Benim için Ada Demek…


Ada demek, şehre en yakın aynı zamanda da en uzak kaçamak demek…


Ada demek, bembeyaz çiçeklerden örülmüş bir taç alıp yaşınızın 30 olmasına bakmadan tüm adayı onunla dolaşmak demek…



Ada demek, daha vapura biner binmez suyun köpükleri arasında Pazartesi hiç gelmeyecekmiş gibi hafif hayallere dalmak demek…


Ada demek, fayton demek…


Ada demek, Aya Yorgi’ye nefes nefese yürüyüp sonra müthiş leziz yemekleri manzaraya karşı yemek demek…





Bir de davetsiz minik misafirlerle paylaşmak demek ;)


Ada demek, saatlerce bisikletle gezip rüzgara karşı yokuş aşağı kendinizi bırakıp eski Rum evleri arasında kaybolmak demek…


Ada demek,  etrafı sularla çevrili bu kara parçasında zamanı unutup 1905’ten kalma bir salonda sırrı kaçmış aynaya bakarken sadece “o anı” yaşamak demek…






Ada demek,  günübirlik gelip son vapuru yakalamak için acele iskeleye koşturanlara inat geceyi de bu sakinliğin içine gömülüp şehir ışıklarını izleyerek geçirmek demek…


Ada demek, Atatürk’ün zamanında dans ettiği Splendid Palas otelde kahvenizi yudumlarken denize karşı dalıp dalıp gitmek demek... Ada demek, balık, waffle, dondurma yemek, doya doya adaçayı içmek demek :)


Kısacası, ada demek, benim için her şeyden uzak geçen keyifli bir haftasonu demek :) 

CONVERSATION

15 comments:

  1. Keyifliydi Ada'ya gitmiş kadar oldum. Bu arada o 30 yaş beni de geçenlerde düşündürdü. Ne çabuk 30 oldum ama ben daha küçük bir kız gibi ee beklemeyin benden o yaşın olgunluğunu, o yaşta sahip olunması gerekenleri filan die söyleniyordum içimden :)

    YanıtlaSil
  2. nefis fotoğraflar...gitmek istedim.

    YanıtlaSil
  3. Doyamadım fotoğraflara bakmaya 😍 blog işini hobi olarak yapmanız büyük haksızlık güzelliğim. Bu işi o kadar iyi yapıyorsunuz ki, tüm enerjinizi buna kanalize etseniz birde daha mükemmelini düşünemiyorum. Buyukada'ya hic gitmedim ama bu fotograflardan sonra muhakkak butun rituellerini yapmak icin sabirsizlandim. Isinlanip oraya gitmek istedim. Bize boyle guzellikler sunup, hayatimizin karanligindan sokup aldigin icin guzel olan hersey de hep seni bulsun diliyorum ve cok opuyorum..

    YanıtlaSil
  4. İçim açıldı doğrusu, ada gezilerine bayılırım. Bizim favori adamız da sakinliği sebebiyle Burgaz ada ayrıca sahilde yaptığımız kahvaltı bir ömre bedel:) Gizemcim bu güzel post için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Canim Giz...Ne de guzel hissettirdin...

    YanıtlaSil
  6. ah ne güzel bir hava estirdin bize giz'im. Atatürkün kaldığı otelin adını
    da yazsaydın keşke. bu arada bizim kasabayada gelin bir haftasonu, ne güzel olur :)

    YanıtlaSil
  7. Cidden adaya gidesimiz geldi Gizemcim :) muhteşem fotoğraflar ne iyi yapmışsınız.İstanbulda yaşamanın belkide en iyi avantajı adalar,kıymetini bilin bence :)

    YanıtlaSil
  8. Ada bizim için de bir gelenektir, her sene gittiğimiz için :) Bu sene daha açılışı yapmadık, biraz daha begonviller açsın istiyoruz :)

    YanıtlaSil
  9. Adaya daha önce gitmeme rağmen, yeni bir yer keşfediyormuş heyecanıyla okudum yazdıklarını

    YanıtlaSil
  10. İstanbul'a her gidişimde gitmek isterim illa. Hoş bir haftasonu olmuş ne güzel.

    Yaş 30 konusuna gelince, asıl 30'dan sonrası fena. Bir ay sonra 32 olacağım :( Bi çok kereler yaşımı sorduklarında 30 dediğimi farkedip düzelttim. Alışamıyor insan 30'dan öteye.

    YanıtlaSil
  11. Ne kadar güzel fotoğraflar böyle, anlatımına da ayrı bayıldım, bu harika karelerle bize de bir ada havası aldırmış oldun Giz'ciğim ne iyi ettin çok teşekkürler! Öpüyorum seni!

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel anlatmışsın canım:)ada benim için de huzur demek :)uzaklaşmak istediğim zaman,aslında çok uzak olmayan ama bana kendimi çoook uzaklardaymışım gibi hissettiren sihirli bir yer demek:)
    Resimler yine şahane)Doyamadım bakmaya♡
    Sevgiler

    YanıtlaSil