Geç Kalmış Bir Yeni Yıl Postu :)


Geçen sene yeni yılı karşılarken 2012’den beklediğim her şeyi madde madde yazmışım. Dönüp bakınca hemen hepsinin gerçekleştiğini gördüm. En öylesine, nasılsa gerçekleşmez diye yazdıklarım bile hayat bulmuş hem de umduğumdan çok daha güzel bir şekilde :) İnsan dağılmış düşünceleri birbirinden kopuk bir şekilde zihninde savrulurken neden güzel şeyler benim başıma gelmiyor, ben neden sahip değilim diye düşünebiliyor. Hep yardımın yukarıdan verilmesini umuyoruz. Yaratıcı gücü kendimizden uzaklaştırıp gökyüzünde bulutların arasına göndermek oluyor bu da. Oysa ki kendi içimizde istediklerimizi, beklentilerimizi çerçeve içine almak ilk adım. Kitaplardan okumadım, kulak dolgusu beylik bir laf da değil bu. Yaşayıp gördüğüm kanıtlanmış bir çıkarım bu.



İnsan kendi içinde taşıyor yaratıcı gücü. Kullanabilmek için de önce düşünmesi, zihnini bu isteklere yönlendirmesi gerekiyor. Olacağına dair bir kaygı beklemeden olmasını umup evrene saldıktan sonra (buna diler evrene bırakma deyin ister tevekkül) sadece gerçekleşmesi kalıyor geriye. Ben bu maddeleri yazarken gerçekleşmesi için günlerce gecelerce düşünüp beklemedim. Olmasını çok gönülden istediğim şeyleri zaman zaman aklıma getirip gerçekleştiğini hayal ettim, inandım ve ummadığım anlarda birer sürpriz gibi gerçekleşti hepsi.


Şimdi 2013’e girerken yine yapmaya ya da yapmamaya karar verdiğim, hayatımı daha da güzelleştireceğine inandığım şeyleri tek tek yazacağım.  Çok vaktinizi almayacaktır, 10 dakika kadar yeni yıldan neler beklediğinizi düşünüp bir parça kağıda hatta telefonunuzun not defterine yazın. Zaman zaman aklınıza getirin sonra bu maddeleri unutun. Seneye bakın hangileri gerçekleşmiş olacak :) Herkesin gönlünden geçenlerin gerçekleşmesi dileğiyle…



Gelelim 2013'ten beklentilerime...

1.       Geçen sene 4 yeni yer görmek istiyorum demiştim. 7 yeni yer gördüm bu sene de 4 yeni yer görmek istiyorum. Farklı bir şehirde uyanmak ve sokaklarını adımlamak bambaşka bir his. Bu duyguyu 2013’te de doya doya yaşamak istiyorum :)

2.       İnsan seneler ilerledikçe farklı bakış açıları kazanıyor. Yaşanılan her şey yeni bir faz öncesi hazırlık gibi aslında. Yaşadıklarımızdan aldıklarımıza bağlı olarak bir sonraki fazı ya da almamız gerekeni alamadıysak aynı döngüyü yaşıyoruz. Ben son zamanlarda kendisini tekrar eden döngüyü 2013’de kırmak istiyorum. Tüketim toplumu esiriyiz hepimiz. Eskiden kürek çeken köleler varmış şimdi yüksek plazalarda aynı şeyleri yaşıyoruz. Sabah erkenden girip karanlık olunca çıktığımız bu beton yapılar içinde hayatımızı idame ettirecek kazanç için tüm gün koşturup sonra o stresi atmak için avm’lere koşuyoruz. Harcadıklarımızı ödemek için çalışmaya devam ediyor, çalıştıkça daha çoğuna sahip olmak istiyoruz. Hayat aslında daha basit. Girdap halini alan döngü içinde boğulmadan aslında ayaklarımızın yere basacak kadar sığ sularda olduğumuzu fark etmemiz gerek. 2013’ten daha basit bir yaşama gidecek bir yol bekliyorum. Neden ve nasıl kısmı çok muğlak oldu farkındayım ama evrensel güç bir yolunu bulacaktır :)

3.       Bu kadar yoğunluğun arasında her şey o kadar hızlı yaşanıp nihayetleniyor ki bazen bu uğurda uykusuz dahi kalmamın sebebi yaşanılanların yazılı ve resimli olarak kayıt tutmak ve paylaşmak isteği. Bu sene en güzel resimleri çekip en güzel satırları yazmak, sesimi hislerimi daha da uzaklara duyurmak istiyorum.

