Sütlü Hindistan Cevizi Topları :)


Tüm yaz boyunca yediklerime dikkat etmem sebebi ile mutfağımdan tatlıları uzak tuttum, sonbaharın gelmesiyle bana da bir rahatlık geldiğinden midir yoksa tatlıları özlediğimden mi bilinmez, kendimi eski tarifleri karıştırırken buldum. Ferrero’nun hindistan cevizli çikolatası vardır ya, yersiniz tadı damağınızda kalır, işte bu minik sütlü hindistancevizi topları en az onun kadar güzel :) Annemin tariflerinden evlenirken almayı unutmadığım bu tadı sizlerle de paylaşmanın vakti geldi .
 
 
Malzemeler;

1 Paket krema

Yarım su bardağı toz şeker

4 su bardağı Hindistan cevizi

1 su bardağı süt tozu

Yarım paket pötibör

 
Yapılışı da oldukça pratik. Önce, yarım paket pötibörü rondodan çekip un haline getiriyoruz.

 
Bir kabın içerisine 3 su bardağı hindistan cevizi, 1 su bardağı süt tozu, yarım su bardağı şeker (tatlı seviyorsanız biraz daha fazla koyun), 1 paket krema ve un haline gelmiş pötibörlerimizi ekliyoruz.

 
 
Daha sonra tüm malzemeler homojenize olana kadar yoğuruyoruz. Ben homojenize olduktan sonra da gücüm tükenene kadar yoğuruyorum (bkz şekil 1a :p) böylece şekeri krema ile eriyor ve malzemeler daha iç içe geçerek çok hoş bir tat oluşturuyorlar ;)



Daha sonra karışımdan ufak parçalar kopararak yuvarlıyoruz ve kalan 1 su bardağı Hindistan cevizine bulayarak bir tabağa diziyoruz. Süt toplarını servis öncesi 7-8 saat buzdolabında bekletirseniz çok daha lezzetli oluyor, yalnız kurumaması için tabağın üstünü streç ile sarın.

 
Bu tatlıyla ilgili sizi uyarmam gereken kısma gelelim, asla bir top yetmiyor! :p
 
 
En az 2-3 tane yemeyi göze alın, yapımı 15 dakika süren bu tatlı zamanınız az iken kurtarıcınız olabilir. Afiyet olsun! :)

CONVERSATION

72 comments:

  1. Ellerine sağlık Gizemcim, ani misafir baskınların kolayca hazırlanabilecek kurtarıcı bir tarif;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden Dilem'le aklımıza estikçe yapardık evde, şimdi benim için de misafirler için en kurtarıcı tariflerden birisi tatlım çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Bayılıyorum böyle pratik ve şık tatlılara...mutlaka yapıcam ..ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, şimdiden afiyet olsun o halde :))

      Sil
  3. Offf Gizem...
    ne yaptın sen?:))) En sevdiğim çikolatadır,beyaz Ferrero hindistan cevizli toplar!
    Eğer ona benziyorsa,kesin denemeliyim..
    Sen de sanırım benim gibi hindistan cevizini çok sevenlerdensin:)Daha önce "çıtkırıldım" tarifini defterime yazmıştım,daha yapamadım ama hep aklımda..

    Bunun havuçlu&cevizli ya da çikolatalı versiyonlarını yemiş,hatta yapmıştım ama sanki bu daha bir güzel..
    Ellerine sağlık canım!

    www.roomsgardens.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcu'cum ben de eskiden hep havuçlu cevizlisini yapardım, sonra bu tarifi keşfedince yapmaz oldum onu :)) çıtkırıldım kadar pratik ve leziz bir tat, çok teşekkür ediyorum güzel sözlerin için :)

      Sil
  4. Ellerine sağlık..Bende kakaolusunu denemiştim dedeğin gibi inanılmaz pratik ve çok lezzetli oluyor bu tarif..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) kakaoluyu denemedim hiç ama kulağa oldukça leziz geliyor! :)

      Sil
  5. çok kolaymış daha önce yedim ama denememiştim burda bir pastanede bunu içi kakaolu yapıp dışına sade petibörle kaplayarak yapıyorlar. alternatifleride olabilecek lezzetli bir tarif bu ara da ben evli olduğunu bilmiyordum:))) Bu detayı atlamışım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pötibör kadar eti burçak da lezzet katıyor, kakaolusunu hiç denemedim ama bu ilhamdan sonra burçak ile deneyebilirim :)) geçen sene evlenmiştim düğün postumuz var aslında blogda :))

