Nardis Jazz Club - Kevin Mahogany Konseri

Son zamanlarda Dehan’ın artan bir ilgi ile dinlediği jazz CD’leri şehirde yaklaşan jazz festivali öncesinde  bizi fazlası ile havaya soktu :) Sabahları işe giderken Evans, dönüşte John Coltrane, Duke Ellington derken jazz’ın gelişi güzel, doğaçlama akan notaları arasında kaybolarak geçtiğimiz haftayı yaşadık.
Nardis’e uzun zamandır gitmek istiyorduk, bu Cuma iyice niyete koyduk, bir de yurtdışından ziyaretçi gelen bir müzisyen olunca haftanın yorgunluğu demeden yollara düştük :)
Asmalı Mescit’te şarap eşliğinde akşam yemeğimizi yiyip, saat 22.00 civarında tenha sayılabilecek sokaklarda dolaşıp Nardis’e doğru yol aldık. Nardis ufak ancak bir o kadar da sıcak bir yer, sahnenin önünde tüm masalar müziği yaşayacak kadar içinde ortamın. Asma balkon katı da çok keyifli gözüküyordu, ancak biz sahne önünde oturmayı tercih ettik.
Kevin Mahogany sahneye çıkmadan önce bir masada oturmuş yanına gelen hayranları ile oldukça sıcak bir şekilde sohbet ediyordu. Sahneye çıktığında seslendirdiği şarkıların verdiği keyfin yanında dinleyiciyi bire bir içine kattığı sohbet havası, stand up şovu kadar komik esprileri ile salonu kahkahalara boğdu :)
Gecenin performansı Kevin Mahogany’ye Burak Bedikyan (piyano), Ozan Musluoğlu (kontrbas), Ediz Hafızoğlu (drum) eşlik etti. 1,5 saat nasıl geçti anlamadık ve kapanıştı “Bu kadar mı, daha yok mu?” dedik resmen :) Kevin Mahogany özellikle , Frank Sinatra’nın sesinden, çok sevdiğim “The Girl From Ipanema” şarkısına kattığı kendine has yorumu ile beni kendisine hayran bıraktı.

Konser sonrası mekanda satılan CD’sini alarak imzalatmak üzere yanına gittik. Burada da Mr. Mahogany ile beni görebilirsiniz :)


Şehre yeni bir jazz festivali gelmek üzereyken biz CD’lerimizi dinlemeye devam edip şimdiden niyet ettiğimiz 1-2 konseri kaçırmamaya kararlıyız. Sonbaharın buruk hüznüne en çok yakışan müziği siz de dinleyerek günlerinize ayrı bir renk katabilirsiniz.

CONVERSATION

22 comments:

  1. Ne kadar keyifli bir akşam, böyle güzellikleri okurken ben de keyifleniyorum..Gün aydın oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizem'cim senin bu içten satırların da benim günümü aydınlattı desem :) konserlerin devamı gelecek... ;)

      Sil
  2. sen tavsiye ediyosan dinlemek lazım ,) Bir de keşke trafikte herkes jazz dinlese, eminim kimse birbirine bu kadar düşmanca davranmazdı o zaman..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke, ama trafikte insanların birbirine davranışı normalde duyduğu saygı ile doğru orantılıymış canım, jazz da dinleseler bizim insanımız bu kadar edoist olduğu sürece davranış şekli değişmeyebilir :) her sabah üstüme üstüme süren arabalar sayesinde kötümser oldum bu konuda sanırım :)

      Sil
  3. notumu aldım canım dinleyeceğim :)

    YanıtlaSil
  4. The Girl From Ipanema benim de favori şarkılarımdan ne şaşırtıcı değil mi ? :) bu arada o konserlere de birlikte gitsek ya gizim olmaz mı ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur missim ama bu ara neverland'e gidesim var benim, oraya da gelir misin ki benimle? :)

      Sil
  5. Ooo konserler sahane. Ben de cazi cok severim, evde ozellikle kendimce keyif yapmak istedigimde bana caz ve bir yaninda bir kadeh sarap eslik eder. Hayati guzellestiren seyler bunlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lulu'cum, cazın kendisine ait spontan ve keskin hatlı notaları beni de bir kadeh şarap eşliğinde mest ediyor :) ne güzel demişsin, hayatı güzelleştiriyor böyle güzel, keyif veren şeyler :)

      Sil
  6. üni.deyken caz müzik şöhretler salonu ve müzesi diye bir proje yapmıştık o zaman hastası olmuştum caz müziğin, eşinle zevklerinin uyması çok güzel tatlım, malesef benimkinin hiç alakası yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşim benden daha da çok seviyor zaten, müzisyen olmasından yana şanslıyım sanırım :) alıştıra alıştıra arada dinletsen tatlım belki sever o zaman eşin de, bak sen ne güzel severek dinliyormuşsun keyifle :)

      Sil
  7. cnm nefis bir akşam olmuş benim eşim çok sever jazz dinlemeyi orda olmak isterdi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni bir jazz festivali başlıyor, denk düşürüp o konserlerden birisine gitmeniz dileğiyle canım :)

      Sil
  8. cok keyıflı bır haftanın sonunda hafta sonuna da keyıfle baslamanız sahane olmus.jazz cok dınlemem hatta hıc...ancak kulagıma hos gelırse kesınlıkle dınlerım bunları da deneyecegım ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Caz çok dinlemeyenler için başlangıçta iddialı olabilir canım, daha soft versiyonlarını dinlersen seveceğine eminim çünkü kulağa çook hoş geliyor :)

      Sil
  9. Bende cok seviyorum caz müzigini, cogu kisi sevmez ama ben ayri bir keyif aliyorum vede büyüleyici bir sey oldugunu düsünüyorum caz müzikte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesli'cim, caz müziğin kendisine ait bir dünyası var, o dünyaya girince insan çok keyif alıyor ve seviyor, ben de aynı şekilde büyülü olduğunu düşünüyorum canım :)

      Sil
  10. jazz benim için en az lounge kadar dınlendırıcı olmustur hep,sizin bu sosyal kısılıgınızın arasına sıkısmak ıstedım bır an su yogunluktan kurtulup

    YanıtlaSil
  11. Gel Grace'im birlikte gidelim bir dahaki konsere o halde? :) lounge kadar dinlendirici benim için de, cdlerin arasında kaybolduk zaten Dehan'la :)

    YanıtlaSil
  12. bu cd'lerin hepsini bende alabilirmiyim:))
    belki bu şans banada geçer;)
    böyle statik bir şehirde nefes alınca o kadar çok şey kaçırıyoruz ki:(

    YanıtlaSil
  13. Cok sevdigim bi mekan Nardis benim, sahnenin birebir icinde olmak fonda harika canlı performans varken mekandaki insanları izlemek ayrı bir keyif.. Herkes mest olmus bir sekilde, gozler kapalı.. Nardis'im gelmiş bu yazıdan bunu anladım:)
    Ella Fitzgerald, Nina Simone ve Kerem Gorsev en sevdiklerimden:))

    YanıtlaSil