Cafe Greco Tadında Tiramisu Tarifi! :)

Giz’li Teras’ta tatlı tariflerinin büyük ilgi görmesi beni çok mutlu ediyor :) Bunun sebebi tarifleri belli bir yerden almayıp belki onlarca tarif okuduktan sonra kendimce yorumlayıp içine bir şeyler ekleyip çıkararak tarifi kendime has hale dönüştürmem. Deneyip beğenenler benim tarifimi beğenmiş oluyor bu da apayrı bir keyif oluyor. Bundan sonra her aya bir tatlı tarifi geliyor olacak. Bu ayın tatlısına gelince, o hafif kreması insanın ağzında dağılan bir İtalyan! Veeee karşınızda Roma’da lezzeti dillere destan Cafe Greco’dakine benzer bir lezzetle Giz’in Tiramisu’su! :)



Öncelikle söylemek istiyorum ki bu tarif annelerimizin kremasını labne, şeker ve yumurta ile pişirip hazır kek arasında sürdüğü klasik Türk Tiramisu’sundan oldukça farklı :) Eğer İtalya’da Tiramisu yediyseniz orada kremasının çok daha köpüksü bir kıvamda kekinin da daha az olduğunu bunun da çok farklı bir lezzet olduğunu bilirsiniz. Bugün paylaşacağım tarif de bu şekilde. Oldukça lezzetli ve hafif bir tatlı. Hazırsanız başlayalım ;)


Malzemeler;
  •          300 gr Mascarpon peyniri (ben Macro’dan aldım)
  •          6 yumurta sarısı
  •          Yarım su bardağından 1 parmak eksik şeker (bir parça daha şekerli olsun derseniz yarım su bardağı da koyabilirsiniz)
  •          200 gr kedi dili (Ben 2 paket aldım 1 paketten 2-3 adet fazla kullanılıyor ama kabınıza göre 1 paket de yetebilir)
  •          3 yemek kaşığı sıvı krema
  •          2 çay kaşığı sıvı vanilya
  •          250 ml espresso
  •          125 ml baileys
  •          300 gr katı krema
  •          1 paket kakao


Yapılışı;
Önce yumurtaları beyazından ayırıp bir kabın içine alalım.


Bir tencerenin içine kaynayan suyu koyup içerisine daha ufak bir tencere koyalım. Ufak tencerenin içine yumurta sarılarını ve yarım su bardağından biraz az şekeri ekleyelim. Benmari dediğimiz yöntemle, altını kıstığımız kaynar suyun içerisinde yavaş yavaş pişen karışımı 10 dakika boyunca tahta kaşıkla sürekli karıştıralım.


Daha sonra ocaktan alıp kalın, sarı bir karışım haline gelene kadar tahta kaşıkla hızlı hızlı 1-2 dakika çırpın. O esnada karışım soğuyacak da.


Karışıma Maskarpon peynirini ekleyip eriyene kadar döverek karıştırmaya devam edelim.


Üzerine 3 yemek kaşığı krema ekleyelim ve karıştıralım. Sıvı vanilya çok hoş bir aroma veriyor 2 çay kaşığı  karışıma  ekleyelim.


Ayrı bir kapta pasta kreması için toz ile sütü çırpın (malzemelerde hazır katı krema gözüküyor ancak tüp bozuk olduğundan pasta kreması kullandım, katı herhangi bir krema, krem şanti de olabilir).


Espresso ve baileys’i derin bir kap ya da tabak içerisine alın. Ben evde olduğu için espresso yaparken yumuşak bir aroması olan livanto kapsülü kullandım. Ancak siz Espresso yerine nescafeyi su ile de karıştırıp kullanabilirsiniz.


  
Tiramisu’yu yapacağınız kabın tabanına kremayı bir kat yayın.


Bir yandan kedi dillerini derin kaptaki espresso & baileys karışımına batırıp birkaç saniye tutup çekin ve kremalı taban üstüne dizin. Burada kedi dilinin sırılsıklam olmaması gerekiyor, ama ortası çok kuru da kalmamalı. Kedi dilini elinizle tutarken dışı hafif yumuşadığında anlayabilirsiniz sıvı zamanla nüfus ediyor, tamamen yumuşayana kadar beklemeyin.


Tüm tabana kedi dili dizip üstünü bir kat daha krema ile kaplayın ve aynı şekilde bir sıra daha ıslatılmış kedi dili dizin. 



Üstünü örtecek şekilde yine krema ile kaplayıp dolapta 1 gece dinlendirin.