4.       İnsan bir süredir evli olunca ve ailede ilk evlenen olunca yavaş yavaş herkeste aynı beklenti oluşuyor. Benim hiç hazır hissetmediğim ve hatta korktuğum bir beklenti bu. 2013’te daha emin olmak, geleceğe dair daha hazır hissetmek istiyorum. 2013’ten bir bebek değil ama bebek istemeye hazır olmayı istiyorum desem daha doğru olur sanırım :)

5.       Son olarak sahip olduğum biz düzen var. Çok da mutlu olduğum. Etrafımdaki dostlarım ve ailemin 2013’te de yanımda olmasını istiyorum. Birlikte geçirilen vakit çok önemli, geriye bir tek hatıralar kalıyor. O değerli anların devamı için hepimizin sağlıklı, mutlu ve bir arada olmasını istiyorum (bir de dünya barışı istiyorum demek gibi oldu bu farkındayım :) ama büyümek böyle bir şey sanırım artık sadece kendine somut şeyler değil, etrafındakilere de soyut şeyler, mutluluk istiyor insan.


Peki sizin 2013’ten beklentileriniz nedir? Nelerin değişmesini isterseniz, şöyle bir düşünün? :)

CONVERSATION

41 comments:

  1. Kalbin çok temiz olmalı.Güzel dilekler diliyorsun ki hepsi gerçekleşiyor.Geçen yıl hepimize yeni şeyler öğretti,yeni umutlar yeşertti içimizde belki de yeni mutsuzluklar yaşadık ama şuna inanıyorum ki nasıl istersen,öyle olur.Ya başıma gelirse,aman sakın yaşamayım dediğimiz şeyleri ister istemez kendimize çekmiş oluyoruz ve eninde sonunda o olumsuzluklarla baş etmemiz gerekiyor.
    2013 Hepimize huzur,sağlık,mutluluk getirsin ama en önemlisi ailemiz ve sevdiklerimizle güzel zamanlar geçirebilmek.Dediğin gibi hayat çok basit ve bir o kadar kısa.Karmaşıklaştırıp,ertelemeye vakit yok.;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum canım güzel dileklerin için :) geçen yıldan ben de çok şey öğrendim, dediğin gibi nasıl istiyorsak irademizle bir şekilde yön veriyoruz olaylara. En güzeli de yaşadıklarımızdan çıkardıklarımızla yeni şeylere yön verebilmemiz. Dilerim 2013'de, 2012'de eksik kalan her şey fazlası ile hepimizin olur :)) sevgiler...

      Sil
  2. 6.Bu kadar genç yaşta öngörüleri ile içsel gelişmesini doğru şekilde ve iyi yönde kullanan Giz'in, hayatında sahip olduğu sevdikleri, işi, evi, ilişkileri daim olmak kaydı ile; istediği diğer şeylere sahip olması dileklerimle sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ahestebeste :) nasıl mutlu oldum anlatamam bu güzel sözlere :) tüm bu güzellikler gönlünden geçenler fazlası ile senin de olsun :)

      Sil
  3. sevgili gizim, tüm beklentilerin eğer senin için hayırlıysa
    gerçekleşmesini diliyorum. ilk önce sağlıklı olalım da
    herşey olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buket'im ne güzem demişsin, çok doğru önce sağlıklı olalım ailemiz her şeyimiz tam olsun, sonra gezelim ipi kopmuş uçurtmalar gibi süzüle süzüle gökyüzünde :)

      Sil
  4. Sana mutluluk getirecek tum beklentilerinin gerceklesmesi dilegiyle canim. İkinci maddede cok dogru bir tanimlama yapmissin, bir girdabin icindeyiz ve daha cok tuketmek icin cok calismak, daha cok calistikca daha mutlu olmak icin daha cok tuketmek istiyoruz ki benimde 2013 ve onumuzdeki yillardan en buyuk beklentim daha basit bir hayat. Hayallerini kurmaya uzun zaman once basladim gerceklesmesi artik Evren'de ki buyuk guce kalmis. Sevgilerimle :**

