Bir Fincan Kahvenin Kaç yıl Hatırı Vardı? :)

Sevdiğim yazar ve blogger Neil Gaiman’ın da dediği gibi “Gece kadar siyah, günah kadar tatlı”dır kahve :)


Her ne kadar kültürümüzde çay daha baskın olsa da, her zaman kahveyi çaya tercih etmişimdir. Seçtiğim kapsülün aroması kadar içtiğim fincanla birlikte sunumu da tadına tat katar sanki. Bu sebeptendir ki sabah kahvelerime bir parça daha lezzet katabilmek için yeni bir çift fincan almayı düşünürken Pip Studio’nun bu fincanları anında kalbimi çaldı. Gökyüzünün mavisini çalıp üstüne bahar çiçeklerini giydirmişler sanki ve bu zarif tasarım çıkmış ortaya.



Varoluşçu yazar Albert Camus’nün “Yabancı” kitabında “Annem ölmüş bugün belki de dün bilmiyorum” derkenki umursamazlığı ile “Kendimi mi öldürmeliyim yoksa bir fincan kahve mi almalıyım?” deyişi kahvenin çoğu zaman hiç de fena bir fikir olmadığını gösterir bize :)



Amerika’lı yazar Cassandra Clare’in deyişi ile “Dünyada kahve olduğu sürece işler ne kadar kötü olabilir ki?” sözüne siz de katılmıyor musunuz? Hatırlıyorum da biz küçükken anneme sürekli kahveye gelen komşuları kimi zaman havadan sudan sohbet ederken, kimi zaman da en büyük dertlerini anlatırken kahvelerini içer, son yudumla birlikte dertlerinden arınmışçasına hafiflemiş kalkarlardı oturdukları yerden. O zamanlar içmeye iznimiz olmadığı için annemin kahvesinin dibini gizlice içerdik. Büyüdükçe daha da tadına varmaya başladıkça başlı başına bir ritüel haline geldi kahve benim için. Gördüğüm her dekorasyon mağazasından gözüme güzel gözüken fincanları birer ikişer (takım yapmadan) toplamak da ayrı bir alışkanlık haline geldi :)


Şimdi en başta yazmam gereken şeyi en sonra yazıyorum belki ama bu yazıyı mis gibi buharı tüten bir fincan kahve eşliğinde okumanızı tavsiye ederim :p Yok biz resimlerden sonra kahvemizi bu fincanlarda içmek istiyoruz derseniz buyurun gelin terasa bir fincan kahve ikram edeyim size, ama şimdiden söyleyeyim 40 yıl hatırım kalacak ona göre :)))



CONVERSATION

16 comments:

  1. Canım benim, kahve yazısında Camus görmemi sağlayan bitanecik tatlı Gizim! :) Ben de kahveyi çok severim hatta okurken kahvemi içiyordum, fincanların harika bu arada :)

    YanıtlaSil
  2. Mis gibi kokusunu alıp geldim ☺️ Bir kahveni alırım, kırk yılın seve seve kalsın. Kahveyi çaya tercih ederim ben de.. Hele yanında sevdiğim hoş sohbet bir dost, faldan anlayan biri de varsa deymeyin keyfe ne dert kalır ne tasa 😊 eminim seninle içilenin tadı da bambaşka olur güzelliğim, bir kahve borcun olsun bana olur mu ☺️

    YanıtlaSil
  3. o terasın hayalini kuruyorum biliyorsun giz'im :) ama bi gün geleceğim, 40 yıllık hatrının seve seve alacağım canım benim. fincanların güzelliğine ise diyecek pek bi şey yok, mavi en sevdiğim renk sonuçta :)

    YanıtlaSil
  4. Gizcim okurken kahvem bana eşlik etmedi ancak yorumumu gönderir göndermez bol köpüklü bir kahve ısmarlayacağım kendime emin olabilirsin :)) Terasta içmekte bir gün kısmet olur inşallah güzel ve tatlı ev sahibesi :))

    YanıtlaSil
  5. Merhaba
    Bende kahveciyim. Küçükken annem "kahve içme kara kız olursun" derdi. Ben de "ben esmerleri beğeniyorum" derdim:)))

    YanıtlaSil
  6. Çayın yeri ayrıdır ama Türk kahvesi candır ;) Benim için de hep birinci sıradadır yani. Bir de kesinlikle içilen fincan ve sunum kahvenin cazibesini arttırıyor, bu konuda tamamen hemfikirim. Yeni fincanlarınızı da iyi günlerde iyi dostlarla beraber eskitmeniz dileklerimle...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Çayın yeri ayrıdır ama Türk kahvesi candır ;) Benim için de hep birinci sıradadır yani. Bir de kesinlikle içilen fincan ve sunum kahvenin cazibesini arttırıyor, bu konuda tamamen hemfikirim. Yeni fincanlarınızı da iyi günlerde iyi dostlarla beraber eskitmeniz dileklerimle...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Yazıyı okurken höpürdeterek kahveyi içmek ve Camus'un "Yabancı" romanını hatırlamak inanılmaz keyifliydi :)

    YanıtlaSil
  9. Gece gece canım kahve istedi şimdi! Uykumu kaçırmayacağını bilsem ben de içeceğim bir keyif kahvesi, hayallerimi yarın sabaha saklıyım en iyisi :)

    YanıtlaSil
  10. Günün her anı için kahve ayrı bir tutku ama özellikle kahvaltı sonrası ve saat 4-5 gibi içmeye bayılıyorum.Yanımda da sevdiklerimden biri olursa değmeyin keyfime.Bir fincan kahvenin yanında en güzel atıştırmalık güler yüz ve samimi bir sohbet.Kucak dolusu sevgiler,

    YanıtlaSil
  11. Benim için Türk kahvesinin yerini hiçbirşey tutamaz, hele ki zarif bir sunumla ikram edilmişse..kitap okurken, çalışırken de içmeyi seviyiorum ama en sevdiğim bir fincan kahve eşliğinde yakın dostlarla yapılan sohbet:)

    YanıtlaSil
  12. Oldukça iç açıcı bir post olmuş Gizemcim :)
    Fincan da karşı konulacak gibi değil gerçekten! Ben de istiyoruuum :)))

    YanıtlaSil
  13. Tam böyle bir yazı yazmayı düşünüyorken sizin yazınızı gördüm, aynı hisleri paylaşıyorum kesinlikle!

    YanıtlaSil
  14. Ahh Gizemcim, kahveyi bu kadar özlemişken bu post özlemimi iyice arttırdı. Önce hamilelik, şimdi emzirme sebebiyle ara vermek zorunda kaldım arada bir kafeinsiz kaçamaklar yapsamda doyulmuyor tabii ki. Özellikle evdeki filtre kahve keyiflerini ve eve dolan kahve kokusunun verdiği huzur çok özledim. Bir gün sizin terasta ya da benim balkonumda kahve keyfi kısmet olur belki ;)

    YanıtlaSil
  15. fincanlar benim için de çok önemlidir,özellikle kupalar...
    Amerika’lı yazar Cassandra Clare’in deyişi ile “Dünyada kahve olduğu sürece işler ne kadar kötü olabilir ki?” sözüne siz de katılmıyor musunuz? katılmamak mümkün müüüüü :) kahvesiz olmaz abiii :)
    sevgiler

    YanıtlaSil