      Sil
  6. ben de burcu gibi havuçlu/cevizli ve ek olarak portakal kabuğuyla olan versiyonlarını biliyorum... bunu da denemek isterim ama şunu sorucam, "süt tozu" derken "kahve kreması"mı kullandınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde kahve kreması da süt tozu olarak geçebilir (coffee mate) ama pınar'ın süt tozunun üzerinde hamur işlerinde kullanılabileceğine dair bir yazı vardı sanırım. Kahve kreması kullanmadım ben, markette direk süt tozu olarak satılıyor :))

      Sil
  7. sanırım akşam deneyeceğim ben bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence senin versiyonun daha güzel oldu missim ama şşş çaktırma olur mu :)

      Sil
  8. Çok zarif bir tatlı, tabaklarımızı neşelendirecek, paylaştığın için çok teşekkürler:)
    Peki süt tozu yerine süt kullansak birşey değişir mi acaba, yemek tatlı işlerine yeni alışan biri olarak farkları öğrenmeye çalışıyorum:)

    Sevgilerimle
    Sümeyra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim bu güzel sözler için :) süt tozu yerine süt kullanırsak kıvamı çok sıvı olur, zaten krema da var içinde koyultmak için en az iki katı pötibör kullanmak gerekebilir ama neden olmasın denenebilir bence :))

      Sil
  9. çoook pratik, fırın, pişirme vs. derdi yok :) eline sağlık nefis görünüyor, deneyeceğim aklımda ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim cecilia :) şimdiden afiyet olsun diyorum! ;)

      Sil
  10. Bayılıyorum böyle atıştırmalık lezzetlere...Ama diyetteyim ya yapılır mı bu şimdi:(
    Ellerine sağlık Giz'cim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben diyettey-dim ama kendi kendime bozuverdim bunları yapınca :) diyet sonunda ödül olsun o halde sevgili günlük, 1-2 taneden bir şey olmaaaz :)

      Sil
  11. oyhh bu bana çocukken yediğim havuçlu cezerye toplarını hatırlattı... omnomnom... ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simone'cim benim de çok sevdiğim bir şeydir havuçlu cezerye :) aynı kıvamda oluyor ısırınca verdiği mutluluk da tıpkısının aynısı :)) çok teşekkürler...

      Sil
  12. pratik yemek ve pasta fikirleri hep beni cezbetmiştir. hele bide bol miktarda hindistan cevizi iceriyosa o tarif, işte ona karsı koyamam. benim de ortalama olarak benzer bi tarifle yaptıgım ve icine kakao da kattıgım mozaik pastanın kardeşi gibi bu gizoşum :) ellerine saglık:)
    ha bide oraya dipnot düşmüşsün ya "1 top asla yetmez, 3 topu yemeyi göze alın" diye, işte onu okuyunca bi utandım kendimden:) çünkü biz ermanla o tabagın başına oturup, tabagın dibini görene kadar yiyoruz. yani görevimiz o topları bitirmek oluyo heheheeh:)) yani nerdeeee 3 top :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Minnoşum onu kibarlık olsun diye yazdım hehehe :) bizim de Dehan'la bir tepsiyi önümüze almışlığımız var yoksa :PP çok merak ettim kakaolusunu da denemek farz oldu artık bana tatlım :)) afiyet bal şeker olsun, Ankara yollarında paket yapıp getiricek sana bundan!

      Sil
  13. çok pratikmiş.nefis görünüyor.kakaolu ve elmalı tarifleri de güzel oluyor bu topların.tavsiye ederim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elmalıyı düşündüm de enfes olabilir, teşekkür ederim tavsiye için :))

      Sil
  14. gizemcım ellerıne sağlık :) sanırım ben de deneyeceğim bu tarifi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım, güzel ilham veren ev dekor resimlerinde bu tatlıyı görmek çok da mutlu eder beni tadını da beğenmen dileğiyle :)) afiyet olsun Gizem'cim...

      Sil
  15. Ellerine sağlık Giz

    Böyle görsel aşamalı yemek tariflerini çok seviyorum, senin tariflerinde hep böyle özenli ellerin dert görmesin.. sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun zamandır tatlı tarifi paylaşamamıştım bununla birlikte sahalara döndüm :p çok teşekkürler güzel sözlerin için canım...

