Floransa - Piazza Della Repubblica, Ponte di Vecchio & Pisa

Floransa’da yağmur durmamacasına yağdı. Pencerenin pervazına bir bardak koydum, gökyüzünden düşen damlalar içerisinde birikip taştı. Sonra bir damla mürekkep damlattım bu suya, nasıl ki boya yavaş salınımlarla yumuşak bir şekilde dağılıverdiyse Floransa’nın güzelliği de aynı şekilde dağıldı içimde.



Floransa geçmişe açılan bir kapı gibi. Renkli tarihi binaları, havada somut bir şekilde kokusunu alabileceğiniz sanat eserleri, başta size labirent gibi gelen ama birkaç kez turladıktan sonra ezbere bileceğiniz sokakları ve etrafa gelişi güzel serpilmiş gibi duran göz alıcı çiçekleri ile mütevazı bir cennet.


Floransa’da şunu yapın bunu yapın demek istemiyorum, bu karakterli, eşsiz ortaçağ kentini içselleştirmek için kendiniz keşfedin. Sokakları adımladıkça kendinizi daha da buraya ait hissedeceksiniz. Şehir sizi adım adım içine alacak.

Biz Floransa’da neler mi yaptık? Önce Repubblica Meydanı’na yürüyüp tüm cömertliği ile gökyüzünde parlayan güneşin tadını çıkardık. 




Yaşımıza başımıza bakmadan meydandaki atlıkarıncaya bindik :)
Meydanın köşesinde yer alan Gilli’de serin, altın çilekli Bellini'lerimizi yudumladık.


Piazza della Signoria Meydanı'na yürüdük. 

 
Michaelangelo’nun ünlü Davud heykelini (replikası) selamladık.

 

Her biri ayrı bir hikayenin en etkileyici sahnesini sonsuzluğa sabitlemiş heykellerin önünde dakikalar geçirdik.


 
    

Aslanların gözünden meydanı izledik.




Louvre ve D’Orsay’den sonra bir müzeden bu kadar etkilenemezdik derken Uffizi’yi gezip Boticelli’nin Venüs’ü karşısında eridik bittik. Müzenin hemen yan sokağından Ponte di Vecchio'ya giden kemerli yoldan yürüdük.

 
Çiçekler kenti Floransa’nın akşamüstü güneşine boyanmış renklerini içimize çektik. 
 
 
Köprüyü geçince solda kalan Open Bar adlı restoranda şimdiye dek yediğimiz en iyi deniz mahsüllü risottoyu yedik. Köprünün ve nehrin en güzel buradan göründüğüne karar verdik :)

 
 
Floransa sokaklarında kah mağazaları, kah insanları inceleyerek gördüğümüz her dondurma dükkanına girip farklı gelatoların tatlarına baktık :)

 
Blogger'ın bize armağanı olan dünya tatlısı SvGLove ve Lilamoonlight ile İtalya'da bir araya gelerek bir Irısh Pub'da kokteyllerimizi yudumlayarak su gibi akan zamanda inanılmaz keyifli vakit geçirdik :)


Ertesi gün bize meydan okuyan bulutlara inat Pisa’ya gittik.

 
Kulenin eğri duruşunu bilmemize rağmen görünce hayretle karışık bir hayranlık duyduk :) Yapının mimari güzelliği de beklentilerimizin üzerinde bir görsellik sundu bize. Kulenin tam karşısındaki minik kafede, dışarıda yağmur yağarken tentenin altında, leziz sandviçlerimizi yerken dakikalarca bu güzel manzaranın keyfini çıkardık.

 

Merkezkaç kuvveti sebebi ile eğri bir kulenin basamaklarını tırmanmanın iki kat zor olduğunu deneyimleyerek gördük :) En tepeden, kanat çırpan kuşlarla aynı hizadan seyrettik Pisa’yı.

 
Pisa’ya geliş amacımız belki de tüm Toscana bölgesinin alamet-i farikası olan Pisa'nın eğri kulesini görmek olduğundan çok mutlu bir şekilde ayrıldık buradan. Pisa ufak bir yer, etrafta kule dışında sizi kendisine hayran bıraktıracak ekstrem bir güzelliği yok ancak siz de bizim gibi bu kadar farklı bir yapının güzelliği zaten gezme sebebi olarak yeterli diyorsanız görmeniz gereken yerlerden birisi de Pisa derim. Bir sonraki durağımız Venedik olacak, gondol turumuz başlıyor binmeyen kalmasın! :)


CONVERSATION

35 comments:

  1. Siz aslanların gözünden meydanı izlemişsiniz ya, biz de şimdi senin gözünden bu güzel renkli yeri izleme imkanı bulduk Gizcim! :) Şaka bir yana gerçekten huzur doluymuş..Altın çilekli bellini çok merak ettiğim bir şey oldu şimdi, bu posttan sonra :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Huzur dolu ve tarih kokan bir yerde Gizem'cim, keyif alman çok mutlu etti beni :) Bellini benim bu tatilde tanışıp bayıldığım bir içecek oldu, altın çileklisi görsel olarak çok hoş ama tadı farklı değil, Gilli'de gidip benim için de içmen dileğiyle :)))

      Sil
  2. Giz please be my tour guide:)
    oyle güzel anlatıyorsun gidip gordugum sehirde dile dokmediğim seyleri acığa cıkarıyorsun. evet işte buydu orda olan diyorum. seninle sehir gezmek harika olacak. sabırsızlıgım giderek artıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehe, olacağım zaten biliyorsun değil mi? :p hem sadece your guide değil, o tatilde fotoğrafçı olmak gibi de bir niyetim var :) Şimdiden hevesle bekliyorum ben de bu güzel tatili :))

      Sil
  3. Bebeğim ne kadar güzel anlatmışsın anılarım bir bir canlandı. Bir de şuraya gidin buraya gidin dememişssin ya onu çok sevdim çünkü her şehri her insan ayrı keşfeder, sadece zevkaldıklarını ve yaptıklarını bütün içtenliğiyle burda olduğu gibi paylaşmana bayıldım. Buarada görüyorum ki rönesansa olan ilginiz büyük. Buluşacağımız zaman yanınızda bi usb ile gelin size enfes 4 bölümlük BBCnin hazırlamış olduğu Medici belgeseli vermek isterim. Uffuzide görüp hayran olduğumuz o müthiş eserlerin birde hikayelerini dinlemek, izlemek enfes. Ayyy çok az kaldı sabırsızlanıyorum sizleri tekrar görmek için <333

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaaa çok isterim bi tanem o belgeseli izlemeyi hatta Dehan'a hemen söylüyorum indirsin webden :)) BCC dizilerindeki yaşatan anlatım ve detaylara bayılıyorum. Görüştük ama bana yine yetmedi tatlım daha uzun soluklu bir şeyler yapmalıyız kesinlikle! :p

      Sil
  4. Güzel bir öykü okudum.Birbirinden hoş fotolarla.
    Şimdi hevesle bir sonrakini bekliyorum.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sonraki hikaye geliyooor, fırından taze çıktı! :p çok teşekkür ediyorum bu içten yorum için.

      Sil
  5. günümü aydınlattığın doğrudur da, göçüp giden çalışma isteğime ne yapacağız acaba gizim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Missim yerçekimsiz ortamda yürümek gibi, ben bir süredir yerde mi gökte miyim bilemeyerek çalışmaktayım zaten aaah aah diyorum en azından bugün Cuma bebeğim :)

      Sil
  6. çoook güsel anlatmışsınnn canım! Sevgi ve Lila Moonlight ile bulşmanız da harika olmuşş! dünya tatlısı bloggerlar bi araya gelmiş İtalya'ya hava gelmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkürler Serap'cım, çok keyifli bir gündü sen de olsaydın keşke! :)

      Sil
  7. Giz'im 4 kere gezmis olsam da, gezdigim yerleri senden dinlemeye bayiliyorum! Masal alemine giriveriyorum sayende! Ah fotograflariniz bile cok masalsi!
    O kadar gitsen de hala ogrenecek cok sey varmis; Open Bar'a gidip, Ponte Vecchio'ya karsi keyif yapmak lazimmis mesela;)

    Ickilerimiz ne cesitli di mi<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SvG'im senin gibi bir masal prensesinin yaşadığı kentin böylesine masalsı olmasına şaşmadım ama buluştuğumuz zaman öyle kısıtlıydı ki doyamadım o keyifli sohbete bir dahakine Open Bar'a birlikte gideriz inşallah ama öncesinde Milano demek istiyorum! :))))

      Sil
  8. fotolar çok güzeldi....
    bayıldım..
    objektifine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Şirine'cim :)))

      Sil
  9. yaaa süper bi yermiş floransa'da. ben de şu anda Mario Puzo'nun Aile adlı kitabını okuyorum 1400lü yıllarda Romadaki Borgia Papasının hayatını anlatıyor, kitap sürekli Roma Venedik Napoli Floransa'da geçiyor, senin postun da güzel bi tesadüf oldu bunun üstüne :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamide'cim o kitabın üzerine bir İtalya turu farz olabilir :p insan okurken yaşayıp gidince görüp bir daha bir daha gitmek istiyor :)

      Sil
  10. mükemmel kareler yakalamıssınız :)keısnlıkle bende gezdıgım yerlerı senın masalsı anlatımınla dınlemeye bayılıyorum :)keske o bulusmanızda bende olsaydım dedırtıcek bır senlık olmus sızde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Grace'im boynumda giyotin gibi 2kg'lık makine ile saatlerce yürümenin en güzel yanı daha sonra çektiğim karelere bakmak ve onları paylaşmak oluyor. Senin güzel sesinden dinlemek peki? bende bu video olayı bağımlılık yaptı girip girip bakmak istiyorum bloguna :p keşke sen de olsaydın o buluşmada da geçirmiştim içimden bebeğim, bir dahakine inşallah...