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O evrendeki büyük güç duyuyor bizi eminim. İstediğimiz öyle zor bir şey değil ki. Aksine daha sade daha basit olsun istiyoruz neden olmasın diyorum ben ve 2014'e girerken listeden bu maddenin üstünü birlikte çizmeyi diliyorum :)

      Sil
  5. canım ne güzel 2012 dileklerinin gerçek olmasına çok sevindim. benim listemdekilerin çoğu gerçek olmadı napalım ben de gerçekleşmeyenleri 2013'e erteledim.. Herşey gönlünce olsun çok öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim hepsi 2013 yılında hayat bulur tatlım :) 2013 sonundaki 13 rakamına inat :p güzel bir sene olsun, hepimiz için. Ben de kocaman öpüyorum seni.

      Sil
  6. "Geçen sene yeni yılı karşılarken 2012’den beklediğim her şeyi madde madde yazmışım. Dönüp bakınca hemen hepsinin gerçekleştiğini gördüm." Bunu söyleyebilmeyi öyle çok isterdim ki ben de. İnan hem çok sevindim senin adına, hem de çok özendim. Maşallah Allah nazarlardan saklasın, hep böyle devam etsin hayat seni mutlu etmeye:)

    ben de birazdan elime kağıt kalem alıp 2013 beklentilerimi yazacağım bakalım. belki hayat bana da sürprizler yapar bundan böyle :)

    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önceki yıllarda yapmamıştım bunu ve aklımda dağınık düşünceler halindeki maddeler gerçekleşmemişti ya da gerçekleşenler varsa da fark etmiyordum. Bu sefer oldu ama şansa değil (şansa inanmıyorum ben), bu yüzden inanıyorum (ve gönülden diliyorum) kağıt kalemi aldıysan eline eğer senin dileklerin de gerçek olacak :) çok teşekkür ediyorum güzel sözlerin için...

      Sil
  7. dileklerini komple çalasım geldi gizim. çok paraleller çünkü. bi tek bebeği ben birazcık daha ileriye atmak istiyorum. 2015 gibi misal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birlikte atalım missim, bebelerimiz kardeş gibi büyüsün. Dileklerimiz de ortak olsun hiç ayrılmayalım, hep mutlu olalım :))

      Sil
  8. sevgili giz yine harika bir yazı olmuş.senin de yeni yılın mutlu geçsin.benim 2013den beklentim hayırlısıyla anne olmak.bebeğimi kucağıma almak.
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum bu güzel sözler için :) en güzel dilek seninkisi o halde, okurken bile bu naif dileği insanın içi mutluluk doluyor. Dilerim sağlıkla, mutlulukla alırsın bebeğini kucağına :)

      Sil
  9. canımmmm 2012 den beklentılerının olması 4 ısterken 7 sehır gormen sahaneymıs..aslında kolelıkle ılgılı soyledıklerın de cok dogru ustelık alesefff kı artık arabanın markası veya calışsıtıgın yerle statu kaznır hala geldık..cok zoer gercek dost arkadas bulmak..ıste bunların kıymetını de bılmek gerek cok haklısın...bırde bende 2013 den bekledıklerımı yazacagım..daha once yazmadım ama hep soyledıgım ıcın oldu:)) bırde senınle tanısmak :))) hahah:)) sevgıler guzel kalplııı :))) heee bırde cekılısıme beklerım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim 2013 yılında en kısa zamanda tanışırız o halde canım :) insanların statü ile yaftalanmasından ben de çok rahatsız oluyorum ama o kılıfları birer nişan gibi geçiriyoruz üstümüze. Ne mutlu böyle zamanlarda dahi güzel dostluklar kurabiliyorsak eğer :) sevgiler tatlım, öpüyorum kocaman...

      Sil
  10. Gizemcim ne guzel bir postla geri dondun bu bloguna, bekliyordum yeni post : ) Dileklerin cok guzel, ve eminim 2012 gibi 2013 te de listende gerceklesmis cok sey goreceksin : ) Ben de dileklerimi yaziya dokuyim bugun, ilham geldi : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Aylin'cim güzel sözlerin için :) yaz tabi, ben yazdım sık sık da dönüp bakıyorum o maddelere :) dilerim hepimizin dilekleri bir bir gerçekleşir, öpüyorum kocaman...