Servis öncesi, kakaoyu elekten geçirerek serpin ve her kaşıkta ağzınızda eriyecek Tiramisu’nuzu afiyetle yiyin! :) (kaşık diyorum çünkü kreması sıvı olan İtalyan Tiramisu’su çatal değil kaşıkla servis ediliyor ;))



Keyif almanız dileğiyle, afiyet olsun! :) 


CONVERSATION

21 comments:

  1. Super❤️akşama yapacağım ben bunu:)çok lezzetli görünüyor
    Sevgiler
    www.ranademir.net

    YanıtlaSil
  2. Giz'imm ! Alpicco hafiften tatli yemeye baslamisken.. ellerinden bir tiramisu ya hic hayir diyecegini sanmam ! :))) Ellerine saglik guzeller guzelim.. Cafe Greco bile solda sifir kalmis olmali bu ask ile...

    YanıtlaSil
  3. ellerınıze sağlık lezıız gorunuyor*-*

    YanıtlaSil
  4. Giz naptın sen!!!
    karnımdan gelen, engel olamadığım guruldama sesi ulaşıyor mu oralaraa
    harika görünüyorr
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Iste BU! Tiramisu BUU!:)

    Oh be Giz'im, ilk defa bir blogda Tiramisu'nun hakkini veren bir tarif görüyorum (e sana da bu yakisirdi zaten, tipki diger tariflerinde de oldugu gibi). O basta bahsettigin, hazir hamurdan, labneli vs. yapilan "cakma tiramisu" tariflerini görünce icimden hep diyordum "hayiiiiiiirrr, tiramisu dedigin bu degil, yaniliyorsunuz, böyle yapilmiyoooorr!! :)

    Ben Almanya'dayim biliyorsun ve burada yedigim Tiramisular da aynen böyle iste. Italyan arkadaslar da aynen böyle tarif etmislerdi bana.
    Bu tarifin icin sana özel bir tesekkür etmek istiyorum, ellerine , kollarina saglik canim!

    YanıtlaSil
  6. Her ay bir tatlı mı??? İşte bu habere bayıldım! Süpersin Giz ellerien sağlık ;)

    YanıtlaSil
  7. Bu arada Giz'li Teras'ta sık post görmek beni çok mutlu ediyor. Böyle devam ;))
    Ayrıca çok sevdiğim Barselona'yı senin kaleminden ve objektifinden dinleyip görmek için umutla Barselona postu bekliyorum senden :(

    YanıtlaSil
  8. En az tatlıları gibi tatlı olan gizem yine ellerine sağlık :) ben diğer tariflerini deneyip severek yapmaya devam ediyorum ki tiramisuyu da çok severim kesinlikle bunu da deneyeceğim. Bikedii ye katılıyorum senden daha fazla post bekliyorum BETWİN US ı da takip ediyorum ama sana özel paylaşımları okumak çok güzel. Sevgilerr Dilber :)

    YanıtlaSil
  9. Hem hafif hem enfes.Üstelik bir okadar da kolay görünüyor.Ellerine sağlık giz.Tariflerine hayranım :)

    YanıtlaSil
  10. sizin tavsiyenizle Roma'ya gittiğimizde Cafe Greco'ya gitmiştim ve tiramisusundan yemiştim :) Tarif eminim ki magnolia gibi harika oluyordur :) Her ay bir tatlı haberine ise çok sevindim,merakla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  11. Ayy inanmiyorum sana, yapmis olamazsin. Cok meraklandim ve deniycem hemen. Sen yaptiysan olmustur. Dessert Master:)

    YanıtlaSil
  12. tatlı tariflerine bayılıyorum. bir de aşama aşama sıkılmadan fotoğraflıyorsun ya inan bana yaparken benim için çok kolaylık oluyor. eminim tadı da diğerleri gibi çok güzeldir. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. Nefis görünüyor yine! Bu tarif de uygulanacaklar listesine eklendi:)

    YanıtlaSil
  14. gizemim yine döktürmüşsün. denemek için sabırsızlanıyorum ben de. ellerine sağlık <3

    YanıtlaSil
  15. Kedi dilini marmelatla yapmıştım ama tiramisuda çok şahane görünüyor en kısa zamanda deneyeceğim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  16. resimlerindeki sıcaklık çok güzel..zevkine bayılarak en büyük takipçinim ama bişi demek istiyorum..blog düzenin eskisi sanki daha içten geliyordu bana yada daha alışamadığımdanda olabilir:) merrapunzel.blogspot.com

    YanıtlaSil
  17. off süper sunum !! bayıldım ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  18. Eline sağlık.Katı krema ve mascarpon evde olsaymış ben de hemen deneyebilirdim..Malzemeler tamamlanınca denenecek bu güzel tarif,2014 lezzetleri listeme ekledim :)

    YanıtlaSil
  19. Harikaaa gerçekten elinize sağlık ,en sevdiğim tatlıdır kendileri :)))

    YanıtlaSil
  20. Tarif oldukça harika görünüyor. En yakın zamanda denemeliyim . Ancak bir sorum olacak ayrı bir kapta oluşturduğumuz katı kremayı daha sonra tenceredeki krema ile mi karıştırıyoruz ?

    YanıtlaSil