      Sil
  11. giz'cmm
    sen ençeok nereyi beğendin?
    roma, floransa, venedik ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buket'cim çok zor bir yerden sordum ama :))) Roma öyle bir yer ki büyüleniyorsun ve yaşamak istiyorsun orada, Venedik'in farklı atmosferi de çok büyülü ama Roma'daki gibi yaşama isteği uyandırmıyor. Floransa tarih kokan bir ortaçağ kenti görmesem olmazdı ama sıralamam gerekirse Roma, Venedik, Floransa derim ben :)

      Sil
  12. Gizemcim, Prag guide postlarin icin geldim ve guzel Floransa postunu da buldum, harika kareler, textleri de yarin ucakta okurum : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aylin'cim her bir detayı en güzel şekilde gören ve yansıtan birisi olarak senin şehrini sana anlatmak zor çok zor :) beğenmen çok mutlu etti çektiğim kareleri, teşekkür ediyorum çok canım :)

      Sil
  13. Senin masalsı anlatımınla gitmediğim yerleri keşfetmek çok keyif veriyor bana. Başka dünyalardan bahsediyorsun sanki, o derece keşfedilesi geliyor herşey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ediyorum bu güzel sözler için :)) yaşarken hissettiklerimi yansıtmaya çalışıyorum, anıları özümseyip postları bu çerçevede yazmak oluyor amacım böyle içten geri dönüşler de çok çok mutlu ediyor beni tatlım :) bir sonraki turumuz Venedik olacak! :)

      Sil
  14. Ses tonunu hayal dıyorum okurken dıngın ve yumusak...kendımı bu gezının bır parcasıymıs gıbı hıssedıp senınle cıkıyorum kuleden merdıvenlerden zorlanarak..anlatımın harıka buna emın ol..mımarı zaten sahane ınan kı buyulendım suan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kelebeğim çok teşekkür ediyorum, ben de bu satırları okurken hissettim aynı şekilde Pisa Kulesi'ne birlikte tırmandığımızı :)) senin Paris postların da çok eğlenceli ve enerji doluydu içtenlikle yazılmış satırların keyfi bir başka oluyor...

      Sil
  15. Yayınına giriş kısmındaki cümlelerine bayıldım Giz'im, devamını da çok severek okudum.Bu güne kadar İtalya gezilerini dinlediğim arkadaşlarım Floransa'yı tarihi açıdan anlata anlata bitiremediler:)belli ki bu yönüyle sen de çok sevmişsin ve duygularını da bir o kadar hissettirerek aktarmışsın...
    Teşekkürler bu güzellikler için:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nathalie'im çok teşekkür ediyorum içten beğenin için, gözlerimi kapayıp Floransa'yı canlandırdım zihnimde ve bu satırlar döküldü :) dilerim sen de en kısa zamanda gider bu tarihi dokuyu içine çekersin :)

      Sil
  16. gittiğin gördüğün yerleri bu kadar şiirsel anlatmana bayılıyorum kendimi oralarda hayal edebiliyorum blogun çok başarılı :=) ve fotoğrafların kalitesi mükemmel gördüğün şeylerin birebir yansıması...Benimde fotoğraf merakım var acemiyim gerçi ama bu kadar net fotoğraflar elde edemiyorum çok merak ediyorum hangi makineyi kullanıyorsun ve nasıl bu kadar net fotoğraflar elde edebiliyorsun beni aydınlatırsan çok mutlu olurm canım :)eline diline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ediyorum bu güzel sözler için :)) Canon mark 3 kullanıyorum objektif olarak da 85 mm ve 35 mm arada da 50 mm kullanıyorum. Çok mutlu oldum içten yorumunuza tekrar tekrar teşekkürler :))

      Sil
  17. Gizem'cim ekim ayında ben de ufak bir italya gezisi yapacağım ve Floransa en çok görmek istediğim şehir. Vaktimiz kısıtlı o nedenle sana bir sormak istedim sence Floransa ve Venedik'e birer gün yeter mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynep'cim 1er gün asla yetmez :) minimum 2şer gün düşünün gezecek çok yer var biz çok detaylı geziyoruz biraz da ondan yetmezi Venedik'te 2 gün Floransa'da 2 gün kalmamıza rağmen. Venedik'te Herry's e Floransa'da da Open Bar'a mutlaka gitmenizi öneririm tatlım :)

      Sil
    2. Uff o zaman ancak birine vakit ayırabilicem demektir, sana güveniyorum:) Hangi şehri seçersem, önerdiğin yere de mutlaka gideceğim:) Çok saol bitanem!

      Sil