      Sil
  11. Cnm 1. sıradaki dileğin sayesinde bizde sizinle beraber, postların sayesinde 7 yeni yere gitmiş kadar olduk :) 2. dileğin ise inanılmaz doğru bir istek yalnız bazı şeyler için sanırım artık çok geç :( Bütün dileklerin pozitif enerji saçıyor bence evreden bu listeye olumlu bir dönüş olması kesindir ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç değildir hiçbir zaman tatlım, her zaman köprüden önce bir son çıkış vardır :) Çok teşekkür ediyorum güzel sözlerin için, dilerim bu sene de en az bunlar kadar güzel yerlere gideceğiz birlikte. Gönlünden geçen tüm dilekler gerçekleşsin canım :)

      Sil
  12. Bende bir liste yaptım canım, şimdiden bikaç satırı can buldu bile..
    Dilerim ne istiyorsak yaradan bize onu nasip etsin..
    Mutluluklarımız artarak çoğalsın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim listedeki tüm maddeler bir bir gerçekleşir kuzum :) Amin diyorum tüm güzel sözlerine ve kocaman öpüyorum seni...

      Sil
  13. herşeyi evrenden beklemek zaten yaptıgımız en korkunç hata diimi bebegim, piyango bileti almadan bana niye büyük ikramiye cıkmıyo diyen saf insan modeli gibi, diledigimiz seyin gercekleşmesi icin ufacık bir girisimde bile bulunmayarak nasıl beklerizki armut piş agzıma düş hesabı gerçekleşmesini..
    dileklerinin hepsi birbirinden makul, hepsi çok gerçekçi ve gerçekleşmesi de oldukça mümkün dilekler. kanaatkarlığınla da kalbimde bir kez daha yerini saglamlaştırdın tatlım, umarım hepsi teker teker gerçekleşir, musmutlu bi yıl olur sen, ailen ve tüm sevdiklerin icin ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bebeğim yaa aynen ne güzel demişsin, bilet almadan nasıl çıksın ki bize? :) bir de o dileklere Ankara yolları yazacaktım ama içimden koydum son maddeyi, dilerim kavuşacağız artık balım. Çok teşekkür ediyorum ve kocaman öpüyorum seni güzel sözlerin için. Dilerim senin de tüm dileklerin tek tek gerçekleşir kuzucuk :)

      Sil
  14. Ah Gizemmm..
    Neler istediğimi düşünmeme hiiiiiç gerek yok aslında :)
    Hayal ettiğim,çok istediğim şeyler yıllardır zaten olmadığı için..
    öyle bir noktadayım ki;
    hissiyatımı ben bile çözemiyorum! :)

    *Çok fazla hayal etme,bekleme,sonra bir hayal kırıklığına daha uğrama..hiç bir zaman umutların sonuca ulaşmayacak diyen ses bir tarafta :(
    *"Güzel düşün,güzel olsun" diye yankılanan tını diğer tarafta.....

    İkisi arasında kaldım Giz'im :)

    Bir de dünya barışının yanısıra,şunu da belirtmek isterim ki;
    Fok balıkları çok yalnııııııııızzzz... ;P

    www.roomsgardens.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heheheheh :) fok balıklarını da unutmamış olduk böylece :p
      Tatlım sen içinden 2. sesi dinle ilk sese kulak vermek bile gerçekleşeceğine inandığın bir şeye gölge düşürür. İnan seni çok iyi anlıyorum, Dilem de benzer hisler içinde ama olacak, inanırsak olacak hep ona da söylüyorum bunu.

      Sil
  15. gizcim allah insanın temiz kalbine göre verir bence her şeyi, güzel pozitif bir enerjiyle istersek sanırım olmayacak şey yok :) inşallah bu 5 dileğin ve daha niceleri gerçekleşir tatlım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamide'cim dilerim her şey senin de gönlünce olur, uzaydaymışım meğer ben blogundaki postları okuyunca ardı ardına şaşkınlıktan kalakaldım. Her işte bir hayır vardır diyorum sadece, geride kalan şeylerin seni üzmesine izin verme tatlım...

      Sil
  16. Gizem, 1-3-5 tam da benim istediklerimden :)
    4 se uzun süredir isteyip de kavuşamadığım bir tad. 2013 için en büyük isteklerimden biri de eğer bir yerlerde geleceği zamanı bekleyen bir kuzu varsa, gelsin artık :)

    Hepimizin istekleri yerini bulsun bu yıl.
    Çok güzel dile getirmişsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum tatlım :) O minik kuzu dilerim 2013 yılında gelir hayatınıza :) yazıp paylaştıkça sanki daha da yaklaşıyoruz hayallerimize :) öpüyorum kocaman...

      Sil
  17. bunu ben de yapıyorum son birkaç senerdir... ve evet işe yarıyor :)tüm dileklerinizin kabul olmasını dilerimm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Dilerim sizin de gönlünüzden geçen dilekleriniz gerçekleşir. Denedim oldu ben de paylaşmak istedim, dilerim seneye okuyup yapanlarla tekrar bir yazıda bir araya gelir konuşuruz gerçekleşen dileklerimizi :)

      Sil
  18. Gizcim inanırmısın senle aynı şeyleri bende diliyorum özellikle 1-4 ve 5 numarada hislerimin tercümanı olmuşsun :) farklı şehirlerde yaşamak, belli süreliğine de olsa o atmosferi solumak, oranın insanı gibi dolaşmak benide çok mutlu ediyor ve heyecan veriyor. Bebek konusunda %100 aynı fikirdeym seninle ve hayatımın değişmemesi ailem ve arkadaşlarımın çevremde olması benimde dileğim. Plaza insanlarından biriyim bende :/ nasıl sade bir yaşama geçeriz onu bende bilmiyorum. Alışveriş yapmak mutlu ediyor insanı artık, iyi mi kötü mü bilemiyorum aslında. Umarım tüm dileklerimiz gerçekleşir, nice yıllara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plaza insanı olmak florasan ışık altında fotosentez yapan bitki hissi veriyor bana. Her gün o soluk ışık altında daha da yitiyoruz sanki. Ama dileklerimiz gönlümüz taze oldukça hala bir umudumuz var bence. Dilerim bu dileklerin hepsi gerçekleşir senin için de :) sevdiklerimiz de hep yanımızda olur...

      Sil
  19. Gizemcim beklentilerini, sahip olduklarını ve bunların kıymetini bilişini ne de güzel aktarmışsın...
    Belki bir çoğumuz da aynı duygular içinde, benzer beklentiler:)
    İyi kalbinle dilediğin tüm beklentiler 2013'de fazlasıyla gerçekleşsin canım...
    Dediklerini de dikkate alıp ben de uygulamaya çalışacağım, evrenle iletişime geçebilir miyim deneyeceğim;)
    Sevdiklerine mutlu bir yıl diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nathalie'm, geçebileceğine eminim :) Çok teşekkür ediyorum içten sözlerin ve dileklerin için. Dilekler, beklentiler, yürekler bir olduktan sonra her şeyin gerçekleşeceğine inanıyorum ben... Kocaman öpüyorum...

      Sil
  20. giz, umarım tüm beklentilerin gerçekleşir tatlım.. snn için en iyisini dilerim..
    benim bu yıldan en büyük 2 beklentim büyük bir sağlık ve huzur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler tatlım :) Dilerim bu güzel, naif dileklerin fazlası ile senin olur, kocaman öpüyorum güzel kalbinden... :)

      Sil
  21. Giz'cim, hepimizin hayatında öncelikler farklı olmak üzere benzer beklentiler var. Öncelikle sağlık olsun hepimizi sağlıklı ve iyi olalım ki diğerleri de arkasından gelsin istiyorum. Plaza hayatından, büyükşehirden gitmekle çok isabetli bir karar verdiğimi bu İstanbul ziyaretimde bir kez daha anladım. benim için artık İstanbul yaşamak açısından gerçekten bitmiş. Evet ailem, sevdiklerim, yakın arkadaşlarımın çoğu burada ama bu hızlı hayat, tahammülsüzlük v.b. şeyler beni burada çok mutsuz edecekmiş meğer. Ya da sistemin içinde belki de anlayamadan yaşayıp gidecektim. ben arada sırada buraya gezmeye geleyim bana yetecek onu anladım.

    İnsan gittiği her başka yere bir süre sonra alışıyormuş meğer. Yeni yerler görmek benim de arzum. Allah gönlünde olanı hakkında hayırlı eylesin, hayırlı olana da gönlünü razı eylesin. sevgiyle kal.

    YanıtlaSil