Gizli Teras'ta Yeni Dekoratif Dokunuşlar...



Son zamanlarda ev dekor mağazalarında giyim mağazalarından daha çok zaman harcar oldum. Evimde yaptığım ufak değişiklikler seneler içinde göze alışılmış gelen dekorasyona çok hoş bir hava kattı. 


Salonda yer alan kahve masasının üzerinde yurtdışından aldığımız müze kitapları duruyordu. Genelde kahve masalarının üstüne yatay şeyler koymayı severiz :) Sanırım ben son 3 senedir bu masanın üstüdeki her şeyin yatay durmasından biraz sıkılarak farklılık yaratmak adına dikey duracak dekor eşyaları aldım. Dantel’den aldığımız kitap ağırlığı ve English Home’dan aldığımız kafesler tam aradığımız şeyler oldu.




Onların eskitilmiş havası ile uyumlu olması için aynalı eskitilmiş bardak altlıkları da aldık (Dantel’den).


Bir de hem kokusu hem de görüntüsü çok güzel olan Voluspa  (Beymen Home) mumlarını ekleyince kahve masasının yeni dekoru tamamlandı :)


L koltuğumuz üzerinde kahveli bejli yastıklar duruyordu, daha renkli olması adına kuşlu, çiçekli doğal bir havası olan renkli yastıklar aldık. Merak edenler için en sağ ve soldaki yastıklar Beymen Home’dan, ortadaki mavi yastık Dantel’den ;)


Önceki postumda da yazdığım üzere kahve keyfini bütünleyen yeni fincanlar da edindik. Pip Studio’dan pembe ve mavi çiçekli espresso fincanları, Wedgwood’dan sabah kahvemiz için kelebekli bir fincan aldık :) (Beymen Home)





Budapeşte’de bir antikacıdan aldığımız minik porselen kutuya lokumlarımı koyup terasta kahvemi yudumlarken biraz kitap okuyup sonrasında da bir şeyler karalamak üzere sandalyeme yerleştim. 




O sırada kumkuat fidesi gözüme ilişti ve onu da fotoğraflamak istedim. Evde canlı bir bitkinin olması ortama bambaşka bir hava katıyor.



Bir de Portakal Bahçem’in güzel hediyesi kumkuat fidemiz terasımızda bulunduğu köşeye ayrı bir mutluluk kattı. 


Hem kokusu hem de lezzetli minik kumkuat meyveleri ile bu güzel fideye gözüm gibi baktığımı söylememe gerek yok sanırım :) Dekoratif dokunuşlar terasta yapacağım yeniliklerle devam edecek, takipte kalın... ;)

CONVERSATION

13 comments:

  1. herkare mukemmel ve olaganustu *-*

    bayldım

    YanıtlaSil
  2. Bayılıyorum dekor postlarına..O kadar zevklisin ki...Vintage ile modern harmanlanıyor, biraz ingiliz edebiyatı kokusu alıyorum, bana da iyi geliyor..iyi haftasonları canım çok öpüyorum, Gizem :)

    YanıtlaSil
  3. Birtanem, senin gibi ince zevkli bir insandan ancak bu denli şık detaylar beklenebilirdi. Senin yaşamına dair her bir parçayı görmek beni heycanlandırıyor. Ev dekoruna çok ilgili ve country, vintage dokuşları seven biri olarak, senin evinden her bir parça göz zevkimi dolduruyor. Bu güzel detayları arşivliyorum, ilerde kendi evimde uygulayabilmek adına. Her alanda zevkine, fikrine kefilim güzelliğim 😊

    YanıtlaSil
  4. koltugunuzu nerden aldiniz acaba?cok hos...

    YanıtlaSil
  5. Evinde de, kendinde olduğu gibi zarif ve romantik bir hava mevcut. Daha önceki postlarında da bu güzellik göze çarpıyordu. Çok beğendim Gizemcim :)

    YanıtlaSil
  6. Evde güzel dokunuşları her insanın yapamayacağını düşünürüm hep..Küçük aksesuarlarla bile ortamı güzelleştirmene artı anlatım biçimine hayranım..statis çiçeğide benim en sevdiğim çiçektir..şuan evde heryer ondan:)

    YanıtlaSil
  7. Bende son zamanlarda dekorasyon ve ev eşyalarıyla ilgilenmekten kendim için olan alışverişleri ikinci plana atmış durumdayım. Genelde yeni evlenecek çiftler, ev hazır olsun die aceleyle eşya alırlar. Biz ise her şey istediğimiz gibi olsun yavaş yavaş yapalım dedik, hala bitmedi. 3 aydır 1 halı beğenemediğimizi düşününce daha da bitmez gibi görünüyor :)

    Senin zevkine çok güveniyorum, o yüzden dekorasyon postlarının devamını bekliyorum canım ;)

    YanıtlaSil
  8. melegim benim.. dokundugun herseyi yeterince guzellestirdigin asikar.. Ev dekorun zaten nefisti.. simdi seni de daha cok mutlu eder hale gelmis belli ki ! Ben asil terasi beklerim.. :) Bir de o kumkuatlarin recelini yapsak ya ! (gerci ben kabuklu tuketmeye de asigim ! ) x

    YanıtlaSil
  9. o turuncu meyveleri olan fideye bayılıyorum. çok sirin bir görüntü oluşturuyorr.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba salondaki boyanın rengini öğrenebilirmiyim

    YanıtlaSil
  11. Merhaba salondaki boya rengini öğrenebilirmiyim

    YanıtlaSil
  12. Merhaba salondaki boyanın rengini öğrenebilirmiyim

    YanıtlaSil