Giz'li Teras'ta 5 Çayı! :) - Pip Studio




Pip Studio Amsterdam menşeili bir porselen markası. Aslında porselen markası demek çok da doğru olmaz, web sitesinde ev dekoru, banyo malzemeleri, ev kıyafetleri, yatak örtüleri, duvar kağıdına kadar birçok seçenek mevcut. Ancak ülkemizde çok yeni, Zorlu Center’daki Beymen Home’da porselenleri ile yer alıyor. İsmi bana oldukça enteresan gelen ve “Büyük Umutlar” kitabındaki ufaklığın adını anımsatan Pip’in hikayesini merak edip biraz araştırdım. Küçükken bir Afrika papağanına sahip olan Catharina’nın ilk söylediği kelime Pip olduğundan ailede bu isimle çağrılırmış. Papağanı sürekli kafasında ya da omzunda gezen Cathy kuşlara olan aşkını tasarımlarına da yansıtmış. Güzel sanatlar akademisinden mezun olduktan sonra şehrin dışında Viktorya dönemine ait bir ev alarak çatı katını stüdyo haline getirmiş ve Pip Studio bu şekilde doğmuş.


gizli teras

Bir şey tasarlarken o şeyin kendisinin de saklamak isteyeceği ya da ailesinden, arkadaşlarından birisine verdiğinde ona neşe ve mutluluk getirecek kadar güzel olmasına özen gösteren Pip, mutlu insanlar için mutlu ürünler mottosu ile ürünlerini tasarlıyor.

gizli teras

İlk kez bu kuş kabartmalı porselenleri gördüğümde renklerin canlılığı, desenlerin zarifliği benim de içimi mutlulukla doldurdu. Alıp onları cam vitrinime koymak, her gözüm değdiğinde o aynı mutluluğu duyumsamak istedim.

gizli teras

gizli teras


pip studio

Pip Studio ürünleri set halinde satılmıyor, siz istediğiniz şekilde seçip karıştırarak kendi setinizi oluşturuyorsunuz. Biz genel kırmızı mavi hava ile uyumlu olması için 2 kırmızı, 2 mavi tabak seçtik, çaydanlığı kırmızı seçtik. Tekli parçalar halinde alabilmek de bir avantaj.


pip studio

Ülkemizde Amsterdam’daki fiyatlarının 3 katına satılması bizi oldukça şaşırttı ve satış danışmanına bunun sebebini sorduğumuzda kırılgan eşyaların kargosunun çok yüksek olduğunu, üzerine vergi ve diğer masraflar da eklenince ne yazık ki daha düşüğe satamadıklarını belirtti. Gönül isterdi ki web sitesinden sipariş verebilelim, ancak bu kadar kırılgan parçaları ciddi bir kargo ödeyip aldıktan sonra sağ salim ulaşıp ulaşmama riskini de göze alamadık. Bunun yerine kendi zevkimize göre seçtiğimiz parçalardan 4’lü bir çay seti yaptık.
 pip studio

Bu sonbahar neredeyse hiç terasta vakit geçirmemiştik. Geçtiğimiz hafta aldığımız kuşlu yeni porselen takımlarımızda, kendimize keyifli bir 5 çayı daveti verdik. Sakin bir akşamüstünü taze demlenmiş earl grey çay ve klasik müzik eşliğinde daha nasıl keyifli hale getirebilirsiniz? Müthiş lezzetli cupcakelerle! :)

yummy cupcakes

Uzun zamandır cupcake yapmak istiyordum ancak bulacağım herhangi bir tarifle değil cupcake workshop’una gidip gerekli malzemeleri aldıktan sonra farklı tarifler deneme hevesindeydim. Kursuna gitmeye niyetlendiğim Yummy Cupcakes’in cupcake’lerinden tatmak üzere Cadde’nin yolunu tuttuk. Birbirinden güzel cupcake’ler arasından seçim yapmak çok oldukça zordu. 

pip studio

Los Angeles menşeili Yummy Cupcakes’i ülkemizde Caddebostan, Akmerkez ve BuYaka’da bulabilirsiniz. 400’den fazla cupcake tarifine sahip Yummy Cupcakes haftalık olarak tariflerini değiştiriyor ve sürekli farklı lezzetler sunuyor. Caddebostan’da cupcake yapım workshop’ları da sunan Yummy Cupcakes’in cupcake’lerine kelimenin tam anlamı ile aşık olduk! :)


Eve vardığımızda sıra kucağımda özenle tuttuğum cupcakelerimi Pip studio porselenlerimde servis etmeye gelmişti! Terasta özenle kurduğum sofraya Babingtons’dan aldığımız earl grey çayın kokusu eşlik ederken, cupcake’leri özenle servis tabağına dizdim. 

yummy cupcakes

Bazen insan tattığı şeyin lezzeti kadar görsellikle de doyabiliyor. Biz cupcake’lerimizi yemeye başlamadan fonda Chopin ile görsel olarak doyum noktasına ulaşmıştık zaten :) Üstüne bir de yer fıstıklı, havuçlu kremalı, yoğun çikolatalı, karamelli, kestaneli, portakal & çikolatalı, vişneli ve vanilyalı cupcakelerimizin hepsinden biraz biraz tadında girdiğimiz şeker komasından mıdır bilinmez mutluluktan göklere uçar haldeydik! :) Bu kadar lezzetli cupcake’ler yememiştim. Önümüzdeki hafta cupcake workshop’unu iple çekerken,  gözlerimi kapayıp çayımdan büyük bir yudum aldım ve Pazar gününü böylesine huzurlu noktalamış olmanın mutluluğu ile kendimi yeni bir haftaya hazırladım! :) 

Not: Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü yürekten bir şekilde kutluyorum! :)


CONVERSATION

24 comments:

  1. Yanıtlar
    1. Ben de ilk gördüğümde inanamadım güzelliklerine :)))

      Sil
  2. evcilik oynanmış gerçek cupcakelerle sandım ilk görünce:))süper renkler, süper desenler güle güle kullanın ..günümüzü kutlamışsınız teşekkürler ayrıca:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir bakıma öyle oldu, karı koca evcilik oynadık terasımızda Pazar günü çay saatinde :p çok çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için...

