Venedik - San Marco Meydanı, Rialto Köprüsü, Grand Kanal, Florian, Harry's.


Yeni bir İtalya gezisi öncesi (evet yanlış duymadınız yine İtalya’ya gidiyorum, bünyemde bağımlılık yapmış olabilir :P) Venedik’te yakaladığım kareleri paylaşmak istedim. Öncelikle izlenimlerimden bahsetmek istiyorum. Hani bazı güzellikler vardır (Eiffel için de aynısını söylemiştim) her ne kadar bilseniz, resimlerde, filmlerde görseniz bile kendi gözlerinizle gördüğünüz anda asla gerçek büyüsünü tam olarak kavrayamamış olduğunuzu hissedersiniz. Venedik de benim için böyle bir şehirdi. İlk kez ayak bastığım yerlerin sarı sıcak güneş altında keşfetmeyi sevdiğimden genelde yazın gitmeyi tercih ederim. Venedik bizi önce gri bulutlar, sonra fırtına ve su baskını ile karşıladı ama o kadar farklı ve şahsına münhasır bir atmosferi var ki, son gün yüzünü gösteren güneşin altında otururken her mevsimin bu kente ayrı yakıştığına karar verdim.


Venedik’te San Marco Meydanı’na çok yakın olan Palace Bonvecchiati adlı otelde kaldık. Odamız ufaktı ama kahvaltı, servis ve otelin Venedik’i yansıtan havasından çok memnun kaldık. Palace Bonvecchiati 4 yıldızlı olmasına rağmen 5 yıldız lüksüne sahip bir otel, odada sizin için her detayın düşünülmüş olmasına sundukları kaliteye hayran kalıyorsunuz.

Venedik’te hiç durmamacasına yağan yağmur, soğuk ve fırtına bizi yıldıramadı. Sürekli ters çevrilen şemsiyelerimizi siper ederek saatlerce yürüyüp şehrin içinde gönlümüzce kaybolduk. Neler mi yaptık? Öncelikle suların yükseleceği söylentisine aldırış etmediğimiz için 2. Gün tüm sokaklarda neredeyse diz boyu suların içinde kaldığımız için her dükkanda satılan yağmur çizmelerinden aldık :)
 
Daracık kanalları birbirine bağlayan sayısız köprüden geçtik, suya inşa edilmiş evlerin Venedik'e özgü mimarisine hayranlıkla baktık :)



Accademia Köprüsü'nden geçen gondolları izledik. San Marco Meydanı gece dizboyu sulara gömülmüştü, kimsecikler yokken bu sularda yürüdük. Ertesi sabah hava açınca, çekilmiş olan suları fotoğrafladık.

Venedik deyince maskesiz olur mu? :) hediyelik eşya dükkanlarında çeşit çeşit maskeleri inceledik.

Magnetler aldık.
 

Gözümüze çarpan bu atlıkarınca müzik kutularının müziğine kendimizi bıraktık.

 

Dört mevsimi yaşadığımız Venedik’te Chiesa Vidal Venezia’da klasik müzik konserine giderek “Four Seasons”ı dinledik.

Yağmurun durmasıyla heyecanla beklediğimiz gondol turunu gerçekleştirdik :)
  
Bize İtalyanca şarkılar söyleyen gondolcumuzun eşliğinde sularda süzülerek kanalları geçtik.



Rialto köprüsünü selamladık.

Gondolumuzdaki küçük melek figürlerini yanımıza almak istedik :p

  
Hemingway’in izinden Roma, Paris’ten sonra Venedik’te de “Harry’s”e gittik. Tarihe açılan bu kapıdan içeriye girince müthiş manzarası olan muazzam bir yerde bulduk kendimizi. Hemingway’in yazılarına ilham oluşundaki haklılığı yaşayarak anladık. En güzel füme somon ve ravioli’yi burada yedik, bellini’lerimizi keyifle tokuşturduk.





Bir şehri kuşbakışı seyretmenin keyfini Paris ve Prag’da yaşadığımız için San Marco Meydanı’ndaki kuleye tırmanarak etrafımızı uzun uzun inceledik.


Dükler Sarayı’nı gezdik. Her odanın kendisine özgü ihtişamlı tasarımı, her biri birer sanat eseri niteliğinde eşyaları, işlemeleri karşısında kalakaldık.



