Belle and Sebastian Konseri :)

Uzun zamandır müzik hakkında yazmadığımı fark ettim. Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen “Belle and Sebastian” konserinden feyz alarak bu eksikliği biraz olsun kapamak için bu güneşli Pazar gününde bilgisayarımın başına oturdum :)


Indie pop tarzının öncülerinden olan “Belle and Sebastian” 1996 yılında Glasgow’da kurulmuş. İsimlerini Fransız bir çocuk kitabından alan grubun en ünlü albümleri arasında “The Boy with The Arab Strap”(1998), “If You are Feeling Sinister” (1996), “Dear Catastrophe Waitress”(2003) geliyor. “Push Barman to Open Old Wounds”(2005) ile harika bir derleme albüme imza atan grubu, son albümleri olan “Write About Love”da yer alan  ve ülkemizde de çok ünlü olan “I Want to World to Stop” şarkısı ile hatırlayabilirsiniz.




Belle and Sebastian’ı tanımayanlar için “Push Barman to Open Old Wounds” çok hoş bir tanışma albümü olabilir, birçoğu zaten bu albümde de yer alan kendi top 20 şarkımı aşağıda sizlerle paylaşıyorum :) 


Sakin, sizi yormayan, dinlerken kendinizi kaptıracağınız kaliteli bir müzik arayışındaysanız boş bir zamanınızda aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz ;)

Playlist
1.       Write About Love
2.       Winter Wooskie
3.       Take Your Carriage Clock and Shove It
4.       I want the World to Stop
5.       Is it Wicked Not to Care?
6.       The Boy with the Arab Strap
7.       If You’re Feeling Sinister
8.       Judy and the Dream of Horses
9.       I am waking Up to Us
10.   Piazza New York Catcher
11.   Slow Graffiti
12.   Put the Book Back On the Shelf
13.   Dog on Wheels
14.   Lazy Line Painter Jane
15.   She’s Losing It
16.   The State I am in
17.   Ease Your Feet in the Sea
18.   Another Sunny Day
19.   I’m a Cuckoo
20.   Funny Little Frog





Konsere gelecek olursak, ülkemizde çok fazla tanınmayan bir grup olduğunu düşünürsek yine de az insan yoktu. Belle and Sebastian sahneye çıktıklarında yaydıkları enerji o kadar pozitifti ki, gruba olan sevgim bir kat daha arttı. Seyirci ile sürekli konuşan hatta onların arasına karışan solist Stuart naif ve sevgi dolu tavırları ile herkesin takdirini kazandı. 



Seyirciler arasından bir kızı seçip ona rimel sürdürmesi, sonra korumaların yardımı ile dinleyenlerin yanına gelip ellerini tutması, konserin sonlarına doğru birçok seyirciyi sahneye kabul etmesi  daha önce hiçbir konserde görmediğim interaktif bir ortamı hem şaşkınlıkla hem hayranlıkla izlememe sebep oldu :)




Aşağıda sahneye çıkan dinleyicilerin nasıl dans ettiğini, eğlendiğini görmeniz için videolarını paylaşıyorum, bir grup seyirci ile ancak bu kadar içten bir şekilde iletişim kurabilirdi. Küçükçiftlik Park’ta çok konsere gittim ancak Belle and Sebastian konserini farklı bir gözle hatırlayacağımı şimdiden söyleyebilirim.






Grubun canlı performansı, müzikalitesi de harikaydı. Listede de bulunan “Judy and the Dream of Horses” şarkısının canlı kaydını da yukarıda paylaşıyorum, dilerim grubu dinleme fırsatı bulur ve siz de en az benim kadar keyif alırsınız :)


CONVERSATION

8 comments:

  1. 2011 de cok yakinima, Köln'e gelmislerdi ve bizim arkadaslardan gidenler olmustu. Bak simdi bu yazini okuyunca onlarla birlikte gitmedigime yaniyorum Giz'im.

    Ne iyi etmissiniz de gitmissiniz konserlerine.
    Paylasimin icin cok tesekkürler, herzamanki
    gibi cok ilginc ve keyifliydi.
    Ve siz ikiniz...ücünüz!.... oyyy nasil tatlisiniz yaa!:) Hep böyle keyifli ve mutlu olun emi? Cok öpüyorum canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım beniiim :) Avrupa'da yaşamak daha bir ayrıcalık oluyor Türkiye'ye bir daha gelme ihtimallerine göre oraya gelmeleri daha yüksek dilerim dinleme fırsatı bulursun çünkü seyirci ile çok iç içe ve samimiler bu da alınan keyfi kat kat arttırıyor. Asıl ben çok teşekkür ediyorum içten yorumların için bi tanem, hep böyle keyifli mutlu hep birlikte olalım inşallah :) ben de öpüyorum en kocamanından!

      Sil
  2. Simdi gune sayende "I Want to World to Stop" dinleyerek basliyorum.. enerjik hissediyorum kulagimdaki keyifli sesle ! tesekkurler Giz'im... Konserler icinde yine nefisleri var Eylul ayinda.. Bir kac bilet alip muzik acligimizi bastiririz umarim.. Tesekkurler paylasim icin.. lakin yalan yok ben en cok boyle birseyler ogrendiklerimi seviyorum.. :) x

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lulu'mmm ne mutlu bana o zaman! :) Bizim tatil dönüşü bir konser ayarlayabilirsek yine enfes olur bi tanem! öpüyorum kocaman ve güzel gülüşünü çok özledim demek istiyorum!

      Sil
  3. I want to world to stop is my all time favourite ve bu konseri kaçırdığım için nasıl üzülüyorum hemen bi bakim buralara ne zaman uğruyorlar öperim sizi şekerlikler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşkım bir teselli olacak mı bilemiyorum ama I want to world to stop'ı tüm isteklere rağmen çalmadılar desem :p hehehe dilerim Paris'te bir konserde buluşuruz tatlım, özledim çok!

      Sil
  4. Sen bir şey önerirsin de ben beğenmez miyim? Tabii ki bayıldım:) Belki biliyorsundur ama ben de sana bir şarkı önereceğim, bu tarza çok yakın. Umarım seversin Gizem'cim:)

    Jason Isbell and The 400 Unit "Alabama Pines"

    Kocaman öpüyorum seni süper insan!
    Zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabaha karşı yola çıkacağız benim uyumam gerekiyor ama açtım "Alabama Pines"ı takıldım dinliyorum! :) en çok da bunu seviyorum işte, yazılan bir yazının karşında sevdiğin fikirlerine değer verdiğin bir başka insana ulaşması ve ondan gelenle bambaşka yerlere gidebilmek. İyi ki varsın canım benim, çok teşekkür ediyorum ve kocaman öpüyorum! :)

      Sil