      Sil
  3. Çay takımı ayrı güzel, cupcake ler apayrı bir güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu takımları ilk kez daha az lezzetli bir şeyle kullanmaya gönlüm razı olmadı desem :)) çok teşekkürler..

      Sil
  4. o kadar güzel anlatıyosun ki, ben burda masal dinler gibi mest oluyorum:)
    fiyatlarının 3 katına satılması kısmına katılabilecegim sayısız marka var ülkemizde.. aslında seramik porselen ve el emegi konusunda da oldukça iyi bir altyapımız var ülke ve insanları olarak. Neden böyle güzel ve şık ürünler üretip satan markalar yaratamıyoruz aklım almıyo... Kazıklanmaya alışmışız belliki:)
    Bu arada o cupcakeleri gormezlikten geliyorum! Senin ellerinle yaptıgın cupcake'lerden istiyorum ona göre <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel kuşuuuum bak ne diyeceğim sana, seninle biz yapalım madem böyle güzel tasarımlar yapamaz mıyız ki? :) bir düşün kuzum, çok daha güzellerini de yaparız bence! cupcakeleri sana ellerimle yapacağım bebeğim, kurs ertelendi Aralık'a ama hele bir gideyim üstüne minik kuşum bile yazacağım :p

      Sil
  5. Pip studio bende cok begeniyorum, yurtdışından almayı dusunuyorum bende önümüzdeki zamanlarda :) hersey harika gorunuyor, cupcake kursuna gidince paylasırsan cok sevinirim, kremasını tutturamıyorum sadece cupcake yaparken :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurtdışından söylemeyi bir iki parça ile ben de deneyeceğim sanırım :) çok teşekkür ederim, tabi ki paylaşacağım keyifle ancak eğitimi bu haftasonundan Aralık sonuna aldılar, yeniyıla yeni cupcake tarifleri ile gireceğiz inşallah :))

      Sil
  6. Harika bir pazar keyfi yasamissiniz, haftanizinda ayni guzellikte gecmesini dilerim <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, dilerim sizin haftanız da aynı güzellikte geçer :))

      Sil
  7. Yazılarını özlemişim,pazar gününü evimde havuçlu tarçınlı kek yaparak huzur dolup dün ben de aynısını hissettim.Güle güle kullan takımını.Böyle küçük jestler yapmak lazım kendimize nasıl da mutlu oluyor insan çok iyi anlıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eve alınan ufak bir eşya belki ama vitrinde durdukça mutluluk veriyor bana renkleri :) Çok teşekkür ediyorum mutluluk veren yorumun ve güzel dileklerin için canım :))

      Sil
  8. suan o tabakları gördükten sonra kısaknclık krızıne gırdım ve nezman çıkarı m bılmıyorum afıyet olsun cekılısme beklerım sevvıgleR:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heheh :) bir gün beklerim terasımıza birlikte içeriz o fincanlarla :))) çok teşekkür ediyorum..

      Sil
  9. Canimcim ! Ne guzel olmus.. O huzurda ben de olmak isterdim.. galiba bu aralar ihtiyacim olan tek sey Ask ile boyle dingin zamanlar yasamak.. Klasik muziksiz yasayamaz bi tip oldugum icin Pazar gununuze cok ozendim ve bu hafta Alpcan'in uyku vaktinde bende bisiler planladim ufaktan :)) Hmm bide de PİP in nokluklari bile var biliyor musun ? Kiz kardesim ıtalya'dan almisti.. Cok ciciler Giz ! kesin edinmemiz lazim.. bulursam sana da alacagim... Ve bir de PİP benim icin great expectation demek ! sahi ya ben filmi izlemeliyim yeniden.. siz de izlesenize :)) x

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebeğim bir Pazar sizi terasımızda klasik müzik ile ağırlasak? kendi ellerimle kurabiye yapsam size uzuuun uzuun otursak miskin bir gün geçirsek :) Aynı şeyleri düşünmek hissetmek ne güzel şey, PİP deyince aklımıza aynı şeyin gelmesi :) çok teşekkür ediyorum bi tanem, kocamanından da öpüyorum seni :)

      Sil
  10. Bu bloğunu ilk keşfettiğim andan itibaren keyifle takip ediyorum zaman zaman pasta tariflerini yapıyorum. Anlatımın çok keyifli pazar günü dergisi gibi cnm❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler tatlım ne mutlu bana o zaman :)) öpüyorum kocaman..

      Sil
  11. Cok guzel gorunuyor hersey!! Pip studio urunlerini bende severek kullaniyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum :) ben de çok seviyorum renkleri kadar desenleri de insana mutluluk veriyor resmen! ;)

      Sil