Dünya’nın en eski kafesi olan “Florian”a gittik. Nefes alan bir sanat eseri olan Florian’da içimizi ısıtmak için sıcak çikolatalarımızı yudumlarken beyaz fraklı garsonların taşıdığı gümüş tepsilerin havada uçar gibi gidişini biraz şaşkınlık, biraz da hayranlıkla izledik :)

Birçok klasiğin ilk basımlarının bulunduğu bu kitapçıda günler saatler, günler hatta aylar geçirmek istedik :) Vitrinine yapışıp kaldık, Oz Büyücüsü’nün ilk basımına el sürsem Dorothy ile o kasırganın içinden geçip Büyücü’nün dünyasına adım atacak gibi hissettim.
Akşamüzeri havaalanına doğru yol almadan önce büyük kanala son bir kez yürüyerek güneşin bulutların arasından süzülüşünü izledik.
Deniz taksisi bizi havaalanana götürürken Venedik’e veda olarak gri pembe tonlarında son birkaç kare daha çektik.

 Güneşin batışı ile bizim için bir tatil daha sona ermiş oldu.

CONVERSATION

54 comments:

  1. Gizemcim öncelikle bir sorum var, neden sürekli italyaya gidiyorsun :)) şaka bir yana ben venediğin bu halini çok merak ediyordum hatta yazın gittiğimde düşünmştüm bu sular yükselince nasıl oluyor diye, sayende gördüm, suyun içinde yürümüşsünüz resmen! son fotograf içimi nasıl yumusattı anlatamam sana, hep gün batımı fotografı asıgı olarak kalacağım galiba...iyi gezmeler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah :) Gizem'cim sanırım engelleyemediğim bir durum bu, hala görmek istediğim bir sürü şehri var İtalya'nın :p genelde insanlar bir haftada 5-6 şehir geziyor biz sindire sindire o şehri yaşamayı her köşesini keşfetmeyi seviyoruz o yüzden her gidişimiz 1 şehir olduğundan sürekli bir gitme durumu vuku buldu :) Venedik zaten bir rüya şehri bir de sular altında iyice farklı, eşsiz bir deneyim oldu bizim için. Bir sonraki şehir Positano olsun mu Gizem'cim? :p öpüyorum kocaman...

      Sil
  2. Venedik'e gideli 10 yılı geçmiş..nefis fotoğraflarını görünce ne kadar özlediğimi farkettim..Ben de güneşli günlerde gezmeyi seviyorum ama bu mevsim bir başka güzelmiş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sırf güneşli halimi görmek için bir daha gideceğim Venedik'e :) ilk kez bu kadar soğukta yurtdışında gezdik, normalde ben de sıcakları seviyorum ama bu havaların da tadı bir başkaydı! :)

      Sil
  3. fotoğraflar ,anlatımlar yine süper..

    YanıtlaSil
  4. Kendim gezmiş kadar oldum:)
    Bir an, dışarıda ürperip de içeriye girdiğimde yüzüme çarpan havayı; sıcak çikolatanın tadını da damağımda hissettim gibi oldu:)
    Sanırım gezi notlarınızı derleyip bastırsanız iyi olacak:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidişat o yönde zaten, bu sene de geçen sene kadar gezersem her an derleyip bastırabilirim :p ne mutlu bana bu şekilde yaşatabildiysem eğer oraları. Çok teşekkür ediyorum içten yorumun için canım :)

      Sil
  5. harikasın gizz!!
    merak ettiğim şeyler var yine :)
    bu gezilerin kaç gün sürüyor. biz mesela ilk önce romaya gitmeyi düşünüyoruz. yalnızca burayı doya dyo gezelim diyoruz. o yüzden soruyorum. bir de sömstr tatilinde yani şubatta çok kararsızım , uçak korkum var ya ,kar - kış kıyamet nasıl gideriz diye de panikte yapıyorum. böyle bir deneyimin var mı??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buket'cim, Roma'ya 4 günden az gitmeyin o kadar çok görülecek yer var ki yetiştiremezsiniz ya da derinlemesine gezemezsiniz. Benim korkum yoktu ama Venedik dönüşümüz çok kötüydü inemedi uçak 45 dk ve çok korktum. En kötü mevsim Eylül sonu ile Ekim, fırtınalar oluyor. Şubat'ta soğuk hava ama fırtına daha az oluyor bir de Roma 2 saat 20 dk hemen geçer. Baharda bir ayrı güzel gerçi Roma ben Şubat'ı da tavsiye ederim :)

      Sil
  6. valla gizemcim biz de senin sayende gezmiş kadar olduk şu an :)İnşallah bir gün biz de gideriz de senden ilham alıp bu yerlerin hepsini gezeriz biz de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamide'cim, Serci ile mutlu mutlu gezmeniz dileğiyle :) eminim çok keyif alırsınız siz de 2013 bol İtalya gezileri getirsin size :p

      Sil
  7. Turist filmini hatırladım bu post'unla Gizemcim:))Belki izlemişsindir şehri en güzel gösteren filmlerden biridir...
    Şahane fotoğraflar çekmişsin yine, çok çok beğendim.Venedik klasiği suların basmasına ve çekilmesine şahit olman da bence hoş bir anı olmuştur, ne dersin?

