İncirli Cevizli Yumuşacık Kurabiye :)


En sevdiğim ay Mayıs geldi, hoş geldi :) Şimdi bu güzel ayı ona yakışacak bir tatlı ile karşılamak gerek ne dersiniz? Bu ayın tatlısı incirli, cevizli kurabiye. Ne özelliği var derseniz, içerisinde sadece yarım bardak un, şeker olarak da pudra şekeri var, yağ da hiç yok. Canınız tatlı istediğinde suçluluk duymadan yiyebileceğiniz oldukça da lezzetli bir kahve arkadaşı kendisi :) 





Hazırsanız başlayalım;



Malzemeler;
2,5 cup iri dövülmüş ceviz (250 gr),
1 cup kuru incir (200 gr),
1 su bardağı pudra şekeri,
½ çay kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı pekmez,
4 yumurtanın beyazı,
1 tatlı kaşığı vanilya özü,
1 çay kaşığı tarçın,
½ çay kaşığı toz zencefil
Yarım su bardağı fındıklı un (içinde kabartma tozu olduğundan ayrıca kullanmadım ancak normal un kullanırsanız 1 çay kaşığı kabartma tozu da ekleyin).


Yapılışına gelince, önce cevizler 10 dakika kadar fırında (200°C’de) üstleri hafif kızarıncaya kadar tutun. Daha sonra cevizleri soğutup iri taneli kalacak şekilde dövün.




İncirleri ufak parçalar halinde doğrayın.



Ayrı bir kapta pudra şekeri, tuz, tarçın, zencefil ve unu karıştırın.


Üzerine ceviz ve incirleri ekleyip karıştırın.


Yumurtaların beyazlarını ayrı bir kaba alın.


Beyazları unlu cevizli karışıma döküp tahta bir kaşık yardımı ile karıştırın. Kaşıkla büyük parçalar koparıp fırın tepsisine dizin ve üstü pembeleşinceye kadar 15-17 dakika arası 200°C’de pişirin. 


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Hemen bir kaba almayın sıcakken dağılabilir, kurabiyeler soğudukça biraz katılaşacak.


Ben karışımın yarısını kakaolu yaptım değişiklik olması için. Kakao da yakıştı ancak tercihim beyazlıdan yana ;)


İncir ve ceviz ikilisinin yakıştığını bilirdim ancak içi nemli kurabiyelerle bir başka güzel oldular. Bu güzel ve kolay kurabiyelerin yanına kendinize mis gibi bir kahve koyup hafif ılık iken afiyetle yiyin! :)
   

CONVERSATION

7 comments:

  1. Tarifinde sunumunda bir harika, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar. İncir ve ceviz çok severim. Şu sıra taze incir çıksa da bir tart yapsam diye düşünüyorum:) Ayrıca bir fleur de lis delisi olarak tabak ve fincana bayıldım. Bu sıra fleur de lis'li ne görsem almak istiyorum zaten:) Keşke daha çok karşıma çıksalar:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, ben bu tarifi denedim fakat kurabiyeler pek kurabiye tadında olmadı. İncirli tatlı ekmekler oldular. Acaba gerçekten de tarif böyle mi? Yoksa benim gözümde kaçan birşey mi oldu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, normal kurabiyeden farkli olarak acibadem kurabiyesi kivaminda oluyor tarifi bire bir yazdim :/ ilk firindan ciktiginda fazlaca yumusak oluyorlar hatta, acaba fazl

      Sil
    2. Fazla mi pisirdiniz ya unu ben findik unu kullanmistim normal unda ayari farkli mi oldu? Bir kere de normal unla deneyecegim. Aklima baska bir farklilik gelmiyor :/

      Sil
  4. Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil