Çilek Kokulu Mim



Severek takip ettiğim ve postlarından büyük keyif aldığım iç dünyamın başkenti blogunun güzel sahibesi e.n.k’cım beni mimlemiş. Gelelim gecenin bir yarısı okurken çilek aşermeme sebep olan mimimizin konusuna :) Bundan yıllar önce “kokoloji” adlı bir kitap çıkmıştı. Kitapta size günlük hayatta uzun uzun düşünmeden ve bir yere çekmeden yanıt verebileceğiniz sorular soruluyor ve sonrasında verdiğiniz cevapların gerçek anlamlarını arkadan okuyordunuz.  Nasıl mı? mesela “Karşına bir dağ çıktı o dağ nasıldı?” sorusuna bir cevap verdiniz, aslında bu engelleri gerçek hayatta nasıl gördüğünüzün cevabı gibi gibi. Neyse uzatmadan mime geçelim :) Üniversite yıllarında İnşaat Fakültesi’nin avlusunda severek oynadığımız kokolojiyi anımsatan mim için e.n.k’cığıma teşekkür ediyor ve cevaplara başlıyorum.
Şehir dışında bir yürüyüşte nefis çileklerle dolu bir tarlaya geldiniz. Mideniz guruldamaya başladı ve etrafta kimsecikler yok. Siz ve bedava öğle yemeği arasında sadece bir çit var.

•Çitin yüksekliği ne kadar?
Belime bile gelmiyor, hop denip atlanacak yükseklikte beyaz çitler görüyorum :)

•Bahçeye girdiniz ve çilekleri yemeye başladınız. Kaç tane çilek yediniz?
Valla midem kadar yedim, ben diyeyim bir avuç sen de iki avuç. Midem guruldadığına göre 2 avuç (dahası olmaz izinsiz girdim zaten :p)

•Birden çileklerini çalmakta olduğunuz çiftçi ortaya çıktı ve size bağırmaya başladı. Kendinizi savunmak için neler derdiniz?
Durun anlaşabiliriz, etrafta size bakındım ama göremedim çileklerinizi izinsiz yemek gibi bir niyetim yoktu ama çok acıkmıştım ve leziz gözüküyorlardı borcum ne kadar?

•Tüm olan biteni bir kenara bırakıp söyleyin, çileklerin tadı nasıldı?
Harikaydı, kırmızı, sulu ve tatlıydı.


•Ve çilek çalma maceranız sona erdikten sonra kendinizi nasıl hissettiniz?
Çalma kelimesini kullanmasak :P sahibi gelene kadar ödünç aldım hem kurda kuşa yem olacağına aç birisinin karnı doydu. İçimde kötülük yoktu ondan çok da kötü hissetmedim.

Vee bu resimdeki kasedeki çilekler de mimi ithaf ettiğin sevgili blogger’lara gelsin :P


Mimlenenler: Melek’m, My Story,  Blush, Gök, SvGLove, Particle, Ferah Feza, Sayın Karaca, Deep, Kaçık Turuncu, Kıyıya Vuranlar, Emilie, Just a Dream,  Gülşah, Lüzumsuz işler uzmanı, Particle, Pembe Esinti’m :)

CONVERSATION

10 comments:

  1. Kokoloji 1-2'yi alip severek okumus, cevreme de sevdirmis, toplasip yapmistik cok kez,nostalji oldu simdi bak :) TR'de kalmis o kitaplarim,yine okurdum simdi olsa...
    Beni de mimlemissin,sagol canim benim,tabiki cevaplarim ^_^
    Ama yorumu nerde desem? O zaman anlami kalmaz dimi :))))
    Cilegi de pek severim ben :P

    YanıtlaSil
  2. hem senin cevaplarini okudum hemde cevpalarinin cevaplarini ve cok eglenceli oldu ..
    demek avuc acuc göturdun cilekleri haa :))
    linki veriyim sende analizini yap hayatim istersen yorumu sonra yayinla simdi yapacak arkadaslara kopya olmasin :))
    öptumm cokkk ..
    bu arada hazirliklar nasil gidiyo ?

    http://ipeksi.blogspot.com/2011/06/kokoloji-ve-cilek-mimi.html

    YanıtlaSil
  3. Tşk ederim güzel gelinimm :) yaptım bilee

    YanıtlaSil
  4. haha cevaplarını çok sevdim! :))
    kokoloji'yi ben de okudum, hala da duruyor kitap.. süper eğlenceli karakter analizleri var ve çoğunlukla da isabetli..

    şimdi sen bu cevapları vermişsin ama bunlardan bir de sonuç çıkarılması gerekmiyor muydu?? o kısım eksik kalmış gibi geldi bana :S

    öpüyorum tatlım, iyi hafta sonları..
    ben şimdi bi markete uzanayım.. ;)

    bu arada aşkım, çocuklar ve G. pastaya bayıldılar, B. ellerine sağlık dememi söyledi özellikle! :))

    http://wear-a-smile-wear-a-smile.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. tatlım ben de wear gibi cevapların ne anlam ifade ettiğini düşündüm :d kokolojiyi okumamıştım, çıktığı dönemde okuncaklar listemdeydi sonra unutulmuş :)

    YanıtlaSil
  6. ay çok eğlenceliymiş:) çilek mmmm;)

    YanıtlaSil
  7. Ferah Feza'm heheh ben de çileği çok severim hem daha mimden önceki gün düğünde çilekli tatlı vermeye karar vermişken çok çeldirici oldu bu mim :Pp Kokolojiyi çıktığı dönemde çok keyifle okumuş birisi olarak soruları hayal meyal hatırlıyor olmama ayrı bir güldüm, bu soruda bir yasak vardı tek onu anımsıyordum linle bakınca amanııın dedim o ayrı :))




    e.n.k'cım heheheh tatlım yaktın beni :Pp heheh gerçekten çok güldüm yanıtlarıma ben de, ama bak bu sayılmaz soru daha belirgin çizilmeliydi ben mesela bu çilek tarlasındaki çilekler zaten toplanıp satılacak, hepsi çiftçiye ait gibi düşünmemiştim :P yok olmuyor değil mi, yırtamadım :P düğün hazırlıkları yetişecek mi belli değil son dakika aksilikleri tüm planımı aksattı artık yetişmeyenler sonrasında hallolur diyorum evle ilgili her işi minimum 2 kere yaptım :/// bir şeyler dolanıyor üstümde ama bakalım hayırlısı güzelim...

    YanıtlaSil
  8. Pembe Esinti'm güzel meleğim benim hemen bakıyorum cevaplarına merakla :)))


    Wear aşkım linki sonra post ettim ki heyecanı kaçmasın :P bir ara birlikte bunu da oynamalıyız bence, nasıl koparız kimbilir :)) tatlım afiyet olsun çok sevindim beğenilmesine ama daha çikolata parçalı kurabiye sepetimle geleceğim :P annelerini bu kadar severken oğullarının da kalbini fethetmek lazım ama değil mi? :)))

    YanıtlaSil
  9. Gök'm benim İTÜ günlerimin yegane eğlencesiydi çok tavsiye ediyorum ders aralarında kahkaha krizine girerdik bazı sorularda :)) insan anlamını bilmeden cevapları gelişi güzel söylüyor sonrasında pek fena oluyor :PP


    Aysun'cum bir de bana sor :P çok teşekkürler, bloguma hoşgeldin canım.

    YanıtlaSil
  10. this is crazy! I have a pic of a twin cherry! with two stems, My sons are identical twins and we also once picked a christmas tree that had two trunks by chance! being a mother of twins is so special!

    YanıtlaSil