    Beni de gezdirdiğin için teşekkür ederim;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemez olur muyum Nathalie'cim hiç :) hatta Venedik sonrası bir kez daha izledim :p çok farklı bir deneyimdi, başta panikledik ama alışınca çok da keyif aldık, asıl ben teşekkür ederim beğenin için tatlım :*

      Sil
  8. San Marco meydanının sular altındaki hali çok ilginç. Biz şahit olamamıştık o manzaraya ama fotoğrafta görmek bile güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabah suların çekilmiş haliydi bu desem? :) gece çok daha yüksekti, sandalyelerle aynı hizadaydı neredeyse.

      Sil
  9. Sunu gonul rahatligiyla soyleyebilirim ki en guzel gezi postlarini senin sayende okuyorum gizem cunku benim icin oraya gidin buraya gidindense, gidenin ne hissettigi benim icin cok onemlidir ve bunu bana hissettirebiliyorsa ondan iyisi yoktur keske suanda bende o sicak cikolatadan iciyo olsaydim :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebeğim sen iste koşup getireyim o sıcak çikolatadan! :))) çok teşekkür ediyorum bu şekilde hissettirebiliyor olmak çok çok önemli benim için. Canımsın kuzum, öpüyorum kocaman! :)

      Sil
  10. Gizem'cim büyüledin yine beni,tatlı naif ifadelerin ve bu harika karelerle..
    :))
    Hiç abartmıyorum,belki son 15 yıldır (yani ömrümün yarısından fazlası),İtalya'ya gitmeye çalışıp bir türlü becerememişimdir:)

    Ancak hala nasip olmadı bu ülkeyi görmek..
    Hiç aklımda olmayan yerlere yolum düştü bir şekilde:p
    Kıbrıs'a,New York'a,Pennsylvania'ya,Avusturya,Almanya,Çek Cumhuriyetinde birkaç şehre gittim ama bir türlü şu klasik İtalya turunu yapamadım:)

    Her seferinde bir aksilik..

    Sanırım senin gibi şansım İtalya'dan bir açılırsa;
    her ay başka bir şehri görebilirim:))
    Bunda da bir tılsım var gibi geliyor..

    Çok Çok öptüm.... :)))
    Burcu
    www.roomsgardens.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcu'cum, o zaman bu laneti bir şekilde kırmamız gerek!:p muazzam güzellikte yerler gezip görmüşsün ama İtalya'sız olmaaaaz :) kültürü bize çok yakın hem Avrupa'dasın hem de tanıdık bir yerde, sana ilk tavsiyem Roma tatlım çok beğeneceğine eminim :) öpüyorum kocaman...

      Sil
  11. hep görmeyi hayal ettiğim yerler fotoğraflar her zamanki gibi müthiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Ebru'cum :) 2013'te gönlünden geçen yerleri en güzel şekilde gezmen dileğiyle :)

      Sil
  12. fotoğraflar mükemmel ötesi olsaymış. ayrıca keşke o sıcak çikolatanın başında olsaydım. sen de olsaydın. çalışmayaydık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Missi'm asıl Milano'daki sıcak çikolatayı gidip içelim, daha üstüne tanımam erimiş Belçika çikolatasını vahşi bir şekilde içtim sanırım minimum 400gr. saf çikolata kattım bünyeme, artık daha "tatlı" bir insanım :ppp

      Sil
  13. Gittigin sehirleri senin dilinden okumak hep cok keyifliydi benim icin fakat bu post ile beraber sizin objektifinizden tanimak gormekte ayri bir keyifli oldu. Harika fotograflar cekmissiniz. Maskelere ilgim vardir zaten ama bu magnet maskelere bayildimm. Sirada yeni İtalya gezisinin fotograflari vardir, merakla bekliyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım çok teşekkür ediyorum güzel sözlerin için :) yüzlerce kare çekiyorum ama artık daha çok eleyerek koymaya çalışıyorum postlara, en sona kalanlar da daha rafine oluyor, bu içten yorumdan sonra diğer postları da bu şekilde yapmanın daha mantıklı olacağına bir kez daha emin oldum :) en kısa zamanda Milano gezisi de gelecek! :)

