Green House

Tarihi yarımadanın benim için anlamını takip edenler bilirler. Bunun sebebi belki Dehan’ın elimi ilk kez Soğukçeşme Sokağı’nda tutmuş olması, belki Sarnıç’taki ilk akşam yemeğimiz, belki de evliliğimizin ilk gecesini aynı sokaklarda geçirmiş olmamızdır. Her köşesini ayrı severiz bu tarih kokan yerin.


 

Kimi zaman Dubb’da hint yemeği yer, kimi zaman Four Seasons’ta şarap tadarız, kimi zaman da camdan bir köşkün içinde gibi hissettiren “Green House”un bahçesinde zamanı durdururuz. Bugün kum saatinin yatay uzandığı bir yer olan bu sırça köşke gideceğiz.


Bahçesindeki çeşmenin şırıltısı uzaktan bir arp tınısı gibi kulağınıza ulaşırken siz İngiliz kırsallarının brit havasını andıran çiçek kaplamalı sandalyeler, üzüm tanelerinin aydınlık saçtığı lambalar ile ortamdaki tek Türk olmanın da verdiği his ile bir an kendinizi yurtdışında hissedebilirsiniz.



Hem bir ev rahatlığında hem de asil bir şıklıktadır Green House. Otelin antika dekoru ile farklı bir uyum içerisinde, paralel bir güzelliktedir. 





Hava karardıkça daha da loş bir ışık sızar içeriye. Piyanist yumuşak dokunuşlarla keyifli liriklere hayat verir ve size de sevdiğiniz kişi ile bu ortamın keyfini çıkarmak kalır.


Otel Green House’un bahçesinde yer alan restoranın tatları da güzeldir. 



Özellikle kırmızı et ve balıkları. Bu sefer portakallı hindi söyleyip da tadına bakınca bu kararımdan daha da emin oldum.


 

Green House'un iç ısıtan yeşilliğinde zamanı durdururken bir de kutlayacak bir sebebiniz varsa, hele bir de o büyülü piyano lirikleri sizin için bir şeyler çalmaya başlıyorsa o zaman mutluluğunuza diyecek olmaz.


CONVERSATION

29 comments:

  1. Böyle güzel bir yeri nasıl kaçırmışız, sayende öğrendim Gizcim en kısa zamanda gidilip yorumlar paylaşılacak çok öperim:)

    YanıtlaSil
  2. ne güzel anlatmıssın Giz.. en kısa zamanda görülmeli diye notumu aldım:)

    YanıtlaSil
  3. böyle bir mekan olduğunu nasıl atlamışım .
    teşekkürler harika bir post olmuş...

    YanıtlaSil
  4. öyle güzel anlatmışsınki, halihazırda bir tatilim olmamasına ragmen şu an otel bakarken bu postu görmem şahane oldu! belki bigün bi kutlama da biz yaparız orda sizin gibi ^.^ dügün geceniz, ilk el tutuşması gibi şahane anılara imza atmış bi yer olması da ne güzelmiş <3

    YanıtlaSil
  5. çok huzur verici biryer Gizcim, havalar açsa da gitsek. O sokağı bende çok severim.Sultanahmet'in kargaşa ve kalabalığı içinde sakin ve boştur çoğu zaman.

    YanıtlaSil
  6. Dekorasyona bayıldım bayıldım! Hep kutlayacağın bir şeyler olur umarım Gizcim :)

    YanıtlaSil
  7. anlatımın fotograflardan da güzel.. gitmeye heveslendim. umarım bir gün fırsatım olur ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar keyifli ve huzurlu bir yer...Kutladığınız her ne ise, o mumun üflendiği sırada yürekten geçen tüm dilekler gerçek olsun...:)

    YanıtlaSil
  9. harika bir yermiş gerçekten en kısa zamanda gidilip görülmesi gereken yerlerime ekledim...

    YanıtlaSil
  10. Giz'im nasil guzel ifade etmissin hislerini.. Okurken senin sesini kulaklarimda duydugumu hissettim ! Ayrica o tarihi bolgeyi neden ihmal ettigimi de dusunup kendime biraz kizdim.. :( ama bu postun bana Alper ile yapacagim romantik dingin bir aksam yemegi icin ilham verdi.. To Do listemin en basina yazdim hemen umarim kiza zaman icinde deneyimleme sansim olur.. Mutlu Cumalar bebeimmm ! :)

    YanıtlaSil
  11. Gizemcim bu mekanı yaşamış ayrıca Four Seasons otelini çok beğenen bir kişi olarak anlattıklarını çok iyi hissettim:)
    Ben de tarihi yarımadanın sokaklarında kaybolmayı sever, şehri bir turist gibi yaşamak isterim aksi biraz zor oluyor;)
    Kutlamanız da her ne ise kutlar:) hayatındaki güzelliklerin devamını dilerim...