      Sil
  16. gizemcim yarın işyerinden kızlar gelecek kara kara düşünüyordum ne yapsam deyu hızır gibi yetiştin desem abartı olmaz hemen malzemeleri yazayım yarın fotosunu paylaşırım beybim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehe bebeğim afiyet olsun şimdiden bakacağım bloga yapabildin mi diye :)) öpüyorum kocaman..

      Sil
  17. ellerine sağlık bu arada nasıl incecik kaldığın belli oldu..2-3 tane mi??? ben 10 taneyi kesin götürürüm gibi görünüyor :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehehe :) yok benim de götürebilitem var ama işte yemek yemeye aşık ve yiyince direk kilo alan bir boğa burcu olarak zor tutuyorum kendimi :))

      Sil
  18. Bu hafif tatli da super fikir, denemem lazim kesin. Yillar evvel havuclu bir versiyonunu yapardim bu toplarin, o da lop lop giderdi hemen : ) Afiyetle yiyin canim : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam da cumartesi günkü misafirlerime tatlı ne yapayım acaba derken hızır gibi yetiştin biliyor musun? Bu kadar olur,çoook teşekkürler bu güzel ve pratik tarif için:) Ayrıca daha önce vermiş olduğun magnolia pudinginden yapmıştım o da süper olmuştu.Tariflerini takipteyim yani:)Sevgiler.

      designbydg.blogspot.com

      Sil
    2. Bir soru: Süt tozu koymadan yapsak olur muuu? Kıvamı çok farkeder mi ki:S

      Sil
    3. Aylin'cim sen gel yine buralara ben sana her versiyonunu yaparık tatlım :)) çok teşekkür ederim güzel sözlerin için..

      Sil
    4. designbyD çok sevindim magnolia tarifimi deneyip beğenmene :) şimdiden afiyet olsun! yeni tarifler de gelecek yakında..

      süt tozu koymadan yapınca elde yuvarlama kıvamı bire bir tutmayabilir, bir de sütlü çikolata tadı eklenmiş gibi olmaz ama süt tozunun tadı ağır geliyorsa (biraz yağlıdır) neden olmasın? :) afiyet olsun :)

      Sil
    5. çok teşekkür ederim geri bildirimin için:)Ama ben hemen o akşam yaptım bile bu topları:) Süt tozu koymadım, kıvamında bir problem olmadı.Belki benim gibi merak edenler varsa diye yazayım istedim.Sevgiler;)

      Sil
  19. Muhteşem olur bu tarif, uzun zamandır bende yapmamıştım, hatırlattın:).Gelsin kaloriler o zaman:).Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalorileri hiç karıştırmasak? :)) şimdi olurken bile yapasım geldi tekrar :P çok teşekkür ederim..

      Sil
  20. En çok pratik bir tarif olması dikkatimi çekti, hindistan cevizi ile pek aram olmasa da bir gün deneyeceğim canım, paylaştığın için çok teşekkürler...
    Aklım geldi de belki hindistan cevizi yerine fıstık vb. de kullanılabilir;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Natali'm hindistan cevizi yerine fıstık ya da dövülmüş fındıkla da deneyebilirsin dilersen öyle de çok güzel olur bence :) ben teşekkür ederim asıl içten sözlerin için canım :)

      Sil
  21. 'Çıtkırıldım' tarafımdan da yapılmıştır ve cidden çok kısa sürede hazırlamıştım ani gelen misafirim için .Tarifleriniz kısa ve öz tam benlik :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıtkırıldım candır! :) ben de kaç misafire 15 dkda hazırlamışımdır ve tadı damağında kalmıştır deneyenlerin :) kısa ve öz tariflerin devamı gelecek, takipte kalın :)) sevgiler...

      Sil
  22. Vayyy şahane görünüyor. Denemem şart:) Ne marifetlisin Gizem yaa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heheh o marifetten çok boğa burcunun oburluğundan Zeynep'cim yaa :) çok teşekkürler...