      Sil
  14. Gizemcim harika anlatmis ve fotograflamissin yine, bayildim resimlere. Gunesin son gununuzde bile olsa ortaya cikmasi ve bu resimlere olanak vermesi super olmus. Ben de en son 2 sene evvel aralik sonunda gitmistim Floransadan gunubirlik hizli trenle, annem esim ve ben, cok soguk gri bir gundu. Florian da sicak iceceklerimizle isinmistik, lilali morlu bir maske almistim, anilarim gozumde canlandi. Bu posttan sonra Venedik ozlemim daha da artti, firsat kolluycam bir haftasonu kacamagi icin, otel tavsiyeni de yaziyorum kenara : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh ah Aylin'cim, bu kadar yakın olsam nasıl sık giderim Avrupa'nın her köşesine :) Bir dahakine Harry'sde Bellini keyfi de yapmanızı tavsiye ediyorum, manzarası ve ortamı tam senin zevkine göre :) çok teşekkür ediyor kocaman öpüyorum ;)

      Sil
  15. Manolya tarifiyle geldim blogunuza, hele ki son post İtalya üzerine olunca pek keyif aldım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum beğeniniz için :) dilerim Magnolia puding tarifini de sevmişsinizdir ;)

      Sil
  16. Süper bir post olmuş resimler şahanee:) İtalya içimde ukteydi zaten,inşallah bir gün oralara gitmek kısmet olur :)


    cicilibicilihayaller.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, dilerim en kısa zamanda gidersiniz :) Yengeç burcunun ayı olan Temmuz'da gidin özellikle, yazın güzelliğinde bir başka keyif alırsınız diye düşünüyorum ;)

      Sil
  17. bir gezi yazısı ancak bir insana bu kadar yaşanmış hissi verebilir! siz kesinlikle bu yaptıgınız şeyi bir işe çevirmelisiniz! sevgililer günü yada evlilik yıldönümümüz icin Venedik'e gitme planımız var, tabi Ermanın ders programına göre planlıyoruz hayatımızı:P
    Bu post şu an benim için "yangında ilk kurtarılması gerekenler" listesinde top :) öyle bi listem yok ama olsaydı diyerekten şeyettim ^,^
    Bu geziyi kaç günde bitirdiniz onu da bilmek istiyorum kuşum, ona göre kalış süremizi ayarlayalım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebeğim sen ne kadar tatlı bir insansın öyle! :) sevgililer günü için Venedik o kadar romantik olur ki, bayılacağınıza eminim ve de görsel bir şölen yaşatacağınıza bizlere :) biz 2 gün kaldık ama hava şartları da biraz zorlayıcı olduğundan yetmedi siz 3 yapın sağlam olsun bi tanem :) bir de gitmeden ekstra 1-2 yer önerebilirim keyif alacağınız konuşalım yine tatlım :)

      Sil
  18. buyuk bır merakla beklıyorum ıtalya gezımızı..sızın onerılerınızle emınım kı tadından yenmeyecek...gezmek tutun gıbı bunyeye ıslıyor ve kalıyor ama en yararlısından..su maskeler varya magnet cok ıstıyorum hemen onlardan almayı :)) sevgıler guzellık gız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İtalya gez gez bitmeyen bir yer, dilerim çok keyif alırsınız gideceğiniz şehirlerden tatlım :) magnetler şahane özellikle maskeler çok şıklar tatlım :)

      Sil
  19. zaten venedige bayilmistik sayende icimde bir daha venedige gitme istegi uyandi Giz:) senin gozunden tekrar gormek guzel geldi dogrusu siradaki milano postunuda merakla bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milano postu 2012 sonlanmadan gelecek tatlım :) çok teşekkür ediyorum şimdiden mutlu seneler diliyorum :)

      Sil
  20. Aman Allah'ım, Gizem orda ölebilirim.
    Tek tek her bir fotoğrafın hikayelendirilmesi çok güzel...
    Çok imrendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leyla'cım insan ayrılmak istemiyor oradan :) binlerce yıllık bir masalın tozlu sayfalarında geziyor hissine kapılıyor, dilerim 2013 sana gönlünden geçtiği gibi bir Venedik turu verir :)

      Sil
  21. Çok güzel, venedik'e gitmeyeli baya oldu, özlemişim sanırım =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu yaza bir kaçamak daha yapmak niyetindeyim desem :) Bakalım Allah kerim :p

      Sil
  22. Giz'im Venedik'e uc kere gittim, boylesi bir macera yasamadim! Eminim cok zor anlar yasadiniz sular, sellerle;) ama her haline tanik olmus gibisiniz. Oyle guzel fotograflar var ki!
    Ustelik Hemingway izinden gidip, yasanmisliklari hatirlayip, bunun zevkine varabilmenize hayranim. Ayni izi Amerika'ya kadar takip etmenizi diliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SvG'im hem de ne maceraydı ama Floransa'dan belli etmişti aslında hava kendisini o yakalandığımız yağmur da neydi :p çok teşekkür ediyorum meleğim, dilerim Hemingway'in izinden 2014'te Amerika'ya kadar uzanır yolumuz :)))

      Sil
  23. gızcım yenı postlarını beklıyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda yazılacaklar tatlım! :)

      Sil
  24. Sevgili Natali'nin sayesinde bu güzel blogun farkına vardım. Bazen insan neler kaçırdığının farkına varmiyor.Fotoğraflara bayıldım. Venedik ne kadar da farklı bir şehir. Başka hiçbir şehirde olmayan kendine has güzellikleri var. Venedik denince aklıma hep Nedim Gürsel'in Venedik'te geçen kitabı ''Resimli Dünya'' gelir. Sokaklarında kaybolup kendini arayıp duran kahramanı şehrin tüm güzelliklerinin, bir de İtalyan bir dilberin peşinde dolanır durur.
    Hemingway benim de tutkum. Birkaç ay önce Paris'te izlerini takip edip durdum:)
    Keyifle geçecek yeni yollar diliyorum size.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum :) Hemingway'in izinden gitmek insanda bağımlılık yapan bir serüven halini alabiliyor. Yeni yılın dilediğiniz tüm güzellikleri getirmesi dileğiyle.. :)

      Sil
  25. Venedik çok değişik bir yer hem çok tarihi bir mimarı var, hem sular arasında gezinilen bir yaşam, hemde çok ürkütücü geliyor bana hiç gitmedim ama gitmek için sona bırakacağım yerlerden denizi severim ama burası bana biraz ürkütücü geliyor sizin gittiğiniz dönemmiydi bilmiyorm ama televizyonda turistleri sular içinde gösterdiklerinde inanamadım çok ürkütüçüydü:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Venedik hem çok huzurlu bir yer hem de dediğin gibi ürkütücü bir havası da var ama mimarisi bile yetiyor insanı aşık etmeye. Bir de bu güzel kenti yazın görmek istiyorum ben :) biz de dizimize kadar sularda gezindik tam bir macera oldu! :)

      Sil
  26. Giz'cim canim.. Ben Giz'li terasini Ahsen ile ilk bulusmamizda duymus ve mutlaka takip etmeliyim demistim ama o kadar yogun gunler gecti ki unuttum tamamen.. Ve bu aksam bi isik cakti hemen ziyaretine geldim.. Suan neler kacirdigima uzuluyor ve gecmis yazilari okumak icin sabirsizlaniyorum.. Venedik ancak bu kadar keyifli anlatilabilir , hissettirilebilirdi.. Hemingway izinde yurumeye devam.. Benim ilk planim Paris sokaklarinda hatta oturduklari dairenin sokaginda salinmak.. :) Belki seslerini isitirim belki romandan bir kac satir hatirlarim.. ;) tebrik ederim tatlim gercekten cok sen bir yazi cok sen bir seyahat olmus.. Florian askina iyi Pazar aksami.. ;=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lulu'um güzel bebeğim senin varlığın bile tek başına mutluluk sebebi benim için! Bir de böyle içten sözlerini okuyunca nasıl ışık katıyorsun günüme anlatamam :)Paris'e ikinci çıkarmamızda benim de o sokağa gitme niyetim var bi tanem, mutlu yıllar diliyor kocaman öpüyorum sizi ailecek :)))

      Sil
  27. Okumaktan en keyif aldığım gezi rehberi sizinki oldu. Fotoğraflar muhteşem.

    YanıtlaSil
  28. Merhaba :)
    Balayı için önerir misiniz Venedik'i? Benim açıkçası hiç bilgim yok, eger önerirseniz hangi bölgede kalmalıyız? Sanki San Marco bölgesi iyi gibi duruyor ama sizin önerinizi almak isterim, teşekkürler.

    YanıtlaSil