    YanıtlaSil
  12. tarihi yarımadada iki sene çalıştım ben ama burayı hiç bilmiyorum. ne kadar güzeLmiş. en kısa zamanda gideriz inşaallah. teşekkürler...

    YanıtlaSil
  13. gerçekten büyüleyici görünüyor mekan
    özelliklede detaylar şahane

    YanıtlaSil
  14. Süpermiş ya bayıldım! Gelir gelmez gitmeliyim dediğim erlerden biri oldu..

    YanıtlaSil
  15. Çok şık ve sıcak bir mekan.Tavsiyelerini bir yere not etmek lazım.Detaylara sen de dikkat ediyorsun anlaşılan :)Yemeklerin görüntüsü bile insanı oraya davet ediyor.

    YanıtlaSil
  16. Muhteşem bir mekaan! İstanbul'a geldiğimde mutlaka görmek istediğim yerler listesine ekliyorum =)

    Blogta sevgililer günü için hediye çekilişim var bekleriim :))

    http://www.lovesfromfashion.com/2013/02/lff-svalentine-day-wishlist-giveaway.html

    YanıtlaSil
  17. Gizem'cim etkileyici anlatımınla beni aldın,oralara uçurdun bile :)))
    Şu an kuşbakışı Tarihi Yarımada'yı seyre daldım...O denli yani :)
    Bu tarz bir mekan arayışım vardı hep.Hatta bazı filmlere ya da dizilere evsahipliği yapmış olabilir mi burası?
    O kadar tanıdık geldi ki bana..
    Kesinlikle gidilip,bu güzel yemekleri tez zamanda tadmak...ve mükemmel atmosferi derin bir nefesle içime çekmek istedim sayende!!:)

    Kutladığınız şey önce sizi mutlu ettiği için çok sevindim:))
    Allah hep güzellikler göstersin hepimize..

    Öpüyorum tatlım
    Sevgiler,selamlar

    www.roomsgardens.blogspot.com
    Burcu

    YanıtlaSil
  18. demek evlılıgınız ve ılklerın yasandıgı sahane yer..nasılda etkılenıyor ınsan yasanmıslıgı hıssederken...burayı keısn deneyecegım canım..umarım mutlulugunuz ve askınız daım olur canım sevgıler

    YanıtlaSil
  19. gercekten dedıgın gıbı bır yer kendını farklı yerlerde hissettireblecek kadar cok güzel :)bende bulunmustum senın seyır defterını sevıyorum

    YanıtlaSil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. Bayıldım ben buraya! Soğukçeşme'yi ben de çok severim ama hiç gitmemiştim Green House'a. Teşekkür ederim tavsiye için :)

    YanıtlaSil
  22. o yeşil sandalyelerde otururken Dehanın ellerini tutup da güzel sözler söylediğini duyar gibi oldum bi an.. Ne kadar romantik ve güzel bi paylaşım olmuş Gizim!

    YanıtlaSil
  23. ne kadar güzel yazmışsın! mekan zaten romantik, senin yazınla daha pekişmiş oldu. hiç duymamıştım burayı. hemen listeme aldım. yeme içmeye meraklıysan, mekanları yazdığımız blogumuza bekleriz.

    http://tuzvekarabiber.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  24. Ne kadar keyifli görünüyor. Sayende haberdar oldum. Sizin için bu kadar özel olmasına şaşırmamak gerek. Hep elele olmanız dileğiyle

    YanıtlaSil
  25. burası muhteşem görünüyor Gizemcim bayıldım.

    YanıtlaSil
  26. burası muhteşem görünüyor Gizemcim bayıldım.

    YanıtlaSil
  27. ne hos bir yer Giz'cim hic bilmedigim ama sayende ogrendigim :)) biraz romantikayi hatirlatti bana ama burasi biraz daha sik ve guzel gorunuyor umarim bizde en kisa zamanda deneyimleme firsati buluruz:)

    YanıtlaSil
  28. Ne kadar güzel bir yermiş burası.Gerçekten çok hoşmuş iç dekorasyonu:)İzmir de de böyle yerler olsa keşke.
    http://cansinsworld.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  29. Gerçekten çok hoş bir yermiş.Özellikle iç dekorasyonuna bayıldım.
    Keşke izmir de de böyle yerler olsa.
    http://cansinsworld.wordpress.com/

    YanıtlaSil