Selimiye - Swan Lake Boutique Hotel

Aslında Selimiye’ye bu sene bir daha gidebilme umudumuz yoktu. Yaz tatilimizde birkaç kez günübirlik geldiğimiz insana mutluluk veren bu köyde daha önce hiç kalmamıştık. Kurumsal işim ile yollarımı ayırınca Eylül ayını huzurla doldurmaya karar verdik. Kalacak yerleri araştırırken köyün tepesinde yer alan “Swan Lake” isimli butik otelde karar kıldık.



Uzun zamandır hiçbir yerde kendimi bu kadar evde hissetmemiştim. Swan Lake muhteşem bir manzaraya sahip, 8 odalı, huzurlu bir yaşam alanı. Yaşam alanı dememin sebebi kendinizi geçici bir süre konakladığınız bir otelde hissetmiyorsunuz. İlk kez kalmamıza rağmen ancak bu kadar evimizde hissedebilirdik.


Sabahları keçi ve horoz sesleri ile güne uyandık. Normalde alarm kurmadan uyanamam ancak Selimiye’nin havası, doğası o kadar güzel ki her sabah yatakta yeşilliklerin arasından denizi seyrederek güne başladım.




Kahvaltıya gelince, her sabah yaşadığımız muazzam kahvaltı keyfi güne başlarken bizim için ayrı bir mutluluk sebebiydi. Uzakta dağların arasında masmavi bir koy düşünün, tepeden ağaçların arasından uzansanız dokunabileceksiniz hissi veren pamuk bulutların yansıması suya düşmüş. 


Çeşit çeşit organik ürünlerle donatılmış bir sofra önünüzde. Domates hiç görmediğiniz kadar kırmızı, hiç tatmadığınız kadar lezzetli. Ev yapımı reçeller, köy ekmeği ve otlu menemen de geldi mi masaya bizim mutluluğumuzu görmeniz lazımdı :) Manzara o kadar müthişti ki oturduğunuz yerden saatlerce ayrılmak istemiyordunuz.




Otelin sahibi Muzaffer Bey, konuklarla bire bir ilgilenen son derece sıcak ve samimi birisi. Uzun seneler yurtdışında yöneticilik yaptıktan sonra denize aşık olup yelkencilik eğitimi almış ve Selimiye’ye yerleşerek Swan Lake’i inşa etmiş. Otel açılalı henüz 1 ay olmuş. Her detay o kadar özenli ki, altında yatan derin kültürü ve ince zevki görebiliyorsunuz.





Odaların isimleri Türk edebiyatının ölümsüz adlarından esinlenilerek konulmuş. Cemal Süreyya, Sebahattin Ali, Attila İlhan, Orhan Veli, Bedri Rahmi isimlerini oda kapılarının yanındaki seramik plakalarda görünce Muzaffer Bey’i  bir kez daha takdir ettim. Kahvaltıda da hep huzur veren klasik müzik eserleri çalıyordu.



Odaların içine gelecek olursak, Swan Lake’de 2 bina, 8 oda bulunuyor. Alt kat odaları bahçeye açılıyor ve sabahları gün doğarken bahçede oturup doğanın sesini dinlemek tarifsiz bir huzurla dolduruyor içinizi. Üst kat odalarının balkonu var, onlar manzaraya daha yukarıdan hakim ancak biz her odayı ayrı sevdik hangisi daha keyifli karar veremedik.



Provence tarzı dekor ortama ancak bu kadar yakışabilirdi, özellikle banyoların genişliği ve her odanın farklı renklerde oluşu Swan Lake’e farklı ama bütünsel bir güzellik katmıştı.





Binaların ortasında yer alan havuzun etrafında oturup gece burada ışıldayan binlerce yıldızı izlemek ya da günbatımı sonsuz bir pembelikte renkten renge giren guruba dalmak sizi zaman ve mekan kavramından soyutlayarak kendinizle baş başa kalmanızı sağlıyor.








Bir hafta kaldığımız Selimiye’de Swan Lake evimiz gibiydi. Her gün sahilde Zeytin Beach’e gidip kadife suyunda denize girmek, akşamüzeri Cafe Ceri’de limontamızı içmek, akşamları hiçbir yerde tatmadığımız lezzette karides, kalamar ve ahtapottan yemek, Piano Jazz Bar'da canlı piano dinlemek ve civar köyleri de ziyaret edip bu bakir doğayı sonuna kadar duyumsamak bize şimdiye kadar yaşadığımız en unutulmaz Eylül tatilini yaşattı… Seneye şimdiden Swan Lake’de yerimizi ayırmayı düşünüyoruz. Yolu Selimiye’ye düşüp konaklayacak yer arayanlar için kesinlikle tavsiye edeceğimiz muhteşem bir seçim. İletişim için buraya tıklayabilirsiniz. Yaz bitti ancak esintileri devam edecek, sevgiyle kalın! ;)

CONVERSATION

16 comments:

  1. Gizemcim biliyor musun bugün senin yazılarını özleyip yeni bir şey var mı diye düşündükten sonra bu yazıyı görmem müthiş oldu! Otel harikaymış, manzaraya bayıldım ama en çok da edebiyatla olan ilgisine bayıldım! :) Fotoğraflardan huzur damlıyor. İşin konusunda ise hayırlı olsun diyorum, nice huzurlu günlere canım, bolbol yazılarını bekliyorum :) sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Manzaralar harika gerçekten. Doğayla iç içe bir otel. Selimiye nerededir nasıl gidilir? Fotoğraflar için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Ben bu yaz tanıştım güzel Selimiye ile, Bördübet'ten sonraki Palamutbükü'nden önceki durağımızdı, ne kadar şirin bir yerdi, çok sevdik. Biz de Selimiye'ye tepeden bakacağımız bir otelde rezv. yaptırmıştık ama kalacağımız süre çok kısa olacağı için sahildeki bir otel ile değiştirmiştik. Bir sonraki Selimiye tatilimizi uzun tutmayı arzu ediyorum, öneriniz çok şık çok keyifli bir otel, tatilde konfor ve temizlik benim için çok önemli bu nedenle iyi referanslar çok faydalı oluyor, paylaşım için teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  4. Bu köyde gerçekten huzur var.. Rezervasyonlarımızı yaptırıp henüz yoldayken, acaba günübirlik mi gitmeliydik, bir gün fazla mı Selimiye'ye diye düşünürken daha köyün ilk girişindeki "Selimiye köyüne hoşgeldiniz" yazını görünce, insan anca o zaman küçük bir huzur cennetine düştüğünü farkediyor gerçekten.. Tabii daha sonra tatili uzatmalar başlıyor, biliyorsun:))
    seneye burada kalmayı düşünecek kadar beğendim oteli. provence tarzı butik otellere bayılan biri olarak içimi kıpır kıpır etti.. Ah Selimiyeee:) ahhh:)

    YanıtlaSil
  5. iki yıl önce Marmaris tatilinde Selimiye'yi gezmiştik.huzur dolu güzelliği olan bir sahil kasabası.umarım hep öyle kalır.selimiye'ye yolum düştüğünde bu güzel otelde de kalmayı çok isterim.bu arada fotoğrafları çok beğendim,eylül'de başka bir güzel oluyormuş oralar:)

    YanıtlaSil
  6. fotografların huzuru fazlası ıle yansıttıgı bıryer hemen gıdılecek oteller arasına kaydedıyorum ozellıkle banyonun rengıne bayıldım :)

    YanıtlaSil
  7. Butik oteller nedense daha cezbetmeye başladı son zamanlarda insanları ve bence çok daha keyifliler :) hele böyle özenli, evdeymiş hissi veren butik otellerden bende ayrılmak istemiyorum hiç :) çok keyifli bir yazı ;) bende otel önerilerinde bulunuyorum. Göz atmak istersen;

    http://beauthingsforme.blogspot.com/2013/09/bodrummmm-bodrummm.html
    http://beauthingsforme.blogspot.com/2013/09/marmariste-uc-gun.html
    http://beauthingsforme.blogspot.com/2013/09/ne-guzelsin-fethiye.html
    http://beauthingsforme.blogspot.com/2013/08/tatil-guncesi-part-1.html

    YanıtlaSil
  8. resmen agzım sulandı! 5,5 aydır aşermedim ama şu an otel aşeriyorum! <3
    sizin bu anlatım diliniz ve keşifleriniz zaten her defasında beni benden alıyo bebekler! Selimiye, belki seneye yazın tızımızla keşfedebilecegimiz ve huzura bogulacagımız ugrak yerimiz olabilir. şimdiden kafamda canlandırmaya başladım bile ^.^

    YanıtlaSil
  9. Harika bir yazı olmus tam da gizliterasa yakışacak kadar güzel,Resimler anlatımın o kadar samimi ki keşke çok ihmal etmesen blogu :)

    YanıtlaSil
  10. Gizemcim manzara da otel de gerçekten çok güzelmiş. Huzurlu bir tatil için ideal :)

    YanıtlaSil
  11. Ne kadar güzel bir otel, çok çok huzurlu fotoğraflar..

    YanıtlaSil
  12. otel de manzarası da kahvaltısı da çok güzel gözüküyor. Selimiye Türkiye'de en çok görmek istediğim yerler arasında. sanki gidince içim huzurla dolacakmış gibi bu fotoğraflar da sanki o düşüncelerin ispatı..

    YanıtlaSil
  13. herşey çok hoş görünüyor gerçekten de :)

    bu yılki tatilimizde bizim de uğradığımız cennet mekanlardan biriydi Selimiye. şurada da sizlerle paylaşmıştım hatta:

    http://peacelilyozge.blogspot.com/2013/08/guney-turu-ii.html

    ancak zamanımız çok geniş olmadığından buraya yeteri kadar zaman ayıramadığımızı düşünmüştüm, şimdi emin oldum. burası daha uzun zaman geçirmeyi hakediyor.

    YanıtlaSil
  14. Dekorasyona bayıldım.Nasıl huzur verici,nasıl etkileyici öyle.Sayenizde harika yerler,enfes tatlar keşfedebiliyoruz.<3

    YanıtlaSil