumuzda sana BB getiricem kesin : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehheh Aylin'cim evet o resim senin icindi :p karpuzlu breezeri oyle ozledim ki!:) cok tesekkur ederim guzel sozlerin icin canim. Gezi yazilarinin devami yakinda gelecek :)))

      Sil
  13. ya şimdi böyle güzel güzel anlatıyosun gel de gitme buralara. bak daha dün başka bir bloga da yazdım. bu sene için tatil olayımız bitti ama seneye kesin marmaris'e gitmek istiyorum. bu kadar övülmez arkadaş bi yer!!! :))

    o değil de yine kendime rehber olarak kullanacağım bi yazı yazmışsın giz'im. ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehe :)) tatlim evlilik sonrasi ilk sene insan gezmeye doyamiyor, o keyifli zamanlarda gidilen yer de guzel olunca tadindan yenilmiyor :)) sabrina's haus diye bir yer var orayi da cok tavsiye ederim bambaska bir dunya :)

      Sil
  14. biz de o kadar gökovada kaldık ama hic aklımıza gelmedi buraya ugramak, demek selimiye de basarılıymış deniz anlamında:) benim icin tatil demek deniz demek de, yeme içmeden önce denizine bakarım gidecegim yerin. ege degil mi zaten bebişim, her yeri güzel, denizi hep serin ve berrak, yeşili hep güzel ve yemekleri hep lezzetli ^_^
    emegine saglık ne güzel anlatmıssın. şu kabak cicegi dolmasını yemek bi bana kısmet olmadı galiba, nerde sorsam mevsimi degil su an yok dediler:(
    hadi o zaman prag yazısını bekliyoruz, git gez de gel bakalım güzel arkadasım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize de Akyaka kismet olamadi henuz tatlim :p seneye kesinlikle gitmenizi tavsiye ederim gordugum en guzel deniz suyu diyebilirim orasi icin :)) prag yazilari en kisa zamanda gelecek zira biraz abartip sadece 3000 karecik cekmis olabilirim :)))

      Sil
  15. Gozlerim senlendi, ruhum doydu, agzim sulandi, midem guruldadi! Ne cok hissi bi arada hissettirdin bana Giz'cim!
    Tripod olmamasina ragmen gece resimlerinin sahane oldugunu dusunuyorum. Tabi bunda senin masalsi anlatisinin buyuk payi var; gorseller gozume daha da guzel gorunuyor.
    Breezer/Freezer 'ulkemden insan manzarali' maillere en ustlerden giris yapacak kadar komik;))
    Ah o mavinin, yesilin en berrak hallerini barindiran denizlerimiz! Bu sene blogger'larimiz tatilleri sonucu hasretim kat be kat artti, aseriyorum resmen!
    Ve yemekler! Bi kac kez donup baktim ama yapmamaliydim bunu biliyorum. Agzimin suyu, goz yaslarima karisacak:P

    Bu yazilardan sonsuz keyif alan biri olarak, daha cok gez, daha cok yaz istiyorum.
    Prag icin guzel bi tatil dilerim tatli Giz'cim;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SvG'cim insan adinin ozelligini tasirmis ya, sen ne kadar sevgi dolu, pozitif, insana mutluluk veren bir insansin!!:) yazdiklarini okumak bile enerjimi yukseltti etrafindaki insanlara sactigin isigi dusunemiyorum. Kocaman opuyorum seni :)))

      Sil
  16. Gizemcim, ne blogu olursa olsun, senin yazılarını okumaktan büyük keyif alıyorum. Hiçbir fotoğrafın, yazdığının içi boş değil, bunları keşfetmek mutlu ediyor beni. Deniz fotoğrafların nasıl deniz özlemi doldurdu içimi, nasıl ferahlattı. Sizin bu tatillerde hep deniz ürünleri fotoları oluyo, çok da güzel oluyo ^*^ Pragda çoğu zaman yürüyereceksiniz, görece küçük zaten, bu da demek oluyor ki yürürken yürürken Gizden bolca fotoğraf göreceğiz. Küçücük ara sokaklarda bile lezzetli yemekler yiyeceğinize emin olabilrsin canım, bi de ismini bilmeden istediğim o yüzden sana tam tarif edemeyeceğim turuncu renkli kokteyli tavsiye ederim :) Öpüyorum iyi tatiller güzel insan!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizem'cim ne kadar guzel seyler yazmissin oyle okurken mutluluk doldu icime:)) insan yazdiklarindan sevdikleri keyif alinca bir ayri mutlu oluyor. Her kosesini fotografladim Prag'in, o kokteylden icemedim ama tredelnik adli tatliyi her gun yedim hala doyamadim :)))

      Sil
  17. Kesinlikle gezi ya da baska bir post farketmez olaylara senin gozunden bakmak mana katıyor zaten, ben de yıllarca Marmaris'e giden biri olarak Selimiye'ye nicin gitmedim diye sordum kendime. Suanda Marmaris = Rus turistler oldugu icin epeydir de gitmedim acıkcası ama sadece Selimiye icin bile gidilebilir, tam kafa dinlemelik bir yer.

    Kırbıyık da bombaymıs. Hadi taklit ettin neden Kırbıyık? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :)) ben de bilemiyorum ama sanrim taklit eden unlu Turk mucidinin soyadi olabilir :pp son zamanlarda asiri rus olmasi beni de cok rahatsiz ediyor o yuzden daha izole yasadil tatili otel icinde ve arabayla gittigimi koylarda. Bu sene giden ingilizler de cok kotuydu gorsen :///
      Guzel sozlerin icin cok tesekkur ediyor kocaman opuyorum seni tatlim :)

      Sil
  18. Guzel anlatiminla ve o guzel fotograflarinizla harika bir post olmus. Evet deniz cok guzel ama en guzeli cok ama cok sevdigim kabak cicegi dolmasi kalamar ve o balik offf Giz cok aci cekiyorum suan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzum uzakta olmasan alip hatta ellerimle yapip yollayayim sana :/// cok tesekkur ederim beybi :)

      Sil
  19. harika bir gezi harika bir yazı olmuş... çok beğendim gerçekten...
    bundan sonra sık sık uğrarım size...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler begeniniz icin, beklerim mutlulukla :))

      Sil
  20. ismini duyduğum ama hiç gitmediğim bir yer. Gerçekten çok güzel ve doğa ile iç içe görünüyor, berrak denize bayılırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henuz kirletilmemis bir yer demek cok dogru olur orasi icin, huzur dolu ve cok keyifli bir tatil ortami bir dahakine direk orada kalmayi planliyoruz biz ;)

      Sil
  21. fotografların her zamankı gıbı cok guzeller ozellıkle karanlıgın ıcın de oldugun ıkıncı fotoya bayıldım desen yerıdır anlasılan yemelı ıcmelı en guzelınden bır tatıl yasayıpp enerjı depolamıssın

    YanıtlaSil
  22. ay ışığı, ah ay ışığı ve flu çıktığın ilk fotoğraf. mükemmel

    YanıtlaSil
  23. Gizzzz fotograflar enfes olmus.. Ne kadar guzel bi yermis orasi oyle buarada suanda tem aclik anima geldin ki yemekleri gorunce agzim sulandi resmen :p

    YanıtlaSil
  24. o kadar ozenlı ve guzel bır yazı olmus kı bu tatıl yazılarına bayıldım :) ve boyle guzel yerler gezıp degısık tadları tattıgınız ıcın dehan ve senın adına cok mutlu oldum gızemcım :) biz de bu aksam donduk ıstanbula ben de bir kac tatıl yazısı hazırlayacagım ama b yazdıklarını ancak seneye yaz tatılımızde planlayacagım sanırım :) umarım keyıfler yerındedır ve prag seyahatı de cok guzl gecer sizler ıcın :) operım

    YanıtlaSil
  25. Gizemcim Selimiye'yi bu sene çok arkadaşımdam duydum ve çok tavsiye aldım, senin postunu okuyunca iyice netleşti. En yakın zamanda gitmek istediğim yerler arasında yer aldı. Yine çok güzel fotoğraflarla anlatmışsın, bayıldım. Gece resimleri de enfes olmuş. Bu arada not yazmışsın yeni gördüm, evet bir kaza geçti başımdan ama çok şükür pek bir şeyim kalmadı daha iyiyim. O gün diğer arkadaşlarımı da görmek için çok gelmek istiyordum ama meğer seni de görecekmişim, daha bir üzüldüm gelemediğim için.

    Bu arada Prag'a gideceğini yazmışssın benim 6 ayım orada geçti, erasmus değişim öğrencisi olarak bir dönem orada yaşadım, harika bir yerdir prag ve çok romantik:) Eğer turla gidecekseniz mümkün olmaz ama kendiniz ayarladıysanız Karlovy Vary ve Cesky krumlov'u mutlaka görün. İkisi de birer masal şehri gibidir. Öptüm seni:) Şimdiden iyi gezmeler

    YanıtlaSil
  26. öyle güzel kareler yakalamissin ki insanin fotograflarin icine giresi geliyor :)

    YanıtlaSil
  27. Aslında resim karelerine baktığımda itiraf etmeliyimki geçmiş yıllarda bulunduğum yada yaşadığım - nefes aldığım yerler ama öylesine beğendimki baştan sona baktım tekar siz bu işi gerçekten iyi yapıyorsunuz ders almak lazım sizden,

    YanıtlaSil
  28. canımmm kalamar karıdes heryerde yedıgım ve vazgecemedıgım tatlardan..selımıyenın ılık suları benı benden aldı..kesınlıkle selımıyeyı cok merak edıyorum huzur dolu tatıl ıcın bırebır yanı kuzum ve bızım ıcın:)

    YanıtlaSil
  29. Yazi 2012 yilindan ama beni o kadar heycanlandirdi ki, Selimiye tatilimi iple cekiyorum. muhtesem fotograflAr.

    YanıtlaSil