      Sil
  23. Canım ciddi ciddi denemeyi düşünüyorum bunu o yüzden soruyorum süt tozu yerine süt kullanabiliyor muyuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım kullanırsın ama cıvık olur, daha fazla pötibör eklemen gerekir süt tozu o beyaz çikolata tadını vermek için bir de yağlı olduğundan buzdolabında bekletirken daha güzel donuyor (aman ne hafif!:p) ama dilersen az süt ve ek pötibör ile de uygulayabilirsin tarifi ;)

      Sil
  24. hmmm, en kısa zamanda denemek için sabırsızlanıyorum :)
    sevgiler, Benek
    http://nazlibenek.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman ben de şimdiden afiyet bal olsun diyorum :))

      Sil
  25. Favori çikolalatalarımdan birinin kardeşi bu tatlı hem de bu kadar pratik! :) Yalnız o çikolatalardan da bir top yetmiyordu bu da yetmez haklısın, hem de minikler, gidip gelip yemelikler ^*^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet işte en kötü yanı da Gizem'cim insan 2-3 tane yiyip nefsini körlese bile (körlemeye gel :p) sonra dolabı açıp da karşısında görünce dayanamayıp bir tane daha atıyor ağzına, döngü gibi bitene kadar sürüyor valla :)))

      Sil
  26. Hemen denemeliyim çok lezzetli ve hafif görünüyor,ellerine sağlık canım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler tatlım, afiyetle yiyin güzel kızınla birlikte :))

      Sil
  27. tatlılar prensesi seçtim seni yaptığın herşey birbirinden güzel. ben de evli bir hatun olduguma göre artık kocama bunlardan yapma vaktim geldi :) eline sağlık tatlım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tubito'm ne güzel bir hitaptır bu çok mutlu oldum o halde :)) güzel yeni gelinimiz eşine yaparsa en güzel sütlü hindistan cevizi topları olur onlar eminim :)) şimdiden afiyet olsun size tatlım! :)

      Sil
  28. Gizemcim diğer tarifler gibi, bunlarda çok hoşlar. Valla ben buradan bakıp bakıp keyifle deniyorum sayende ;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ediyorum, çok mutlu oldum bunu duyduğuma :) afiyet olsun diyorum o halde, devamı gelecek tariflerin! :))

      Sil
  29. merhaba ben geldim...
    sizi izlemeye aldım...

    ben bu toplara bayıldım :))
    çok lezizi görünüyorlar...
    kakolu bisküviylede denemek lazım :))
    ellerinize sağlık...

    sizde beni izlemeye laırsanız seviniirm...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  30. Merhaba,
    Hindistan cevizi yerine farklı bir malzemeyle de deneyebiliriz sanırım,ne dersiniz?
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  31. bende feyz alarak mutfaga gıttım ama kara toplar yaptım neyse bu dabır baslangıc degıl mı :) gizim her türlüsünden yeteneklı ınsanım benım ...ya bır yerlerınde nazar boncugu tasıyormusun acaba :) bence tası senı seven pabucunun prensesı

    YanıtlaSil
  32. Tatlım marifetlerini döktürüyorsun ve aklımızı çeliyorsun. Şimdi bunu yapmak farz oldu, hindistan cevizini çok seven ve filtre kahveleri yanına hep bir arkadaş ekleyerek içen biri olarak. En kısa zamanda deneyeceğim ve sanırım bu deneme yarın akşam olacak, haftasonunun gelişini kutlamak için :)

    YanıtlaSil
  33. O kadar tatlı tarifi ve tatlı yorumlardan sonra, çikolata kutusunu açmamak olmazdı. Hem çikolatamı yer hem de bu tarifi not defterime yazarım :) Havuçlu versiyonunun tadını bildiğimden ve hindistan cevizine bayıldığımdan bunu yapmadan geçemeyeceğim :)Ellerine sağlık tatlım! Nice pratik tariflere! :))

    Not: Süt tozu yerine süt kullanamaz mıyız? Kullanırsak ölçüsü nasıl olur?

    YanıtlaSil
  34. ımmm eelerıınneee saglıkkkk gızcım ama ne mutfagımdan uzaklastı bu tatlılar ne mıdemden..hele yapınca en az 2-3 dedın ıste ben orda dedım kı sanırım ben kurabıye canavarıyım:))

    YanıtlaSil
  35. Ayyyy canim mutlaka bir ara deniycem insallah ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  36. cokkk super olmus , bloguma beklerim bidahaki tarifleri turkçe yapicam <3

    YanıtlaSil
  37. Ooooh süpsüper olmuş ! Bayıldım ! Bende yapacağım ;)
    Teşekkürler tarifin için ;)
    Takibindeyim bundan böyle ;)

    YanıtlaSil
  38. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.Bende denemek isterim

    YanıtlaSil